Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2009 13:26 - Раздяла със старите икономически парадигми - част 3
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 931 Коментари: 0 Гласове:
4



    Ударението ще пада върху обединяването на общностите, за да задоволят потребностите си и да не са зависими от система, върху която нямат контрол. Тя вече дотолкова е изглупяла, че ако някой пусне слух на Токийската фондова борса за извършването на финансово убийство,ефектът от удара може да се отрази върху живота на хората, живеещи от другата страна на планетата. Увереността в себе си и задоволяването на насъщните потребности ще бъдат основен модел за бъдещата икономика, защото това намалява зависимостта и връща властта на хората. При този възглед нуждите на местното население ще се задоволяват на първо място, а не тези на мултинационалните компании. По-бедните страни са убеждавани и манипулирани да вярват, че най-добрият начин за "просперитет" е да използват земята си за отглеждане на култури изцяло за продан на западните компании и да използват тези пари за внос на храни от Запад. Това означава, че Западът не може да загуби. Нещо повече, той контролира цената на културите, отглеждани изцяло за продан, които внася от тези страни и на продуктите и храните, които изнася за тях, понеже Западът контролира финансовата система. Или по-скоро Илюминати. Страните от Третия свят знаят, че ако откажат да приемат тази несправедливост, компаниите ще се преместят на друго място, като настроят някоя бедна страна срещу друга в свой интерес. Начинът за излизане от оковите на контрола чрез зависимост е да се произвеждат нещата от първа необходимост на местна почва, когато е възможно. Местното производство за местни нужди и без това ще ни бъде наложено от времето, геологичните, политическите и икономически катаклизми. Погледнета какъв хаос може да причини една снежна буря, ураган или период на обилни валежи. Представете си какво става, когато това се увеличи. Ще видим колко точно слаб е нашият "модерен, технологичен свят", когато се изправи пред реалностите и силата на природата.
    Споразумението ГАТТ, което е предназначено да отвори света за още по-голяма конкуренция като отстрани импортните бариери, отново е елитът на Илюминати в действие. Ако искате да направите всички държави по света зависими от Системата, митът за свободната търговия трябва да бъде продаден и внедрен у хората, защото без нея силните няма да могат да експлоатират повече слабите в същия размер. Истината е, че търговията никога не е била свободна в съвременното общество. Тя е лиценз за експлоатация на слабите. ГАТТ е опит на елита да породи повече контрол и зависимост. Онези политици и икономисти, които не могат да видят истинския дневен ред, лансират ГАТТ в отчаян опит да намерят повече места, където да продават продуктите и да отчетат "растеж". Но все още има прекалено много хора и прекалено много пари и на всеки, който продава повече в резултат на това споразумение има друг, който продава по-малко. Продаващите повече са тези, които продават най-евтино и са готови да експлоатират планетата и хората повече от опозицията. Защото на всеки победител трябва да се падат няколко загубили ( спомнете си за оптимума по Парето). Превърнали сме търговията и икономиката в спортно състезание, един вид икономически Олимпийски игри. Говорим, че Япония се откъсва напред или Китай напредва бързо, докато по-голямата част от света никога не стига до стадиона.
    Според мен ще има събития, които ще намалят производството на петрол - кокаина на Системата. Тя е пристрастена към него и оцелява само като го консумира и го оценява на стойности, които са нереални, понеже той е в ограничено количество и нанася невъобразими щети на природата. Отстранете петрола и по същество няма да има система. Ако това стане, ще се сложи край на безумието при което една страна изнася продукт в другата част на света, докато внася обратно от онази част на света друга версия на същия продукт. Това е оправдано в името на избора, но какъв е този "избор" ? Да разполагаш например с 10, 20 , 100 различни шампоана, от които да купиш, всички от които са едно и също нещо в основата си ? А какво да кажем за отказаната възможност на хората да излизат на слънце през определени периоди от годината, защото системата, която говори за "избор" е унищожила озоновия слой до такава степен, че ракът на кожата се превръща в епидемии в някои райони ? Знаете ли, че продуктите често се транспортират от страна в страна, като всяка добава нов компонент, защото това е най-евтиният начин за производството им от мултинационалните компании ? Нашите пристанища и летища са пълни с кораби и самолети, използващи гориво и ресурси, причиняващи огромно замърсение, когато повечето от тях не са необходими. Те служат само на корпорациите и банкерите. На практика те съвсем не удовлетворяват потребностите и "избора", а отказват и двете на повечето хора.
    Ще дойде време, когато държавите и общностите ще бъдат по-загрижени да задоволяват насъщните си нужди, отколкото да изнасят своите продукти по света. Това ще отключи много творчески сили. Ако икономическата система е начинът хората да се контролират, помислете какви възможности ни очакват след краха й или ако се откъснем от нея и този натиск бъде елиминиран. Китайската дума за криза, уей-че, означава както опасност, така и възможност. Докато падането на Системата може да се разглежда като опасност за нас, то наистина е възможност за рагръщането на цялата безкрайна сила на човешката изобретателност. Тя е държана в плен от системата, при която мисленето е последното нещо, което се иска от вас. Заповеди се издават отгоре от малцина, а множеството прави това, което му е заповядано. Тяхното мнение не се иска, те са третирани като роботи. Ако искате да намерите най-добрия начин да направите нещо, не питате шефа на офиса, а онези, които вършат работата ден след  ден. Но тези хора рядко са търсени за консултация. В бъдеще няма да има "ние" и "те", нито заповеди отгоре. С напредването на духовната трансформация онези, които сега налагат възгледа си на другите, ще бъдат в една и съща равнопоставеност с всички останали. Икономическата дезинтеграция, причинена от множество причини, ще ни даде празен лист хартия, върху който да започнем отново.
    Забързващите се честоти ускоряват у нас желанието за контрол над собствения ни живот. Това ни води към по-малки икономически единици и желание да се откъснем от сегашната система, доколкото можем. Необходимостта да вземем мерки в зората на краха ще наложи същия курс на действие. Най-малкото през периода на прехода ударението ще пада върху бартера - стоки и услуги в замяна на стоки и услуги., като често малки суми пари ще сменят собствениците си или изобщо няма да се използват пари. Това разширение на бартерните сделки се извършва и днес. Пробуждащите се хора ги използват, за да излязат от Системата, доколкото могат, а с нарастването на безработицата милиони хора виждат, че Системата повече не може да се грижи за тях и семействата им и няма никакви изгледи за това. Този подход ще бъде от решаващо значение с намалението на социалните помощи и използването им за превръщането на хората в нещо малко повече от роби на Системата ..............



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3808680
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )