Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 14:15 - Светът във война - част 3
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 1391 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 24.11.2009 15:08


    През първите години на 20-ти век няколко мистични общества в Германия започнали да популяризират идеята за господарската раса. Те твърдели, че бялата арийска раса е по-висша от всички други и казвали, че германците са част от нея. Било положено началото на мита за германо-арийската раса от господари. Писателят Хюстън Стюърт Чембърлейн, англичанин, бил твърд поддръжник на този възглед. Той вярвал, че Германия е в състояние да отгледа една висококачествена раса, която да поведе Европа към Новия ред. Също бил яростен противник на евреите.
    Германският кайзер Вилхелм II бил друг религиозен фанатик, който вярвал, че е Божи представител на Земята. Той жадно четял произведенията на Чембърлейн и се срещнал с него, за да обсъдят взаимното си убеждение, че германците са богоизбрания народ и трябва да управляват поне цяла Европа, ако не света. През 1890 г. той уволнил своя канцлер Бисмарк и поел контрола над страната. Сигурно си мислите, че народът се противопоставил на това, но отново се натъкваме на последиците от зависимостта на хората от някой друг, който им казва какво да правят ( и в днешно време е пълно с такива примери ! ). Вилхелм се подготвял за война. Пруската династия на Хохенцолерите, от която произхожда той, насърчавала обединението на Германия и изграждането на нейната военна машина от много години. Из цяла Европа избухвали конфликти. Сключвали се съюзи на религиозна и политическа основа, но преди всичко държавите се оглеждали за съюзници, които да ги подкрепят при все по-вероятната атака. Вилхелм чакал благовиден предлог, за да се опита да спечели надмоще в Европа и той бил факт през 1914 г. Взаимната антипатия между Австрия и Сърбия достигнала своя пик, когато ерцхерцог Фердинанд ( наследник на Австро-Унгарския престол ) бил убит в босненската столица Сараево. Австрийците обвинили сърбите, че са замесени в убийството и им пратили утлиматум. Сърбите се съгласили с всички искания без две и поискали арбитраж за тях. Но австрийците и германците искали битка и Австрия обявила война на Сърбия, която от своя страна веднага пък получила подкрепа от Русия. А кой всъщност убил Фердинанд, с което подпалил искрата на войната ? Едно тайно сръбско общество, наречено "Черна ръка"  ( известно още като "Обединение или смърт" - тайна сръбска офицерска организация, основана през 1911 г., начело с полковник Драгутин Димитриевич. Всъщност малолетните извършители на убийството са манипулирани от "Черна ръка", която ги инструктирала и снабдявала с оръжие ). Граф Черин, приятел на Фердинанд казва : " Ерцхерцогът знаеше много добре, че рискът от покушение е неизбежен. Една година преди войната той ми каза, че масоните били решили да бъде убит."
    Вилхелм обявил война на Русия и Франция. Идеята му била Германия мълниеносно да победи Франция, преди да насочи цялата си мощ срещу Русия. Великобритания обявила война на Германия и най-кървавият конфликт в човешката история бил на път. Германците не спечелили бърза победа над Франция, както се надявали. Това се превърнало във война на изтощението, водена от окопите на северна Франция. Там, в калта и разрушенията европейците измирали, за да спечелят и защитят няколко акра опустошена земя. Научните знания били използвани за повишаване ефикасността, с която човеците да се унищожават един друг и постиженията в тази област се разгърнали в невиждан дотогава мащаб. Битките са запечатани завинаги в паметта на всеки, който иска да види края на глупостта и манипулациите, които са отклонили човечеството от истинското му предназначение. В битките при Вердюн, р. Сома, Пшендейл милиони били убити и от двете страни, често по време на самоубийствени щурмове срещу добре укрепените окопи по заповед на умопобъркани генерали ( всеки, който е чел "Добрият войник Швейк" знае за какво става въпрос ).
    Турция влязла във войната на страната на Германия, а Италия подкрепила Великобритания срещу обещанието да й бъдат дадени Трентино и Триест. Те организирали фронт срещу Австрия, докато британските сили все повече се изтощавали заради необходимостта да подкрепи западния френски фронт и да защити интересите си в Индия и Египет от Турция. Точно по това време Т. Е. Лорънс, наречен Лорънс Арабски организирал въстание сред арабите срещу турците.Британците продължили с окупацията на Палестина, Йерусалим и Месопотамия. Куражът и решителността на руснаците при защитата на родината им от германците с цената на 4 млн. жертви допринесли много за изтощението на германските ресурси и отслабили възможностите им за пробив във Франция. Но през 1917 г. след Октомврийската революция или по-скоро след Октомврийската революция на Илюминати, между Германия и Русия бил подписан мирен договор.
    От дълго време избухвали бунтове и вълнения поради често жестокото преследване на хората от царете. В руската армия имало стачки и метежи, и цар Николай II бил отведен в Сибир, където той и семейството му били екзекутирани от банда революционери екстремисти, които не били по-хуманни от царя, когото убили. По-умерените реформатори били изтласкани от последователите на Ленин и Троцки. Те отменили плановете за парламентарна конституция и наложили на вече потиснатия народ комунистическата държава, която заменила царския фашизъм с държавен фашизъм. Той притежавал същите икономически и политически недостатъци като капитализма, който толкова презирали. Това било капитализъм под друго име и с по-голям контрол над икономиката. Една крайност неизменно бива последвана от друга поради липсата на мъдрост. Всеки, който получи контрол и власт чрез насилие, се оказва неспособен да управлява каквото и да е. Ако използва насилие, за да спечели властта, той прави същото и срещу хората, за да се задържи. Насилието не е нещо, което можете да включвате и изключвате. Или го имате, или го нямате.........

 



Тагове:   война,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Първата световна е най-страшната война!
24.11.2009 15:34
Вече писах тук май, че Втората е последица от нея!
Умереността и разумът трудно взимат надмощие от тогава!
цитирай
2. анонимен - Руската революция
25.11.2009 10:34
за илюминатите и руската революция - Сталин объркал техните планове и ликвидирал много от техните хора. Но все пак те го измамили чрез Берия.
Хрушчов успял да отстрани Берия и заедно с Кенеди започват общи действия срещу илюминатите/световния елит.
Отговорът на илюминатите не закъснява: Кенеди е убит, а Хрушчов свален и заточен в Сибир.
Идва времето на световната власт на "елита".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3816687
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )