Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2009 14:45 - Господството на науката - част 3
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 1266 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.11.2009 14:46


    Вигите стояли зад следващия "удар" срещу британския народ. Когато през 1685 г. Чарлз II починал, неговият брат Джеймс II започнал кървав тригодишен терор, който обаче не постигнал открито признатата си цел да възстанови папската власт в Британия, след като бил свален от трона чрез "Славната революция" от 1688 г. Вигите, силна група от английски и шотландски пртотестанти може да са били британска политическа партия, от която по-късно са се формирали либералите, но истинската им база била в Холандия. Те поддържали тесни връзки с холандската Оранска династия и с принц Вилхелм Орански, който бил женен за Мария, дъщерята на Джеймс II. Оранската династия, подобно на немското кралско семейство често си служела с бракове, за да разширява властта си и да извършва безкръвни преврати в другите държави. За да се постави Вилхелм на британския трон, бил създаден друг клон на Илюминати. Той бил наречен Ордена на оранжистите и все още продължава съществуването си,най-вече в Северна Ирландия. Орденът заявявал, че Великобритания ще остане протестантска страна и се основавал на принципите на франкмасонството - гилдията, на която почти сигурно Вилхелм е бил член. Той се отнесъл към ирландските католици толкова лошо, че омразата към него все още измъчва поколенията.
    Той бил коронясан под името Вилхелм III и царувал както над Британия, така и над Холандия. Жена му станала Мария II. Тогава била създадена и Английската банка по подобие на Амстердамската банка и Илюминати направили голяма крачка напред в контрола на финансовата система. Схемата на Английската банка била представена от шотландеца Уилям Патерсън, но британският парламент съвсем не бил запален от идеята. Те обаче попаднали в капана на Илюминати. Вилхелм и Мария били започнали война с католическа Франция, а организирали и други конфликти. Това коствало на страната толкова много, че Великобритания изпаднала в огромен дълг. Данъците не можели повече да бъдат увеличавани заради опасността от бунт, затова те с неудоволствие приели Английската банка, която впоследствие пуснала огромно количество късчета хартия, символизиращи пари, които не съществували и начислявала лихва на правителството ( народа ) за това. Както пише Уилям Брамли в "Боговете на рая" :
    "Стандартната практика на банкерите през този период била да издават ценни книжа, надвишаващи 4 или 5 пъти стойността на благородните метали. А Английската банка стигнала дотам, че пуснала ценни книжа, надвишаващи 16 2/3 пъти реалното покритие. Британското правителство се съгласило да заеме тези ценни книжа и да ги изплати като законни пари, използвани за закупуването им. Правителството приело този план, защото от него не се искало да възстановява първоначалния заем , а само лихвата върху заема. Не би ли загубила Английската банка пари при такава сделка ?"
    Никак.
 "Номиналната стойност на ценните книжа по заема многократно надвишавала стойността на реалните активи, на които се базирали ценните книжа. Лихвата по заема само за една година превишавала общата стойност на ценните метали, притежавани от Английската банка ! Характерното е, че финансистите били скалъпили общ лихвен процент от 72000 лири стерлинги и от реалната стойност на златото и среброто. Като издавала ценни книжа на стойност 16 2/3 пъти от основния лихвен процент, банката била в състояние да направи заем от 1200000 лири стерлинги в книжни пари. Годишната лихва била 8 1/3 процента, равняващи се на 100000 лири стерлинги. Това възлизало на печалба от 28000 лири стерлинги или 39 процента само за една година !"
     И кой плащал  и все още плаща за тази система на легализирана кражба ? Хората. С труд, пот и страдания. Един друг шотландец, Джон Лоу, агент на Илюминати по-късно станал финансов министър на Франция. Там той основал подобна централна банка с унищожителни последици за икономиката, след като били издадени прекалено много ценни книжа, които впоследствие не стрували нищо. Повечето от тях били предназначени за закупуването на стоки и услуги и това бил кошмарът на име инфлация.
    Със смъртта на Вилхелм на трона се възкачила сестра му Ана. Тя била наследена от германската династия на Хановерите, от която произхожда Уиндзорската династия, днешното кралско семейство на Великобритания. Първият хановерски крал, Джордж I ( 1660 - 1727 ) дори не можел да говори английски ! Хановерите не били приети радушно от народа, който не можел да разбере защо немци трябва да заемат британския трон. Това дало възможност на Хановерската династия да си гарантира един солиден доход. Те отказали да държат голяма британска армия, защото се страхували от удар, имайки предвид тяхната непопулярност. И затова събрали наемни войници от родната им Германия с цената на огромни разходи за британския народ и значителна печалба за тях самите.
    Поне религиозните гонения започнали да отслабват. Те не изчезнали, но затихнали. На римокатолиците им били нужни още близо 100 години, за да получат разрешение да извършват църковни служби,а ирландците трябвало да чакат за това чак до 1829 г. Законовите предразсъдъци към сектантите протестанти продължили дори още по-дълго. На тях не им било разрешено да участват в парламента до 1828 г., а започнали да ги приемат в англиканските  университети в Оксфорд и Кембридж чак през 1871 г..............



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3796082
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )