Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2010 09:36 - Всемирната хармония - инж. Петьо Христов (част 1)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 12881 Коментари: 22 Гласове:
15

Последна промяна: 28.05.2010 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                        РАЗДЕЛ  1  -  КОСМОЛОГИЯ  :

 

1.      Общи понятия

 

    Как е създаден Всемирът и какво е мястото ни в него ? Има ли един всеобщ закон, който е организирал целостта ? Какъв е смисълът на човешкия живот ? От древността до наши дни тези основни въпроси са занимавали умовете и съзнанието на онези, които разбират, че търсенето на техните отговори осмисля битието им тук, на Земята .

    Появата на теорията на относителността и особено на квантовата теория, промениха изцяло представата за сложната архитектура на материята. Вменената ни от древните гърци идея, че материята се състои от все по-малки градивни частици  ( молекула, атом, ядро с неговите адрони – протони и неутрони ) се оказва погрешна. При цялата своя причудливост най-вероятно елементарните частици са чиста енергия, която поради огромната си скорост на движение вътре в ядрото и около ядрото на атома се “уплътнява” и проявява себе си като частица. Следователно елементарните частици са повече събитие, отколкото обект. Сега физиката допуска пораждане на материя от чистия вакуум, от 4-те основни сили – електромагнитните, силните и слабите взаимодействия и гравитацията. Гравитацията е нищожно малка, но при струпването на огромни маси тя се оказва решаваща за поддържане на конструкцията и реда във Вселената. Именно с помощта на по-усъвършенстваните уреди учените установиха, че всеки от нас има аура, че в мига на смъртта губим част от теглото, че някаква фина енергия се отделя и отлита от тялото. Но всичко това ние наблюдаваме в обкръжаващия ни видим и материален свят. Както ще разберем, този познаваем свят е само едно ниво на Всемира, а Мирозданието в своята цялост се състои от девет такива нива, които са вложени едно в друго и се самосъдържат подобно на руските матрьошки.

    Започвам пояснението на Закона на Единството от философска гледна точка, защото Всичко се начева от Нищото. Или в момента на “абсолютното начало” не съществува нищо освен Изначалната идея за възникването на Битието, която се трансформира , “сгъстява” до появата на една сила. Ще я наречем Първична сила. Т.е. с помощта на тази сила Изначалната идея при своето непрекъснато развитие се “синтезира”, “концентрира”, “материализира” на етапи. Много по-късно тя ще се прояви в явленията Звук, Светлина и т.н., до Материята, каквато я познаваме ние. Така изначалната идея се осъществява чрез Първичната сила. При това осъществяване се получават физическите закони и всичко видимо и невидимо за нас, както и ние самите.

    В този надбитиен момент не съществуват никакви физически и математически величини. При появата на Първичната сила няма нищо друго, с което тя да се съизмери, ето защо нейната големина е 1 (единица). По-сетне в изложението ще разгледаме произхода, съдбовното значение и вътрешната структура на числата .

    2. Кратко обяснение на Закона на Единството

 

    За да се развива, а това означава да съществува, всяко нещо във Всемира непрестанно се преобразува от един вид във друг. Преобразуването е изменение на една система в друга такава с нови количествени и качествени характеристики, но така, че външно погледнати, тези две системи остават еднакви. Различията са в техните конфигурации ( в реда на свързване и промяна на потенциала на елементите вътре във всяка от тях ). Така конфигурацията изразява качествената характеристика на системата, а стойностите на нейните елементи са количествената й характеристика. Най-лесно това може да бъде разбрано, ако вземем две съпротивления и си свържем по два различни начина – последователно или паралелно

    От най-обща гледна точка конфигирациите биват два вида – линейна и кръгова. В първия пример със съпротивленията имаме линейна , а вторият илюстрира кръговата конфигурация. Ето защо единицата (ограничена права линия) символизира линейното развитие , а нулата (кръгът) кръговото развитие. Всяко линейно развитие може да се опише с три точки от правата линия. От едната точка започва началото. Стигаме до която и да е друга и тя е втората точка. Там се намира краят на първото вътрешно развитие на правата линия и началото на второто й вътрешно развитие. Третата точка е краят на линията и на второто вътрешно развитие. Този тип развитие се нарича двуначално, защото имаме две начала или последователно .

    Вторият вид развитие е кръговото. В него двете начала започват от една точка и завършват едновременно в противоположната точка на кръга. Но тези вътрешни развития са в противоположни посоки. Това развитие се нарича едноначално, кръгово или паралелно.

    Линейното или двуначалното развитие е последователно и еднопосочно.

    Кръговото или едноначалното развитие е едновременно и двупосочно.

    Както видяхме, независимо от това дали развитието на двете части е линейно или кръгово, те представляват единство – една линия или един кръг. Това е израз на Закона за единство и борба (противоречие) на противоположностите. Линията се образува от множество точки една до друга, но всяка от тях съдържа в себе си кръгово развитие. Следователно линейното развитие на една система е съставено от поредица кръгови събития. И обратното – кръгът се образува от множество линии една до друга, които преставляват поредица от линейни развития. Или кръговото развитие на една система се състои от поредица линейни развития. Погледнато навътре, в дълбочина, линейното развитие произлиза от кръговото, което от своя страна произлиза от линейното развитие и т.н. Единството на конфигурациите е съставено от външното противоречие – между линията и кръга, както и от вътрешното противоречие – в линията и в кръга. Това е възможно най-опростената и разбираема формулировка на Закона на Единството.

    Този закон дава първата физическа формула, от която се получават основополагащите десет физически закона, чрез които е създаден Всемирът. От тези 10 закона естествено произтичат всички останали физически закони. Те са изразени в Библията чрез 10-те Божии имена. Тук се има предвид Библията, написана на иврит, защото както ще видим по-нататък, Знанието в нея е закодирано с помощта на древната еврейска азбука.

    Законът на Единството е изначалният, основополагащ закон, който съдържа в себе си цялостното познание и от него произлизат всички физични, математически и философски закони на Битието .....

 




Гласувай:
15



1. universalnite000 - Накратко за инж. Петьо Христов - ...
28.05.2010 09:54
Накратко за инж. Петьо Христов - роден е през 1949 г. в София. Завършва МЕИ, специалност "Радиотехника" и второ висше образование "Изчислителни машини". Има публикации по темата "Антенни решетки" и съвместни публикации с доц. Стефан Христов, свързани със "Закона за преобразуването". Член е на Съюза на учените в България .
цитирай
2. galatceq - Отново с интересно четиво ! Много е ...
28.05.2010 09:59
Отново с интересно четиво ! Много е добро сравнението с линейна и кръгова конфигурация .
цитирай
3. universalnite000 - Ре 2
28.05.2010 10:07
:) Ето вариант на вечния кръговрат . В следващите части става още по-интересно ;)
цитирай
4. galatceq - Изобщо - много напредничави идеи ...
28.05.2010 10:14
Изобщо - много напредничави идеи има този учен . Не се учудвам, че името му не е сред известните . Нали повечето си обясняват битието само с това ниво ;)
цитирай
5. universalnite000 - Ре 4
28.05.2010 10:16
:))) Аха, имаш предвид официалните догми ? Това не си струва да се коментира дори :) ;)
цитирай
6. galatceq - Съгласна - не си струва и няма да го ...
28.05.2010 10:31
Съгласна - не си струва и няма да го коментираме :)
цитирай
7. miaa - Здравей Universalnite000:)
28.05.2010 10:57
Интересно начало , поднесено по твоя оригинален начин:)
С удоволствие ще идвам при теб, всеки път, когато има нещо ново:)
Благодаря ти!
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7
28.05.2010 11:34
:) Добре си дошла . Преди известно време попаднах на този труд и понеже има много допирни точки с мои виждания - отново го споделям с вас !
цитирай
9. bven - Учените установиха, че всеки от нас има аура!
28.05.2010 13:41
Поздравления за идеята. Нека знаем и за хармонията, и за вселената. А ако има и лекари да го четат - още по-добре. Да върви по "енергия" на новата публикация и да буди интерес! Лек ден :))))))))
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9
28.05.2010 13:48
Благодаря ! Дано да върви . Освен това с поредицата целя да покажа, че и сред институционалните учени има много напредничави хора - както е в случая с инж. Христов .
Хубав и спорен ден :)
цитирай
11. diana12 - :)
28.05.2010 15:23
БЛАГОДАРЯ ТИ...
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11
28.05.2010 15:35
Моля , няма за какво ;) Това вече е за ценители :))
цитирай
13. анонимен - Добра разработка на нашия учен. Има ...
28.05.2010 15:42
Добра разработка на нашия учен .
Има и други учени , които дават теориите си : Макс Планк предлага модел на вълнова функция (показва къде е най-вероятно да се намира дадена частица), а Шрьодингер го облича в математическо уравнение. В крайна сметка никой не знае как частиците "избират" да са някъде вместо другаде. Друго, алтернативно обяснение е това на Файнман: всеки електрон минава през двата процепа. Всъщност, всеки електрон минава през всички възможни траектории преди да достигне крайната си точка.
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13
28.05.2010 15:49
:) Благодарност за това допълване . Радвам се, че предизвика интерес !
цитирай
15. анонимен - Поздравявам те, Универсален. Б...
28.05.2010 15:58
Поздравявам те , Универсален . България не е само чалга , политика и безумни грабежи . Има и наука . Продължавай и не се спирай ! Успех
цитирай
16. galatceq - ;) Честити добри отзиви .
28.05.2010 16:02
;) Честити добри отзиви .
цитирай
17. universalnite000 - Ре 15
28.05.2010 16:07
Разбира се , все още има и хора на истинската наука ;) Поздрави :)
цитирай
18. universalnite000 - Ре 16
28.05.2010 16:08
Друго е така, благодаря :)))
цитирай
19. анонимен - SUPER-OTVORETE INFO-PROZDRECA ...
28.05.2010 20:30
SUPER-OTVORETE INFO-PROZDRECA PO-SIROKO!OCE...
цитирай
20. universalnite000 - Ре 19
28.05.2010 20:35
:) Разбира се, ще има още . И само ако знаете колко е интересно !!!
цитирай
21. анонимен - pozdrav za
28.05.2010 22:03
interesnia material.za tova che chastitsite sa sgustena energia pishe v knigata za slava.za tova tvurdenie amerikantsi sa i dali profesorska titla v oblastta na fizikata ako i da e zavurshila samo osnovno bulgarsko obrazovaie.mnogo mi e interesno ima li golemi razlichiia v evreiskata bibliia i tazi koiato sega se shiri po sveta.
цитирай
22. universalnite000 - Ре 21
28.05.2010 22:27
Ето линк за Слава Севрюкова, за която споменаваш в коментара : http://www.balkanmysteries.com/bg/?p=148&lang=bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3796163
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )