Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2009 14:56 - Господството на науката - част 5
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 1149 Коментари: 0 Гласове:
3



    Една от групите в Италия, за която говорел Дизраели била Мафията. Джузепе Гарибалди, масон от 33-та степен и велик магистър на Италия, бил оглавил въстанието по време на войните за обединение на Италия ( 1860 г.) . Той бил подкрепен от Мафията, която до този момент била тайно общество, съпротивляващо се на чуждото владичество в Сицилия. Тя сформирала нелегално правителство там и си служила с криминални деяния, за да подкопава чуждата окупация. Когато Италия се обединила ( 1870 г. ), Mафията се превърнала в нелегален терорист и престъпно движение, каквото е и днес. Една от най-прочутите масонски ложи също била основана в Италия. Тя била известна като "Пи 2" и контролирала Ватикана.
    Видяхме, че познатата ни тема се промъква отново през епохата на кралица Виктория ( 1819 - 1901 )и крал Едуард. Науката, която дотогава била потискана и мачкана от Църквата си извоювала свободата да търси и открива познания, които свещениците по-скоро биха запазили в тайна. Но когато непредубедените учени открили доказателства, с които да оспорят материалистичния възглед на институтските учени че този свят е единствен съществуващ, тяхната работа била също така потискана и мачкана от собствените им колеги. Вместо една могъща заинтересована група, която да внушава, че прераждането и вечният живот не съществуват, сега имало две. Последното нещо, което Илюминати искали, било хората да узнаят духовните истини.
    И "науката", и религията ожесточено се противопоставяли на засилването на интереса към спиритуализма през Викторианската епоха. До 1951 г. медиумите били глобявани и хвърляни в затвора за това, че са медиуми, но изкуството им започнало отново да привлича общественото внимание благодарение на появата на спиритуализма. Законът за земята включвал в себе си твърдението на Църквата, че контактът с "мъртвите" е невъзможен и следователно всеки, който твърди обратното е измамник по същество. Малко били хората, които знаели, че кралица Виктория си има медиум, който работел с нея дълги години след смъртта на съпруга й, принц Албърт. Артър Финдли разбулва историята за пръв път в "Проклятието на невежеството" през 1947 г. Той научил подробностите от дъщерята на Джеймс Робърт Лийс, който още като 13-годишно момче притежавал завидна ясновидска дарба. Един контактьор, който твърдял , че има връзка със съзнанието, живяло под облика на принц Албърт, помолил за разрешение да говори с Виктория.
    Кралицата, която била съсипана от скръб от кончината му, чула за това и  изпратила двама души от свитата си да проучат нещата. Те се представили като общественици, които искали да видят какво може да прави момчето. То започнало да предава съобщения от принц Албърт, който поздравил двамата царедворци с точните им имена и казал, че знае,  че са изпратени от Виктория. Дал им информация за кралицата, която само той би могъл да знае. Освен това й написал писмо, използвайки ръката на Робърт Лийс, процес, наречен автоматично писане. Съдържанието силно впечатлило кралицата и Робърт бил поканен да се срещне с нея и да предаде съобщения от Албърт в нейно присъствие. Тя изобщо не била развълнувана от всичко това, защото присъствла и на други сеанси преди смъртта на принца. Тя поканила Робърт да стане постоянен член на двора й, където можел да се свързва със съпруга й всеки път, когато поискала. Но Албърт предал, че може да общува чрез сина на един работник от имението й в Балморал - мъж на име Джон Браун. Той бил призован и между него и кралицата се зародила дългогодишна връзка. Чрез него Албърт я съветвал през остатъка от живота й. Когато Браун починал, кралицата описала преиживяванията си с него и възнамерявала да ги публикува, но била убедена да не го прави от частния си секретар сър Хенри Понсонби и от д-р Дейвидсън, декан на Уиндзор, а по-късно и архиепископ на Кентърбъри. Той отдавна се противопоставял  на интереса й към спиритуализма и заплашил, че ще напусне поста дворцов капелан, ако тя публикува нещо за Джон Браун. Освен това Понсонби унищожил личните дневници на Браун, за да е сигурен, че истината никога няма да бъде разкрита.
    Началото на спиритуализма, вярата в способността да се общува с безплътни души било положено в САЩ в средата на 19-ти век и се разпространил в Европа. Във Великобритания имал няколко прочути защитници, сред които учените сър Оливър Лодж, сър Уилям Крукс и сър Уилям Барет, писателите Виктор Юго и сър Артър Конан Дойл. Учените били пропъдени от своите колеги, но били започнали да разбират естеството на вибрациите и колко много светове могат да се поберат в едно и също пространство. Конан Дойл посветил остатъка на живота си на каузата на спиритуализма по време, когато специалистът по освобождаване от окови Худини провеждал истински лов на вещици срещу медиумите в САЩ.
    През 1938 г. един комитет, назначен от Църквата се изказал благоприятно за проведените от него изследвания на спиритуализма, но д-р Ланг, архиепископ на Кентърбъри отказал да публикува доклада. Той обаче с най-голямо удоволствие подхвърлил на обществеността доклада на друг комитет, който поддържал вярата в "33-те члена на вярата" на Англиканската църква. Тъй като 21 от общо 25 члена на комитета били свещеници, не трябва да сме изненадани от решението им. Ако само кралица Виктория и другите се бяха противопоставили и бяха разкрили преживяванията и вярванията си, потискането на знанието от страна на Църквата и науката вече щеше да е в историята. Вместо това, тази задача е оставена на нашето поколение.
    Спиритуалистичното движение заслужава  голяма похвала за това, че е поддържало живи разбиранията при наличието на силно противопоставяне от страна на Църквата и материалистичната наука.........


Тагове:   науката,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795741
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )