Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2009 12:55 - Светът във война - част 8
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове:
3



    Хитлер пренебрегнал всички договорености, подписани от Германия във Версайкия мирен договор след поражението й в 1-та световна война. Той събрал огромна войскова, морска и въздушна сила, а останалата част от Европа треперела в очакване на най-страшното. След като Хитлер нападнал Австрия, британският премиер-министър Невил Чембърлейн отлетял да се срещне с него в Мюнхен през 1939 г. и се върнал у дома с прочутото си споразумение, подписано от Хитлер, което Чембърлейн твърдял, че ще означава "мир в наше време" ( с него на Хитлер се предава Судетската област ). Но когато по-късно Германия нахлула в Полша, Великобритания и Франция й обявили война. След кратка независимост, по време на която католическото мнозинство подложило на преследване източноправославните християни, сега Полша попаднала под чуждо владичество. След войната тя била погълната от СССР до рухването му през 1991 г. Тогава поляците предадоха своята независимост на римокатолическата църква, която днес ефективно управлява страната. Ако някой си мисли, че тази църква наистина е напреднала, трябва да види колко бързо пое контрола над Полша, когато й се отдаде тази възможност.
    Хитлер превзел Франция, Белгия и Холандия, но решил да не напада Великобритания, докато там царял безпорядък. Уинстън Чърчил заменил Чембърлейн, но страната не била подготвена за война. Ако Хитлер бе атакувал тогава, почти сигурно би превзел Британските острови съвсем лесно. Защо не нападнал ? Може би това не било част от плана на играта ? Евакуирането на британските войски от Дюнкерк в армада от малки лодки през 1940 г. било блестящо постижение, но ако германските командири са искали да ги спрат, можели да го направят. Защо не са го направили ? Вместо да нахлуе във Великобритания, Хитлер насочил силите си към Русия, която претърпяла големи загуби, защитавайки земите си. Отново куражът и отдадеността на манипулирания народ отслабили силите на германците и забавили плановете им. Конфликтът се разпрострял в Северна Африка, където Съюзниците се изправили срещу германските и италиански войски. Именно решителната победа на генерал Ромел при Ел Аламейн и голямото поражение на германците от СССР на Изток сложили край на немските успехи и ходът на събитията започнал да се изменя в полза на Съюзниците. Но голямата промяна дошла, когато САЩ влезли във войната през 1941 г. Те вече били подкрепили съюзните войски с доставки и оръжия, когато японците атакували американската флота при Пърл Харбър на Хаваите. Това въвлякло САЩ във войната - точно според замисъла.
    Историята, довела до японската атака е доста дълга. Японците, подобно на китайците са от монголоидната раса. Историята и на 2-те страни е изпълнена с граждански войни и бунтове. Основната религия на японците е шинтоизма и те също били очаровани от тайните общества. Доминиращото тайно общество имало за символ "Черния дракон". Те вярвали, че техният император е с божествен произход, а самите те произхождат от боговете ; че са избран народ, произлязъл от извънземни. Всички усилия на християнски мисионери да сменят вярата им се провалили, а през 17-ти век поведението на мисионерите към тях било толкова ужасно, че те затворили страната си за всички европейци за 200 години. През втората половина на 19-ти век пристигнали параходи от САЩ и отказали да се отклонят от пътя си. Япония била атакувана от американци, британци, холандци и французи, докато не била принудена да отвори пристанищата си. През последвалите десетилетия японският народ се преобразил. Те си послужили с оръжията, доставени им от християнския свят, за да нападнат и разбият Китай през 1894г. и Русия през 1905 г. Япония участвала и в Първата св. война срещу Германия.
    Между 1937 и 1939 г. тя завладяла голяма част от Китай, чиито народ бил затънал в непрекъснати въстания срещу императорите - наложените му президенти диктатори. Съвременната история на Китай е история на дяволска експлоатация от колониалните сили, при която британците се опитват да завладеят пристрастените към опиума китайци с цел търговия и контрол. По време на подготовката за Пърл Харбър британци и американци се опитват да предотвратят свалянето на император Чан Кай-Ши от японците, а те от своя страна възнегодували. Те били насърчавани по всякакъв начин да влязат във войната и е много вероятно Уинстън Чърчил ( загубил членството си масон ) да е знаел всичко за това, както и президентът Франклин Рузвелт, масон с висок ранг, който според някои е стигнал до 33-та степен. По-късно в частен разговор Чърчил казал, че Рузвелт  ...." каза, че ще поведе война, но не я обяви (и) че ще се държи все по-провокативно.... като всичко се правеше с цел да се предизвика насила "инцидент", който да въвлече САЩ във войната."
    През 1939 г. в Сената на САЩ сенаторът Джералд Ний от Северна Дакота обявил, че е виждал няколко тома, озаглавени  "Следващата война". Той казал, че автор на тази книга е някой си Сидни Роджърсън, чиито дири не могъл да проследи. Но знаел, че главен редактор на поредицата е капитан Лидъл Харт, който бил писател и военен авторитет в Европа, поддържащ връзки с лондонския "Таймс". Творбата  "Пропагандата в следващата война", казал той, включва следния анализ на обстановката през 1-та св. война :
     " За известно време въпросът на чия страна ще застане САЩ задържаше баланса на силите, като крайният резултат бе заслуга на нашата британска пропаганда. Оставаха евреите. Беше пресметнато, че еврейското население по света е около 15 млн., като не по-малко от 5 млн. живеят в САЩ, 25 % от жителите на Ню Йорк са евреи.
       По време на 1-та св. война ние купихме огромната еврейска общност в Америка с обещанието за еврейска държава в Палестина, направено от Лудендорф, което беше гениален удар от страна на Съюзническата пропаганда, тъй като ни позволи да се обърнем не само към евреите в Америка, но и към тези в Германия."
      Американците влизат в 1-та св. война през 1917 г. и на 6-ти ноември с. г. се ражда прословутата  "Декларация на Балфър" ( британски външен министър, който през 1918 г. създава Комитет за ОН ), след като бритаското правителство съобщава в писмо до Лайънъл Ротшилд за признаването на Палестина за национална държава на евреите. Важно е да се отбележи, че лорд Балфър бил тясно свързан с групата около "Кръглата маса". Страховитите събития в Израел през последните години, донесли болка както на израелците, така и на арабите са резултат от договореното от Великобритания за Палестина, с цел да накарат САЩ да влязат в 1-та св. война и да се подпомогнат амбициите на Илюминати, които отиват много по-надалеч. Но как можела да се убеди американската общественост да се включат и в следващата война, която според  този доклад за пропагандата била неизбежна ?
     " Да се убедят ( САЩ ) да вземат нашата страна ще бъде много по-трудно,  толкова трудно, че успехът е малко вероятен. Ще е нужна определена заплаха за Америка, нещо повече - заплаха, която трябва да бъде почувствана от всеки гражданин чрез пропагандата, преди републиката отново да грабне оръжието заради външна кавга.
     Положението ще се улесни значително, ако Япония е въвлечена и това може и вероятно ще въвлече САЩ без повече церемонии. Във всеки случай това ще е естествената и очевидна последица от постигнатото от нашите пропагандатори, точно както през 1-та св. война те успяха да скарат САЩ и Германия.
    За щастие нашата пропаганда в Америка стои на твърда почва. Ние можем да бъдем напълно искрени, тъй като основният ни принцип ще бъде старият демократичен принцип. Ние трябва ясно да изложим нашата вяра в демократичната форма на управление и твърдото ни решение да се приддържаме към ... старата богиня на демократичната практика. " .............


Тагове:   война,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3796032
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )