Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 11:30 - Накратко за кармата и прераждането
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 35995 Коментари: 68 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                   КАРМА :

       "Каквото човек е посял , това и ще пожъне" 

   Думата е санскритска и в буквален превод означава дело. Карма е закон, отнасящ се до причините и следствията в нашия живот, понеже всички страдания и радости са резултат от минали дела, станали причина за настоящи и бъдещи последици.
   В някои случаи кармата може да бъде "зряла", т.е. неизбежна, неотменима съдба. В други случаи тя може да се трансформира или предотврати чрез положителни дела и мисли. Има и карма, която се формира сега, за да се прояви в бъдеще.
   Сложните човешки взаимоотношения, колкото и произволни да изглеждат, са обект на кармична регистрация и регулация. Всички наши мисли, желания и постъпки остават фиксирани в пространството на фините нива и носят своите причинно-следствени връзки. Ето защо всеки човек трябва да се стреми да разрешава всички противоречия около себе си било в семейството, било в околния свят. Неразрешимото остава за бъдещето. По този начин Великата Разумна действителност работи като абсолютно справедлив арбитър и няма защо да я упрекваме в некоректност. Истина е, че това , което причиним на другите, после трябва да изпитаме върху себе си, за да се запази баланса в нашата еволюция.
   Съществува и така наречената колективна карма, отнасяща се до цели общества и народи. Например причина за падането на България под турско иго е избиването на богомилите. В този случай имаме колективна карма. Този, който е невинен, не би се родил точно в тази страна. Душите странстват и могат да приемат различни народности.
   В общностите, където кармата и прераждането са всепризнати и общоприети, животът протича по-спокойно, хората приемат с разбиране своята съдба и се стараят да се самоусъвършенствуват.

                            ПРЕРАЖДАНЕ :

            "Чети ме, о, читателю, ако ти прави удоволствие написаното от мен, защото не след много време аз отново ще се върна на тази земя."
                              Леонардо да Винчи

   Прераждането е стара истина, която преоткриваме днес отново. Това са знаели в древна Европа, старите американски жители, както и старите евреи.
   Последователите на Исус също са знаели за прераждането - чак до 4-ти век. Но църковните авторитети от онова време отрекли това схващане по разбираеми причини.
   "Всички души са подчинени на прераждане, но човек не знае пътя на Всевишния. Да бъде благословен Той" - се казва в "Зохар.
   "Бъдете съвършени както е съвършен и небесният ваш Отец". (Матея, 5:48). Тук "съвършен" предполага наличие на прераждане и еволюция.
   Друг епизод от Библията (Йоана, 9:1-3) : минавайки с апостолите покрай сляп по рождение човек, те питат Исус : "Рави, кой е съгрешил, този или родителите му, за да се роди сляп". Наистина, кога би съгрешил слепия, ако не е живял преди ?
   На друго място (Матея, 11:14) сам Исус казва за Йоан Кръстител : "Ако искате да приемете, той е Илия, който има да дойде". Следователно, ако не осъзнаем наличието на прераждането, действителността ще се окаже един хаос, в който царува неправда и велика несправедливост.
   Никой не може да отговори (ако разсъждаваме без прераждането) защо едни деца се раждат здрави и способни, а други - не.
   Ранните изблици на талант и дарования са друг необясним пример ( Моцарт ). Има писатели, които притежават повече впечатления, отколкото биха придобилиот един живот (Шекспир, Салгари).
   Според окултната наука човек се преражда 777 пъти, докато завърши основната част от развитието си. Прераждането цели да събуди и развие спящите сили и качества в първичната Монада - най-малката форма на живота. След всяка физическа смърт, когато формата изчезва, опитността и придобитите качества се съхраняват в тази монада. Днес учените се приближиха до това понятие с откриването на гена.
   След физическата смърт астралното и менталното тяло на човек продължават да съществуват. Новото прераждане е в ход, когато умствените зародиши започнат да сформират обновено ментално тяло. Паметта на човека за миналия живот остава в причинното тяло ( ниво ). Новата инкарнация не е произволна, а се ръководи от съответни духовни същества.
   Новороденото дете запазва връзка с астралния свят до около 7-годишна възраст. Ето защо често детето говори необичайни неща, свързани с епизоди от минал живот . "Аз, когато бях голям...".Паметта за миналото може да бъде възстановена и със съзнателното оформяне на ментално, причинно и накрая будическо (интуитивно) тяло.

   Коментар : Защо бе необходимо да напиша този постинг ?  Наскоро една съседка започна да ми се оплаква от несгодите, които я съпътстват. Аз й обясних накратко за механизмите на кармата и прераждането. Интересното е, че тя се отнесе с разбиране и дори ме помоли да оформя това в писмен вид. Правейки го, реших да го споделя и тук. Естествено за тези, които отдавна са осъзнали тази информация, изнесеното от мен няма да е ново и дори ще е непълно. Обръщението ми е към всички, които не се страхуват да си задават въпроси извън рамките на общоприетото.
   Бях споменал преди, че точно тези истини са покрити от манипулаторите. Целта е ясна - така човек става много по-лесно управляем. Оставям на всеки четящ да реши как да се отнесе към кармата и прераждането.
   Ако ви е интересно да научите повече - предлагам ви книгата на американеца Майкъл Нютън - "Пътят на душите" . Едно пространно изследване в продължение на години и с много хора. С убеденост твърдя, че след прочитането и най-вече осмислянето на книгата възприятията ви няма да бъдат същите . Линк за книгата на Майкъл Нютън : http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm

                                           Поздрави за всички - Нео Нула


 



Тагове:   Накратко,


Гласувай:
42


Вълнообразно


1. taidzi - Похвално е, че напомняте за кармата ...
15.07.2010 11:51
Похвално е, че напомняте за кармата и прераждането. Още по-добро впечатление прави, че давате и допълнителни източници на информация.
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1
15.07.2010 11:56
:) Не съм направил кой знае какво , давам най-основните насоки. Все пак благодаря за оценката !
цитирай
3. taidzi - Вие сте направил основното, зап...
15.07.2010 12:05
Вие сте направил основното, запалил сте свещта. После е индивидуално. Знаете го навярно.
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3
15.07.2010 12:14
:) Знам го, и то от свой опит.
Когато започна съзнателното ми пробуждане, бях отишъл при една жена, която е била няколко години в Тибет. Намерението ми беше да ми каже нещо за моите прераждания и други свързани с това неща. Но тя ме изгони с думите : "Не те е срам , ти си имаш информацията на фино ниво, а те мързи да медитираш и чакаш някой наготово да ти я даде ! " . Не беше много коректно това отношение, но сега, от позицията на времето смятам, че това бе за мое добро ;)
цитирай
5. анонимен - И това е добре
15.07.2010 12:19
не е всичко, има още много да се каже, но си хванал основните насоки .
цитирай
6. galatceq - Невероятна идея, много добре на...
15.07.2010 12:24
Невероятна идея, много добре написано ! А препоръката за книгата - тук думите не са достатъчни :)
цитирай
7. universalnite000 - Ре 5
15.07.2010 12:29
;) Това бе и целта ми .
цитирай
8. universalnite000 - Ре 6
15.07.2010 12:30
И ти си със заслуга за този постинг - нали благодарение на блога ти прочетох въпросната книга на Нютън ! :)
цитирай
9. ferdi - :)
15.07.2010 12:37
И следващите му книги също са много интересни :). Силвия Браун също може да допадне на решилите да четат в тази насока.
Поздрави ;)
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9
15.07.2010 12:41
:) Благодаря ти ! Всяка препоръка в тази насока е ценна , в съчетание с личните изследвания . Поздрави и хубав ден !
цитирай
11. galatceq - И ти си със заслуга за този постинг - ...
15.07.2010 12:45
universalnite000 написа:
И ти си със заслуга за този постинг - нали благодарение на блога ти прочетох въпросната книга на Нютън ! :)

Мерси, мило от твоя страна за напомнянето :) Покрай последните ми кризи имах размисли за моята карма и успях да разбера още неща за себе си ! Един безкраен път ;)
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11
15.07.2010 12:48
:) Браво за сравнението ! Книгите могат да дадат насока , но личните изследвания са основното.
цитирай
13. miaa - Привет Нео Нула! Много полезна с...
15.07.2010 13:10
Привет Нео Нула! Много полезна статия.Поздрави!
Наистина кармата не е сляпа съдба или провидение, а според накои източни религии, закон за съхранение на моралната енергия!Причини и следствия във взаимовръзка и последиците от това.
Благодаря ти за предложението, за книгата на М. Нютън.Хубав ден!
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13
15.07.2010 13:15
Привет, Миа ! Доволен съм, че оправдах очакванията ти и отново съм ти дал полезна информация и насока. Приятно четене на книгата и усмихнат ден :))
цитирай
15. rpatel - Винаги съм вярвала в прераждането и ...
15.07.2010 14:15
Винаги съм вярвала в прераждането и в кармата и знам, че всичко което ми се случва е свързано с постъпките ми в миналия ми живот. Явно в миналия си живот съм постъпила лошо с някого и сега това ми се връща във вид на самота. Но пък и знам, че ако в този живот постъпвам добре ще изкупя грешките си и следващия ще е много по-хубав. :-))
Благодаря за интересния постинг!
цитирай
16. universalnite000 - Ре 15
15.07.2010 15:09
:) Привет !
От това, което самостоятелно успях да разбера за предишни свои инкарнации - да, закономерността е направо с математическа точност . Поздрави и успех ! :)
цитирай
17. oposin21 - Интересен постинг това обяснява ...
15.07.2010 15:18
Интересен постинг това обяснява доста неща които човек не разбира за себе си
аз винаги съм се чудел защо обичам наденица с много горчица и изпитвам страх от високо дори и въртележка да е, винаги съм харесвал да си играя на воиници но не мога да ударя животно. Само не можах да разбера защо църквата крие тези неща от хората, защо лечители с познания по медицина , билки , и медитация са били избивани и хората са оставяни на произвола на живота да измират без лечение когато дори животните имат инстинкт да ядат от това и това за да им мине болестта . На мен ми прилича на геноцит
цитирай
18. universalnite000 - Ре 17
15.07.2010 15:22
;) Отличен въпрос задаваш в края на коментара . Ще ти споделя аз до какво стигнах в проучванията си по него :

По-нататъшното ерозиране на истината продължило с император Юстиниан през 6-ти век. От своята щаб-квартира в Константинопол той планирал да се махнат от Библията отпратките за по-ранно съществуване и прераждане. През 553 г. той свикал Вторият синодален събор в Константинопол, който без присъствието или поддръжката на папата решил че : " Ако някой поддържа измисленото предишно съществуване на душите и се подчинява на чудовищната доктрина, която произтича от това схващане, нека бъде отлъчен от църквата".
цитирай
19. universalnite000 - Ре 19
15.07.2010 15:42
И от мен нещо :
Една духовна група, която бързо се разраснала във Франция и северна Италия през 12-ти и 13-ти век и оспорила властта на Рим били катарите и албигойците. Тя се основавала на схващането за прераждането и вечната природа на съзнанието. Те били вегетарианци и медиуми, които общували с други честоти. Техните възгледи получили такава поддръжка, че влиянието на християнската църква в северна Франция около град Алби започнала да отслабва. Папа Инокентий II реагирал на това с един от най-ужасните примери за безчовечие, видени на тази планета. Последвал истински геноцид. Мъже, жени и деца били насичани или изгаряни живи в името на Исус и Бога. Историята на катарите паи незабравими спомени за събитията в замъка Монсегур, но е имало и много други "славни" победи на християнските армии, които са били точно толкова отвратителни. Част от тактиката на Инокентий II, а по-късно и на папа Григорий IX била да казва на своите "кръстоносци" че каквото и да вършат, той ще им прости в името на Бога. Какъв ли шок трябва да са изживявали, след като са напуснели физическото тяло и са осъзнавали, че чрез кармата са отговорни за всичко, което са извършили .
цитирай
20. анонимен - !!!
15.07.2010 16:12
ТЕЗИ ИЗТОЧНИ РЕЛИГИИ СА ДОРИ ВРЕДНИ ...ЧЕТЕТЕ БИБЛИЯТА И ВЯРВАЙТЕ В ХРИСТА...!!!! ИМАМЕ СИ ПРАВОСЛАВНА ВЯРА И ТЯ НИ Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТАТЪЧНА !!!
цитирай
21. universalnite000 - Ре 21
15.07.2010 16:15
:) Къде видя да става дума за религии ???? И точно от Библията са изхвърлили това познание за прераждането - с користни цели !
цитирай
22. анонимен - въпрос
15.07.2010 16:37
Здравейте, разбирам смисъла на кармата при нормалните хора, но не винаги е толкова просто и лесно. Мой много близък човек разви психично заболяване, което не беше от най-тежките. но беше свързано с мъчителни страхове за него и впоследствие се самоуби. Тази ужасна болест наказние ли е била за него? Самоубийството грях ли е за човек, който е болен, защото аз мсиля, че той не можеше да преценя действията си? Какво мислите за това?
цитирай
23. анонимен - Мартин
15.07.2010 16:49
Библията не е изхвърлила понятието прераждане, по простата причина, че най-голямата награда, която човек може да заслужи според християнството е възкресението. Прераждане и възкресение са две понятия които си противоречат, няма как едното да е било извадено без да е прибавено другото.
цитирай
24. universalnite000 - Ре 23
15.07.2010 16:53
Здравейте !
Действително не е толкова просто да се направи точна диагностика на такива случаи. По първия Ваш въпрос смятам, че изборът за живот като човек с отклонения не е случаен . Не бих го нарекъл точно наказание, а по-скоро завършек на причинно-следствена връзка от минало прераждане ( например причина може да е подигравателно отношение към други психично болни ) . Но вторият въпрос е с повишена трудност . Ще изкажа едно предположение за възможната причина : знам, че в астралния свят има същества с ниска честота на вибриране, които образно казано "хакват" подобни хора и им внушават всевъзможни негативни мисли. Не е изключено и в случая с Вашия познат да е станало същото .
цитирай
25. universalnite000 - Ре 24
15.07.2010 16:55
Според мен го е изхвърлила с цел успешна манипулация на масата от хора. Пример : кръстоносците.
цитирай
26. анонимен - Мартин
15.07.2010 17:21
Ако в Библията е съществувало понятието прераждане, защо ще ни е възкресението? Щом като се раждаме след като умираме, защо Бог ще награди праведните с възкресение, нали и без това отново се раждаме и де факто не умираме? Аз не питам защо понятието е изхвърлено(това май е твърдение на Дънов ако не се лъжа), а твърдя, че такова понятие изобщо не е имало там.
цитирай
27. анонимен - Съгласен съм с всичко с едно езкл...
15.07.2010 17:28
Съгласен съм с всичко с едно езключение - не мисля че кармата на България има нещо общо с богомилството. Богомилството е ерес и отношението към него е същото както към всяка друга ерес по цял свят. Еретици са избивани и в западна Европа, и в Америка. За тогавашните разбирания еретиците е трябвало да бъдат избивани. И не само те - за повечето престъпление наказанието е било смърт.
цитирай
28. universalnite000 - Ре 27
15.07.2010 17:31
:) Ок, разбирам, че ти си оформил едно виждане и е трудно да се приеме друг възглед. Но от моята собствена история съм разбрал, че не трябва да вярваш само и единствено на прочетеното. И пак от моите изследвания - има както прераждане, така и възкресение . Но имай предвид, че думата тук е използвана кодирано ( както и много други в Библията ) . Доста време ми трябваше да осъзная какво се крие зад нея, но в крайна сметка усилията получават отплата . Желая ти успех в търсенето !
цитирай
29. universalnite000 - Ре 28
15.07.2010 17:39
Точно - за тогавашните разбирания .А дали тези разбирания са правилни ?
цитирай
30. анонимен - Ne sam saglasna...
15.07.2010 18:02
Ne sam saglasna, che ima prerajdania. Ako vsyako prerajdane beshe za da si popravim stari greshki, to zashto ne pomnim nishto ot predishnite si jivoti? Kak da popravin neshto za koeto ne znaem?
I ne bi li trybvalo v takav sluchay horata da stavame vse po-dobri v duhovnoto si razvitie? Da, tehnikata se razviva, materialnite blaga se uvelichavat, no duhovnoto i moralno padenie na nashata civilizaciya sa fakt. Za kakvo prerajdane govorim, kato s vsyaka godina nie gubim vse poveche ot duha si???
Mislya, che teoriyata za prerajdaneto samo ni uspokoyava, che v tozi si jivot mojem da greshim i vijdate li, v sledvashtia shte izkupim grehovete si.
BOG e kazal, che sled smartta si zaspivame. I nyama vtori shans do Vtoroto prishestvie, kogato vseki shte otgovarya za delata si.
Taka che mili priyateli, ne se zablujdavayte s takiva teorii. Pomnete, che imame samo edin jivot tuk na zemyata i vseki tryabva da go izjivee taka, che edin den da ne se sramuva ot delata si.
Chetete nay-madrata kniga na vekovete - Bibliyata i tam shte namerite mnogo otgovori na vaprosite si.
Bojiyata blagodat da bade s vsichki vas!
цитирай
31. mileidi46 - :)))))
15.07.2010 18:06
Ako vsi4ki tezi ne6ta ne bqxa ukriti...4ove4estvoto 6te6e da e v druga forma na razvitie i su6testvuvane..a sega zrq6ti se u4im mai da 6etem ...azbykata na slepite...za da proglednem istinski...s tiq promiti moza4ni kletki..neznam...Nie ..sme obre4eni,vse edno nqma da razberem istinata.Ako Nostradamus e pisal s kodove(znaem za6to)..sega pone mogat nqkoi ''Xipotezi''da se izu4avat v u4ili6te,toku vij na nqkoe dete ,,indigo,, mu svetne lampi4kata i dovur6i...otkritieto...
Naludni4av komentar...no e otzvuk... ot nqkoi drugi..:))))
цитирай
32. mmmmmmmmm - Когато бях
15.07.2010 18:22
малка често говорех за себе си м.р.Често казвах "....аз,когато бях момченце...".Имах усещането,че съм била вече момче....По-късно,когато прочетох книгите на М.Нютън си обясни защо. И сега понякога разсъждавам или се държа като мъж,колкото и смешно да е за някой.
Поздрави и благодарности за поста:)
цитирай
33. анонимен - а нашата карма си я знаеме от баба и дядо
15.07.2010 18:24
Контра бълг, пословица из моя роден край: "добър чвек добро не вижда"?
цитирай
34. semtomovi - polu na shega
15.07.2010 18:26
Za indijzite moze da vazi. Stoto te sa naivni i dobrichki. Ama za nas - brulenite i biti balgari, deto ozivjavame s hitrosti i s otmastenie - po-sam saglasna s nomer 34
цитирай
35. universalnite000 - Ре 31
15.07.2010 18:57
;) Затова написах в края на постинга : Оставям на всеки четящ да реши как да се отнесе към кармата и прераждането.
цитирай
36. universalnite000 - Ре 32
15.07.2010 18:58
:)) Не е налудничав коментарът , това ти е дошло на усет ! Поздрави и успехи , Милейди :)
цитирай
37. universalnite000 - Ре 33
15.07.2010 19:00
:) С теб се разбираме отлично . Аз също съм разкрил информация за мои инкарнации като жена. Всъщност душата няма пол, тя добива опитност и от двете полярности.
Благодаря ти за посещението и всичко най-хубаво :)
цитирай
38. universalnite000 - Ре 34
15.07.2010 19:01
.......... Въпрос на виждане ;)
цитирай
39. universalnite000 - Ре 35
15.07.2010 19:02
:)) Шегата си е шега, аз също обичам хумора. Но сериозно - това са универсални принципи, не са измислени от индийците .
цитирай
40. анонимен - abv
15.07.2010 19:37
priatno e da popadne6 na ese napisano ot kompetenten 4ovekistina e za bogomilite.vanga kojto be6e s silno razvito treto oko i ima6e vrazka s aka6ovite zapisi,sa6toto go kaza;6te pla6tame za6toto sme ubivali i progonvali bogomili i katari.zabelejete kak karmata na balgri otiva6ti v drugio strani vidimo se promenj.za jalos balgaria e ada opredelen za na6ite balgarski grehove.no gospod ima milost kam nas i ni e dal6ans da se popravim.sveta tereza e kazala;na tozi svjt mnogo pove4e 6te se postigne s molitva a ne s motika.t.e.tj ne otri4a truda,no trjbva da se nabliaga na duhovnoto.sega kato gledam,moite bratj i sestri v balgaria kak sa v plen na duhoven upadak,sarceto mi pla4e za tjh.carkvata sa6to e vavle4ena v moralno padenie.a hristianite ne spazvat kanonite.edinstvenia veren pat e patj na yoga.gospod kazva v bhagavat gite;ima tolkova pati6ta v yoga,kolkoto sa bukvite v indiiskata azbuka.bratj i sestri bolgari,neka se molim,neka meditirame v imeto bojie,bez zna4enie koi e va6ia avatar-krishna,buda,mohamed,isus.otpravete molitvite si B0gu.neka toi znae 4e go obi4ame i na nego se nadjvame.za6toto BOG E VSEOBI4A6T.I BEZPRI4INNATA MU MILOST NJMA KRAI.ostavete narkoticite,cigarite ,alkohola,seksualnata raziuzdanost,meditiraite i se molete i Gospod 6te vi dade v zamjna na tezi otrovi mnogo po hubavi ne6a.zdrave,hubava rabota,sport,pravilno hranene,harmoni4ni otno6enia s blizki i obi4ani.znaite nai-hubavite ne6a v tozi jivot sa bezplatni.ot vas zavisi da gi polu4ite.isus e kazal"az 4ukam na vratata na tvoeto sarce,otvori mi"
цитирай
41. анонимен - ***
15.07.2010 19:38
http://galatceq.blog.bg/hobi/2010/05/15/avesalom-podvodni-zakonyt-na-karmata.545730
цитирай
42. liliyanaandreeva - Стига сте се кланяли на чуждите
15.07.2010 19:41
Стига сте се кланяли на източните религии.Те всички са извратени и неверни.
Стига сте се кланяли на западните идеолози.Те всички са грешни и фалшиви.
Стига национален мазохизъм чрез сляпо подражание на изтока и запада.
Прочетете и написаното от една българка.
http://Liliyanaandreeva.blogspot.com
цитирай
43. raders - Много обичам да чета такива инте...
15.07.2010 20:08
Много обичам да чета такива интересни неща, но ако аз бях автора бих предпочел да употребявам думите: "възможно е" ," допустимо е", "би трябвало", "би могло", "твърди се" и т.н., защото всъщност, нищо от казаното горе няма как да бъде сигурно. Когато някой се опитва да твърди подобни неща с увереност, все едно е получил информация директно от дядо Боже, ситуацията става малко смешна. И защо си толкова сигурен, че е така? Много хора предполагат /и аз също/, че е възможно, но никой не е сигурен и няма как да бъде.
цитирай
44. universalnite000 - Ре 41
15.07.2010 20:32
:) Благодаря . Важно е да кажа, че заниманията с йога са само един от немалкото компоненти, които накрая оформят универсалното възприятие ! Поздрави !
цитирай
45. universalnite000 - Ре 42
15.07.2010 20:33
Много задълбочен труд, благодаря за напомнянето и линка . Струва си да се прочете ;)
цитирай
46. universalnite000 - Ре 43
15.07.2010 20:34
Въпрос - къде има кланяне на чужди и изобщо на религии ?
цитирай
47. анонимен - Християнин
15.07.2010 20:36
"Каквото човек е посял , това и ще пожъне"
първо, това е цитат

Карма е закон
такъв закон няма

>>>, отнасящ се до причините и следствията в нашия живот, понеже всички страдания и радости са резултат от минали дела
проблемите идват от греха в Едмската градина, грехът минава в хората чрез родителите

>> станали причина за настоящи и бъдещи последици.
да, докато вършим грехове има последици

>> Прераждането е стара истина, която преоткриваме днес отново.
прераждането е лъжа от Едемската градина - Никак няма да умрете, каза змията на Адам и Ева

>> "Бъдете съвършени както е съвършен и небесният ваш Отец". (Матея, 5:48).
Тук "съвършен" предполага наличие на прераждане и еволюция.
Защо не цитирате стиховете преди това?
Съвършенството,пълнотата на Отец се изразява в това дава блага без да дели хората:
Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните
Никой не може да отговори (ако разсъждаваме без прераждането) защо едни деца се раждат здрави и способни, а други - не.
Йоана, 9:1-3) : минавайки с апостолите покрай сляп по рождение човек, те питат Исус : "Рави, кой е съгрешил, този или родителите му, за да се роди сляп".
Напротив Исус даде отговор, изцели човека и обясни че това "за да се явят в него Божиите дела"

>> Ранните изблици на талант и дарования са друг необясним пример ( Моцарт ).
напротив, обясними са, това е дарба от Бог:
Як. 1:17 Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре, и слиза от Отца на светлините.

Ако ви е интересно да научите повече - просто четете и изучавайте Библията, за да няма произволни тълкувануя.

цитирай
48. universalnite000 - Ре 44
15.07.2010 20:37
:)))) Ах, радерс, радерс, нещо здраво те чопли отвътре . Почти не пропускаш мой пост напоследък ;) Питаш защо ги твърдя с увереност - защото се посветих на тези неща . Може би не съм убеден все още само за 777 прераждания , но за останалото съм медитирал с години, за да го твърдя . А ти ще опиташ ли медитация някога ?
цитирай
49. universalnite000 - Ре 48
15.07.2010 20:39
Всичко добро Ви желая с тълкуванията , аз съм от медитиращите и пресяващите.

Нео Нула
цитирай
50. анонимен - тълкувания
15.07.2010 20:43
към автора universalnite000

исках само да посоча, че произволното цитиране да стиховете, може да доведе до погрешни заключения.

с уважение
цитирай
51. universalnite000 - Ре 51
15.07.2010 20:46
:) Благодаря .

Нео Нула
цитирай
52. raders - :)))) Ах, радерс, радерс, нещо з...
15.07.2010 21:53
universalnite000 написа:
:)))) Ах, радерс, радерс, нещо здраво те чопли отвътре . Почти не пропускаш мой пост напоследък ;) Питаш защо ги твърдя с увереност - защото се посветих на тези неща . Може би не съм убеден все още само за 777 прераждания , но за останалото съм медитирал с години, за да го твърдя . А ти ще опиташ ли медитация някога ?


Но самият процес на медитацията е просто мозъчен процес. Това не означава, че всичко, което е родил мозъкът ти в някаква екстрена за него ситуация е реално съществуващо. Тогава трябва да повярваме, че психиатричните клиники наистина са пълни с гении и пророци
цитирай
53. universalnite000 - Ре 53
15.07.2010 22:03
:) Радерс, личи, че си чул нещо, но и нищо не си опитвал на практика. Мозъкът е приемник за фините излъчвания, идващи от другите тела ( нива ) . А да не говорим за опитност извън тялото , при която мозъкът вече не играе роля ! Най-интересното е, че ние сме частици от една гигантска холограма ;)
цитирай
54. анонимен - ако може един въпрос
15.07.2010 22:37
Много ми беше интересна статията. Не мога да си обясня какво става при аборта? Това дете би трябвало само да е избрало тази майка? А тя не е искала да го приеме. Какво става с него? Ще се видят ли пак в друг живот?
цитирай
55. dimitarf - само че само във този живот
15.07.2010 22:46
Думата е санскритска и в буквален превод означава дело. Карма е закон, отнасящ се до причините и следствията в нашия живот, понеже всички страдания и радости са резултат от минали дела, станали причина за настоящи и бъдещи последици.
само че само във този живот
всичко си е незабавно instant carma
цитирай
56. universalnite000 - Ре 55
15.07.2010 22:48
И на мен ми е бил интересен този въпрос. Важното е на какъв етап е била бременността, защото душата не се присъединява към зародиша от самото й начало, а по-късно : според повечето изследвания след 5-ти , дори 6-ти месец. Но ако приемем, че въпросния аборт е станал след това - значи е имало отхвърляне от страна на майката и това води до кармична връзка, която трябва да се ребалансира с друга инкарнация .
цитирай
57. universalnite000 - Ре 56
15.07.2010 22:54
Принципно има и такъв кармичен процес - само в рамките на един живот, но от моя си опит знам, че не е само този модел. Пример със себе си - в една от фирмите, където работех, се срещнах с прероден мой физически убиец от минал живот ;) ... и още много други лични случаи имам ;)
цитирай
58. oposin21 - ерес ли ? не ме разсмивайте
15.07.2010 23:01
богомилството не е ерес както не е ерес и всичко което мисли по различен начин това е непоносимост на църквата към инакомислещите т.е. не им изнася значи е ерес, ерес са и лечителите защото измъкват хората от лапите на църквата сигурен съм че всички тези "ОСОБЕННО ВЯРВАЩИ" попове и владици дето ти казват -вярваи в бога и ще се излекуваш!!! получават медицинска помощ на високо ниво защото е казано :"Лозето не ще молитва а мотика" а молитвата е един вид медитация но не ни дават пълен достъп до нея . А 34-ти знаеш ли защо хората са казали така ? защото доброто не се бори със злото а му прощава и отстъпва "....обърни другата буза" хаиде де накарай ме !!! това са измислици на църквата за да държат подчинени хората-това е когато царя,болярина,попа ти направят мърсотия-вземат ти житото насилят жена ти излъжат те в нещо да са сигурни че няма да им го върнеш!!! Мисля че ако си го върнеш този "хубавец" ще си помисли дали да го направи на друг защото и той може да му го върне и по този начин ще спасиш други хора от злото , а това да "обърнеш другата буза" си е чиста проба егоизъм-моята душа да е добре а другите особенно този които прави злини кучета го яли. А сега кажете това християнско ли е?
Поздравявам те universalnite000 за винаги хубавите постинги даваш шанс на другите да излязат извън наложените рамки
цитирай
59. universalnite000 - Ре 59
15.07.2010 23:11
:) Благодаря , част от твоите поздравления са и за мои приятели, които ме убедиха да направя този блог и да споделям информацията, която съм събирал .
От твоите постинги съм забелязал, че и ти си буден дух ( нищо, че не си от активните, това не е от значение ) . Пожелавам ти все така да запазиш настройката си за непредубедено търсене на неконвенционалните истини .

Поздрави - Нео Нула
цитирай
60. mimayordanova - Интересна дискусия.
16.07.2010 01:42
Интересна дискусия.
цитирай
61. анонимен - Много подробно тази теория е развита и в книгата
16.07.2010 07:15
''Диагностика на кармата''.Сегашният живот ,доста по-забързан ,изчиства кармата още в настоящето.Този процес се нарича ''дахарма'' и също може да бъде колективен,обхващащ всички хора.
цитирай
62. zahariada - Здравей и поздравления!
16.07.2010 09:45
Накратко не става, приятелю. Трябва и Данте да включим и много други неща! Хубав ден ти желая!
цитирай
63. watchtowerman - По кой параграф на кармата
16.07.2010 10:00
беше наказан Христос - затова, че е бил много грешен в миналото, или че много е бил грешен, докато е бил жив, или че е бил толкова грешен, докато е бил жив преди две хиляди години, че е било нужно да се яви отново в лицето на Дънов - преродения "Христос". И защо се е родил Дънов, ами по параграфите на кармата, в миналото и той е грешал - грешник, ама Учител, как става тая работа си е ваш проблем - щом идваш на земята, значи още не си съвършен...
цитирай
64. universalnite000 - ;) Четенето по темата е полезно, но е ...
16.07.2010 15:17
;) Четенето по темата е полезно, но е необходимо и практическо изследване, започвайки от собствената карма. И за да е точно - трябва да си до болка честен със себе си ...
цитирай
65. ckarlet - Чела съм доста информация за кар...
17.07.2010 20:23
Чела съм доста информация за кармата и прераждането. Интересно е!
При теб винаги информацията е поднесена много приятно и е подкрепена с научни факти!
Поздрави и от мен, Universalnite000!
цитирай
66. universalnite000 - Ре 66
17.07.2010 21:07
:) Темата е обширна, с години съм чел и изследвал . Благодаря за интереса , ckarlet ! Приятни почивни дни !
цитирай
67. gloryflory - Полезен постинг. Благодаря за л...
18.07.2010 22:28
Полезен постинг. Благодаря за линка към книгата на Майкъл Нютън - "Пътят на душите".
цитирай
68. universalnite000 - Ре 68
19.07.2010 11:08
:) За нищо, Глори ! Поздрави !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795904
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )