Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2009 14:53 - Светът във война - част 5
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 1035 Коментари: 0 Гласове:
3



    Ударът за съюзниците от загубата на руската подкрепа против германците през Първата световна война бил компенсиран от пристигането на американците. Президентът Удроу Уилсън ги въвел във войната, когато Германия повела политика на потапяне на всички кораби независимо от националността им, или поне така казвали Съюзниците. Потапянето на американския кораб "Лузитания" било просто извинението, което Уилсън търсел, за да оправдае влизането във войната, почти няма съмнение, че то е било изфабрикувано от него в тайно споразумение с масоните, ръководещи тези операции. Японската атака над Пърл Харбър щяла да бъде използвана от президента Франклин Рузвелт по същия начин през Втората световна война. Както казва главнокомандващият на британското военноморско разузнаване Джоузеф Кенуърти :
     "Лузитания" умишлено беше пусната със значително намалена скорост в район, където се знаеше, че чака немска подводница, а ескортът й бе изтеглен."
     "Лузитания" пренасяла военни доставки за Великобритания и не била просто търговски кораб, както твърдели американците. След пристигането на техните войници в Европа инициативата бавно се насочила срещу Германия. Вилхелм се предал и абдикирал, за да му бъде позволено да изживее остатъка от живота си в комфорт в Холандия. С напускането му се сложил край на германската монархия. Това била войната, която за пръв път се водела с подводници, самолети и танкове и това довело до още повече ужаси и унищожение. До завършването й десетки милиони мъже, жени и деца загубили живота си във война, изфабрикувана от Илюминати за техните собствени цели. Думите са безсилни да опишат усещането. На Германия било разпоредено да заплати репарации на народите, които нападнала и било постигнато споразумение да приеме стриктни ограничения в размера на своите въоръжени сили. Австрийската империя била разделена на отделни държави - Австрия, Унгария, Хърватско, Словения, Черна Гора, Далмация и Босна и Херцеговина. Колониите на победените страни били поделени между победителите под названието "протекторати". Сирия минала към Франция, докато Великобритания сложила ръка на Палестина, Йордания и Ирак. Трудно е да се повярва, че държави могат да се прехвърлят по този начин, но това се е случило преди само около век !
    Във Великобритания войната ускорила социалната реформа и разширяването на избирателните права. След Френската революция от 1789 г. британските джентри изпаднали в такъв ужас, че добавили още углавни престъпления към сборника със закони и наложили още по-сурови наказания срещу въстания от всякакъв тип. Но когато видели, че собствеността им е заплашена от външна сила, започнали да правят отстъпки пред потиснатите, защото знаели, че имат нужда от тях, за да защитят богатствата си. Освен това с разширението на избирателните права властта на елита от висшето общество намаляла, въпреки че властта на елита на Илюминати си остава непроменена до ден днешен.
     Правото на всички деца на образование трябвало поетапно да преодолее съпротивата на Църквата и собствениците на заводи, но през 1918 г. била извоювана най-важната победа, макар и под формата на Закон за обучението. Той гарантирал редовно обучение на всички деца до 14-годишна възраст и слагал край на практиката децата да ходят на работа половината ден, а през другата половина - на училище. Единственото тъжно нещо било, че Църквата продължила да има думата в образованието на децата с преподаването на изкривените писания в Библията, все едно че са истинските факти. Това продължава дори и днес в много страни.
     Най-важното събитие през годините между войните било появата на диктатора, който заменил монарсите и младите демокрации. Тук отново проличава колко отчаяно хората търсят някой, който да ги поведе и да им казва кога да дишат ; как Илюминати експлоатира този стремеж ( чудесен пример у нас за това е Б. Борисов ) !
След Първата световна война Удроу Уилсън, подбуждан от представитела на Илюминати полковник Хаус предложил организация, наречена "Общество на народите", която да играе ролята на арбитър в споровете между държавите, преди те да станат разгорещени. На теория това било хубава идея, но на практика била първият пробен и неуспешен опит за централизиран орган, на който да се основава световното правителство. Илюминати са много вещи в представянето на нещо така, че то да изглежда много похвално, като по този начин идеално прикрива тайния замисъл. Обществото на народите се родило с мъка, но бързо се сгромолясало, защото никой не му обръщал внимание.
    Подкрепата на римокатолическата църква за диктаторите не е изненадваща. Нейното оцеляване зависи от потулването на знанията и налагането на вярата. Намираме се някъде към 30-те години на 20-ти век, през които образованието, материалистичната наука и по-демократичните политически системи се разпространяват все по-нашироко, а католическата църква почва да се тревожи, защото подкрепата за християнството отслабва. Те знаели, че се нуждаят от връщане на отминалите дни на репресии и гнет, когато те командвали. В по-голяма или по-малка степен Ватикана също е била управлявана от Илюминати в продължение на векове и ако по погрешка те изберат папа, който не е съгласен да играе играта, той удобно умира, какъвто бе случаят с папа Йоан Павел I през 1978 г. Накратко неговата история е следната : веднага след избирането му за папа той наредил да се направи пълна финансова ревизия на Ватиканската банка, под чието прикритие са били извършени множество кражби, измами, пране на пари , а даже и убийства. Освен това Йоан Павел I имал списък с имената на 121 члена на Римската курия, членове на масонската ложа Пи-2. Под нейно ръководство е станало и убийството му, представено като естествена смърт. Първоначално било обявено, че папата е взел свръхдоза от своето лекарство. Но обяснението е смешно, при положение, че няма извършена аутопсия ! Но силата на Пи-2 е такава, че тя може да наложи своята измама на медии, политици и публика. Рано или късно нещата излизат наяве, но дотогава тя става забравена история и съмненията позволяват на всеки да се приддържа към своя версия. Приемникът на престола - Йоан Павел II излиза на сцената, за да отмени забраната върху франкмасонството, наложена от папа Климент XII през 1738 г. Климент поне знаел какво става и поискал да го спре. Днес становището на Ватикана към масонството изглежда много объркано и много католици са и масони. През 1978 г. когато Йоан Павел II се възкачил на папския престол, в едно специално издание марки на Ватикана присъствали триъгълникът и всевиждащото око. Може би са празнували победата на илюминатите ? ..............


Тагове:   война,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3816941
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )