Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2009 14:20 - Библейски истории - част 9
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 3087 Коментари: 3 Гласове:
6



    Чак когато на сцената излязъл мъжът, който е известен като Св. Павел, Исус - мъдрият и безстрашен философ, лечител и медиум, бил превърнат в езическия бог-спасител, описван от християнството. Павел бил ортодоксален евреин, който преследвал сектите, привърженици на вярата във философията на Исус. Поведението му се променило драстично след като започнал да твърди, че по пътя към Дамаск му се явил Исус. Това би могло да е видение на медиум, на когото се явява някакво нефизическо същество или триизмерно холографско изображение, проектирано от някакъв космически кораб, а може и той да си е измислил всичко. Но последното е малко вероятно, защото от този момент нататък той несъмнено вярвал , че Исус общувал с него и чрез него поискал да бъде провъзгласен за Месия и Спасител на света. Павел се водел по вековната привичка на хората да вярват, че всеки дух, който са видели или съобщение на медиум, на каквото са били свидетели идвали от Бога. Какви ужасни последици имало от това вярване.
    Не трябва да забравяме, че Павел е дошъл от едно място, наречено Тарс в Мала Азия, където почитали един гръцки езически бог-спасител на име Дионис - тяхната версия за Бел. Смятало се, че Дионис е роден от девица, забременяла от бога Зевс, че страдал и умрял, за да спаси човечеството. Без съмнение Павел е виждал Исус като друго превъплъщение на Дионис, за когото бил чул в Тарс. Всичко, което направил, било да прехвръли митовете за Дионис върху философа на име Исус. Дионис бил гръцкият Христос и втората фигура в троицата, състояща се от Деметра, Дионис и Персефона, подобно на други езически богове от Средния Изток. Над главата на Дионис били изписвани думите "Аз съм животът, смъртта и възкресението, аз държа короната с крилата". Твърди се също, че бил казал : "Аз съм едно цяло с баща си в рая", а в негова чест се извършвало богослужение, наречено Евхаристия, с принасяне на животни в жертва. Павел бил основно повлиян от гръцките мистични вярвания ( на Илюминатите ) и в главата му те, заедно с митовете за бога-спасител се слели с еврейската догма. Умиращият агнец, чрез който се опрощават греховете ни вероятно е бил основна част от с-мата му от вярвания и той без проблеми е могъл да свърже този древен езически мит с Исус. Хората, които били принасяни в жертва върху олтарите в продължение на хиляди години били разглеждани в същата светлина. От тези източници Павел почерпил онова, което впоследствие се превърнало в християнска вяра. Исус не е поставил началото на християнството. Павел го е направил. Нито за миг не искам да кажа, че Саул от Тарс ( Св. Павел ) имал за цел да причини целия ужас, който породили неговите погрешни разбирания. Той вероятно е бил движен от добри намерения и е вярвал във всичко, което е казал. Сигурен съм, че същото може да се каже за повечето отонези, които го последвали като водачи и манипулатори на християнската вяра. Самите те са били манипулирани.
    Павел потеглил на път, за да разказва на хората какво казвал Исус чрез него. В Новия Завет се съобщава за посланията. Той си изкарвал прехраната, като правел шатри по време на пътуванията си и 3 години след като видял своя дух, или привидение, или каквото било там пристигнал в Йерусалим, за да се срещне с ученика Петър и Йоан, брата на Исус. Те нямали високо мнение за него и се противопоставили на възгледите му за Исус. Павел признава, че никога не се е запознавал, нито е срещал Исус през живота си , но вярвал, че сега той му говори от света на боговете. Според него това го правело много по-добре осведомен за Исус, отколкото учениците. Настъпило разцепление между вярващите в Исус като човек и философ и християните павликяни, които били привърженици на вярата в един преработен Дионис, за който се смятало, че е роден на 25 декември. Това вярване е свързано с древния култ към Бога Слънце, при който средата на зимата, средата на лятото, периодът на слънцестоене и сезоните се смятали за свети периоди. Хриситянството на Павел удържало победа и езическите жреци били погълнати от неговата църква. Те се прекръстили без проблеми, защото за тях Исус бил просто още един езически бог-спасител под облика на онези богове, с които те били свикнали. 
    Езическата религия, наречена Митраизъм също била погълната от павликянската версия на християнството. При митраизма се отдавала почит на бога-спасител Митра и те чествали рожденния му ден на 25 декември, началото на тяхната зима. Имена като Митра и Дионис просто били заменени с Исус и така се появила християнската Коледа. Освен това се вярва, че Митра е възкръснал от мъртвите на Великден и езичниците, превърнати на християни-езичници приели радушно този празник в християнската с-ма от вярвания. Според митраистите
неделята била "света неделя", а причастието, кръщенето на малки деца, идеята за Отец, Син и Свети Дух, Майката дева, даваща живот на Спасителя, брачната церемония и много други били взети от различните течения на езичеството  и добавени към християнството. Както видяхме, идеята за Исус като "Божия агнец", който умира, за да могат да бъдат опростени греховете ни води началото си от езическите жертвоприношения на животни, при които се смятало, че агнето замества човечеството, за да се обуздае гневът на боговете.
    Заслужава си да се отбележи, че в най-старите гръцки и сирийски ръкописи се казва, че "Йосиф станал баща на Исус". Идеята за раждането от девица била вмъкната по-късно, както и всички допълнения, които подхранвали мита, че Исус-философа бил Христос, Бога-спасител. Дори думата Христос е с пред-гръцки произход като Хрест (египетско) и Христос (гръцко). Историята за раждането на египетския Божи син - Хор от дева е намерена върху една стена на храм в Луксор и била описана много преди изобщо някой  да си помисли за християнство. През тези първи години от създаването на християнската църква били направени многобройни промени в текстовете, за да се оправдаят измислиците. На Исус се приписвали рзлични слова, като : "Тоз, който вярва и е покръстен, ще бъде спасен, но тоз, който не вярва, ще бъде прокълнат". Това било добавено, за да се засили властта на църквата и нейните свещеници.
    Свещениците си присвоили павликянската версия за Исус и това било такава голяма ирония като се има предвид, че Йешуа, еврейският философ, се противопоставял на идеята за свещеници. Оригиналната форма на почит към Исус била подчинена от онова, което се превърнало в християнство - тази погрешна смесица от езически и еврейски митове и истории, някои от които носят в себе си символични и скрити истини, а в по-голямата си част са върховна глупост. Сменили се само имената, не разказите и митовете. Киприан, който умрял през 258 г сл. Хр., бил епископ на Картаген и направил изключително много, за да се осигури завземането на властта от свещениците. Той популяризирал вярването, че само онези, които станат християни, ще бъдат спасени; освен това проповядвал, че хората не трябва да имат собствено мнение - само такова, каквото църквата решала че трябва да имат. Каква власт дало това на свещениците през последвалите векове, за да се обслужват желанията на крайния дисбаланс.
    Ценностите на смелия и прекрасен философ, лечител и медиум на име Йешуа били почти заличени от преработеното езичество на Павел и мракът на невежеството и болката се спуснал над човешкия род за близо 2000 г. Това станало след най-важната победа на християнството - приемането му като държавна религия на Римската империя. За това трябва да благодарим, макар че едва ли това е думата, на римския император Константин Велики......



Гласувай:
6



1. анонимен - Има версия, че
12.11.2009 09:27
фарисейна Савел, след като се убедил в безполезността на преследването на християните, решил да се внедри в християнските среди, да стане апостол и пророк на християните и да превземе крепоста отвътре. Така той си измислил историята с явяването на Исус, престорил се на ослепял и прогледнал наужким. Така станало чудо и бил приет от хриситяните като свой - дори се кръстил на Павел. Те повярвали, че наистина се е обърнал, взели да вярват на агента провокатор и да го следват.
По-късно той наложил своята "версия" на вярата.
цитирай
2. universalnite000 - Познавам прероденият Савел ( Павел ...
12.11.2009 13:26
Познавам прероденият Савел ( Павел ) - това , което съм доловил за него е, че наистина е бил подведен от извънземни с негативни намерения - по тази причина така излагам и версията си
цитирай
3. анонимен - po povod versiite
23.01.2010 02:50
ot prochetenite neshta v bibliata i izvun neia podkrepiam versiata na anonimnia.ne moje edin naistina poviarval do takava stepen da se povliiae ot tumnite,che da izopachi do takava stepen uchenieto i go napravi blizko do udeiskoto,chiiato osnovna tsel e prostosmurtnite da imat strah ot Boga ta da mogat vlast imashtite da gi napravliavat v izgodna za tiah nasoka
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3816764
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )