Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2009 13:48 - Светът във война - част 2
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове:
4



    Идеята за централна банка, измисляща пари, които не съществуват от дълго време се оспорва в Америка. Двама от нейните бащи-основатели - Томас Джеферсън и Джеймс Мадисън искали тази банка да бъде под контрола на правителството. Те прозрели опасностите, които криела всяка друга система. Но Алекзандър Хамилтън бил твърдо решен да създаде Централна банка в частни ръце. За негови поддръжници минавали Английската банка и Ротшилд. Към 1786 г. САЩ потънали в първата си по-значима икономическа  депресия, причинена от даването на заеми на банките, които правели пари от нищото и водели политика, подчинена на собствените интереси, включително и собствената банка на Хамилтън в Ню Йорк. Населението било обложено с големи данъци за да се изплатят  лихвите по банковите заеми на федералното правителство и държавните власти. Фермери били разорявани от банките. Капитан Даниъл Шейс повел 2000 отчаяни фермери, които завзели няколко града в Масачузетс. Те искали да се сложи край на користното банково дело, но Въстанието на Шейс, както е наречено било потушено.
    Когато Джордж Вашингтон станал президент през 1789 г., той назначил Хамилтън за министър на финансите. 2 години по-късно Хамилтън постигнал своето, когато банката на  САЩ, първата централна банка на новата нация отворила врати. Тя била частно владение, но правителството й поверило държавните финанси. Само пет години по-късно данъците, с които било облагано населението били толкова високи, за да се плати лихвата по заемите от тази банка, че фермерите отново въстанали, този път в западна Пенсилвания. Този т. нар. "Уискен бунт" ( уискито било като мерна единица за много фермери, водещи натурално стопанство ) бил смазан по заповед на Джордж Вашингтон. Банкта на САЩ загубила властта си през 30-те години на 19-ти век, когато президентът Андрю Джаксън спечелил своята "банкова война" срещу Никълъс Байдли, президент на банката. Но в началото на следващия век тя била заменена от днешната система на Федералния резерв - частната банкова мрежа, която контролира американската икономика в своя, собствена полза.
    Президентът Удроу Уилсън дошул на власт през 1909 г. и един от близките му помощници бил мъж, наречен полковник Хаус. Именно Хаус на практика контролирал събитията и негови господари били банковите интереси на Илюминати, а не американския народ. Официалното му поръчение от банкерите било да гарантира, че администрацията ще въведе системата на Федералния резерв в законопроекта за данъка върху дохода, известен като "Допълнение към федералния данък върху дохода" ( 16-то допълнение към американската конституция ). Тази комбинация осигурила контрола над американската икономика. Федералният резерв щял да заема на правителството огромни суми от масово изобретявани пари за оживление на икономиката, а когато на банкерите им изнасяло, " Допълнение към федералния данък върху дохода " щяло да спира икономиката чрез повишение на данъчното облагане. Начинът , по който били въведени и двете предизвикал силна критика. Президентът Уилсън трябва да е имал някаква представа за ставащото зад кулисите. Веднъж той говорил за "една власт толкова организирана, толкова пълна, толкова убедителна, че е по-добре да не извисяват много глас, когато говорят за нея."
    Да убеждавате хората да вършат онова, което вие искате, като в същото време ги карате да вярват в обратното е метод, често използван от Илюминати. Законопроектът за Федералния резерв бил обрисуван като мярка за намаление властта на банковите интереси, а самите те публично се противопоставили на идеята, за да засилят фокусническата измама. Заговорът бил замислен на среща на банкери и индустриалци илюминати в Джекил Айлънд, Джорджия , към края на 1910 г. Законопроектът за Федералния резерв бил прокаран през Конгреса малко преди Коледа на 1913 г., но конгресменът Чарлз Линдбърг разгадал ловката измама. Заявил, че добре осведомените лица от света на финансите се били противопоставили на този законопроект, защото той насърчавал излюзията, че е "народен законопроект". Той добавил : 

         "Този закон създава най-гигантския тръст на Земята. Когато президентът подписва този закон, невидимото правителство, основаващо се на властта на парите,чието съществуване е доказано от анкетата за паричния тръст, ще бъде легализирано. Новият закон ще поражда инфлация всеки път, когато пожелае. Федералният резерв бе и все още е акламиран като победа на демокрацията над паричния тръст. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Цялата концепция за Централна банка бе измислена от самата група, която се предполагаше, че ще свали от власт. "
     Системата на Федералния резерв не е подлагана на финансова ревизия от деня на създаването. За всички е важно да отклоняват очите си от онова, което изглежда като някаква ситуация, защото този вид двоен блъф се използва непрекъснато. Когато републиканците за първи път представили плана, той бил отхвърлен от Конгреса. Сред обществеността мнението било, че републиканците били твъред близко свързани с финансовите интереси. Илюминати имали отговор за това. Те накарали демократите да го представят и той бил приет ! Само 2 щата се съгласили с допълнението, а за да се счита законно ратифициран били нужни поне 36. Когато станало ясно, че това няма да стане, държавният секретар Филандър Нокс просто казал на Конгреса, че допълнението е ратифицирано, макар то да не било. От този момент нататък всички данъци върху дохода, плащани по силата на закона чрез Службата за вътрешни приходи били просто доброволни ( въпреки че на всички се казвало, че това е законът ) и всички пари, които хората били принудени да плащат са чиста кражба ! Службата за вътрешни приходи е частна организация, контролираща федералната данъчна система на Америка и е оръдие на Илюминати. Финансовата мрежа, ръководена от Ротшилд, Рокфелер и други била на разположение за най-големия проект на Илюминати досега - Първата световна война ..............


Тагове:   война,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795567
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )