Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2009 13:48 - Появата на пукнатини - част 3
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 1401 Коментари: 0 Гласове:
6



    През целия този период от английската и световна история и през следващите векове просветените и смели хора се опитвали да повишат нивото на съзнание и познание. Трудно е да се отсее кои от тях искрено са се стремели към свобода за хората и кои са работили по дневния ред на Илюминати, подкопавайки религията в дългосрочен план, за да доведат един свят, който приемал само физическото ниво на съществуване. Роджър Бейкън, английски монах от францисканския орден писал през 13-ти век че хората повече не трябва да бъдат управлявани от догмата и авторитета и трябва да почнат да мислят сами. Той имал напредничави за своето време възгледи за науката и заради това бил затворен от Църквата. Последвали и други и техният брой непрекъснато нараствал, докато експлодирал през периода, наречен Ренесанс или "възраждане". Ключът към онова, което последвало бил появата на печатарската машина в Европа. Начинът да се прави хартия бил открит от китайците, взет от мюсюлманите и през тях стигнал до италианците. Идеята за печатане с подвижна лента също води началото си от Китай, а през 70-те години на 15-ти век Уилям Какстън пуснал своята печатарска машина в Уестминстър и в Англия излязла първата книга, издадена по този начин. Какстън превел книги от френски и латински и обмяната на знания започнала да протича из цяла Европа, макар че Църквата всеки път се опитвала да потиска този процес.
    Ренесансът в изкуствата, литературата и знанията започнал главно в Италия, а негова крепост била Флоренция. Гърците потърсили убежище от турците в Италия и донесли със себе си своите знания, език и книги. Изучаването на гръцки било забранено от римокатолическата църква, за да се възпрат хората да четат произведенията на гръцките философи, но жадните за знания пренебрегвали забраната. Древногръцката литература се разпространила из Англия, Франция и Германия. Също така произведенията на мюсюлманските учени и знанията, натрупани по време на либералните управници на Багдад си пробили път в Италия и Европа.
    Доброволческото съзнание и другите нива правели всичко възможно, за да осъществят онзи пробив в познанието, който подкопавал властта на Църквата. Виторино да Фелтре въвел нова образователна с-ма в Италия, която предлагала на неговите ученици цялото налично знание, а не само онова, което Църквата искала да наложи. Очевидната корупция, поквара и насилие на Църквата накърнявали авторитета й и тогава се появила "Великата схизма", по време на която имало двама папи - единият управлявал от Рим, а другият - от Авиньон. Това станало защото Рим смятал, че само италианец трябвало да бъде папа и в продължение на 38 г. имало двама папи, всеки със своя собствена армия, които плячкосвали и грабели навсякъде, където отивали.
    Откриването на Америка намалило значението на Италия като търговски център, а градове като Венеция и Генуа загубили част от своите богатства и власт. Настанилата се в резултат на това бедност в Италия помрачила огъня на промяната и бавно Църквата отново овладяла положението, особено след като християнска Испания окупирала северна Италия през 1538 г. Църквата съставила "Индекс на всички забранени книги" ( официален списък на произведения, които католическата църква забранява на вярващите да четат, издават и продават под заплаха от отлъчване ), който естествено включвал всичко, което оспорвало нейните доктрини. Инквизицията увеличила темпото си на работа. Но колкото и католицизмът да се опитвал отново да унищожи познанието, промените вече били неизбежни. Засилвало се недоволството от ексцесиите на папството и свещениците. Папството предлагало най-високата цена. Постът давал на заемащия го контрол върху невероятно богатство и недвижимо имущество. Кралете се преклонили пред властта на Рим, а Инквизицията осигурила покорството на масите. Църквата също подкрепяла феодалната с-ма на господари и крепостни. Реакцията срещу всичко това се зараждала от дълго време. Бубонната чума, наречена "Черната смърт" намалила драстично населението, като в Европа умряли около една четвърт. Има теории, че "Черната смърт" и други епидемии може да са създадени от версия на бактериологична война между извънземни. Както безспорно изглежда, доста често преди чумата да засегне някоя област се съобщавало за ярки светлини в небето и отвратително миришещи мъгли. Разказите за комети от онова време лесно биха могли да са космически кораби, а историците са писали за комети, които оставяли след себе си газове, убиващи дърветата и унищожавали плодородни земи. Често сега изобразяват символично смъртта като скелет, държащ коса; това идва от безбройните разкази из цяла Европа за странни мъже в черно, държащи коси и появяващи се в някой град или село, точно преди хората да се разболеят от "Черната смърт". Какви са били тези коси ? Каквато и да е истината за чумата, тя оказала продължително въздействие при промяната на статуквото.
    Броят на хората, които вършели работата на своите господари намалял още повече и зависимостта от наличните крепостни селяни нарастнала. На тях им било признато правото на търсене и предлагане на труд и потиснатите започнали протести срещу работните условия. Понякога техните лидери били убивани, но протестите продължавали  и в много страни избухнали селски въстания, които донесли конфликти, катаклизми и страдания. Вековете на сляпо и масово подчинение на Църквата и нейните управници започвали да се поставят под съмнение през периода от 14-ти до 17-ти век. Събитията и увеличаването на знанията поставили началото на процеса на освобождаване от църковния контрол, процес, който дава плод едва днес в онова, което бихте могли да наречете Духовен Ренесанс или Епохата на светлината...........



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3813787
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )