Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2010 10:29 - Всемирната хармония - инж. Петьо Христов (част 5)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 6429 Коментари: 35 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                             9 ключ – Явления

    Явленията и световете се развиват във времето последователно. Явленията са преобразувани светове спрямо пространството. Явленията имат двуначална, или линейна конфигурация и се образуват последни в Кръста-промисъл, т.е. те са неговото последно четвърто рамо. Явленията са толкова, колкото са нивата на Всемира.

    Ние възприемаме Явленията с тяхната специфична честота, например светлината има по-голяма честота от звука. Всъщност отношението пространство/време дава честотата на явлението. С появата на всяко ново явление в по-вътрешно ниво от Всемира неговата честота на проявление се увеличава. Това е така, защото стойността на пространството винаги е равна на единица, а времето намалява.

    Например : 1:0,5 = 2 ; 1:0,05 = 20 ; 1:0,005 = 200, последните числа от тези равенства 2, 20 и 200 изразяват честотата на проявление.

    Всяко ниво от Всемира е характерно с явлението, което се създава в него. Или обратното – всяко явление се създава в строго определено ниво от Всемира. В полупрозрачните рамене на Кръста-промисъл явленията се пречупват и отразяват, те се смесват в различните нива на Всемира и така се получава цялото безкрайно разнообразие на Битието. В различните нива на Всемира всяко от вече сътворените явления се проявява с различна честота.

    Редът, по който са създадени явленията в различните нива на Всемира е : 1. Звук, 2. Миризма, 3. Вкус, 4. Светлина, 5. Растение, 6. Животно, 7. Разумно същество (човек), 8. Ангели, 9. Архангели.

    Да, Човек е явление както Звука и Светлината. Но ние не познаваме явлението Човек в неговата пълнота – а единствено човека като негов материален носител. Човекът като явление е създаден на седмо ниво от Всемира. Впоследствие (вторично) със своето ефирно тяло хора от седмо ниво преминават в шесто. Така преди милиони години на Земята се появява първата човешка раса, а нейните представители са известни като ангелоподобни създания. Техният ръст е бил около 60 метра. В последвалото си развитие тези почти нематериални създания се превръщат в призракоподобните хора, които се смятат за втората раса. Следват лемурийската, атлантската раса до нашата поява. Това познание е било известно на будисткия мистицизъм и е описано от Е. Блаватская. То е използвано и от учения Е. Мулдашев за доказване на неговите тези в знаменитата му книга “От кого сме произлезли ?”.Читателят навярно е забелязал привидното противоречие, че сега, хората на Земята, живеят в света на животните. Защо е било необходимо на високо разумните, ангелоподобни същества от седмо ниво да се качат обратно на шесто ? Основната причина, както ще разберете е, че единствено от пето и шесто ниво на Всемира може да се достигне до просветление. Навярно Земята не е единственото място в обозримата ни Вселена, където е станало подобно “преселение”, но точно защото живеем в света на животните, учените трудно ще открият друг високоразвит разум. Така можем да приемем, че Земята е наистина уникално, одухотворено място в познатата ни Вселена.

    Навярно ви удивлява мястото, отредено на Ангелите и Архангелите. Общата престава за тях е, че те са някъде по-нависоко от нас, “в небето”, а в реда на създаване те се оказват в по-вътрешните нива на Всемира от явлението Човек. Но забележете, колкото по-навътре в нивата на Всемира се създава едно явление, толкова е по-съвършено. Най-вътрешното, девето ниво се намира във всичко и управлява по-външните нива.

    Явленията Звук, Миризма и Вкус са създадени в духовната част на Кръста-промисъл и носителят на тези явления е духовен, а другите шест явления имат материален носител

 

                                  ГРУБО                       *                          ФИНО

                                                                     *

                                                                     *                                     ДУХОВНО

                                *************************************************************

                                                                     *                              МАТЕРИАЛНО

                                                                     *

                                 ФИНО                        *                            ГРУБО

 

    Законът на Единството допуска преминаване от едно ниво на Всемира в друго през хармоничната точка на пространството. При такова преминаване към по-вътрешно или към по-външно ниво отношенията в размерите между явленията се изменят. Ако човек попадне в следващото по-външно ниво на Всемира той ще стане великан, или десет пъти по-голям, ако прескочи през едно ниво, ще стане сто пъти по-голям или гигант. И обратното – при преминаване от външно във вътрешно ниво на Всемира, той ще стане джудже, или десет пъти по-малък. Древните са знаели за хармоничата точка в пространството, не случайно приказките и преданията са населени с джуджета и великани.

 

                                10 ключ – Време

                         Знанието за Времето отдавна бе разпиляно сред пясъците и мокрите крака на Жадните го отнесоха в неизвестни посоки. Само Сънуващите виждаха блясъка му, но не можеха да го докоснат.

                      Рама Прасад – “Фините неща в природата”

 

    Времето е първото рамо на Кръста-промисъл и то е първопричина за създаването на световете, пространството и явленията.

    И до днес времето се определя като следствие на движението, което не е вярно. Колкото и да звучи парадоксално, движението е следствие на времето. Движението и статиката са двете противоречиви форми на проявление на материята. Всъщност няма абсолютно статичен материален обект, той просто е в относителна неподвижност спрямо друг. Като статична можем да приемем структурата на кристалната решетка, но и тя се изменя с времето. Доказано е преминаването на диаманта в графит, което показва, че пространството е преобразувано време.

    Във всяко ниво на Всемира се създава ново време и то е конкретно, специфично за дадено ниво. Така ние възприемаме винаги само едно време.

    Световете и явленията, създадени в определеното ниво на Всемира, зависят от спецификата на времето, в което са възникнали.

    Времето има едноначална или кръгова конфигурация. То съдържа две противоречиви части на развитие, които “текат” паралелно. Във формалните си изчисления често физиците въвеждат т. нар. Имагинерно време, без да дават никакво обяснение за него. Всъщност то е реално съществуващо и се явява втория паралелен клон от познатото на нас време. Ние обаче живеем и осъзнаваме само едно, нашето време.

 

                                  11 ключ – Летоброенето в различните нива на Всемира

    На 01.01.46 г. пр. Хр. в Рим Юлий Цезар въвежда календара, който използваме до днес и е основан на движението на Слънцето. В него годината има 365 дни, а на всеки 4 години към тях се прибавя един – преходен ден. Така според Юлианския календар средно една година се състои от 365.25 дни. Слънчевата година обаче е 365.2422 дни. Разликата от 11 минути и 14 секунди на пръв поглед е незначителна. Всяка година астрономическото начало на пролетта се премества с 11 минути в посока към зимата. След 128 години това прави цял ден.

    Папа Григорий XIII си дава сметка, че трябва да се предприеме нещо и това става на 4.10.1582 г. Той нарежда дните от 5 до 14 октомври да бъдат прескочени едникратно. Въвеждането на този календар има своята история и сега повечето страни от света са възприели Григорианския календар. В Израел обаче използват календар, според който сега сме в 5770 година от сътворението на света, а арабските страни използват Ислямския календар, започнал през 622 г, с преселването на Мохамед от Мека в Медина.

    Посочените съпоставки показват колко ‘неуловимо” и относително е времето. За да го представим асоциативно от гледна точка на всяко ниво на Всемира, ще използваме пример с часовник, който има 9 стрелки. Девет, защото всяка от тях измерва времето в отделните нива от Всемира. Първата се движи най-бавно и отчита времето на първото ниво. Ще пресметнем колко години изминават на нашето шесто ниво, докато на първото е протекла една година (условно приемаме, че една година има 365 дни) :

    За първата стрелка – 1 година

    Втората стрелка е преминала 365 години

    Третата стрелка – 133225 години

    Четвъртата стрелка – 48627125 години

    Петата стрелка – 17748900000 години

    Шестата стрелка – 6478348700000 години

    Когато на първо ниво от Всемира е изтекла една година, то на нашето шесто ниво са изминали 6478348700000 години.

 

                                     12 ключ – Летоброенето във втората троица( в която живеем ) от нивата на Всемира

    Сега да разгледаме часовник с три стрелки, който отчита времето във втората троица или това са 4-то, 5-от и 6-то ниво от Всемира. Той измерва времето от развитието на явленията и световете. Ние се намираме на 6-то ниво. Да приемем, че всяка от стрелките на този часовник изминава един час за 100 години, тогава 12 часа ще бъдат равни на 12000 години или 12 века.

    За първа стрелка – 12 века = 12000 години

    За втора стрелка – 120 века = 144000 години

    За трета стрелка – 1440 века = 1728000 години

    Това летоброене (или календар) не е случайно и ни е оставено от източния мистицизъм, от индуизма. Според него изчислените 1728000 години се разделят на 4 периода, подобно на 4-те наши сезона, които са по 432000 години. Така при изминаване на 432000 години, достигаме до характерни хармонични точки от нашето развитие тук на Земята.

    А “Ерата на Водолея” за човечеството ще продължи 144000 г...



Гласувай:
16



1. galatceq - :) Все интересни ключове. Много ми ...
09.06.2010 10:40
:) Все интересни ключове. Много ми хареса и мисълта на Рама Прасад .
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1
09.06.2010 10:44
Точна е - казва много, макар и иносказателно . А обърна ли внимание колко относителна величина е времето ? ;)
цитирай
3. galatceq - Разбира се. Но не знам много за из...
09.06.2010 10:46
Разбира се. Но не знам много за израелския и ислямски календари .
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3
09.06.2010 10:50
Добре, аз съм насреща за още инфо тогава .
Ето нещо за еврейския календар :

Както е известно еврейската година се основава на два принципа - на цикъла на луната и на цикъла от слънцето Т.е. за основа са приети лунните месеци, но приведени към слънчевата година, така че сезоните (зима, пролет и т.н.) да не се изместват по месеците, както това става при чисто лунните календари (напр. при мюсюлманите). Те вземат за основа лунния месец, но не взимат пред вид слънчевата година и по този начин, техните празници нямат сезонност, а мигрират по различните сезони на годината. Продължителността на месеца се определя от периода между новолуния и съставлява 29 дни 12 часа и още 793/1080 часа (както виждаме, еврейските мъдреци умеели да броят периодите с точност до третия знак на секундата). Тъй като месецът не може да бъде с дробен брой дни, е прието някои от месеците да се състоят от 29 дни, а други от 30. Още от инфото - на http://www.kabbalah.bg/www/index.php?option=com_content&task=view&id=231&Itemid=8
цитирай
5. universalnite000 - Ре 3
09.06.2010 10:52
И сега нещо за ислямския календар :

Ислямският календар, наричан също „хиджра“ или „егира“ (на арабски: التقويم الهجري) е календар в употреба главно в мюсюлманските страни и използван от мюсюлманите по света за определяне на ислямските празници.

Той започва в лунната година, в която пророк Мохамед се преселва от Мека, където бил подложен на гонения, в Медина, където получил признание. На арабски "преселване" е "хиджра", откъдето идва и името на мюсюлманския календар.

Хиджра е лунен календар и годината в него има продължителност точно 12 оборота на Луната около Земята, тоест в него има 354 (355) дни. 33 години по Хиджра са около 32 слънчеви години.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80
цитирай
6. galatceq - :) Мерси, много си отзивчив - както ...
09.06.2010 10:56
:) Мерси, много си отзивчив - както обикновено .
Излиза, че не само времето е относително, а е и в симетрична конфигурация от едно към друго ниво ;)
цитирай
7. universalnite000 - Ре 6
09.06.2010 10:57
Браво, направило ти е впечатление. Аз неслучайно в стар постиг споменах, че Вселената се управлява по математически закони и от силно еволюирало съзнание . Ето още примери в подкрепа на тази теза ;)
цитирай
8. анонимен - :))))))))
09.06.2010 11:02
Универсални, толкова ли не можеш да си намериш по-нормални теми , та все пускаш такива ?
цитирай
9. galatceq - Браво, направило ти е впечатление. ...
09.06.2010 11:04
universalnite000 написа:
Браво, направило ти е впечатление. Аз неслучайно в стар постиг споменах, че Вселената се управлява по математически закони и от силно еволюирало съзнание . Ето още примери в подкрепа на тази теза ;)

Сигурно има и фигури към този текст, които онагледяват това с времето :)
цитирай
10. universalnite000 - Ре 8
09.06.2010 11:05
Анонимен, не е ли очевидно, че темата ме интересува сериозно ? При това не от днес и вчера ;)
цитирай
11. universalnite000 - Ре 9
09.06.2010 11:07
Точно за времето и различното му протичане няма, но аз лично преди години си направих схема по този въпрос - спираловидна !
цитирай
12. galatceq - От това, което съм разбрала ми звучи ...
09.06.2010 11:10
От това, което съм разбрала ми звучи логично да избереш такава схема . Нали и ДНК е спираловидно - явен намек за нещо :))))
цитирай
13. universalnite000 - Ре 12
09.06.2010 11:12
:) Отлично разсъждение .
В "Доколко реално е времето" имаше следния откъс :
Ние можем да си представим безкрайната Вселена като дълъг ванилов крем, чиито център по цялата му дължина е запълнен с шоколад. Когато торежем от него пласт, ще получим това, което наричаме "настояще", "сега".
цитирай
14. galatceq - Ето кое поясни защо световете и я...
09.06.2010 11:16
Ето кое поясни защо световете и явленията от определено ниво зависят от времето, в което са възникнали .
цитирай
15. universalnite000 - Ре 14
09.06.2010 11:19
:) Така е, но и примерът с часовника и различните стрелки не е за пренебрегване по мое мнение !
цитирай
16. анонимен - каква е тази сметка ?
09.06.2010 11:20
каква е тази сметка ?
цитирай
17. galatceq - :) И нали знаем, че на много хора това ...
09.06.2010 11:25
:) И нали знаем, че на много хора това им се вижда невероятно - какво се казва за Градината на Рьоанджи ?
Градината с камъните”, “Философската градина”, “Градината на Рьоанджи”... Десетки имена има главната забележителност на японския град Киото и може би най-голямата му ценност. И по десетки начини се тълкува същността, която е вложил преди векове мъдрият монах Соами в петнайсетте необработени и различни по големина черни камъка, пръснати по белия пясък. Дзен-градините са “направени” от камъни и пясък. В градината са разположени петнайсет камъка. А в действителност се виждат само четиринадесет. Петнадесетият не се вижда. Скриват го съседните. Прави се крачка по дървената галерия около пясъчния правоъгълник и отново се виждат четиринайсет камъка. Петнадесетият – същият, който досега е оставал скрит, сега се оказва сред тях, а изчезва друг. Следваща крачка – същият гениално планиран хаос се осъществява отново – оказва се, че откъдето и да погледнеш, един от камъните винаги остава скрит. Това е нагледен модел на познанието и езотерична метафора. Колкото и да търсим, непременно нещо ще остане неизвестно, непресметнато, несъобразено. Сигурни сме, че виждаме всичко, и не ни и идва наум, че има още нещо, което не виждаме. Можете да попитате пълната с хора галерия от противоположната страна на градината – те виждат абсолютно еднакъв брой камъни. Но всеки вижда своите четиринайсет камъка. Може би Соами е искал да каже, че работата не е в камъните, а в хората, които идват в градината? Може би смисълът на градината е в това, че хората възприемат едно и също нещо по различен начин, всеки – по свой? И при това на никой от източните хора не му идва наум да твърди: “Аз виждам света правилно, а останалите – не.” Може би ключът към заложената в “Градината с камъните” идея е конституцията, съставена, както твърдят японските хроники, от принц Сьотоку още през VII век, която и до ден днешен поразява с дълбочината си? “Всеки човек има сърце. А всяко сърце има свои наклонности. Той смята това за добро, а аз – за лошо. Аз смятам това за добро, а той – за лошо. Но съвсем не е задължително аз да съм аз да съм мъдрец, а той – глупак. И двамата сме обикновени хора.”
цитирай
18. universalnite000 - Ре 16
09.06.2010 11:31
Даа, неслучайно се чудиш -тази "сметка" не е като в бакалията на бай Пешо :))))
цитирай
19. universalnite000 - Ре 17
09.06.2010 11:33
Благодарности за чудесното напомняне ;)
цитирай
20. анонимен - Interesen i polezen material, nqma ...
09.06.2010 11:43
Interesen i polezen material , nqma zna4enie , 4e pove4eto ne go razbirat. Az sym matematik po obrazovanie i vijdam logikata v podredbata na Vselenata . S tova ne kazvam, 4e priemam vsi4ko tuk , no ot4itam nasokite , koito dava .
цитирай
21. universalnite000 - Ре 20
09.06.2010 11:47
:)) Благодаря за посещението и вникването в темата .
цитирай
22. raders - Не успях да го дочета. Това обърк...
09.06.2010 12:39
Не успях да го дочета. Това объркване на времето, пространството, вселената, сътворението, теорията на относителността с ангелите, архангелите, сатаните, лемурийците, атлантите и хомосапиенс е направо уникално - балсам за душите на леко склеротизирани бабички.
цитирай
23. universalnite000 - Ре 22
09.06.2010 12:43
Ха, това вече е твоето предизвикателство - как да ги осмислиш и подредиш тези неща ;) Все пак ти благодаря за опита !
Нео Нула
цитирай
24. galatceq - Отново радерс те е посетил :))))
09.06.2010 13:17
Отново радерс те е посетил :))))
цитирай
25. universalnite000 - Ре 24
09.06.2010 13:20
:) И мнение изказа даже . Нали е наш човек ;)
цитирай
26. mileidi46 - :)))))
09.06.2010 13:36
Много ми хареса обаче последното изречение!!!
,,Ние обаче живеем и осъзнаваме само едно, нашето време.''-а дали го осъзнаваме...???
Понеже съм вече една склеротична бабичка...все си питам...:))

цитирай
27. universalnite000 - Ре 26
09.06.2010 13:43
:) От репликата на raders излиза, че много сме такива .... хич не му обръщай внимание .
Доколко осъзнаваме нашето време ... ето един удачен въпрос , при това с няколко варианта на отговори. Или както Алеко е казал "Разни хора - разни идеали" ;)
Пожелавам ти приятни мигове, докато си тук в България :))
цитирай
28. diana12 - ...
09.06.2010 14:49
"Времето е в нас и ние сме във Времето"
цитирай
29. universalnite000 - Ре 28
09.06.2010 15:54
:)) Естествено . Нали и професията ми е "Отвсякъде гонен и навсякъде приет" ;)
цитирай
30. galatceq - :) ;)Съвременен апостол си !
09.06.2010 18:11
:) ;)Съвременен апостол си !
цитирай
31. universalnite000 - Ре 30
09.06.2010 18:20
По-скоро - Нео Нула ;) :)
цитирай
32. miaa - Интересна статия, Нео Нула! Поз...
09.06.2010 19:55
Интересна статия, Нео Нула! Поздрави и усмивки:)
цитирай
33. bven - А ето че стигнахме
09.06.2010 21:22
до Ерата на Водолея - започнала ли е и кога - ще разберем ли?
цитирай
34. universalnite000 - Ре 32
09.06.2010 21:29
Правя каквото мога - дано е достатъчно :)

Нео Нула
цитирай
35. universalnite000 - Ре 33
09.06.2010 21:35
Наистина - има много версии , според едни тя вече е започнала, според други - предстои .... Личното ми мнение е, че ще познаем кога е настъпила по мисловните модели, емитирани в колективния човешки ум . А за момента все още новите виждания не са си проправили път , макар че осезаемо има промяна , и то в положителен смисъл. Дано това продължи :)
Между впрочем - моят асцендент е точно Водолей и според моя позната (занимаваща се с хороскопи) бил по-силен от слънчевия ми знак ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3813713
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )