Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2010 11:00 - Национална идентичност ? Забравете , ЕС е над всичко ! - част 2
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 15259 Коментари: 52 Гласове:
11

Последна промяна: 21.03.2010 11:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    ЕС вече има свой собствен президент, свой външен министър, дипломатически корпус, което прави безсмислено поддържането на националните външни министества, свой главен прокурор.
    ЕС, без Норвегия, Швейцария и Исландия, прилапа всички други, чиито национални парламенти според Лисабонския договор са длъжни да "допринасят активно за доброто функциониране на съюза" , т.е. за интересите на ЕС, а не на собствените народи.
    Новата европейска свръхдържава не е демократична. Тя няма пряко избран парламент, който няма законодателни функции, нито контролира изпълнителните институции на ЕС. Последните имат законодателни пълномощия, които отменят националното законодателство и са изградени от комисари. Те са определяни от правителствата на страните-членки. Къде са тук избирателите ?!
    ЕС по принцип е картел, състоящ се от правителствата на 27 страни-членки, които стигнаха до извода, че е по-лесно да се прокарват закони на тайни срещи на ЕС, а не през техните национални парламенти, под прожекторите на обществеността им. "Винаги считах, че този договор е стъпка в грешна посока. Той ще задълбочи проблемите в ЕС, ше увеличи дефицита от демокрация, ще влоши позицията на нашата страна и ще я подложи на нови рискове" - каза Вацлав Клаус. Имаше предвид евентуалните претенции на изпъдените от Чехословакия след 2-та световна война судетски немци.
    Чехия тепърва я чакат големи проблеми. Същото се отнася и за другите страни от Изтока. Европа вече е доминирана от някаква утопия, която не се сподела от мнозинството европейци, а само от т. нар. европейски елити. Именно те решиха на тайна среща кого да изберат за пръв президент на ЕС и кого за външен министър. И не бе случайно, че именно белгиецът Херман ван Ромпой бе назначен от тях за "президент". Белгия е наднационална държава, създадена от европейските сили с Белгийската революция от 1830 г. и е съставена от 2 различно говорещи нации - холандските фламандци и френските валонци. Белгия, чиято столица е Брюксел, е и столица на ЕС и служи като модел на ЕС.
    Както политиката на ЕС и тази на Белгия се характеризира с липса на прозрачност и от желание за потискане на демократичните процедури в полза на политическите елити, които искат да предотвратят разпадането на тази държава. Онова, което Клаус определи като "европеизъм" е оценката именно за доктрината, която мултиплицира белгийската държава на европейско ниво. Образно казано, започна процес на анексирането на Европа от Белгия или по-точно от определени кръгове в нея , които имат дългосрочна стратегия за Новия световен ред . 

                                           Край

По материали от Интернет



Тагове:   Национална,


Гласувай:
11



1. анонимен - evropeizam e ravno na fashizam !
21.03.2010 11:23
evropeizam e ravno na fashizam !
цитирай
2. misbis - klipa ot youtube e mnogo vajen
21.03.2010 11:31
Potvarxdenie ,4e ne politicite,a tajni grupirovki, rakovodiat igrata..
Bilderberg,trelateralnata...i kakvi li ne masono-iluminatski sekti
цитирай
3. universalnite000 - Ре 1
21.03.2010 11:44
Дори може да е по-лошо !
цитирай
4. universalnite000 - Ре 2
21.03.2010 12:01
Абсолютно вярно , затова и сложих клипа !
цитирай
5. galatceq - Има какво да направим като например ...
21.03.2010 12:04
Има какво да направим като например следните стъпки:

СТЪПКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА НИВО

1.

“МАТРИЦАТА” (те са второстепенни, основното е работата върху себе си): Премахване на лихвения процент – осъзнаване на населението за ролята на лихвата като раков фактор в социума.
2.

Въвеждане на Правото на Информиране В САМОТО ДЕЙСТВАЩО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.
3.

Информация за манипулативните механизми в социума чрез медии и политически партии и религии.
4.

Правото на Жената да бъде свободна наистина вън от опеката на мъжа с парите и портфейла.
5.

Използване на слънчевата и свободна енергия в паралел с другите енергийни източници и премахване монопола на петрола.
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5
21.03.2010 12:30
Хубаво предложение , може и да се допълни ;)
цитирай
7. анонимен - Чехите явно са по-умни, разбрали са ...
21.03.2010 12:47
Чехите явно са по-умни , разбрали са някои неща
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7
21.03.2010 12:58
;)
цитирай
9. zahariada - ЕС е обречен.
21.03.2010 13:17
В този му вид, ЕС няма за просъществува. Глобализацията като измислена доктрина,/поредната/ за управление и манипулиране на много хора вкупом, няма да проработи в Европа. Няма да могат, и слава богу, да бъдат преодолени културните, етностните, образователните и всички други различия, много по-силни откъдето и да е. Не случайно започват да изграждат копие на Световния ред на територията на Европа. Това, няма как да стане. Европейските народи ще вървят към повторна национална идентификация, пред опасността да бъдат унифицирани жители на Европейска територия.
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9
21.03.2010 13:48
Точно така - измислена доктрина ! Едно е сътрудничество със запазване на идентичност, друго е глобализацията по техния вариант ;) Поздрави !
цитирай
11. анонимен - Пепо дългия чорап
21.03.2010 15:26
В еволюционен аспект по-благоприятно за съществуването на хората се е оказало организирането им в групи със сходни белези(т.е. частично общи гени) - народи. Ако природата е искала всеки човек да бъде без род, тя е щяла да ни направи пълни индивидуалисти. Но не би.

Затова и аз смятам, че ЕС не е приятен експеримент.

Юдео-марксизмът проповядва сходна идея - размиване на народностите(съвсем скоро комунистическото правителство на Беларус ОТНОВО забрани националния флаг), езиците и създаването на "космополитна" безродова маса от индивидуалисти, които само следят собствения си интерес. Това е в интерес на евреите, които желаят хората да НЕ могат да се обединяват и организират. Представяте ли си силна и обединена не-еврейска маса хора какъв ужас е за тях...

цитирай
12. zahariada - До 11. Точно така.
21.03.2010 15:46
Изразът полски, руски, български - евреин е показателен. Да сте чули обратното, евреиски българин или, какъвто и да е. И друга страна по света, която да се нарича държавата...еди коя си. В наименованието на държвата се указва формата на управление. Липсата при евреите не е случайна. Т.е. може да се управлява както е изгодно.
цитирай
13. universalnite000 - Резултатът е един и същ - прикрит ...
21.03.2010 16:44
Резултатът е един и същ - прикрит опит за завземане на властта в света чрез измама на масата от хора и "отстраняване" на онези, които не желаят да съдействат. Това е простият факт, върху който всички ние трябва да се съсредоточим. В крайна сметка Илюминати няма да успеят, защото извършващата се в момента трансформация на съзнанието накрая ще помете плановете им. Те могат да си служат с всякаква изопачена египетска митология, за да оправдаят амбициите си, но трябва да помнят, че в онези разкази Хор - синът, побеждава Сет в решителната битка. Така и ще бъде.
цитирай
14. анонимен - mnenie
21.03.2010 16:56
skoro sofia ne ste se naricha stoliza.stoliza veche ste e bruksel.
цитирай
15. universalnite000 - Ре 14
21.03.2010 16:58
:) Възможно, тогава какво остава за България - провинция освен да се нарича ? Дано не го допуснем !
цитирай
16. tomcat - Няма да се учудя, ако децата в учи...
21.03.2010 17:09
Няма да се учудя ,ако децата в училище ги накарат да се заклеват във вярност към тоталитарният европейски глобалистки криминален съюз!
цитирай
17. universalnite000 - Ре 16
21.03.2010 17:17
:( Не е изключено, и без това човечеството мина през такива периоди на зомбиране ... най-лошото в случая е, че все така не са извадени нужните изводи и "нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено" ! Дано сега е по-различно ( надявам се )
цитирай
18. tomcat - Сигурно в най-скоро време и някакво ...
21.03.2010 17:30
Сигурно в най-скоро време и някакво европейско гестапо ще измислят ,което да преследва,залавя и вкарва в лагери всеки осмелил се да изрече истината за този бандитски съюз!Така че се възползвайте от правото си на свободно изразяване докато не са ни спуснали някаква европейска директива отменяща го!
цитирай
19. universalnite000 - Като казваш за гестаповския ред, ...
21.03.2010 17:43
Като казваш за гестаповския ред , няма как да не се сетя за положението у нас и човека, който го провежда - Бойко Борисов ! Ще напомня още веднъж - лично съм познавал този човек и никога не съм имал илюзии какво представлява. Той е просто една пионка за провеждането на Нов световен ред , никога не е имал някакви други цели, освен личен материален просперитет. Затова според мен няма как да се вярва и една дума от това, което обещава. Явно е дошъл момента за пробуждане, който не включва доверие на такива като тях.... И на мен ми е тягостно, защото още от момента на възнасянето му към властта предупреждавах хората какво да очакват от него, надявам се, че не е късно все още ....
цитирай
20. анонимен - жалко че не осъзнавате съвремен...
21.03.2010 17:44
жалко че не осъзнавате съвременните реалности и хубаво че сте малко такива. Самият факт че имате интернет се дължи на европейската преспектива и инвестициите които дойдаха след това. Без ЕС България щеше да е в позиция на Молдова или Армения.
цитирай
21. universalnite000 - Ре 20
21.03.2010 17:49
:) Невероятно разсъждение
цитирай
22. tomcat - жалко че не осъзнавате съвремен...
21.03.2010 18:01
[quote=анонимен]жалко че не осъзнавате съвременните реалности и хубаво че сте малко такива. Самият факт че имате интернет се дължи на европейската преспектива и инвестициите които дойдаха след това. Без ЕС България щеше да е в позиция на Молдова или Армения. [/quote

Без коментар ,само погледни каква простотия си написал!Молдова и Армения нямат интернет ,щото не са в ЕС :/
цитирай
23. razkazvachka - европейската
21.03.2010 18:19
експлоатация - неофеодализъм по европейски
цитирай
24. анонимен - 20, говорим за национална идент...
21.03.2010 18:39
20, говорим за национална идентичност.

Вижте например Япония - имат интернет(хаха), изключително добре развита икономика и същевременно си държат на идентичността, и им е супер.

После да не ми кажете, че това били "съвременни реалности". Много хора започнаха да тикат различни идеологии прикрити под "съвременни реалности" и "съвременно мислене".
цитирай
25. raders - лелееее!
21.03.2010 18:57
анонимен написа:
evropeizam e ravno na fashizam !


Ти удари котката в дирека. Бе в този постинг нормални хора ли влизат?
цитирай
26. universalnite000 - Ре 23
21.03.2010 18:59
Ако съдя от твоя коментар , в който щедро се удрят котки в дирека - едва ли :)
цитирай
27. raders - оле, оле!
21.03.2010 19:00
misbis написа:
Potvarxdenie ,4e ne politicite,a tajni grupirovki, rakovodiat igrata..
Bilderberg,trelateralnata...i kakvi li ne masono-iluminatski sekti


Олеле - къде съм попаднал! Ама това да не е психиатрична клиника, бе джанъм!
цитирай
28. misbis - до raders - олеее.охх.лелллеее
21.03.2010 19:03
колко заспали души има още по земята
цитирай
29. raders - ок
21.03.2010 19:06
galatceq написа:
Има какво да направим като например следните стъпки:

СТЪПКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА НИВО

1.

“МАТРИЦАТА” (те са второстепенни, основното е работата върху себе си): Премахване на лихвения процент – осъзнаване на населението за ролята на лихвата като раков фактор в социума.
2.

Въвеждане на Правото на Информиране В САМОТО ДЕЙСТВАЩО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.
3.

Информация за манипулативните механизми в социума чрез медии и политически партии и религии.
4.

Правото на Жената да бъде свободна наистина вън от опеката на мъжа с парите и портфейла.
5.

Използване на слънчевата и свободна енергия в паралел с другите енергийни източници и премахване монопола на петрола.


Ок, само не схващам що е то това свободна енергия. Да не би да имаш предвид формулата на Айнщайн Е= М/С2 ? Май тука всички са от гений нагоре.
цитирай
30. raders - В този му вид, ЕС няма за просъщес...
21.03.2010 19:11
zahariada написа:
В този му вид, ЕС няма за просъществува. Глобализацията като измислена доктрина,/поредната/ за управление и манипулиране на много хора вкупом, няма да проработи в Европа. Няма да могат, и слава богу, да бъдат преодолени културните, етностните, образователните и всички други различия, много по-силни откъдето и да е. Не случайно започват да изграждат копие на Световния ред на територията на Европа. Това, няма как да стане. Европейските народи ще вървят към повторна национална идентификация, пред опасността да бъдат унифицирани жители на Европейска територия.


За съжаление пред България стои друга перспектива и националната идентификация е доста съмнителна. Ти на тази чалгослушаща тълпа ли препоръчаш национална идентификация? Предпочитам Европа пред Анадола...
цитирай
31. misbis - ето хинт за свободната енергия
21.03.2010 19:14
http://www.youtube.com/watch?v=uuKiWmsGIwc

raders написа:
galatceq написа:
Има какво да направим като например следните стъпки:

СТЪПКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА НИВО

1.

“МАТРИЦАТА” (те са второстепенни, основното е работата върху себе си): Премахване на лихвения процент – осъзнаване на населението за ролята на лихвата като раков фактор в социума.
2.

Въвеждане на Правото на Информиране В САМОТО ДЕЙСТВАЩО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.
3.

Информация за манипулативните механизми в социума чрез медии и политически партии и религии.
4.

Правото на Жената да бъде свободна наистина вън от опеката на мъжа с парите и портфейла.
5.

Използване на слънчевата и свободна енергия в паралел с другите енергийни източници и премахване монопола на петрола.


Ок, само не схващам що е то това свободна енергия. Да не би да имаш предвид формулата на Айнщайн Е= М/С2 ? Май тука всички са от гений нагоре.

цитирай
32. raders - Чувай, Господи!
21.03.2010 19:14
tomcat написа:
Няма да се учудя ,ако децата в училище ги накарат да се заклеват във вярност към тоталитарният европейски глобалистки криминален съюз!


Кво, кво?! Ама тук наистина е някаква психиатрия. Много весело...
цитирай
33. raders - Кой ще носи знамето?
21.03.2010 19:16
universalnite000 написа:
:) Възможно, тогава какво остава за България - провинция освен да се нарича ? Дано не го допуснем !


))) Направо вдигай революция! Като гледам тук сте се събрали доста комити.
цитирай
34. universalnite000 - Ре 33
21.03.2010 19:18
:) Тогава казвай направо - с нас ли си или не ? Бъди по мъжки откровен !
цитирай
35. raders - най-после
21.03.2010 19:18
анонимен написа:
жалко че не осъзнавате съвременните реалности и хубаво че сте малко такива. Самият факт че имате интернет се дължи на европейската преспектива и инвестициите които дойдаха след това. Без ЕС България щеше да е в позиция на Молдова или Армения.


Най-после един умен човек! Ама има ли още такива в тази аудитория?
цитирай
36. misbis - не ви ли стана ясно другарю радев,че тук сме все събудени ненормалници-революционери.Какво още правите в нашия клуб? Вървете при нормалните, не ви задържаме на
21.03.2010 19:21
raders написа:
анонимен написа:
жалко че не осъзнавате съвременните реалности и хубаво че сте малко такива. Самият факт че имате интернет се дължи на европейската преспектива и инвестициите които дойдаха след това. Без ЕС България щеше да е в позиция на Молдова или Армения.


Най-после един умен човек! Ама има ли още такива в тази аудитория?

цитирай
37. raders - ясно
21.03.2010 19:22
tomcat написа:
Сигурно в най-скоро време и някакво европейско гестапо ще измислят ,което да преследва,залавя и вкарва в лагери всеки осмелил се да изрече истината за този бандитски съюз!Така че се възползвайте от правото си на свободно изразяване докато не са ни спуснали някаква европейска директива отменяща го!


)))Ясно. Извинявайте, приятели, но до сега не знаех, че съм попаднал в Карлуково и се чудех какво става. Тук при вас наистина е много весело...
цитирай
38. universalnite000 - Ре 37
21.03.2010 19:24
Виж колко е полезен смехът, но за Карлуково малко си се объркал - там отдавна не работи психиатрията , сори :)
цитирай
39. raders - ???
21.03.2010 19:25
zahariada написа:
Изразът полски, руски, български - евреин е показателен. Да сте чули обратното, евреиски българин или, какъвто и да е. И друга страна по света, която да се нарича държавата...еди коя си. В наименованието на държвата се указва формата на управление. Липсата при евреите не е случайна. Т.е. може да се управлява както е изгодно.


Това пък какво беше?...
цитирай
40. raders - Мир Вам!
21.03.2010 19:51
universalnite000 написа:
:) Тогава казвай направо - с нас ли си или не ? Бъди по мъжки откровен !


Както е казал онзи македонец: "Кашлям, кихам, пърдам.- Ке издам четата..."
Драги приятели, ще ви открия една тайна. Всичко това е някаква националистична параноя. Никоя държава - дори Америка, дори Китай -абсолютно никоя - не може да си позволи да бъде изолирана, защото това неизменно води към упадък и тенденцията е към уедряване на субектите, което носи редица преимущества за всички. А за страни като България - без ресурс - това е абсолютно наложително. Нашата планета Земя е твърде малка, става все по-малка и някога вероятно ще бъдат премахнати всички граници /натам върви/. Един ден нашите /вашите/ внуци ще казват не моята страна, а моята планета и тя - планетата ни наистина е най-ценното нещо за човечеството, което за съжаление не го разбира достатъчно добре и не я пази. Това като перспектива. Не се притеснявайте; никой няма да ви отнеме идентификацията; много сте им притрябвали! Така че тези дребни националистически дандании звучат ужасно нелепо и то по отношение на Европа. Опасността, ако я има, идва от друга посока и ние всички я знаем. Лошото е че българките престанаха да раждат и един ден България може да стане Циганария. Там е проблемът, а не Европа... И всичко това, което говорите за Европа ми изглежда някак много, много инфантилно. Съжалявам, че трябва да ви го кажа. Със здраве!


цитирай
41. universalnite000 - Ре 40
21.03.2010 20:21
:))) Сърдечно ти благодаря, другарю Радев, твоите размисли наистина бяха уникални за мен . Все си мислех - няма какво да ме учуди, но благодарение на твоето присъствие разбрах, че не съм бил прав ;) Със сигурност ще ти отделя подобаващо място в мемоарите :)
цитирай
42. tomcat - Стига троли raders понятие си нямаш ...
21.03.2010 21:36
Стига троли raders понятие си нямаш за какво става въпрос!Нещата стоят по-различно от това ,което ти показват бтв новините.Какво общо има изолационизмът с нежеланието да бъда управляван от някаква нелегитимна сбирщина от бюрократи !
цитирай
43. анонимен - Българче
21.03.2010 23:31
@raders, наистина не говорим за изолационизъм, но за да се придържаме към фактите нека споменем, че държави като Швейцария, Норвегия и Исландия са именно изолирани държави и въпреки това са с изключително висок стандат на живот. Норвегия е държавата с най-добър индекс на човешко развитие(Human Development Index - HDI) в света, а Исландия е трета(след Австралия).

цитирай
44. анонимен - авторе аргоментирай се защо трябва ...
21.03.2010 23:59
авторе аргоментирай се защо трябва да бягаме от ЕС ? защото глобализацията го позволява ? или просто защото все още не сме дорасли за този процес ?
цитирай
45. tomcat - Каква е разликата между съветския и ...
22.03.2010 01:15
Каква е разликата между съветския и европейския съюз...... единият има повече петолъчки в знамето си!
цитирай
46. анонимен - Българче
22.03.2010 01:37
raders, ако се поинтересуваш от еволюционна биология (всеки автор по темата, с изключение на Ричард Докинс) ще разбереш, че съществуването на народи не само е допринесло, ами всъщност е наложило образуването на езика и сечивата, и реално е донесло неолитната епоха на човечеството. Тоест, нормата на поведението при човешкия вид днес е да се организира в народи и съответно да иска да запазва идентичността си.

"Наднационални" космополитни личности, без народностна принадлежност, са форма на неестествено държание. Разбира се, не говоря за някакъв луд фанатизъм, при който само твоята "раса" е най-велика и трябва да премахнеш всички други.
цитирай
47. misbis - bravo tomcat
22.03.2010 07:30
изключително точно изказване.
"Каква е разликата между съветския и европейския съюз...... единият има повече петолъчки в знамето си!"
цитирай
48. universalnite000 - авторе аргоментирай се защо трябва ...
22.03.2010 08:22
анонимен написа:
авторе аргоментирай се защо трябва да бягаме от ЕС ? защото глобализацията го позволява ? или просто защото все още не сме дорасли за този процес ?

Отговорът е в самата статия , а и във видеоклипа, който съм качил към нея ;)
цитирай
49. universalnite000 - Ре 45
22.03.2010 08:25
:) В разговорите ми на живо казвам на другите, че тези илюминати се подиграват с късата памет на хората и им посочвам такъв пример, в допълнение с напомнянето, че и след ВОСР , и сега имаме .... комисари !
цитирай
50. bven - и това ще мине - Соломон
22.03.2010 10:38
всичко сочи и върви по пътя на еволюцията - след Новия Световен Ред идва това, за което се грижат Висшите Иерархии и тои ще отиде бързо в историята. Само съзнанието ще бъде различно от сегашното.
цитирай
51. universalnite000 - Ре 50
22.03.2010 11:09
Именно - съзнанието ще е различно и няма да се вкарва в подобни рамки, поздрави за мнението :)
цитирай
52. анонимен - ti vse oshte
24.03.2010 17:32
si dostupen za vsichki masi.zashto li misbis stana jestoka i nedostupna?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3816605
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )