Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2009 13:23 - Господството на науката - част 6
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 1127 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 21.11.2009 18:14


     Учените започнали да доминират в общественото мнение и макар че медицината направила огромен скок в своите схващания, тя също не признавала, че човешкото същество е нещо повече от физическо тяло. Отново материалистичният възглед господствал в медицината и така положените основи на "традицията" са все още с нас. Най-важните постижения във връзка с човешкото здраве били подобряване на хигиенните условия и водоснабдяването, макар че страшната бедност и ужасните условия на живот съпътсвали мнозинството хора. Успоредно с това състоянието на богатите нараствало и страната като цяло извличала печалба чрез експлоатацията на народа и Империята. През периода след управлението на кралица Виктория до ден днешен светът открил средствата за масово производство, електричеството, радиото, телевизията, телефона, самолета, ракетата; списъкът е безкраен. Освобождаването на много човешки умове от религиозната полиция, следяща начина на мислене освободило огромен потенциал - повече, отколкото се казвало на обществеността. Но интелигентността е едно нещо, а мъдростта - съвсем друго. Изобретяването на парната машина революционизирало производството, а разработката на петролни находища ни дарило с бензиновия двигател. По целия свят се появявали изобретения и открития, които променили естеството на труда, живота и възможността както за съзидание, така и за катастрофа.
     Да откриете тайните на потенциала на природата е умно, но е нужна мъдрост, за да  - използвате това познание за положителни и конструктивни цели  и  - да притежавате скромността да признаете, че винаги, ама винаги има още много да се учи. Както казвал Сократ : "Мъдростта е да знаеш колко малко знаеш". Ученият Карл Сейгън също е бил прав, когато е отбелязал, че интелектуалните способности не са гаранция за това, че не грешиш напълно. Викторианският и следвикторианският свят не бил разбрал това и скромността рядко била белег, притежаван от властимащите. Така че истинската природа на живота и Сътворението продължавала да се пренебрегва от Църквата и научните институции, макар че дори в Древна Гърция Сократ и Платон са знаели основното. Интелигентността без мъдрост е също носител на войни. Мъдрите хора биха използвали своите знания и биха продължили да ги разширяват за общото благо, като нямам предвид само хората от собствената им родина. Всички означава всички. Вместо това колективният разум на човечеството все още реагирал като разглезено дете, направлявано по пътя на унищожението от елита на Илюминати.
     Каквото и да е доминиращото убеждение на колективния разум, то можа да окаже огромно влияние върху начина, по който мислят индивидите. За съжаление както видяхме, поведението на Църквата, Илюминати и Държавата през периода, проследен в статиите е програмирало колективното съзнание да прехвърли отговорността си да мисли и действа на други - папата, свещениците, крале и кралици, диктатори, дворяни, шефове от всякакъв вид, Библията, Корана, който и каквото намерят. Човечеството като цяло е било програмирано да мисли и да се държи като роботи и да втълпява на децата си да правят същото. И те така и правели. Ако се вгледате във всички кланета, нападения и контранападения, кървавите преследвания заради незначителни различия в една и съща религия, ще видите, че повечето хора никога не са извличали полза от тях. Когато някое място било оплачкосвано от нечия армия, приходите и властта не отивали у тях, а у онези, които следвали сляпо и още повече у онези, за които дори не подозирали. Хората може да вярват, че с тези дни е свършено, но не е така, бъдете сигурни. Има още много да се прави, за да се освободи човешкият ум от раболепието и индоктринирането.  През целия Викториански период докато смели и състрадателни хора печелели реформи при жестока съпротива от страна на Църквата и други користолюбиви групи, старите вярвания продължили да съществуват. 
    Племената се били обединили в общности, после в щати, а сега се сливали в държави и нации. Начинът , по който се събирали не полагал основите на бъдещ мир и разбирателство. Често това било резултат от налагането на една религия или вяра върху всички чрез инвазии или граждански войни, вдъхновени от Илюминати и негодуванието утихвало, докато потиснатите не получели своето отмъщение, подтиквани от други групи на Илюминати. Всички вярвали, че постъпват правилно, без да осъзнават, че една по-висша тайна сила им дърпа конците и се възползва от чувството им за несправедливост. Някои части на Европа сменяли собственика си толкова пъти, че сигурно някоя сутрин хората са се събудили и са се запитали кой е на власт днес. Сред тези политически и военни топки за ръгби били Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и горчивото негодувание на тези и всички други страни отново експлодира през 90-те години в една ужасна война на религиозна и етническа основа. Турци, гърци, немци, французи, италианци, испанци, британци, холандци, руснаци, всеки с достатъчно военна мощ се сражавали и разправяли с другите за това кой ще прибави нови страни и региони към своята експлоататорска империя. Деца, спорещи за бонбони биха проявили по-голяма зрялост. Негодуванията и измамите, породени по този начин са причина за много продължаващи конфликти и разпалващи се семейни вражди в Средния Изток, Европа и на други места.
    Към края на 19-ти век този барутен погреб трябвало да гръмне и това станало в поредица от конфликти, довели до двете Световни войни. А знанията, натрупани от материалистичната наука били използвани за създаването на оръжия с по-голям потенциал на унищожение,отколкото преди.............


Тагове:   науката,


Гласувай:
3



1. platttonnn - Верно
22.11.2009 11:41
30% Е СВОБОДНАТА ВОЛЯ. Не сме ограничени напълно.Радвам се,че има човеци като вас!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3818089
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )