Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2010 10:39 - Всемирната хармония - инж. Петьо Христов (част 7)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 6828 Коментари: 17 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                            16 ключ – Пространствено-времевия континуум

 

    Пространствено-времеви континуум аз наричам броя на определящите части, които образува в своето развитие Първичната сила. Общо те са 310, а толкова са и измеренията в Мирозданието. Пространствено-времевия континуум е във всичко, което ни заобикаля, той е валиден не само за познатия от нас, зрим Космос, където физиците го търсят, но и за явленията и световете. Изразява се с число, което е получено от преброяването на основните троици в развитието на Първичната сила и броя на рамената на Кръстовете-промисъл.

    Дотук разгледахме образуването на първите три троици при развитието на Първичната сила. Ако изразим всяка от тях с черта, ще получим триъгълник. Ако начертаем и огледалния им образ с триъгълник, се получава изображение, известно като Печата на Соломон. Нарича се печат, защото многократно се проектира в пространствено-времевия континуум, както ще видим по-нататък.

    Троиците се разделят на подвижни и неподвижни. Неподвижни наричаме тези, които не изменят местоположението си в пространствено-времевия котинуум, а подвижни – тези, които го изменят.

    Неподвижните са изначално създадените от пречупването на Първичната сила и са изразени с Печата на Соломон, който има шест троици. Тези 6 изначални троици се повтарят 9 пъти, по един път за всяко ниво на Всемира. 6 троици по 9 нива правят 54 неподвижни троици от пространствено-времевия континуум (6 х 9 = 54).

    Подвижни троици се създават при отразяването на Първичната сила в огледалните рамена на Кръста-промисъл ( виж отново ключ 14 ). По този начин се получават 4 отражения с по един печат на Соломон в тях. Или 4 отражения по 6 троици са 24 троици. Тези 24 подвижни троици преминават през 9-те нива на Всемира и, умножени по тях, правят 226 подвижни троици. (24 х 9 = 216).

    Общият брой на неподвижните и подвижните троици в пространствено-времевия континуум е 270 (54 + 216 = 270).

    В пространствено-времевия континуум се намират също и рамената на Кръста-промисъл на непроявеното ( на Изначалната идея ), както и рамената на последвалите 9 начални Кръста-промисъл, получени от преобразуването на Първичната сила последователно в 9-те нива на Всемира. Всеки кръст има 4 рамена. Така броят на рамената в пространствено-времевия континуум са : ( 1+9) х 4 = 40, те също са неподвижни.

    Общият брой на частите в пространствено-времевия континуум е (270 + 40 = 310). Тези части ние можем да ги наблюдаваме единствено в явленията и световете, които познаваме.

 image

                               17 ключ – Ъгъл на движение ( свойства на огледалните рамена на Кръста-промисъл )

 

    Подвижните Сили ( енергии ) се преобразуват, оглеждат и отразяват в полупрозрачните рамена на Кръста-промисъл и непрестанно изменят ъгъла си на “движение” – т.е. ъгъла, под който пресичат отделните му рамена. Всяко от рамената на Кръста-промисъл, в зависимост от мястото на създаването им имат свои собствени свойства и точно тези специфични свойства повлияват, изменят ъгъла, следователно и пътя, който изминава Силата между две съседни рамена. Така рамото време изменя пътя на силата хоризонтално на 90 градуса и вертикално на 90 градуса. Рамото светове променя пътя на силата хоризонтално на 180 градуса и вертикално на 90 градуса. Рамото пространство изменя пътя на силата хоризонтално на 90 градуса и вертикално на 180 градуса. Рамото явления променя пътя на силата хоризонтално на 180 градуса и вертикално на 180 градуса. Този ъгъл на пресичане на рамената на Кръста-промисъл е задължителен за всяка сила (енергия), за световете и явленията и е известен като карма. Следователно всичко, което съществува, на което и да било от нивата на Всемира има своята карма. Кармата е един от основните инструменти на Бог, с помощта на който Той управлява и предопределя Битието и най-важното, сътворява цялото невероятно многообразие, неповторимостта в него.

    Ще повторя, духът ( душата ) на всеки от нас има своя индивидуален ъгъл, под който пресича рамената на Кръста-промисъл и той може да бъде променен единствено тук, в земния ни живот.

   

                          18 ключ – Къде се намираме сега в нашето развитие

 

    Всеизвестно е, че човечеството навлиза в Ерата на Водолея. Началото на този процес се характеризира с това, че ние завършваме етапа на фино материално развитие и започва етапа на грубо материално развитие ( виж ключ Явления ). В своята същност финото материално развитие означава, че материалните ценности (цялото многообразие от технически средства като : самолет, хладилник, телевизор, джиесем) достигат до отделния човек. Всички сме свидетели на един особен процес в човешкото съзнание, тези чисто материални ценности се мултиплицират, заливат ни отвсякъде, стават все по-евтини, тиражирани и достъпни, но сякаш се “разпадат”, губят своята стойност у нас. Спомнете си какво щастие бе само допреди около 50 години да имаш телевизор и кола. Следващият етап, в който навлизаме, е на грубото духовно развитие и той се характеризира с духовното усъвършенстване вече на цялото общество. И днес познаваме множество високо просветени люде, но това се дължи на личния им избор и усилия, а духовността все още не е основна, приоритетна, задължителна ценност за обществото, за всички.

    От знаците на И Дзин (книгата на промените) настоящата промяна ще настъпи от силата въздух. Това означава, че в периода, в който навлизаме, основните природни бедтсвия ще бъдат бури, урагани, циклони и т.н., свързани със силата Въздух. Не случайно широка известност е получил изразът “вятърът на промените”. Разбира се, никоя природна сила не се появява сама, тя винаги е свързана с останалите – вода, огън и земя.

    От специфичните свойства на различните “огледала”, след пресичането на западното рамо на Кръста-промисъл, следва да изменят местата си Южният и Северният полюс на Земята, но заедно с това ще настъпи промяна и в местоположението на Изток и Запад. Изтокът ще се измести на 90 градуса на Запад. Ние определяме Изтока с духовното, а Запада се свързва с материалното развитие. При това преминаване в Ерата на Водолея районът около Черно море ще стане Изток, т.е. ще се превърне в средище на най-висока духовност и ще бъде водещ за развитието на цялото човечество.

    Определящото явление за настоящия етап от развитието, в което се намираме, е звукът ...........

 




Гласувай:
20



1. galatceq - Интересно ми беше да прочета за п...
21.06.2010 11:05
Интересно ми беше да прочета за печата на Соломон . Малко знаех за него ;)
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1
21.06.2010 11:08
Търсещият винаги намира . Доволен съм, че с този постинг ти помагам в това !
цитирай
3. galatceq - Друго, с което съм съгласна е : Ще ...
21.06.2010 11:18
Друго, с което съм съгласна е : Ще повторя, духът ( душата ) на всеки от нас има своя индивидуален ъгъл, под който пресича рамената на Кръста-промисъл и той може да бъде променен единствено тук, в земния ни живот
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3
21.06.2010 11:22
Точно така, това е много важна съставка на играта , както бе споменато и в "Матрицата 5" на Вал Валериан ;)
цитирай
5. galatceq - Но 18-ти ключ казва най-много. П...
21.06.2010 11:27
Но 18-ти ключ казва най-много. Промените се усещат, описанието им е вярно !
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5
21.06.2010 11:32
:) Все още има отрицатели на този процес, но се увеличи и числото на хората, които са наясно ! Нали писах и по този проблем ;)
цитирай
7. galatceq - Припомни ми ;), не мога да се сетя ...
21.06.2010 11:40
Припомни ми ;) , не мога да се сетя какво си писал !
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7
21.06.2010 11:43
Няма нищо по-лесно от това. Казах го с малко по-различни думи от инж. Христов :
Вече се очертават три ясно разграничени групи по време на този преход. Онези, които ще отхвърлят повишаващите се честоти и все по-лесно ще бъдат разпознати с течение на времето. Вторите са придвижилите се до тук и спрели, когато са намерили удобна ниша. И други, малцина навярно, които продължават да търсят, да се стремят и да предизвикват, независимо от последиците за тях в краткосрочен план. Колкото по-напред вървите по пътя, толкова по-самотен ще бъдете, докато другите спират поради умора, материална изгода или страх. С всяка крачка вие се настройвате към по-висока честота на вибриране, която развива вашето разбиране и поведение. От гледна точка на онези, които са спрели в началото на пътя може да изглеждате крайни и странни. Ако продължите да вървите и да търсите, ще бъдете осмивани и все по-често осъждани от първата група със заключени с катинар умове. Но според мен и втората група също няма да оказва голяма подкрепа на онези в предната част на снегорина, които ще поставят под съмнение много от темите, от които зависят доста от нишите, за които споменавам. Пътят към просветлението е безкраен. Точно както оставяме догматичната религия зад себе си, така в крайна сметка ще постъпим и с елементи от сегашната догматика на Духовния ренесанс.
цитирай
9. galatceq - :) Ти си успял да направиш много в...
21.06.2010 11:49
:) Ти си успял да направиш много вярно описание на заобикалящия ни свят в този момент ! В кой постинг е било това, сигурно по-стар ?
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9
21.06.2010 11:56
:)) Ето го : http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/01/21/biznesyt-quot-eksploataciia-na-duha-quot-chast-4.476838 . От голямата ми поредица е ;)
цитирай
11. bven - При това преминаване в Ерата на Водолея районът около Черно море ще стане Изток, т.е. ще се превърне в средище на най-висока духовност и ще бъде водещ за развит
21.06.2010 21:24
Поздрави,Универсални 000 ! Много хубава и навременна информация и съвпада със становищата на други автори. Лека вечер :):):))))
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11
21.06.2010 22:33
:) Съвпада, само нека не се успокояваме с това, а да поддържаме духовността у нас на едно добро ниво, другото ще се реализира !
Приятна и хармонична вечер от мен :)
цитирай
13. mileidi46 - :))))
22.06.2010 01:31
Поздрави приятелю,
дано успеем да я поддържаме,да не изпуснем края и да не се омотаеме в собственото си невежество и нежелание да приемем очевидното...
Опък народ сме си ние...
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13
22.06.2010 10:57
:) Понякога инатът е за добро .
цитирай
15. анонимен - MIRA
23.06.2010 16:37
JIVEQ I RABOTQ V ITALIA. DOBRE, 4E IMAM KOMP...S INTERES 4ETA VSI4KO NAPISANO V TAZI OBLAST. OTDAVNA GO PRAVQ - VE4E POVE4E OT 2O GODINI...MISLQ, 4E SWM SE PROMENILA KWM DOBRO, A DALI SE IZDIGAM DUHOVNO ? KAZVA LI TI NQKOI ? BLAGODARQ ZA PUBLIKACIITE ! TAKA NAU4AVAM NOVI I INTERESNI NE6TA, A MISLQ, 4E TOVA NEMINUEMO ME PROMENQ V NQKAKWV ASPEKT....
цитирай
16. universalnite000 - Ре 15
23.06.2010 18:00
:) Радвам се, че така мислите . Неслучайно на Изток са казали : "Единствено постоянно е вечно променящото се" . Дано всеки открие по нещо за себе си с тези и на други блогъри публикации !
цитирай
17. romanticgirl25 - Искам да ви попитам - отскоро се интересувам от Фън Шуй и ша....тези безкрайни малки ъгли ако се закачат на стена срещу огледало...
13.03.2013 13:12
Биха ли предизвикали отрицателна енергия или обратното?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3813603
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )