Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2010 15:47 - Франсоа Брюн - "Мъртвите ни говорят" (откъси)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 10626 Коментари: 35 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    

     И така, поне на един начален етап ние инстинктивно пресъздаваме около нас нашия познат свят. А често даже и нашите навици, следователно и нашите дейности. Ние ще пристигнем в отвъдното, без да узнаем повече за всички велики тайнства на съществуването, отколкото сме успели да открием на този свят. За да узнаем повече за Първоизточника, за източника на злото, за свободата... ще трябва да продължим да размишляваме, да четем, да се молим, може би дори да слушаме и разговаряме с другите :

     “...в астралните области, които са най-близо до Земята, животът продължава нашироко, както преди – относително – с училища, църкви, цели градове, дори болници и обществени сгради ; но с напредъка ни тези неща изчезват ...”

     Не се безпокойте от съществуването на болниците ! Изглежда, че те служат само за възстановителния сън на новопристигналите, или да улеснят лекарите и хирурзите, пристигащи от нашия свят в техните изследвания !

     Уилям Стед, спасеният от корабокрушението на “Титаник” (разбираме – спасен в отвъдното, т.е., мъртъв според обичайния речник ) ни описва възхитителни концерти на открито, с музика, по-богата от тази,която познаваме на Земята, тъй като обхваща звуци, които нашите недъгави уши от плът не могат да доловят. Освен това тези звуци съответстват на цветове. Той ни разказва също , че за нуждите на телепатичното общуване със Земята съществува специално здание с малки кабинки и много приветливи наставници, които ви учат как да действате, за да осъществите връзката.

     Същите твърдения се откриват и у един много непресторен и може би именно заради това по-достоен за доверие човек. Той е приятел на Пол Мизраки, който е получил тези послания чрез автоматично писане. Мизраки нарича този свой приятел с псевдонима “Жюлиен”. Жюлиен улавя малко по малко различни послания от разни покойници, но главно тези на един младеж на име Ален. Между тях се завързва невероятен диалог. Жюлиен е много подозрителен. Той се страхува да не е станал играчка на собственото си подсъзнание, или пък просто да е влязъл в относително банална връзка с хора, които се опитват да го подведат, като се представят за мъртви. Ето защо в тяхната връзка има някаква странна неустойчивост. От една страна Ален иска просто да помогне на Жулиен да се развие духовно. Промяната в сърцето и живота е по-важна от задоволяването на любопитството на ума. Но това, коетоЖюлиен търси, са преди всичко доказателства, все по-явни знаци и подробни разкази за задгробен живот.

     Следва едно дълго проучване, изпълнено с много обрати, също като истинска крими история, повреме на която Жюлиен не само научава фамилното име на Ален, но и по-голямата част от злочестата му земна история. Ален Тесие бил отгледан в детски дом. На 12-годишна възраст той станал пиколо на асансьора в един хотел. Голямата му мечта била да се занимава с езда. Като много други хора той трябвало да се задоволи с мотоциклет. Именно така загинал. Пол Мизраки успял да открие хотела, в който той работел и да се срещне с хора, които си спомняли за Ален Тесие и неговата страст към конете. Когато Жюлиен започнал да проучва посланията на Ален, последният вече най-накрая бил намерил щастието си и осъществил мечтите си.

     “Светът е в лошо положение, а ако можеше да знаеш колко по-добре е тук ! Обичаме през цялото време, смеем се, виждаме чудни неща. Това е раят такъв, какъвто си го представяме, когато мечтаем за онова, което желаем, но още по-хубав. Аз обичах да си мисля как яздя коне ; ето защо тук яздя в съня си и се чувствам добре.  Мотоциклетът беше моят кон.

     Но ми се искаха истински коне. Сега вече ги имам ! “

     Но и тук развитието протича по същия начин : малко по-късно Жюлиен се обръща към Ален :

     “Разкажи ми за конете си”

     Ален : “Уф, това вече е старо. Имам други неща за вършене, които сега ми харесват повече. Ти знаеш, че се занимавам с хората. Обичам хората, с които се занимавам. Мога да им сторя добро, това е нещо, което ме завладява изцяло. Когато установявам, че доброто се извършва. О, това е опияняващо, уверявам те !”  Ето –развитието е станало и конете са изчезнали .

     Нека добавим още, че нашите скъпи покойни изглеждат много заети !

     “Радостта, която се поражда у вас, изисква много работа от наша страна : ние имаме групи, които са натоварени от Твореца да служат на нуждите на хората... Често вашите радости ни струват много труд... Тъй като всичко представлява движения на сили, които се привличат и отблъскват, понякога ние капваме от опитите си да ви водим натам, накъдето трябва. Когато става въпрос за заблудени души, това са изтощителни битки ; и онези, които са натоварени с тази задача, се трудят повече от всички останали...”

     От това следва, че покойните не винаги са толкова свободни, колкото би ни се искало. Те могат също така да бъдат заети с много важни задачи, изискващи присъствие на всички. Впрочем, това може да бъде общо обучение или всеобщ празник. Но те обикновено оставят някого на постоянно дежурство за спещни случаи.

     Така една вечер Жюлиен, за когото говорихме, не успял да се свърже с мисълта на Ален Тесие. Диалогът приел необичаен вид :

     От отвъдното : “Добър вечер. Напразно търсиш, няма никой, с когото да можеш да разговаряш, всички са излезли.

     Аз : Кой говори ?

-         Един служител.

-         Аз : къде са отишли всички други ?

-         Да изпълняват задача. Другаде.

-         Аз: А ти какво правиш ?

-         Аз дежуря в случай на нужда. Но ти нямаш нужда от нищо, няма нищо спешно при теб

-         Аз : Благодаря ти все пак.

-         Няма защо .”

 




Гласувай:
14



1. galatceq - ;) Отново се убеждавам, че всеки сам ...
09.05.2010 16:16
;) Отново се убеждавам, че всеки сам си твори реалността и в отвъдното. И е много от значение какво си заложил още тук, на Земята !
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1
09.05.2010 16:18
Именно, това се покрива и с мои контакти с "починали" , тази зависимост е налице .
цитирай
3. galatceq - О, сподели нещо от тези ти контакти, ...
09.05.2010 16:22
О, сподели нещо от тези ти контакти, интересно ми е :)
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3
09.05.2010 16:27
:) Добре .
Един от тях бе преди няколко години с една семейна позната, отишла си от тук през 1989 г. Приживе тя не вярваше, че има нещо друго, освен материалния свят. Когато установих телепатичния контакт с нея, видях, че тя бе в някакво сумрачно пространство, облечена в бяло. Оказа се, че не знае, че вече не е в физическо тяло и бе доста учудена, че вече не е 1989 г. Но доколкото разбрах, вече бе минала етапа с пресъздаването на ситуациите от земния живот.
цитирай
5. анонимен - възможно
09.05.2010 16:31
Аз също съм имала контакт с починала роднина ; но тя бе вярваща и не ми каза такива неща . сигурно при нея е било различно , но е интересно как протича при невярващите тоси процес
цитирай
6. galatceq - :) Добре. Един от тях бе преди няк...
09.05.2010 16:34
universalnite000 написа:
:) Добре .
Един от тях бе преди няколко години с една семейна позната, отишла си от тук през 1989 г. Приживе тя не вярваше, че има нещо друго, освен материалния свят. Когато установих телепатичния контакт с нея, видях, че тя бе в някакво сумрачно пространство, облечена в бяло. Оказа се, че не знае, че вече не е в физическо тяло и бе доста учудена, че вече не е 1989 г. Но доколкото разбрах, вече бе минала етапа с пресъздаването на ситуациите от земния живот.

;) Поучително е било . И на мен ми се иска да осъществя контакт , но все още нищо не се получава. Защо ли ?
цитирай
7. universalnite000 - Ре 5
09.05.2010 16:37
В предишни откъси има още примери , сигурно всеки от тях е уникален и няма прилика с друг, както и всяка отделна същност е уникална .
цитирай
8. universalnite000 - Ре 6
09.05.2010 16:39
;) Нямам готов отговор , а и всеки сам трябва да си го намери , обърни внимание пак на евентуалните блокажи, които имаш . От опит знам, че когато се изчистят - става и активация на телепатичните способности !
цитирай
9. galatceq - ;) Нямам готов отговор, а и всеки сам ...
09.05.2010 16:45
universalnite000 написа:
;) Нямам готов отговор , а и всеки сам трябва да си го намери , обърни внимание пак на евентуалните блокажи, които имаш . От опит знам, че когато се изчистят - става и активация на телепатичните способности !

Ще обърна, макар че не е лесно в тази нервна обстановка , надявам се въпреки това :)
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9
09.05.2010 16:49
Наистина е нужна спокойна обстановка за напредък в тази област . Дано я имаш , успех от сърце ти желая :)
цитирай
11. анонимен - м, хм
09.05.2010 16:52
ами ако това са само измислици на автора ?
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11
09.05.2010 16:58
Аз не съм тук да убеждавам, а да споделям. Всеки сам трябва да се убеди в едно или друго.Така че ако искаш да стигнеш до това в тази област - просто проучи, сериозно медитирай и ще стигнеш до някакво заключение ;)
цитирай
13. анонимен - Интересно е наистина, въпреки, че ...
09.05.2010 17:00
Интересно е наистина , въпреки , че има хора , които винаги ше се надсмиват , които мислят че това са бабини деветини и намират по голям смисъл в алкохола, парите и материализма , то има и хора , на които това им е много интересно и които си задават достатъчно много въпроси , затова , моля те , продължавай с постовете
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13
09.05.2010 17:03
:) Разбира се, насреща съм за такава информация, независимо от възприятията на други хора. В тази книга има интересни изследвания и неслучайно те не са изучавани в училища и университети.
цитирай
15. galatceq - :) Отново малко справка с Майкъл ...
09.05.2010 17:07
:) Отново малко справка с Майкъл Нютън :
"Има души, които са били толкова жестоко повредени, че са се откъснали от основния поток от души, завръщащи се в родната си духовна база. Сравнен с всички завръщащи се същества, броят на тези анормал­ни души не е голям. Но това, което им се е случило на Земята, е важно, защото оказва сериозно въздействие върху други превъплътени души.
Има два типа души без дом: онези, които не приемат факта, че физическото им тяло е мъртво и се борят за връщане към духовния свят поради личното страдание, което изпитват, и онези души, които са били погубени от или са били съучастници в причиняването на престъпни патологии в човешкото тяло. В първия случай измества­нето става по собствен избор на душата, докато във втория случай духовните водачи преднамерено са отне­ли правото на тези души да се свързват по-нататък с други същества за неопределен период от време. И в двата случая водачите на тези души се занимават отбли­зо с реабилитацията, но тъй като обстоятелствата при всеки вид душа без дом са много различни"
цитирай
16. universalnite000 - Ре 15
09.05.2010 17:13
Не отхвърлям казаното. Все оше в мои проучвания не съм попадал на споменатото, но естествено това нищо не значи ;)
цитирай
17. galatceq - Но си съгласен, че има логика ?
09.05.2010 17:35
Но си съгласен, че има логика ?
цитирай
18. universalnite000 - Ре 17
09.05.2010 17:39
Естествено - има, никога не бързам с пълно приемане или отричане на нещо. Рискувам да попадна в познати от околните ситуации :))))
цитирай
19. анонимен - Юни, много те уважавам и ценя твоите коментари,
09.05.2010 17:45
но блогът ти за мен е доста странен и силно се надявам да го правиш с тънко чувство за хумор. От както има изправени хора са минали 4 000 000 поколения. Къде е депото за тия души и как са организирани. Или може би едни и същи души обслужват всяко поколение. Как се запълва недостига от нови, при увеличаване на населението и кой ремонтира вече повредените...т.е. има много въпроси без отговори. Кой ще ни ги даде?
цитирай
20. universalnite000 - Ре 19
09.05.2010 18:04
Имах стар постинг, където давам обща представа за нещата :
http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/03/31/da-si-spomnim-koi-sme.520923

Сега на въпросите ти : със сигурност не едни и същи души се превъплъщават през поколенията, тук трябва да се отчете и степента на еволюция, достигната от всяка от тях. Знам, че ще ти прозвучи смело, но тук идват и от други планетни системи. Нещо като трафик се получава. Съответно и души от тук впоследствие се насочват към други места.
За депото - това, което усетих с моята позната за която споменавам по-горе в коментара е, че е паралелно измерение с нашата физическа реалност. Бих го оприличил на място за размисъл, където дейно участие вземат и по-напреднали от самата "размишляваща" душа . Организация - нещо като училището, с неговите класни стаи и занимални .
Как се запълва недостига и изобщо регулация на тези, които трябва да се въплътят - все още и аз не съм достигнал до това познание, но не се отказвам по пътя към него . Дано съм бил полезен с това инфо !
цитирай
21. galatceq - Направи ми впечатление, че имаш ...
09.05.2010 19:13
Направи ми впечатление, че имаш скромност да си признаеш за неясните ти неща ! Дано имаш занапред възможност да запълниш тези празнини , приятелю ;)
цитирай
22. ckarlet - Знаеш ли, Universalnite000, ст...
09.05.2010 19:35
Знаеш ли, Universalnite000, страшно много тъгувам за моя баща, който почина внезапно. И когато чета всичко публикувано от теб, душата ми се изпълва с някакво необикновено спокойствие...
Необяснимо е..., но ми харесва всичко, споделено от теб!

цитирай
23. universalnite000 - Ре 21
09.05.2010 20:08
Скромността е необходима, за да можеш да продължиш успешно напред ;)
цитирай
24. universalnite000 - Ре 22
09.05.2010 20:10
Приятно съм изненадан, че така се отразява при теб , ckarlet ! Ако може един приятелски съвет - вместо тъга , опитай да отправиш към баща си тази любов и положителност, които влагаш в стиховете си . Това помага !
Поздрави :)
цитирай
25. universalnite000 - Ще предложа още едно интересно инфо ...
09.05.2010 20:52
Ще предложа още едно интересно инфо - послание от Андромеданска цивилизация за еволюцията на вечния дух :

Това послание идва от високоеволюирала раса, живееща на планета в галактиката Андромеда и която е преминала от физическото тяло към фината материя или енегия, излязла извън цикъла на смъртта. Те предлагат съвети на други раси и са в контакт с висшите сфери чрез хиперпространството .

Еволюция на нашата вселена и външните вселени :
Създаването : духът на всички космически сфери се движи в електромагнитни потоци като вени на кръвоносна система.
Хиперпространството се състои от 2 сфери на фината материя. В неговите краища е енергийната сила на Създаването.
Вселени съществуват и вътре в други вселени, известни като измерения. Да се влезе през вратите на измеренията е необходимо движение със скорост много над светлинната.
Всяка вселена има 7 пояса. За да се влезе през родствена вселена трябва да се премине през 7-ия пояс. Планетите, слънцето са в 4-ия. Първият пояс е Създаването, на ръба на хиперпространството.

Земята - нейните собствени и чужди духове :
В аурното поле на Земята са всички духове, след като тялото умре. Те реинкарнират на Земята. Цикълът на прераждането е около 75 - 157 години след физическата смърт. Ако Земята е унищожена, аурата й се пренася колективно на най-близката планета с подобна еволюционна степен. Духът няма телесна форма или пол.
Космическите тела постоянно се прераждат от еволюцията на вселените. Черните дупки се появяват, когато галактиките са достигнали края на своя жизнен цикъл. Процесът продължава докато една вселена изчезне, за да направи място на друга новородена.
Духът се намира в левия и десния лоб на човешкия мозък. Той осигурява енергийната сила на физическото тяло, събира знания и информация, докато придобие прозрачна, енергийна форма.

Еволюцията на духа и човека :
Период 1 : Човек
Период 2: Средният земен човек е на подпериод 2,5 . Средната възраст на земните хора е 4,5 - 5 милиона години.
Период 6: Еволюцията е много висока - 40-60 милиона години. Отделянето на духа от тялото започва в подпериод 6,4 . Повече няма цикъл на смъртта.
Подпериод 6,5 : Духът е преодолял тялото и е преминал в най-ниската сфера на хиперпространството в колектив с другите духове, които са стигнали това ниво на усъвършенстване за 60 - 80 млрд. години. Те правят мониторинг на всички вселени и ги съветват.
Подпериод 6,6 : Духовете са се изкачили на по-високо ниво и се обединяват, след което преминават във втора сфера. Комуникирането продължава през хиперпространството.
Период 7 : Обединеният дух преминава в Създаването, където "заспива" за известен период. Когато се пробуди, е с ранга на "узрял Създател". Това е 7х311 040 000 000 000.
Подпериод 7,2 : Новият "зрял Създател" се събужда и ще засее идея за евентуално материализиране в нова вселена. След раждането на нова вселена, Създаването в подпериод 7,7 ще премине във вечната сфера - още по-концентрирана форма на енергията, началото на всички начала. Какво става по-нататък не е известно ...

Духовната форма :
Фигуративно се представя така : най-вътрешен слой - духът, семе на Създаването ; следващ слой - сферата на Създаването събира всички духове ; най-външен слой : спиритуално излъчване на фина материя, която през подсъзнанието изпраща импулси в психиката.
Духът, новата личност в развитие е онова, което хората виждат като дух след смъртта. Клетъчната памет се съхранява в органите на тялото.

цитирай
26. анонимен - universalnite000
09.05.2010 23:17
Като гледам колко много си написал и очевидно си разсъждавал доста над тези и други въпроси, ми се иска да те попитам: ти изобщо чукаш ли?
цитирай
27. universalnite000 - Ре 26
09.05.2010 23:22
:) Карам на фотосинтеза . Задоволих ли любопитството ти ;)
цитирай
28. анонимен - universalnite000
09.05.2010 23:55
Да. Стана ми жал за теб. Но науката изисква жертви!
цитирай
29. universalnite000 - Ре 28
09.05.2010 23:59
:))) Защо ти е жал ? Не те разбрах, може би защото не съм оттук и съм за малко ;)
Подпис - Нео Нула
цитирай
30. анонимен - universalnite000
10.05.2010 00:33
Чакай да ти обясня щом си оттук и си за много! Има едно нещо наречено "секс". Без него теб нямаше да те има и нямаше кой да напише тези главоблъсканици наречени "твои постинги". Сега разбра ли защо секса е преди науката? Винаги!
цитирай
31. universalnite000 - Ре 30
10.05.2010 00:38
:)) Бедна ти е фантазията , приятелко ;) - нито съм оттук, нито съм за много . А нямаше да го има без секс тялото (скафандъра), който понастоящем ползвам , не мен. Научете се да правите най-после тази разлика ;) Главоблъсканици ? Всичко е относително, спрямо ракурса ;)
Нео Нула
цитирай
32. анонимен - !!!
10.05.2010 09:16
Универсални, такова нещо като теб НЯМА, заклевам се !
цитирай
33. universalnite000 - Ре 32
10.05.2010 09:26
:)))))) Няма как да не се съглася - няма и не може да има ;)
цитирай
34. podvodni - Като четох последните коментари у ...
10.05.2010 15:41
Като четох последните коментари у мен възникна един интересен въпрос. Каква всъщност е технологията на секса и най-вече какво найстина преставлява оргазмът?
Започвам да си оформям едно обяснение но за това довечера. Поздрави.
цитирай
35. universalnite000 - Ре 34
10.05.2010 15:58
:) Има какво да се разсъждава и на тази тема, ще очаквам да видя мнението ти. Само една малка отметка - забеляза ли първоначалния въпрос към мен ? ;) Това е по-скоро спорт ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795968
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )