Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 10:25 - Всемирната хармония - инж. Петьо Христов ( част 6 )
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 5878 Коментари: 41 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                              13 ключ – Пространство

 

    Това е, което ни заобикаля и познаваме.

    Пространството е преобразувано време спрямо световете и се преобразува в ново време спрямо явленията. То има линейна или двуначална конфигурация. Отново ще повторя разликата между пространство и светове. Пространството е структура със статични характеристики, а световете са система с динамични характеристики.

    Пространството е форма. От тази гледна точка ние наблюдаваме и възприемаме тази форма като кристали. 7-те основни форми на пространството се отъждествяват с основните видове кристални решетки, а те са : 1. кубична, 2. квадратична, 3. триклична, 4. моноклинична, 5. ромбоична, 6. ромбоедрична, 7. хексогонална.

    Времето и пространството са величини, чрез които се измерват явленията и световете. От гледна точка на първото ниво на Всемира времето разделя, а пространството свързва явленията и световете, а от земна гледна точка е обратното, времето свързва, а пространството разделя явленията и световете.

    Единствено чрез хармоничната точка на пространството може да се премине в другите рамена на Кръста-промисъл. Т.е. да се “пътува” във времето, да се опознаят световете и явленията, да се преминава от едно ниво на Всемира в друго негово ниво. В своите знаменити книги Карлос Кастанеда описва как с помощта на енергийното ни “тяло” става това.

 

                               14 ключ – Формула на Закона на Единството

 

    Законът на Единството е първият и най-общ закон, който включва в себе си всички останали. Непознаването му поставя неразрешим глобалния въпрос за причината и следствието – не е възможно да се разбере “ефектът на кокошката и яйцето” в неговите три проявления, защото ние наблюдаваме само две от тях.

    В Библията чрез 10-те имена на Бог, написани на староеврейски, са кодирани и десетте основни физически закона. Но те са включени в Закона за Единството, който се изразява чрез първата физическа формула. А тя съдържа в себе си гениалната простота и цялата невероятна сложност на Битието й е : 1 (първична сила) = 1 (пространство).

    Тази аксиоматична формула доказва, че в природата всичко е промяна и процес. Ако за познатите ни закони важи правилото, че за да се разбере философията, трябва да се знае формулата им, то за Закона за Единството е обратно – за да се разбере формулата, трябва да се познава философията на закона.

    Смисълът на Закона се изразява във връзката между двете противоречиви развития – на Първичната сила и на Кръста-промисъл, при което се получава цялото безкрайно многообразие в Битието. Ние нямаме сетива да възприемем Силите, а само времето, пространството, явленията и света, в който съществуваме.

    Светлинният лъч е енергия, която е материализирана Сила, или с негова помощ можем да онагледим как се развиват Силите в Кръста-промисъл. От физиката знаем : когато един лъч, разпространяващ се във въздуха, попадне върху гладка повърхност ( например огледало ), той се отразява. Още древните гърци с опити установяват, че ъгълът на отражение е равен на ъгъла на падане – закон за отражение на светлината

    Холандският физик Уилброрд Снелиус е намерил зависимост, известна като Закон на Снелиус, от който следва, че когато светлината преминава от среда с по-малък показател на пречупване (напр. Въздух) в среда с по-голям показател на пречупване ( напр. Стъкло), пречупения лъч се приближава към перпендикуляра, или ъгълът на преупване е по-малък от ъгъла на падане http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%87%D1%83%D0%BF%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0

    Така и Първичната сила при своето преобразуване в Кръста-промисъл всеки път изменя ъгъла на своето движение. Това означава, че тя се и отразява, и пречупва от полупрозрачните огледала-рамене на Кръста – промисъл, които са време, светове, пространство и явления. По този начин тя създава нови четири самостоятелни отражения.

 

                             15 ключ – Развитие на Човека

 

                                                             *

                                                             *

                                                             *

грубо духовно тяло                            *          фино духовно тяло

фино материално тяло                       *         грубо материално тяло

                                                             *

                                                             *

 

    Грубото материално тяло изразява онази част от кръговрата, която наричаме земен живот. Нашето раждане на Земята става при изтоното рамо на Кръста-промисъл (светове) и животът ни тук се характеризира с грубо (плътно) материално тяло. В непрекъснатия процес на човешко прераждане движението в Кръста-промисъл е по посока на часовиковата стрелка.

    От горната схема се вижда как с всяко достигане на рамо от Кръста-промисъл следва смърт, а след преминаването му, настъпва ново раждане. Или един пълен кръговрат се състои от 4 раждания и 4 пъти смърт на различните носители на душата, а те са : грубо духовно тяло, фино духовно тяло, грубо материално тяло и фино материално тяло. Този кръговрат е наречен Самсара ( от санскрит – порочният кръг, редуването на живот и смърт, който прозилиза от невежеството и се характеризира със страдание ) и е характерен за всички явления. Духът (душата) се преражда многократно, като непрекъснато е в различен “носител”, в зависимост от това в коя четвъртинка от Кръста-промисъл се намира. Движещата сила на това развитие ние наричаме карма. Удивителното е, че нашата карма може да бъде променяна само тук, на Земята, докато човешкият дух (душа) е в груб материален носител. Кармата всъщност е ъгълът, под който пресичаме рамената на Кръста-промисъл. Той определя специфичния ни, личен, неповторим път на развитие в цялостния кръговрат. От него зависи синхронизирането на раждане и смърт спрямо звездите, спрямо биологичните родители и мястото ни на раждане. Синхронизирането е като настройване на радиото на различни станции. Ще повторя, този ъгъл е пространствен и задължително неизменен при кръговрата с изключение на онази част от Кръста-промисъл, когато се намираме в грубо материално тяло и имаме щастливия шанс да го променяме. Ето защо животът ни тук, на Земята е изключително ценен, съдбовен за всекиго.

    Сега вече можем да обясним две любопитни подробности в познанието си, които упорито се натрапват – какво е просветление и непорочно зачатие. Според будизма всеки от нас с човешкото си поведение и медитации има възможност само тук, на Земята да се освободи от порочния кръг на Самсара, да преодолее процеса на непрестанно и мъчително прераждане от живот в смърт и обратно. Под просветление будизмът разбира “разтварянето” на егото, на ума ни в пустотата, преливането на нашата индивидуалност във всичкото. Според Закона на Единството просветление означава след земната си смърт да се преродим в 4-то ниво на Всемира, в което е създадено явлението Светлина. Ако си спомним “ефекта на кокошката и яйцето” от втори вид, 4-то, 5-то и 6-то ниво образуват една троица. Така 4-то ниво е идеята, а 5-то и 6-то са “кокошката и яйцето” и Самсара се намира между тях. Всъщност просветлението изразява способността на подготвения дух (душа) да се върне, “разтвори” и остане в нетленността на идеята.

    Зачатието на Иисус от Назарет е непорочно, защото неговият дух  (душа) не идва на Земята от Самсара, а се “снема” направо от 4-то ниво на Всемира, от идеята, и донася тук нейния озарен смисъл. Затова при неговата поява небето се осиява с Витлеемската звезда, ярък символ на явлението Светлина, което е създадено на 4-то ниво. Древните са го знаели, не случайно във всички последвали изображения на Христос от него струят лъчите на изрисуваното Слънце, сам по себе си Той е светлина, понеже е носител на явлението Светлина .........




Гласувай:
17



1. galatceq - Кастанеда - един от моите любими ...
15.06.2010 10:41
Кастанеда - един от моите любими автори ! Много ми помогна да осъзная колко илюзорно може да бъде битието ни ;)
цитирай
2. universalnite000 - :) Творчеството на Кастанеда е ц...
15.06.2010 10:45
:) Творчеството на Кастанеда е ценен помощник за търсачите . Но все пак - кое по-конкретно ти е помогнало ?
цитирай
3. galatceq - Например неговата гледна точка за ...
15.06.2010 10:48
Например неговата гледна точка за осъзнатите сънища . Според книгите на Кастанеда е възможно да се използват сънищата за развиване на т.нар. "второ внимание" Но тези сънища не са обикновени сънища. Те се индуцират като се осъзнае човек, че е в сън и като си погледне ръцете. В този момент съня се избистря до такава степен, че няма разлика с възприятията от реалността, дори възприятията за по ярки, затова тези сънища се наричат от някои автори "ярки сънища
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3
15.06.2010 10:55
Не съм си гледал ръцете по време на сън, но е истина, че имам няколко от т. нар. "ярки сънища", които мога да нарека по-истински от тази действителност !
цитирай
5. galatceq - Kакво чакаш, разкажи за тях ;)
15.06.2010 10:57
Kакво чакаш , разкажи за тях ;)
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5
15.06.2010 11:01
:) Ще разкажа за един от 2000-та година : видях се на един от пероните на гарата , облечен в ж.п. униформа, с кондукторска чанта през рамо. Седях до последната врата на един влак , а покрай мен минаваха много хора, които се качваха в него. Усещането, което идваше като вибрация от тях бе неприятно . Когато най-после всички се качиха, а вместо да ги последвам - само се пресегнах и затворих вратата на вагона , влакът потегли бавно , докато аз останах на перона и почувствах облекчение .... Интересен сън беше ;)
цитирай
7. galatceq - Странен сън е било, как ли може да се ...
15.06.2010 11:07
Странен сън е било , как ли може да се тълкува ? Сигурно този влак е бил символ на някаква промяна ? Но какво си правил ти там ???
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7
15.06.2010 11:10
И до сега не мога да дам за себе си пълно тълкувание . Да - този влак може и да е символ на промяна , все пак и времената са такива, но ... дали не е нещо друго ? Допълнително се усложнява картинката и от тази униформа, с която бях ;)
цитирай
9. galatceq - :))) Ти да не си бил жепеец в друг ж...
15.06.2010 11:14
:))) Ти да не си бил жепеец в друг живот ?
Шегувам се . Явно не е толкова лесно да се осъзнае какво се крие зад това видение .
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9
15.06.2010 11:17
Изобщо не е лесно , независимо че за това време ми се оформиха няколко варианта . Все пак най-странното за мен е , че не се качих във влака ... Много живо бе усещането на облекчение от това оставане на перона !
цитирай
11. galatceq - ;) Най-вероятно не си бил за този ...
15.06.2010 11:20
;) Най-вероятно не си бил за този влак .
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11
15.06.2010 11:23
Минавала ми е такава мисъл. А да не забравяме, че тук има и свободна воля - както и инж. Христов отбелязва, че само в грубо физическо тяло можем да получим просветление !
цитирай
13. galatceq - :) Какви други ярки сънища си имал, ...
15.06.2010 11:27
:) Какви други ярки сънища си имал , сигурно са също интересни ?
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13
15.06.2010 11:31
;) Предпочитам да не ги споменавам тук , от една страна защото са още по-недвусмислени , а от друга - понеже доста се отклонихме от темата . Ако искаш - ще ти ги напиша на лични !
цитирай
15. galatceq - Съгласна. Допадна ми пасажа за к...
15.06.2010 11:36
Съгласна .
Допадна ми пасажа за кармата : " Кармата всъщност е ъгълът, под който пресичаме рамената на Кръста-промисъл. Той определя специфичния ни, личен, неповторим път на развитие в цялостния кръговрат. От него зависи синхронизирането на раждане и смърт спрямо звездите, спрямо биологичните родители и мястото ни на раждане. Синхронизирането е като настройване на радиото на различни станции. Ще повторя, този ъгъл е пространствен и задължително неизменен при кръговрата с изключение на онази част от Кръста-промисъл, когато се намираме в грубо материално тяло и имаме щастливия шанс да го променяме. Ето защо животът ни тук, на Земята е изключително ценен, съдбовен за всекиго."
цитирай
16. universalnite000 - Ре 15
15.06.2010 11:39
Нали ? Още едно мнение, потвърждаващо разумността на конфигурацията , в която се намира всеки .
цитирай
17. galatceq - Също и за зачатието на Исус ми стана ...
15.06.2010 11:44
Също и за зачатието на Исус ми стана интересно. Това дава съвсем друг поглед на написаното за него. И той е много по-достоверен като че ли ;)
цитирай
18. universalnite000 - Ре 17
15.06.2010 11:48
Естествено. Стига да не се чете буквално, Библията предлага много истини, казани иносказателно . Нали на друго място се казваше : "Много са жилищата в дома на Отца ми" . Никога не съм се съмнявал , че под "жилища" имат предвид тези нива на Сътворението, които и инж. Христов споменава ;)
цитирай
19. galatceq - Какво се получава значи ? Кокото и ...
15.06.2010 11:51
Какво се получава значи ? Кокото и овладян да е животът ни от гледна точка на разума, той винаги ни се изплъзва, защото е моделиран от нашето съзнание и така се явява форма на сънуване ! ;)
цитирай
20. universalnite000 - Ре 19
15.06.2010 11:54
Прекрасно казано !
Още един цитат от Библията в подкрепа на това : " Да бъде според вярата ви" . Пак иносказателно предадено послание.
цитирай
21. galatceq - Нали не си забравил какво казва А...
15.06.2010 11:59
Нали не си забравил какво казва Авесалом за егрегорите ?
Егрегорът е основна структурна единица на тънките светове. На всяка човешка

организация на Земята съответствува област в тънките светове, наречена егрегор; най-

известни егрегори са онези, съответстващи на религиите: християнски, мюсюлмански,

будистки и прочие
цитирай
22. universalnite000 - Ре 21
15.06.2010 12:02
:))) Мога ли да забравя, след като ти си насреща ?
Да, той потвърждава същите тези с неговите думи.
цитирай
23. galatceq - На моменти ставам много подробна, ...
15.06.2010 12:09
На моменти ставам много подробна , искам да обхвана повече източници . Не ми се сърди ;)
цитирай
24. universalnite000 - Ре 23
15.06.2010 12:12
:)))) Как да се сърдя на любознателен човек като теб ? Защо няма повече от тази порода ....
цитирай
25. galatceq - Има, има :)
15.06.2010 12:29
Има, има :)
цитирай
26. universalnite000 - Ре 25
15.06.2010 12:39
Слава Богу !
цитирай
27. анонимен - Интересно е наистина, въпреки, че ...
15.06.2010 12:44
Интересно е наистина , въпреки , че има хора , които винаги ше се надсмиват , които мислят че това са бабини деветини и намират по голям смисъл в алкохола, парите и материализма , то има и хора , на които това им е много интересно и които си задават достатъчно много въпроси .
цитирай
28. universalnite000 - Ре 27
15.06.2010 12:47
:) Благодаря за топлото отношение . Продължаваме с въпросите в такъв случай .
цитирай
29. kleopatrasv - "Хармонията е възвишено с...
15.06.2010 17:12
"Хармонията е възвишено състояние на съществата, синхронно преминали в обятията на Красотата."- kleopatrasv

цитирай
30. universalnite000 - Ре 29
15.06.2010 17:27
:) Чудесно казано, много ти благодаря ! Да си пожелаем повече осъзнаване ...
цитирай
31. raders - Има безброй спорни моменти. Инт...
15.06.2010 19:32
Има безброй спорни моменти. Интересно от къде авторът е събрал тази толкова "компетентна" информация - все едно е разговарял насаме с дядо Боже. Наука и религия; пространство, време и "кръста - промисъл"- толкова противоречиви понятия; чудно е как съжителстват тук. И накрая всичко гарнирано с това "непорочно зачатие", в което дори и първолачетата не биха повярвали.
цитирай
32. universalnite000 - Ре 31
15.06.2010 19:39
;) Това е предвестник на бъдещото разбиране - комбинация от непредубедена наука и освободена от догмите религия . По тази причина ти се вижда толкова непонятна комбинацията !
цитирай
33. raders - ;) Това е предвестник на бъдещото ...
15.06.2010 20:52
universalnite000 написа:
;) Това е предвестник на бъдещото разбиране - комбинация от непредубедена наука и освободена от догмите религия . По тази причина ти се вижда толкова непонятна комбинацията !


Едва ли е така. Тук се комбинират понятия - свързани по някакъв начин с науката и такива, които абсолютно и противоречат /какво значи непорочно зачатие?/. Един човек - имащ представа за истините, никога не би употребил подобен оксиморон. И от къде накъде по принцип нормалното зачатие ще бъде характеризирано от религията като "порочно"?
цитирай
34. universalnite000 - Ре 33
15.06.2010 20:57
:) Значи не си прочел внимателно : Зачатието на Иисус от Назарет е непорочно, защото неговият дух (душа) не идва на Земята от Самсара, а се “снема” направо от 4-то ниво на Всемира, от идеята, и донася тук нейния озарен смисъл.
Тук не става въпрос за физиологическия акт, а за носителя на идеята ;) Друг е въпросът, че се е възприело буквално тълкуване .....
цитирай
35. raders - :) Значи не си прочел внимателно : ...
15.06.2010 21:35
universalnite000 написа:
:) Значи не си прочел внимателно : Зачатието на Иисус от Назарет е непорочно, защото неговият дух (душа) не идва на Земята от Самсара, а се “снема” направо от 4-то ниво на Всемира, от идеята, и донася тук нейния озарен смисъл.
Тук не става въпрос за физиологическия акт, а за носителя на идеята ;) Друг е въпросът, че се е възприело буквално тълкуване .....


Ама нека да си приказваме като нормални хора! След като духът идва от всемира, тялото от къде идва? Или той не е имал тяло? Ами как тогава са го разпънали? И не е ли факт, че концетрацията на глупости в един момент става дразнеща?..
цитирай
36. universalnite000 - Ре 35
15.06.2010 21:36
Кратко и ясно - тялото е скафандъра, който се ползва в тази реалност , той НЕ Е равен на духа ;)
цитирай
37. miaa - Поздрави за постинга Нео Нула! В мен ...
15.06.2010 23:13
Поздрави за постинга Нео Нула! В мен той предизвика интересни асоциации:)
Малко ще се отклоня от темата, въпреки че за мен то е свързано с нея по някакъв странен начин.Божествените лъчи са потоци енергия, които се излъчват от всеки човек на по- финни нива, отколкото могат да доловят физическите ни сетива..Ще дойде време, когато ще може да възприемаме тези лъчи физически. Някои хора, които виждат аурата са прогледнали.Иисус и др.учители често са изобразявани с ореол около главата или с лъчи от светлина идващи от сърцето..Те са нашата жизнена сила. Тялото е само временната обвивка..Животът е книга без край. Физическото въплащение е само една от формите, които животът може да приеме!
цитирай
38. universalnite000 - Ре 37
15.06.2010 23:21
:) Браво , Миа ! Разбрала си основните моменти , а за подробностите никога не е късно - според мен си на прав път . Задочно ти стискам ръка !

Нео Нула
цитирай
39. diana12 - "Ако можехме да страдаме, ...
19.06.2010 08:10
"Ако можехме да страдаме, нямаше да страдаме."
цитирай
40. razkazvachka - ярките сънища - не знаех, че ръцете могат да се използват - ще го приложа:)))
20.06.2010 02:23
иначе - да има разлика между сънищата и цветните широкоекранни триизмерни места с всички сетивни въздействия...
цитирай
41. romanticgirl25 - Невероятно вярна информация. Също интересни и не чак толкова умни коментари от raders
13.03.2013 13:46
Аз лично не обичам да говоря за моите сънища. Когато ги сънувах околните ми казват, че съм се мръщила, плакала, викала....Сънувам неща като бесило на ниско дърво, гробища и хора които тъжат и на другата седмица умира съседка, обесила се на ниски дървета. На сутринта съм като изцедена.
Друг път съм сънувала място и къща, кокошарник и кръв и миризма около него. На мои познати-баща им умира в кокошарника. Питам ги оградата ви в синьо ли е боядисана и те започват да плачат. Никога не съм била там.
Дано неме помислите за луда, но вярвам, че съня помага и предсказва. Дядо ми се яви на сън и каза - баща ти ме подмина полошотия. Не се измъчвай. Има кой да го съди.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3816347
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )