Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 10:55 - Франсоа Брюн - "Мъртвите ни говорят" (откъси)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 12530 Коментари: 45 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                          Картография на световете от отвъдното

 

   Къде се разполагат тези светове, тези нива ?

   Ето още една нова трудност. Нека и тук се опитаме да определим онова, което изглежда сигурно, като само споменаваме мимоходм вероятностите.

 

                                        Едно друго пространство-време

 

   В тези светове пространството със сигурност вече не е същото. Става въпрос преди всичко за нива на съзнанието. Всяко от тези “нива” съответства на дадено духовно ниво, на определена степен на вътрешното развитие. На Земята ние всички живеем в един и същи свят, подчинени на едни и същи физически условия и закони на земното притегляне, независимо от личното ни духовно ниво. Обратно, в световете, в които попадаме след преминаването към смъртта, всеки бързо намира съответното му ниво. На всяко ниво на развитие на съзнанието отговаря един свят, в който материята, времето, пространството, самото тяло са в хармония с това духовно ниво. От гледна точка на физиката всички описват тези различни състояния на материята с термина “вибрации”. Още на това ниво на Земята, всичко е вихър от сили. Днес физиците ни казват, че е погрешно да си представяме частиците като миниатюрни прашинки. Ние имаме вълнова структура. Всички пратеници на отвъдното, независимо от основните си грижи, независимо от нивото, което твърдят, че са достигнали, използват този език, било буквално точен или съответстващ на най-добрия възможен образ, за да говорят за нашите настоящи знания.

   Те ни съобщават, че тези различни светове съответстват на специфични скорости на вибрация, съпоставими с различните радиовълни, които ние излъчваме и приемаме. Също както радиовълните могат да се смесват, без при това да се получава интерференция, и тези светове могат да се взаимопроникват, без никога да се срещат .

   Ето защо повечето от тях ни уверяват, че тези светове се намират всред нас. Или пък едновременно на Земята, през и около нея. Наистина, други твърдят, че тези различни светове съответстват на различните планети от Слънчевата система. Ако ние не откриваме никакъв живот на тях, то е защото на всяка от тези планети има форми на живот и цивилизация, които остават неоткриваеми и невидими за нас.

  

                            Светът е следствие от нашето съзнание

 

   За сметка на това трябва да се наблегне върху хармонията между онова, което сме ние, духовното ниво, до което сме достигнали, и света, който ни заобикаля, като започнем от своето тяло. Това е всеобщ закон с огромен обхват, чиито ефекти се откриват на всички нива : това е съзидателната мощ, с която разполагаме, често без да знаем това, благодарение на мисълта (мисълта в широкия смисъл на думата, чувствата, желанията, опасенията ни).

   Тази фантастична мощ става очевидна веднага, щом се напусне този земен свят, посредством смъртта или временното напускане на тялото : проекция на славно тяло извън физическото. Тогава всеки може сам да се увери в реалността на съзидателната мощ на мисълта. Онова, което пречи да се оцени по време на земния живот е, че на първото ниво тази мощ се прилага колективно. Тя е следствие от мисълта на цялото човечество, което определя настоящото физическо състояние на света и нивото на вибрация, достигнато от материята, съставляваща този свят, като се започне от нашето физическо тяло. Хармонията между духовното ниво на съзнанието и света, в който живеем, не произтича от някаква божия намеса, която просто би ни поставила в света, който най-добре подхожда на стадия на духовното ни развитие. Духовното ни ниво също така не може автоматично да ни пренесе в света, който съответства на нашето ниво. Тази хармония се установява от причинно-следствена връзка. Нашето съзнание създава състоянието на този свят според духовното ниво, което е достигнало. Дори времето и пространството, такива, каквито ги изживяваме, са следствие от нашето колективно съзнание ; съвременната наука в най-напредналите си изследвания също стига до тази идея :

   “Произходът на събитията (отвъд времето и пространството) обхваща също така и присъщата на нашия ум дейност, така че бъдещия ход на събитията зависи донякъде от тази духовна дейност.”

   В същия труд Maри-Луиз фон Франц проучва Юнговото понятие за “синхронност” в неговата блажена перспектива, открити от съвременната физика, и достига до твърдението, че малко по малко :

   “ ...Се налага идеята, че двата свята на материята и духа биха могли да бъдат нещо повече от две измерения със сходни закони и да образуват едно психофизично цяло. Това значи всъщност , че физикът и психологът наблюдават един и същи свят през два различни канала. Ако бъде гледан отвън, този свят ще се развива като материален, а ако се гледа посредством самовглъбяване – като психически. Сам по себе си той вероятно не е нито психически, нито материален , а изцяло трансцендентен.” ...............




Гласувай:
12



1. анонимен - Vapros
28.04.2010 11:09
vse pak ne mi stana qsno kolko na broi sa tezi niva na otvadnoto, ima li nqkakvi izsledvaniq ? ako ima - kakvi sa te ?
цитирай
2. galatceq - Изключително на място казано - с...
28.04.2010 11:14
Изключително на място казано - светът е следствие от нашето съзнание.
Ако то излъчва негативизъм - това ще е релаността ни, както и обратно - любов и хармония ще са около нас, ако сме настроени на тези честоти ;)
цитирай
3. universalnite000 - Ре 1
28.04.2010 11:19
Разбира се, има изследвания по този въпрос, в следващ постинг ще публикувам и за тях. Като малък анонс ще спомена, че според Фредерик Майерс например са 7 .
цитирай
4. universalnite000 - Ре 2
28.04.2010 11:21
;) Права си , може би и по тази причина манипулаторите се стараят да укриват и осмиват всякаква информация от този вид !
цитирай
5. galatceq - Чела съм, че има 7 духовни нива, но ...
28.04.2010 11:28
Чела съм, че има 7 духовни нива, но според мнозина те не са еднакво развити при всеки, в смисъл при някои са в латентно състояние. Има и други класификации - за 12 , 14 и т.н. нива ;)
цитирай
6. анонимен - Като споменавате за намиране на ...
28.04.2010 11:33
Като споменавате за намиране на духовните нива в отвъдното които са подходящи за всеки си спомням за Дантевия "Ад" - може би е закодирал информация за това ? Едва ли е било без причина.
цитирай
7. universalnite000 - Ре 5
28.04.2010 11:38
Това само показва какво разнообразие цари в изследванията. Мое мнение е, че всъщност нивата може и да не са строго фиксирани като бройка, а непрекъснато да се развиват и съответно - увеличават . Не е изключено и обратен процес - някои от тях да се разпадат ...
цитирай
8. universalnite000 - Ре 6
28.04.2010 11:45
Сигурно има послание , макар че може много доводи да се изтъкнат в полза на една или друга хипотеза ...
цитирай
9. galatceq - Нина Ничева, която се занимава с ...
28.04.2010 11:51
Нина Ничева, която се занимава с матрицата на кармата дава интересно мнение :
"Космическият ни код-матрица за текущото прераждане се състои от вибрациите на числата в датата, месеца и годината, в която сме се появили тук и сега. На пръв поглед тези данни стават неактуални след нашата физическа смърт. Но информацията в тези 8 числа-кодове остава съхранена в Архивите на времето, в Книгата на Живота, в Акашовите записи и в други енергийно-информационни йерархични нива."

цитирай
10. universalnite000 - Ре 9
28.04.2010 11:54
Поредното потвърждение за наличието на причинно-следствена връзка. Няма случайности !
цитирай
11. ckarlet - Информацията, която публикуваш е ...
28.04.2010 12:00
Информацията, която публикуваш е интересна и поднесена достъпно!
Хубав ден желая, Universalnite000!
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11
28.04.2010 12:03
:) Винаги съм насреща за подобен род информации, защото те ни помагат за осъзнаването на многоизмерността , в която съществуваме .
Слънчев и позитивен ден от мен , ckarlet !
цитирай
13. pameladiaz - galatceq
28.04.2010 12:05
:) Mного ми е интересно за тази матрица на кармата и този числов код , може ли повече информация ?
цитирай
14. galatceq - :) Mного ми е интересно за тази ма...
28.04.2010 12:12
pameladiaz написа:
:) Mного ми е интересно за тази матрица на кармата и този числов код , може ли повече информация ?

:) Да , част от книгата съм постнала тук : http://galatceq.blog.bg/hobi/2010/03/21/quot-matricata-na-karmata-quot.515455
цитирай
15. miaa - Поздрави за съдържателната статия ...
28.04.2010 12:19
Поздрави за съдържателната статия Universalnite000! Една идея, която може да бъде реализирана във времето!Пожелавам ти го от сърце! Ще дойде денят, когато за човекът няма да има граници на възприятията!Много скоро!
цитирай
16. universalnite000 - Ре 15
28.04.2010 12:24
:) Здравей и днес ! Много на място казваш , че наближава момента границите във възприятията да отпаднат. Процесът всъщност е стартирал , какво по-голямо доказателство от факта, че все повече хора се интересуват от темата ;)
цитирай
17. miaa - Прекрасна тема! Хората не вярват, ...
28.04.2010 12:40
Прекрасна тема! Хората не вярват, но още на времето Айнщайн е говорил за паралелните вселени.
Не бива да се заблуждаваме, всичко ще дойде от позитивната промяна на мисълта и от един по- висок етап на съзнателно развитие на човека! Като пашкул, който ще се разгръща и еволюира..едното ще води до другото..
цитирай
18. universalnite000 - Ре 17
28.04.2010 12:46
Естествено. С повишаване честотите на вибриране се разширява и кръга на познаваемото . Преди време бях споменал за синдрома на 100-те маймуни - разкрит от японски учени през 50-те години. Общият извод от него е, че когато достатъчен на брой индивиди от даден биологичен вид усвоят някакво ново за този вид умение - то се предава и на останалите чрез колективното им съзнание.
цитирай
19. pameladiaz - :) Mного ми е интересно за тази ма...
28.04.2010 12:52
galatceq написа:
pameladiaz написа:
:) Mного ми е интересно за тази матрица на кармата и този числов код , може ли повече информация ?

:) Да , част от книгата съм постнала тук : http://galatceq.blog.bg/hobi/2010/03/21/quot-matricata-na-karmata-quot.515455

:) Много ти благодаря , направих си изчисления и се оказаха доста точни . Хубав ден !
цитирай
20. universalnite000 - Една вметка - Жорж Морание ( един от ...
28.04.2010 14:22
Една вметка - Жорж Морание ( един от изследователите на отвъдните нива ) в своята класификация споменава, че те са 7 , но към всяко от тях и 7 поднива. Но внимание - в неговата система Земята е нулевото ниво !
цитирай
21. zahariada - Какво ще кажеш за Акаша?
28.04.2010 18:47
Чух, че има нова книга. Да пишем нещо, а?
цитирай
22. universalnite000 - Ре 21
28.04.2010 19:34
Привет ! Не съм чувал за нова книга, но ако имаш инфо - сподели ;)
Аз има един стар постинг в който съм споменал и за Акаша - http://universalnite000.blog.bg/drugi/2009/11/17/za-2012-akasha-i-manipulaciite-svyrzani-s-tiah.438026
но може би трябва наистина по-задълбочена статия на тази тема , така че съм готов за предложения !
цитирай
23. podvodni - Отговори ми на един въпрос! Защо има ...
28.04.2010 22:00
Отговори ми на един въпрос! Защо има "слепи" хора?
цитирай
24. universalnite000 - Ре 23
29.04.2010 09:35
Явно е специфика на времевата ни рамка, имах отпреди информация, че ще настъпи момент на голямо разминаване между хората - според възприятията им за съществуването. Излишно е да изреждам какви са те.
цитирай
25. aqualia - :)))) И чрез ченелинг също се дава такава информация!
29.04.2010 16:33
Дано по-скоро се осъзнаем за силата на нашето подсъзнание, на съзнанието ни и на общия енергиен код! Микрофизиката е пълно потвърждение за вълновия характер на вселената! В способностите на всеки един от нас е да вложи хармонични мисли и ред в общия план... Поздрави за хубавите постинги!
цитирай
26. universalnite000 - Ре 25
29.04.2010 17:06
Това е моето желание, осъзнаването ни е нужно, за да успеем да преминем на друго информационно-честотно ниво. Хубаво е, когато има хармония ...
:) ;) Ще има и още подобни постинги !
цитирай
27. mileidi46 - :))))
29.04.2010 18:06
Както винаги ....последователно,точно и ясно...
Винаги ме тормози въпроса....колко много посетители в блоговете ви(твоя,на миси и галатцея)..а колко малко се осмеляват да изкажат мисъл или да зададат въпрос....Сещаш ли се защо?
цитирай
28. universalnite000 - Ре 27
29.04.2010 18:49
:) Добър въпрос с неясен отговор... а може би размислите сам със себе си са предпочитани ?
Бъди здрава и бодра както винаги , Милейди !
цитирай
29. podvodni - Вчера бях бесен на един образ с който ...
29.04.2010 19:51
Вчера бях бесен на един образ с който мислех че ще се получи спор. Дадох ясни аргументи в полза на моята теза, но той ми отговаря като Бойко Борисов. Абе простотията и слепотата да не е зарана?
цитирай
30. universalnite000 - Ре 29
29.04.2010 20:15
:))) Да не е бил някой от блога ? Аз и на живо си имам спорове , но ще ти разправям като се видим.
цитирай
31. podvodni - В предишният постинг на миси.
29.04.2010 20:17
В предишният постинг на миси.
цитирай
32. universalnite000 - Ре 31
29.04.2010 20:20
:)) А, видях - това е небезизвестният свилен .... ако ти кажа колко като него съм имал - с лопата да ги ринеш :))) Друго си е трезвомислещ човек, прав ли съм ?
цитирай
33. podvodni - Абе като заразна болест е.
29.04.2010 20:23
Абе като заразна болест е.
цитирай
34. universalnite000 - Ре 33
29.04.2010 20:25
:) Е, както пеят моите любимци от Supermax - It ain't easy ...
цитирай
35. podvodni - Чакай, искам да споделя нещо. От 3 ...
29.04.2010 20:29
Чакай, искам да споделя нещо. От 3 дни се каня и все не остава време. По-миналата вечер в съня ми изведнъж се почувствах много стронно. Имам чувството че невероятно количество енергия се изсипа върху земята. Беше върховно изживяване.
цитирай
36. universalnite000 - Ре 35
29.04.2010 20:36
Да, такива явления стават и то нерядко. Също съм ги усещал.
Виж аз вчера имах интересно преживяване - докато си ходех по улицата усетих, че почвам да излизам от тялото, то бе все едно кукла на конци, а останалото се усещаше много свободно !!! Без никаква съзнателна подготовка !
цитирай
37. podvodni - Надявам се да не е поредната атака на ...
29.04.2010 20:42
Надявам се да не е поредната атака на тъмните сили. Абе знаеш ли някъде четох че в щатите за миналата година са регистрирани 2 000 000 смъртни случай без остановена причина.
цитирай
38. universalnite000 - Ре 37
29.04.2010 20:44
О, в този случай не мисля . Напротив - усещането бе много положително , но все пак си казах, че това не е мястото, където трябва да напускам тялото, така че се върнах ;)
цитирай
39. podvodni - Ей да не вземеш да хукнеш на някъде, ...
29.04.2010 20:46
Ей да не вземеш да хукнеш на някъде, че после къде ще те търсим.
цитирай
40. universalnite000 - Ре 39
29.04.2010 20:48
Нали съм като Левски - отвсякъде гонен и навсякъде приет :)
цитирай
41. podvodni - Днес се сетих за теб. Ти нали беше ...
29.04.2010 20:56
Днес се сетих за теб. Ти нали беше професор по нищоправене. Аз все си мисля че мързелът е горивото на прогреса.
цитирай
42. universalnite000 - Ре 41
30.04.2010 00:03
Преди няколко години тогавашна колежка каза по повод професурата : " Това е много скромно , ти си цял академик в тази област ." :))))))))))))
цитирай
43. podvodni - Захариада изкара чудесен постинг.
30.04.2010 00:34
Захариада изкара чудесен постинг.
цитирай
44. universalnite000 - Захариада изкара чудесен постинг. ...
30.04.2010 00:38
podvodni написа:
Захариада изкара чудесен постинг.

Toчно така е , заслужава да дам линк и тук за него : http://zahariada.blog.bg/drugi/2010/04/29/vseki-ima-dosie-vyrhu-palmov-list.536905
Който прояви интерес за Акаша и преражданията - ще намери интересни сведения. Да благодарим на нашия приятел за труда :)
цитирай
45. анонимен - A.Dent
06.05.2010 12:33
42

There is no point looking around.The answer is in The Book.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795888
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )