Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 11:53 - Франсоа Брюн - "Мъртвите ни говорят" (откъси)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 5948 Коментари: 14 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                    Първите нива на отвъдното

 

    Вече видяхме, че често онези, които сме обичали на Земята и които са починали преди нас, идват да ни потърсят дори преди самите ние да сме извършили големия преход.

    Но това не винаги е така. Уилям Стед след корабокрушението на “Титаник” е бил отведен заедно с всичките си другари върху нещо като гигантски асансьор към една вълшебна страна, която самият той нарича синия остров и която всъщност е просто нещо като орбитална станция за посрещане на новодошлите. Там те наистина се срещат със своите близки и приятели.

    В последната си книга Харолд Шърман ни разказва, че А. Плимптън след смъртта на жена си се заинтересувал от паранормалните явления и получил записи с нейния глас, а в крайна сметка стигнал до пряко общуване с нея и с други починали чрез телепатия.

    Така те го уверили, че Земята наистина е обкръжена от цяла верига орбитални станции за посрещане на покойниците от различни части на света. Но това били само транзитни обекти.

    Съществували дори нещо като Центрове за информация, с чиято помощ може веднага да се открие местонахождението на някой покойник, чиито следи са изгубени.

    Не е съвсем сигурно дали всички починали автоматично преминават през тези места за посрещане, които са в известен смисъл нещо като разпределителен център. А може би всеки достига до отделен център според направлението, в което трябва да се отправи после.

    И наистина, на един съвсем начален етап някои от тях не отиват далеч.Те просто остават в нашия свят. За това свидетелства Жорж Морание, младежът, който след дълги години на интелектуални и духовни търсения се заел самостоятелно с кралска йога и накрая се самоубил:

    “Разбери добре, че ние не живеем “там горе” в някакво неопределено място, а обитаваме сред вас, там, където живеете и вие.”

    Той обяснява още, че с новото им, много по-леко тяло, това не е толкова лесно:

    “Отначало трябва да се научим да стоим изправени, а после и да ходим, също като земните деца. В началото се движим с подскоци, като че ли сме в безтегловност, също като космонавтите на Луната... а после се научаваме да сядаме на вашите столове, тъй като ние нямаме такива. Тогава си умираме от смях, защото, както добре разбираш, падаме на задниците си. Начинаещият бързо се научава на всичко това, особено когато е умен.”

    “Бих искал да ти обясня нещо, което земните жители не разбират – че ние живеем с вас. Вие така сте свикнали да отговаряте на децата си, които се тревожат за някой покойник, че той е на небето, близо до Бога, че смятате, че ние се носим във въздуха, сред облаците. Това схващане трябва да се преразгледа. Ние живеем тук – долу, а не там – горе. Ние живеем във вашите апартаменти и вашите къщи, изтягаме се върху леглата ви, когато ни се иска и когато вие не сте в тях...Ние сядаме във вашите кресла или на вашите столове и весело разговаряме, особено когато вие спите, защото тогава разполагаме с пълна свобода на действие... Ние ви слушаме как разговаряте, ние ви наблюдаваме как живеете с огромна радост...помагаме ви мислено, а понякога дори с незабелязана от вас, но резултатна намеса. Това е нашата задача, но това е също така и истинска радост за нас...”

    Неговото описание на славното или по-точно на духовното тяло, което той притежава в този момент, съответства в общи линии на всичко, което досега сме казвали за него, освен в две неща. Първо, в общуването между покойниците на този стадий от тяхното развитие все още се осъществява посредством гласа :

    “Тези личности, които ни помагат...ни говорят точно като че ли сме все още на Земята. Ние ги чуваме, тъй като те имат много ясни гласове, а освен това самите ние бързо установяваме, че също така имаме глас.”

    На по-високи нива, които все пак са достижими, или поне за миг, посредством обикновена ОИТ (опитност извън тялото), общуването се извършва пряко между мислите.

    И после, той отбелязва една много интересна подробност : все така на неговото ниво на развитие, макар че духовното тяло

    “...преминава през стените, вратите и всички предмети от земния свят и това е много любопитно, то не преминава през живите същества на Земята. Когато някой от вас му се случи да седне на коленете ни, ние веднага се отдръпваме. Това не ни харесва кой знае колко ! ...Трябва да се свикне с него. Впрочем , ние често сядаме на земята , а това улеснява нещата. По-ексцентричните от нас обичат да сядат по вашите бюфети или телевизорите ви : там са по-рядко обезпокоявани.”

    Именно този детайл не се открива при свидетелствата, дори и при обикновените ОИТ и ОГС (опитности на границите на смъртта). Така при една от своите контролни опитности, когато той все още се съмнявал в реалността на явлението и се стремял да събере повече доказателства, Робърт Монро бил седнал – в духовното си тяло – в дома на няколко дами, които били в течение на неговите опитности, и чието жилище, дрехи и дори отчасти разговори той трябвало после да опише. А в един момент една от дамите по невнимание седнала на неговото кресло, тоест на коленете му, или по-точно на коленете на духовното му тяло. В записките от посещението си той отбелязва : “Не усетих тежестта й.” Едва когато една нейна приятелка се провикнала : “Не сядай върху Боб !”, тя рязко се надигнала. И тук той просто отбелязва : “Дочух смехове, но умът ми бе зает с други мисли”.

    И все пак Жорж Морание добре познава възможното съществуване на други форми на живот. Така на него му е добре известна невероятната съзидателна сила на мисълта. Той понякога дори си служи с нея, но за твърде второстепенни неща. В отвъдното успял да си пусне само чрез силата на мисълта козята брадичка, за която винаги си бил мечтал на Земята, но която така и не успял да оформи според вкуса си ! Също така някои дни той се обличал в бяло : “Мисълта е тази, която ни облича. В астралното всичко е мисъл, това е много важно да се разбере.” .................




Гласувай:
14



1. galatceq - ;) Отново интересни неща - и в други ...
03.05.2010 12:12
;) Отново интересни неща - и в други изследвания се казва за силата на мисълта да твори, особено когато не е в ограниченията на физиката .
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1
03.05.2010 12:18
И за мен няма съмнение в мисловната сила , друг е въпросът, че трябват сериозни занимания, за да се убедиш в това ;)
цитирай
3. galatceq - :)) Нали знаеш, че много харесвам ...
03.05.2010 12:22
:)) Нали знаеш, че много харесвам книгата на Майкъл Нютън за душите , прочети този откъс : " Как е възможно да достигнеш душата чрез хипноза?
Представете си, че разумът има три концентрични кръ­га, всеки следващ по-малък от предишния и разположен в него, разделени само чрез слоевете на свързаните разум-съзнание. Първият външен слой представлява съзнател­ния разум, който е нашето критично, аналитично, мисле­що начало. Вторият слой е подсъзнанието, където първо­начално отиваме при хипноза, за да проникнем в хранили­щето за всички спомени за неща, които някога са ни се случвали в този и в предишни животи. Третото, най-вът­решното ядро, е това, което днес наричаме свръхсъзнателен разум. Това ниво разкрива най-висшия център на Аза, където ние се явяваме израз на една по-висша сила.
В свръхсъзнанието се помещава нашата истинска самоличност, подсилена от подсъзнанието, което съ­държа спомените на многото променящи се Аз-ове, приемани от нас в предишните ни човешки тела. Свръх­съзнанието може изобщо да не бъде ниво, а самата душа. Свръхсъзнателният разум представлява нашия най-висш център на знания и перспективи и цялата моя информа­ция за живота след смъртта идва от този източник на разумна енергия. "
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3
03.05.2010 12:27
Срещал съм и други класификации, но по отношение на свръхсъзнанието усещам, че е точно така.
Освен това както виждаш - преходът не е еднакъв за всеки, в следващи откъси ще има още потвърждения на тази теза .
цитирай
5. pameladiaz - Чета с любопитство, значи мисълта ...
03.05.2010 12:29
Чета с любопитство , значи мисълта ни в отвъдното става още по-мощна, правилно ли съм разбрала ? Поздрави :)
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5
03.05.2010 12:34
Именно, след като няма такива ограничения вече ! Поздрав и от мен !
цитирай
7. galatceq - :) A докато сме тук можем да овладеем ...
03.05.2010 12:51
:) A докато сме тук можем да овладеем мисълта си с редовни медитации ;)
цитирай
8. ckarlet - Всеки ред изписан тук събужда нов ...
03.05.2010 12:51
Всеки ред изписан тук събужда нов интерес у мен, Universalnite000! Чела съм на тази тема, но много от фактите при теб ги научавам! Беше интересно да разбера обитаването на душите на земята...
Поздрави за хубавите постинги!
цитирай
9. universalnite000 - Ре 7
03.05.2010 12:54
Напълно съвпада с моето мнение , Галацея .
цитирай
10. universalnite000 - Ре 8
03.05.2010 12:58
:) Точно тази книга ми е помогнала много в процеса на осъзнаване и за мои по-нататъшни изследвания по темата , ckarlet. Затова и реших в блога да споделям поне части от нея с надежда да дам още гледни точки !
Ще продължавам и с още откъси, а сега ти пожелавам - успех в живота и творчеството :)
цитирай
11. miaa - Прекрасен постинг, Universaln...
03.05.2010 18:37
Прекрасен постинг,Universalnite000! Когато вярваме в една идея и посвещаваме живота си за нея, то тя се случва! Успех приятелю!
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11
03.05.2010 18:44
:) Благодаря , всъщност тук истинската заслуга е на Франсоа Брюн, написал този впечатляващ труд . Ако имам заслуга, тя е за споделянето с вас в блога !
цитирай
13. bven - Хубав постинг -
03.05.2010 19:12
с интересна информация. Чакам продължението! Лека вечер :))))))))
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13
03.05.2010 19:15
:) Както съм замислил - ще има още, радвам се, че се оценява . Лека и неусетна вечер и от мен :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3817761
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )