Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 11:20 - Д-р Майкъл Нютън : Какво се случва с душите ?
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 53831 Коментари: 121 Гласове:
51


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                 Кой е доктор Майкъл Нютън ?

   

    Докторът по философия Майкъл Нютън е дипломиран хипнотерапевт от Калифорния и член на Американската асоциация на психолозите-консултанти, практикуващ от 45 години. Той е посветил своята терапевтична практика на различни отклонения в поведението и на помощта на хора в разкриването на тяхното висше духовно "Аз". Разработвайки своя собствена техника за възрастова регресия, Нютън открил, че може да поставя пациентите си в промеждутъчни периоди между техни минали животи, като по този начин потвърди и демонстрира на практика примери за реалното, изпълнено със смисъл съществувание на безсмъртната душа между физическите въплъщения на Земята. С цел разширение на изследванията си ученият основал "Общество за духовно завръщане" и Институт за живот след живота. В момента д-р Нютън и съпругата му живеят в планината Сиера Невада, северно от Калифорния.

    Резултатите от своите опити ученият изложил подробно в книгите "Пътешествие на душата" (1994), "Предназначение на душата" (2001) и "Живот между животите : минали животи и странствания на душата" (2004), в които ясно и последователно е описал хода на събитията след физическата смърт. Авторът представя материала като нагледно пътешествие във времето с използване на реални истории от практически сеанси с пациенти, които подробно описвали своите преживявания в промеждутъците между минали свои въплъщения. Книгите на Нютън станали по-скоро нов пробив в научните изследвания на духовните светове, които преди това не са изследвани с помощта на хипноза.

    Трябва да се подчертае, че в изследванията си М. Нютън отишъл доста по-далече от Реймънд Мууди - автор на "Живот след живота" (1976). Ако Мууди подробно описвал видения и усещания на душата след клинична смърт (излизане от тялото и реенето над него, влизането в тъмен тунел, гледането на "филма" на отминалия живот, срещи и беседи със светещо същество), то Нютън в хода на своите опити по хипнотична регресия не само потвърдил резултатите, получени при неговия предшественик. Като добросъвестен и старателен изследовател той успял да надникне отвъд границата на биологическата смърт и да види следващите етапи от пътешествието на душата : среща и беседи с Наставник, както и с въплъщенията на енергиите на починали роднини ; отдих и възстановяване на силите ; учение в група родствени души ; овладяване умението за боравене с тънките енергии ; работа с файлове и архиви от паметта в библиотеките на Живота ; посещение на събрания на Съвета на Старейшините ; оглед в Огледалната зала на вариантите за бъдещия живот във въплъщение. Ученият не дава отговор в книгите си на въпроса от кого е бил създаден този удивителен и толкова различен от библейските Рай и Ад свят. Но може да се предположи, че той е бил създаден в дълбока древност от някоя високо развита цивилизация, овладяла развитието на тънките енергии.

   

                   Критиката  на д-р Нютън ... не издържа критика

 

     Напълно очевидно е, че сензационните резултати от опитите на Нютън срещнали не само възхитата на благодарните читатели, победили веднъж и завинаги след прочитането на трудовете му страха от смъртта, но и отчаяната съпротива на апологетите на господстващата все още научна парадигма, които дори не допускат мисълта за това, че човешкото подсъзнание е също толкова мощен инструмент на научното познание от прословутите телескопи и адронни колайдери.

    Какви доводи използват съвременните критици на Майкъл Нютън ?

    1 - Резултатите, получени от Нютън в хода на неговите опити са ненаучни и не могат да се разглеждат като доказателства за живота на човешката душа след физическата кончина.

    Нека се обърнем към философията и методологията на науката. Кои резултати от експериментите са научни ? Първо, това са тези, получени чрез научни методи. Но нима методиката на потапяне на човека в хипнотично състояние, която с успех се прилага в психотерапията през последните 100 години, е ненаучна ? И къде е ненаучността на методиката на статистически подбор на резултатите, която използвал Нютън ?

    Второ, критерий за научността на получените резултати е тяхната възпроизводимост в хода на аналогични изследвания. Нютън и неговите последователи по цял свят провели хиляди опити на хипнотично потапяне на хората в посмъртно състояние и всичките дали сходни резултати.

    Трето, резултатите и ходът на експериментите трябвало да бъдат зафиксирани със съответните прибори и технически устройства. Правилно : всички сеанси на учения по хипнотично потапяне в постмъртния свят се записавали с аудиоапаратура, а след завършека им пациентите слушали собствените си разкази пред хипнотерапевта с описания на видяното с вътрешното зрение.

       Така че тезисът за ненаучност на получените от Нютън резултати е меко казано некоректен.

    2 – Майкъл Нютън е измислил и внушил на пациентите картини и образи от духовния свят.

    Повечето от нас смятат, че човешкото въображение е всесилно и може да измисли всичко. Но в действителност това далеч не е така. Психолозите знаят, че всички фантазии, които се раждат в главата ни, са обусловени на първо място от конкретни културни, национални и религиозни традиции, съответстващи в рамките на даден социум. Това добре се вижда по примерите с фантазиите за задгробния свят, получени в рамките на мистичния опит на религиозно ориентирани мислители ( Е. Сведенборг ) и подвижници на различни религиозни конфесии. В случая с описанията на пътешествията на душата след физическата смърт в трудовете на Нютън имаме нещо съвършено различно. И е невъзможно то да се внуши на религиозно настроени хора.

 

                                       Какво има отвъд ?

 

    И така, какво конкретно е изследвал и открил Нютън ?

    В момента на смъртта нашата душа излиза от физическото тяло. Ако е достатъчно стара (като брой прераждания , не физическа възраст), тя веднага разбира, че се е освободила и се отправя “у дома”. Тези усъвършенствани души не се нуждаят някой да ги посреща. Но по-голямата част от душите, с които е работил Нютън, били посрещани отвъд пределите на астралния план на Земята от Водачи.

    Младата душа или душата на починало дете може да се чувства малко дезориентирана, докато не я посрещнат на ниво, близко до земното. Има души, които решават за известно време да останат на мястото на физическата си смърт, но повечето искат да го напуснат веднага.

    Времето няма значение в Света на душите. Напусналите тялото души, но желаещи да успокоят тъгуващите близки или поради някакви други причини остават за известно време близо до мястото на смъртта, без да усещат хода на времето. То става просто настояще за тях – в противоположност на линейното време.

    С отдалечаването си след смъртта от Земята душите забелязват все повече и повече усилващо се сияние светлина около себе си. Някои виждат за кратко сивкави оттенъци мъгла и го описват като преминаване през тунел или врата. Това зависи от скоростта на оставяне на тялото и придвижване на душата, което на свой ред е свързано с нейния опит. Усещането на увличащата сила, излизаща от Водачите, може да бъде меко или силно в зависимост от зрелостта на душата и способността й към бързи промени.

    В първите моменти след излизането от тялото всички души попадат в зона на “тънка облачност”, която скоро се разсейва и душите могат да виждат на големи разстояния. Именно в този момент обикновената душа забелязва форма тънка материя – духовно същество, приближаващо се към нея. Това същество може да бъде неин любящ духовен приятел, но най-често е личния Водач. Ако ни посрещат съпруг (съпруга) или приятел, които са починали преди нас, Водачът се намира наблизо, за да може душата да осъществи този преход.

    За 30 години изследвания Нютън така и не попаднал на нито един пациент, когото да посрещнат такива познати от религиите същества като Иисус или Буда. В същото време изследователят отбелязва, че духът на любовта на духовните  Учители на Земята се излъчва от всеки личен Водач, който е отреден за душите .....



Тагове:   Майкъл,   Какво,   д-р,   нютън,


Гласувай:
52



1. galatceq - Една възхитителна статия !!!
30.07.2010 11:29
Една възхитителна статия !!!
цитирай
2. karambol5 - Благодаря за поместеното за Д-р ...
30.07.2010 11:33
Благодаря за поместеното за Д-р Нютън .
Ще е добре повече хора да прочетат неговите книги. Не знам дали тов аще им помогне да преодолеят сраха от смъртта ,но ще им помогне поне малко да проумеят устройството на Вселената.
И да - не е възможно да вниушиш образи и картини. Не знам защо ,но просто не е възможно.
цитирай
3. universalnite000 - Ре 1
30.07.2010 11:35
За теб не съм имал съмнения, че ще дадеш такъв отзив ! :)
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3
30.07.2010 11:38
:) Моля, и аз се надявам да се прочете от повече хора ! Поздрави !
цитирай
5. galatceq - Нютън казва нещо много важно в пр...
30.07.2010 11:42
Нютън казва нещо много важно в предговора ; "Как е възможно да достигнеш душата чрез хипноза?
Представете си, че разумът има три концентрични кръга, всеки следващ по-малък от предишния и разположен в него, разделени само чрез слоевете на свързаните разум-съзнание. Първият външен слой представлява съзнателния разум, който е нашето критично, аналитично, мислещо начало. Вторият слой е подсъзнанието, където първоначално отиваме при хипноза, за да проникнем в хранилището за всички спомени за неща, които някога са ни се случвали в този и в предишни животи. Третото, най-вът­решното ядро, е това, което днес наричаме свръхсъзнателен разум. Това ниво разкрива най-висшия център на Аза, където ние се явяваме израз на една по-висша сила.
В свръхсъзнанието се помещава нашата истинска самоличност, подсилена от подсъзнанието, което съ­държа спомените на многото променящи се Аз-ове, приемани от нас в предишните ни човешки тела. Свръхсъзнанието може изобщо да не бъде ниво, а самата душа. Свръхсъзнателният разум представлява нашия най-висш център на знания и перспективи и цялата моя информация за живота след смъртта идва от този източник на разумна енергия."
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5
30.07.2010 11:44
;) За всеки, занимавал се с медитация това е извън съмнение .
цитирай
7. galatceq - И още от Книгата : "С нараст...
30.07.2010 11:49
И още от Книгата : "С нарастване на случаите в папката ми се научих на принципа на опита и грешката да задавам въпросите за духовния свят в подходяща последователност. Пациентите в свръхсъзнателно състояние не са особено мотивирани доброволно да дават информация за цялостния план за живота на душата в духовния свят. Човек трябва да притежава правилния комплект ключове за различните врати. Накрая, знаейки коя врата да отворя в подходящия момент по време на сеанса, можах да усъвършенствам един надежден метод за достъп на паметта до различни части на духовния свят.
Колкото по-уверен ставах след всеки следващ сеанс, толкова повече хора усещаха, че не изпитвам притеснения от другия свят и чувстваха, че могат спокойно да говорят за него. Пациентите в моите случаи представляват мъже и жени, някои от които бяха силно религиозни, докато други нямаха някакви конкретни духовни вярвания. Повечето попадат някъде по средата между двете категории, всеки със своя философия за живота. Докато напредвах с моето изследване, с учудване открих, че веднъж върнати назад към тяхното състояние като души, всички пациенти показваха забележителна съгласуваност при отговарянето на въпроси за духовния свят. Хората дори използваха едни и същи думи и картинни описания на разговорен език, когато обсъждаха своя живот като души."
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7
30.07.2010 11:51
;) Плод на многогодишна работа , логичен резултат и обосновка !
цитирай
9. galatceq - Показателен откъс : "П. (П...
30.07.2010 11:56
Показателен откъс : "П. (Пациент): О, Боже мой! Аз всъщност не съм мъртъв, нали? Искам да кажа, тялото ми е мъртво -мога да го видя под себе си - но аз се нося из въздуха.,. Мога да погледна надолу и да видя тялото си, което лежи изпънато на болничното легло. Всички около мен мислят, че съм мъртъв, но аз не съм. Искам да извикам: Ей, аз всъщност не съм мъртъв! Това е толкова невероятно... сестрите издърпват чаршаф върху главата ми... хора, които познавам, плачат. Предполага се, че съм мъртъв, но аз съм все още жив. Странно е, защото тялото ми е абсолютно мъртво, докато аз обикалям над него. Жив съм.
Това са думите, изречени от мъж под дълбока хипноза, които разкриват акта на смъртта. Думите му са изричани на кратки, възбудени изблици и са пълни с благоговение, докато той вижда и чувства какво е да си дух, току-що отделил се от своето физическо тяло. Този мъж е мой пациент и аз току-що съм му помогнал да пресъздаде сцената на смъртта си от предишен живот, докато той се е излегнал в удобен шезлонг. Малко преди това, като следваше моите инструкции по време на въвеждането му в транс, този пациент се върна назад във времето, съживявайки спомени от детството си. Докато заедно се опитвахме да достигнем до етапа, когато е бил в утробата на майка си, неговите подсъзнателни възпри­ятия постепенно се сляха."
цитирай
10. universalnite000 - Ре 8
30.07.2010 12:01
Точно така - няма смърт, а само преход ;)
цитирай
11. taidzi - Големи благодарности - към д-р Н...
30.07.2010 12:10
Големи благодарности - към д-р Нютън за неговия труд , и към Вас - за постинга .
цитирай
12. galatceq - :) не мога да се спра с откъси от тази ...
30.07.2010 12:13
:) не мога да се спра с откъси от тази любима книга : "За обикновената душа все още представлява шок рязкото откъсване от човешкото тяло, дори след дълго боледуване, и това също може да породи нежелание у душата да отпътува в момента на смъртта. За душата има и нещо символично в обичайния три до петдневен период на подготовка на погребението. Душите всъщност не изпитват нездраво любопитство да видят как ги погребват, защото емоциите в духовния свят не са същите като тези, които ние преживяваме тук, на Земята. И все пак смятам, че духовните същества са благодарни за почитта, отдавана в памет на техния физически живот от живите роднини и приятели."
цитирай
13. universalnite000 - Ре 11
30.07.2010 12:14
:) И аз благодаря за интереса и оценката .
цитирай
14. universalnite000 - Ре 12
30.07.2010 12:16
:))) Колкото повече - толкова повече ! Чудесен откъс си подбрала и този път ;)
цитирай
15. universalnite000 - И от мен цитат - от най-новата книга ...
30.07.2010 12:22
И от мен цитат - от най-новата книга за Майкъл Нютън - "Спомени от отвъдното" -
Струва ми се, че науката квантова механика едва сега открива нещо, което подложените на Живот между преражданията хипноза клиенти говорят от години. Учените твърдят, че субатомните частици под въздействието на енергийни вълни запаметяват и съхраняват всякакви образи на живи и неживи обекти на Земята . Събитията представляват модели на чиста вибрационна енергия и никое човешко преживяване не може да изчезне така, че да не може да бъде възстановено за анализ във вечността на отвъдния свят. Очевидно оставяме следи от своята енергия, подобни на пръстови отпечатъци, на всяко географско място, където присъствието ни е регистрирано за вечни времена. Тези енергийни вълни имат и способността да изграждат множество различни модели на възможни бъдещи събития в живота ни ..... Въпреки това, както виждаме в другите случаи, описани в тази книга, минало, настояще и бъдеще съществуват в единение във вечността на духовния свят.
цитирай
16. galatceq - :( Нямам я все още, по заглавието ...
30.07.2010 12:26
:( Нямам я все още , по заглавието усещам, че има още неща за научаване !
цитирай
17. semtomovi - Живи свидетели под път и над път
30.07.2010 14:47
Ние с ППС си имаме сайт. То е едно много често явление в света. Не знам там всеки 6-ти или 8-ми го е прекарал. Среща се из всички националности. И колкото и различни да са културите, явлението е почти идентично. Което оборва някои психотерапевти, че всичко е в резултат на липсата на кислород в мозъка (един вид халюцинация - халюцинациите на хората от цял свят не може да са "идентични" - както писах на една психотерапевтка по Ютуба, дето правеше име да оборва доказателствата)
цитирай
18. semtomovi - душичка-атомче това остава от нас
30.07.2010 14:49
Ами то душата е субатомна частица. Вие да не си мислите че нещо остава от нас и че е "голяма"? Малко пламъче може би. може би още по-малка е!
цитирай
19. universalnite000 - Ре 17, 18
30.07.2010 15:27
:) Ето как и Майкъл Нютън ни разкрива съществуването на вечния ни Аз !
цитирай
20. iliyata - Много достоверно, но не чак да се вярва безрезервно
30.07.2010 16:03
От книгите му става само "Пътят на душите". Тя изглежда по-автентична с оглед на описаните случаи. Грабва много, да, но това също така е и обезпокоително, тъй като прекалено много догматизира читателя, като го предразполага да мисли предразсъдно, сякаш смисъла на живота му се изяснява напълно и някак си безвъпросно.
Не съм съгласен, че Майкъл Нютон е отишъл по-далеч от Реймънт Мууди. Мууди е описал много повече случаи, като не се е позовавал на регресивна хипноза, а на преживяното в състояние на клинична смърт. Освен това М. Нютон не разкрива имена и само може да му се вярва без думите му да се вземат за чиста разменна монета. В случаите при Мууди стоят думите на реални хора, които са изпитали преживявания не под състояние на хипноза.
цитирай
21. dorichela - Тези книги могат ли да се намерят по ...
30.07.2010 16:07
Тези книги могат ли да се намерят по библиотеките?
цитирай
22. universalnite000 - Ре 20
30.07.2010 16:10
Прав си, че не трябва каквото и да било да се приема на чисто доверие, най-хубаво е всеки да си направи и свои проучвания по темата ;) За 15 години аз установих, че основната теза на Нютън е вярна - има прераждане, Водачи и план за развитие на всяка отделна душа. Другите моменти могат да се подложат на дискусия . Важното е да има търсене ;)
цитирай
23. universalnite000 - Ре 21
30.07.2010 16:13
:) Привет ! Мога да ти дам линк за онлайн четене на първата му книга - "Пътят на душите" : http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm , има и по-нови книги, които за момента не са качени в нета , аз получих 2 от тях на книжен носител с "връзки" :)
цитирай
24. semtomovi - Много неща не ги разбирам и аз обаче...
30.07.2010 16:19
Никакви водачи, никакви филми, никакви планове.Дори тунел нямаше при мен. Директно в светлината! Ама то е невероятнно преживяване. Отне ми цели 8 месеци депресия да "прохождам" в тялото!
цитирай
25. анонимен - Значи,
30.07.2010 16:31
според статията всеки убиец ако ще и сериен да е и всякакви други уроди,просто ей така весело се възнасят с усмихнати водачи и пр. а възмездието го няма,а когато няма възмездие всеки да си прави каквото ще.Да ама не.Много съмнително ми се виждат такива дето знаят всичко.Имаше една приказка,че най големия номер на сатаната е да докаже,че не съществува...
цитирай
26. universalnite000 - Ре 24
30.07.2010 16:38
Все пак не е било край на физическия живот, сигурно по тази причина си видяла само светлината ...
цитирай
27. universalnite000 - Ре 25
30.07.2010 16:40
От една статия няма как да ти стане ясно всичко, прочети повече, а и си направи свои изследвания ;) Аз така правя .
цитирай
28. semtomovi - До 25
30.07.2010 16:44
Не. Изобщо не "значи"
След моето ППС изчетох и аз Мууди. Видях, че някой хора са го прекарвали 2 и повече пъти.
Над 43 % според Мууди се връщат в посока отдолу. От много страшни и мрачни места.
Та това за убийците... не знам!
цитирай
29. semtomovi - до 26
30.07.2010 16:46
Да, докторите са се скъсали да ми бият шамари. Аз пък съм викала голяма част от времето (в началото) като луда. Но днес не знам дали сърцето или мозъка е издал багажа. Някой да знае Втора градска болница трае ли и защо не е на стария си адрес? Архивите и персонала са в нея.

Моят случай го има описан на английски и шведски в един сайт за изследване на ППС от поне 6 години е там.Но днес не мога да ви го намеря да го четете. Сигурно още от съфорумците са прекарали ППС. Ако има и други - нека се обадят. Може да си устроим тук нещо като клуб )
цитирай
30. universalnite000 - Ре 28
30.07.2010 16:46
На едно място в книгата на Нютън се споменава, че тези, които се приддържат непрекъснто към деструктивно поведение в преражданията си накрая биват дезинтегрирани като отделна личност .... не е изключено !
цитирай
31. semtomovi - до 30
30.07.2010 16:50
Ухууу! Настръхва ми кожата. А между другото от 2 дена си говоря с оня или онова на Cross over talk. 1 и същи глас 2 дена. Сара или Чарли се казвал. Питам го на колко години е той почна да брои. Когато си мълча ми затваря. Вчера му викам, толкоз си скучен, ходи да си намериш работа някъде. Той не се сърди. Но почти нищо не му разбирам. Идете и вие да си хортувате. Днес е онлайн и копчето му е зелено
Сладуран )
цитирай
32. universalnite000 - Ре 31
30.07.2010 16:52
Може би е от самотните души, преживяли психическа травма в последното си прераждане ? Франсоа Брюн споменаваше за такива случаи ....
цитирай
33. semtomovi - ?
30.07.2010 16:53
Не го познавам този Брюн. Дайте подробности
цитирай
34. semtomovi - много е мил
30.07.2010 16:56
Много е лесно. Прибавете само crossovertalk към френд листата ви в Скайпа
цитирай
35. universalnite000 - Франсоа Брюн е написал книгата &...
30.07.2010 16:57
Франсоа Брюн е написал книгата "Мъртвите ни говорят" , публикувах откъси от нея : http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/04/05/fransoa-briun-quot-myrtvite-ni-govoriat-quot-otkysi.523351
цитирай
36. universalnite000 - Ре 34
30.07.2010 16:59
:) На този етап едва ли ще го направя , имам други дела ...
цитирай
37. miaa - Интересна статия Нео Нула! Поже...
30.07.2010 17:00
Интересна статия Нео Нула! Пожелавам ти от сърце успехи и много щастие!
цитирай
38. universalnite000 - Ре 37
30.07.2010 17:03
;) Интересна е, както и книгите . Благодаря за пожеланията, успехи и за теб, Миа !
цитирай
39. анонимен - Изключително е трудно да критик...
30.07.2010 17:23
Изключително е трудно да критикуваш някой, който предлага на вярващите му вечен живот. Страхът от смърта е толкова силен инстинкт, че е трудно да се проведе аргументиран разговор с уплашения. Въпреки това ще се осмеля да изразява възмущението си че подобни псевдонаучни трудове се взимат на сериозно.

Ако оставим на страна съмнителните методи с които е добита информацията. Ако оставим настрана и пожелателното мислене на самия Нютон, който наближава една определена възраст, при която по слабия духом се вкопчва в какво ли не спасение пред наближаващата развръзка. Ако оставим настрана и доказаното вече неврологично стимулиране на определени области от мозъка, които възпроизвеждат тунели и ярки светлини (да точно така). Ако оставим настрана и недостатъците на нашите собствени мозъци (зрителните измами спокойно могат да бъдат наречени и умствени дефекти). И полгеднем чисто философски на въпроса с прераждането, то това противоречи на всичко което знаем за природата.

Знаем че ние сме висши примати и сме възникнали по еволюционен път. 97% от генетичния ни код съвпада с този на шимпанзето. Тогава възниква въпроса, колко умен трябва да си за да имаш душа? Ако няма ограничения, то виждат ли шимпанзетата бели светлини когато умрат? А кучетата и котките? А дребните гризачи? А насекомите? Растенията и микроорганизмите ? Какво по-специално има в нас, при положение че сме изградени от същия този материал, който е изградил и вселената около нас. Включително и нашите мозъци. Включително и областите на подсъзнанието, които са абсолютно физически, измерими и съставени от същите тези атоми?

Нютон създава повече въпроси, от колкото дава отговори. Неговия труд не допринася с нищо до това да разберем как работи светът. Той е просто залъгалка и умствено упражнение на един застаряващ психолог, уплашен от смърта.
цитирай
40. universalnite000 - Още ли има вярващи в това : Знаем че ...
30.07.2010 17:27
Още ли има вярващи в това : Знаем че ние сме висши примати и сме възникнали по еволюционен път. 97% от генетичния ни код съвпада с този на шимпанзето ...
Без коментар :)
цитирай
41. semtomovi - Не бойте се беее който прави добро няма от кво да се бои не лъжи не убивай не кради нали си знаете
30.07.2010 17:30
Да, страхът от смъртта е огромен. И при мене очаквах да ми издърпат щепсела и да ми угасне лампичката. Сигурно съм се напикала от страх на операционната маса ведно с локвите кръв около мен под ножовете им. Ама после така ми олекна )))
цитирай
42. анонимен - Само да добавя, че ми беше направо ...
30.07.2010 17:35
Само да добавя, че ми беше направо смешно да видя какво мисли Нютон за квантовата теория. Като човек занимавал се с тези неща, ще ви кажа че той абсолютно нищо не е разбрал от нея. Измисля си и след това интерпретира измислиците. Едно ясно доказателство за качествтото на останалия текст в книгата. За съжаление повечето хора не са запознати с тази сложна материя и могат лесно да станат жертви на човек, предлагащ най-желаното.

Някъде горе чух че не може всички да имат еднакви илюзии. Защо не, всички имаме еднакви зрителни илюзии, всички имаме еднакви звукови илюзии. Реагираме еднакво при определени приятни и неприятни стимули. Макар и с вариации, генетически сме почти клонинги един на друг. Различията ни не са фундаментални.
цитирай
43. universalnite000 - Ре 41
30.07.2010 17:39
Защо пък страх ? Който знае - него не го е страх ;)
цитирай
44. universalnite000 - Някъде горе чух че не може всички да ...
30.07.2010 17:40
Някъде горе чух че не може всички да имат еднакви илюзии. Защо не, всички имаме еднакви зрителни илюзии, всички имаме еднакви звукови илюзии. Реагираме еднакво при определени приятни и неприятни стимули. Макар и с вариации, генетически сме почти клонинги един на друг. Различията ни не са фундаментални. - ти гледаш само от генетическа гледна точка , там е проблема, трябва да видиш и фините нива , тялото е просто като скафандър ;)
цитирай
45. semtomovi - Неописуемо красиво и будно състояние! На всеки го пожелавам! Не бойте се!
30.07.2010 17:45
Всичко добро. Но с 1 не мога да се съглася. Че се касаело за "илюзии".
В това състояние бях в такъв огромен шок (все едно теле го колят - в началото при отделянето на душата от тялото, което е най-страшната и -гадната му част. После е песен!). В това състояние не само че не можете да имате халюцинации, сънища илюзии и темподобни. Ами сте по-будни отколкото някога сте били на земята.

И после - няма един с един човек да е преживял едно и също. Макар че тунела и светлото кълбо да обединяват, всеки го е преживял по своему. Четете на такива сайтове на ветерани с ППС. Много ще ви светне от директните източници.
цитирай
46. podvodni - Някой се възмути относно душите на ...
30.07.2010 17:47
Някой се възмути относно душите на убииците. Убииството всъщност е насилственно отстраняване на физическото тяло. Всъщност ще започна малко по-отдалеко. Една душа като отиде там горе минава през всички етапи описани от д-р Нютон. Там тя прави план на новото си прераждане където си поставя задачите и опитностите които иска да реши и придобие. Същевременно в новото прераждане влизат и задачите и опитностите които не са постигнати и решени в предишният живот. Поради факта че в космоса има огромно количество енергии влияещи върху поведението на душата, то тя избира момента на раждане съответстващ на избраните задачи. Момента се избира спрямо разположението на планетите (става въпрос за прераждане на Земята), коиито играят ролята на филтър, бариера или усилвател на тези енергии които трябват или пречат на душата в изпълнението на поставените задачи в новото прераждане.Също така и месторождението се избира спямо плана. Поради факта че програмираният живот на фиическото тяло може да надхвърли програмата на душата понякога е необходимо да се пристъпи към деиствието "преждевременна смърт". В тази графа влиат всичките "нелепи ситуации" които довеждат до преждевременната смърт - пътен инцидент, удавяния, падане от високо, смърт по време на война и др. Тук влиза и убииството. Всъщност убииството представлява договор между две души за извършване на действието преждевременна смърт. От една страна имаме душата която трябва да се освободи от физическото си тяло след приключване на програмата и душата която трябва да извърши освобождаването. При втората, акта на убииство е заложен в самата програма. Много рядко се стига до убииство което не е запланувано по времето на съставяне на плана (без договор).
цитирай
47. semtomovi - долу и горе
30.07.2010 17:49
43 % от душите не се намират "там горе" (това с посоките е най-ясно чувстваното у мене, че Земята е отдолу, докато времето като величина липсваше, не знам дали 1 ден или 10 минути съм била там). Те са били "долу" като вдън земя.
цитирай
48. semtomovi - др потърпевши
30.07.2010 17:55
На Ютуба има също добри филмчета по темата
цитирай
49. rebellion - Само така, Универсални, тия догми ...
30.07.2010 18:19
Само така , Универсални, тия догми трябва да се разрушат най-после !
цитирай
50. universalnite000 - Ре 48
30.07.2010 18:21
Точно така е - извън тялото вече няма такава представа за време като линейната , съгласен съм напълно ;)
цитирай
51. universalnite000 - Ре 47
30.07.2010 18:24
:) Разбира се - за всичко, което предстои да бъде изживяно има план . От моите разследвания съм стигнал до абсолютно същия извод, започвайки с физическите роднини .... Франсоа Брюн също споменаваше в книгата си, че нещастните случаи са програмирани ;)
цитирай
52. universalnite000 - Нещо, което написах в стар постинг и ...
30.07.2010 18:35
Нещо, което написах в стар постинг и считам за необходимо да припомня сега :

На най-високо човешко ниво Илюминати твърдо са решили да поддържат мита, че няма такова нещо като дух или вечен Аз. Те знаели, че това не е вярно, но това познание било само за тях, не за хората, които искат да контролират. Религията била изживяла дните си и човечеството започнало да отхвърля нейните възгледи. Това ( решили Илюминати ) щяло да продължи да се разраства. Друга сурова система от вярвания трябвало да замени мястото й, а те така или иначе предпочитали хората да мислят, че не са нищо повече от парчета месо.
цитирай
53. podvodni - Има нещо вярно в твърдението на а...
30.07.2010 18:52
Има нещо вярно в твърдението на анонимния, че ние генетично си приличаме на маймуните. Но само толкоз. Но неможем да правим извод че сме достигнали до тук по еволюционенен път. От тук следват множество въпроси:

Защо има все още маймуни? Според теорията а 100-тната маймуна днес не би трябвало да има въобще примати.
Защо няма еволюция при крокодилите, акулите, пчелите и много други животински видове?
Защо царевицата няма див двойник от когото да води своето начало? Сякаш идва от небето (може би е така)
Защо няма еволюция при динозаврите?
Защо при някои видове няма преходни форми?
Защо при някои видове има деволюция?

Едва ли на тези, и подобни въпроси съвременната еволюционна теория може да отговори. Но...
Ако си представим че шимпанзетата са само изходният материал при съзаването на човека? Лесно ли се манипулират гените? ДА. Днешната наука със своите експерименти доказва че това е напълно възможно. Странен е факта че външно можем да приличаме на примати, но вътрешно сме сбирщайн от различни животински представители. Един от примерите за това е черният дроб. Най-близо до човешкият черен дроб е този на свинята. И има огромна логика в това.
цитирай
54. semtomovi - )
30.07.2010 18:58
Еми аз съм го изпитала това на собствено "дупе" дето вие го четете тука ))))
Време няма, посоки има. Там хвърчиш яко, но само в Светлината. (В смисъл: където искаш - там си)

А прехода с "куклата" (както наричах тялото) не го ръководим ние. Нямаме воля нито при качването нити при спускането То е като асансьор на Бога или въже или огромна гравитация. Фърчене на поразия Асансьор с бясна скорост надолу.

Хич не ми се слизаше. Исках си горе. Ама не изхвърлиха моментално. )

Отваряш очи и виждаш стаята отгоре-надолу с физическите очи. Направо плавно презимяване. Като на самолет. )
цитирай
55. universalnite000 - Ре 53
30.07.2010 18:59
:) Едно откровение на илюминатите за науката ( Протокол 2 ) :

ЮДЕИТЕ ФАЛШИФИЦИРАТ НАУКАТА И ЗАБЛУЖДАВАТ ВСИЧКИ НАРОДИ.

Нека за гоите да играе най-главна роля онова, което ние сме им внушили да считат за повеление на науката, на “теорията”. За тази цел, чрез нашата преса ние постоянно възбуждаме сляпо доверие към тези научни повеления. Интелигентните гои ще се кичат със знания и без да проверяват логичността им, ще привеждат в действие всички получени от науката сведения, които нашите агенти така комбинират, че да възпитат умовете им в нужната за нас насока.

ЮДЕИТЕ ПОДГОТВЯТ УСПЕХА НА РАЗРУШИТЕЛНИТЕ УЧЕНИЯ.

Не мислете, че нашите твърдения са голословни: обърнете внимание как ние подготвихме успеха на дарвинизма и марксизма. Разлагащото влияние върху гоевските умове на тези теории, поне за нас, юдеите, трябва да бъде очевидно
Забеляза ли какво внимание отделят и на дарвинизма ?
цитирай
56. universalnite000 - Ре 54
30.07.2010 19:01
Гравитация ??? В такова състояние няма гравитация - никога не съм я усещал , а също съм имал излизане от тялото !
цитирай
57. semtomovi - Не разбрах нещо...
30.07.2010 19:03
Какво е това "гоевски умуве"??

А, я разкажете за вашите преживявания.

Еми аз мога да ви го нарека всякак. Важното е че ви дърпат като по въже или асансьор с БЯСНА скорост НАДОЛУ! Посоката мн ясно се чувства.
цитирай
58. universalnite000 - Ре 57
30.07.2010 19:06
Според илюминатите гои са всички, които не са от тяхната каста ....
За дърпането - да, но аз съм го изпитал посока нагоре, още когато едва започвах в тази област ... някъде 96-та беше . Приятно усещане е ;)
цитирай
59. semtomovi - 2ма имаме такива тука
30.07.2010 19:13
В смисъл вие това с упражнения (съзнателно отделяне) ли е. Щото тука в Швеция имахме 1 жена със сестра в Англия, дето го правеше абсол. съзнателно когато си поиска. Там мотор й звучал, вибрации, не знам кво И продаде сума ти книги всяка вечер преди лягане й правеше астрални посещения и сравняваше после с нея по телефона всичко.

Но и тази програма "Дйет Ушенда" показа едно момче, пак швед, той пък с визуализация напусна тялото си и успя в изпитанието на Телевизията. Заключиха му 1 стая с 1 снимка. И той позна точно снимката от 11 септ с небостъргача, дори описа пушека точно. Като визуализираше от дома от фотьойла. Само дето не мога да му открия линка.
цитирай
60. universalnite000 - Ре 59
30.07.2010 19:15
Специално това от 96-та - не, по-късно започнах да го правя и съзнателно .
цитирай
61. semtomovi - на сън е по-лесно
30.07.2010 19:22
Ами напишете книги и научете и другите хора тогава ) Ще има много желаещи кандидати. Мене лично не ме бива по това. При мен става спонтанно насън. Ходя на 1 приятел в Ирландия и така го открих в гробището веднъж. Търсех му името издялано на надгробния паметник. Пък от пресата научих след това в будно състояние, че държал реч в гробище и действително се подвизавал в такова. Най-често му гостувам в кухните на 2 жилища.
цитирай
62. universalnite000 - Ре 61
30.07.2010 19:23
;) На сън е астрална проекция , за нея също има добра литература .
Нямам чак такива амбиции да пиша книги - поне на този етап, може за в бъдеще да променя възгледа си обаче :)
цитирай
63. semtomovi - Техниката?
30.07.2010 19:24
А можете ли да дадете 2-3 главни съвета как става?
цитирай
64. анонимен - Цялата работа е, че действително хората се страхуват от смъртта
30.07.2010 19:26
и умират за някой, който да ги успокои, макар и очевиден шарлатанин. Веднъж питах, все пак колко са душите в объщение, защото откакто "човекът" се е изпровил на задни крака, са минали 500 000 000 поколения. Някои по-активни души са се внедрявали милиони пъти. Крайно изтощително. Все пак колкото и да са печени в даден момент и душите умират сигурно. Има и още проблеми. Първоначално човеците са били молко а сега са близо 7 000 000 000. Къде е фабриката за нови души. Душите чрез деление ли се размножават или правят секс. Доктора дали може да каже нещо по тия въпроси.

Абе, мили хора, разбирам донякъде влечението към мистицизъм. Има такива натури. Но това са толкова очевидни глупости, че съм просто сигурен, как доктора си прави майтап с лековерните наивници, за да се забавлява. Хайде холан!
цитирай
65. semtomovi - абе тия термини..
30.07.2010 19:26
Не съм съгласна че е "проекция" на каквото и да било. Нито че то става волево. Нито планирам нещо преди да заспя. Не знам къде ще ме отведе Бог следващия път.
Нещо повече, все отказвам да мисля за този човек и точно като реша да му сложа капак и хоп, Бог пак ме води на гости у дома му и му знам и домашните и спатиите. Не е съзнателно изобщо за да е някаква "съзнателна проекция"
цитирай
66. universalnite000 - Ре 63
30.07.2010 19:27
Моите първи крачки бяха с активацията на чакрите и Кундалини - чак след това постигнах другото . Вие упражнявала ли сте се по тази тема ?
цитирай
67. semtomovi - моите теории
30.07.2010 19:28
Аз не мисля, че има "фабрика за правене на души". Имам няколко мои теории.
Едната е, че сме част от Бога. Това светещото Кълбо е Бог и там вътре, се осветява сигурно от билиардите души.
Другата е, че слънцето (звездите) са междинната ни инстанция (тя е май теорията и на Петър Дънов).
Раздвоена съм между 2те
При всички положения сме част от Душата на Бога, заедно с тия на животните, които си забравил да пресметнеш ))))
цитирай
68. semtomovi - скептична съм към Чакри но ги рисувах и тях
30.07.2010 19:30
Аз имах няколко години с автоматично писане при което долових бъдещи мои факти. и там улових например лицето на моя духовен учител от Харе Кршна с едно око (третото) и с фуния над главата му как ми предава сигнали (десетина години преди да го срещна в живота).
Къде е това Кундалини?
цитирай
69. iliada - Мисля ,че намерих отговор на един въпрос ,който отдавна ме вълнуваше
30.07.2010 19:32
Защо на всички умирающи с които съм била в контакт часове преди смъртта им се превиждат отдавна починали техни близки .Защо могат едновременно с мен и тях да разговарят ,когато аз не виждам никого .
С моята покойна баба дори поспорих преди смъртта й .Казах и че е глупаво да разговаря с покойния ми дядо ,защото не виждам никой.Тя беше толкова добре в този момент и с усмивка ми го сочеше.Обърнах се инстинктивно и естествено продължавах да не виждам никой ,а тя още по разпалено ме убеждаваше.Описваше и това какво прави в момента . Опитваше се да осъществи с него контакт .След минути си легна, а след час ,два установихме че е наспъпила смъртта..........
цитирай
70. podvodni - и умират за някой, който да ги усп...
30.07.2010 19:36
kushel написа:
и умират за някой, който да ги успокои, макар и очевиден шарлатанин. Веднъж питах, все пак колко са душите в объщение, защото откакто "човекът" се е изпровил на задни крака, са минали 500 000 000 поколения. Някои по-активни души са се внедрявали милиони пъти. Крайно изтощително. Все пак колкото и да са печени в даден момент и душите умират сигурно. Има и още проблеми. Първоначално човеците са били молко а сега са близо 7 000 000 000. Къде е фабриката за нови души. Душите чрез деление ли се размножават или правят секс. Доктора дали може да каже нещо по тия въпроси.

Абе, мили хора, разбирам донякъде влечението към мистицизъм. Има такива натури. Но това са толкова очевидни глупости, че съм просто сигурен, как доктора си прави майтап с лековерните наивници, за да се забавлява. Хайде холан!

Чрез пъпкуване. Има си там горе някъде една душа, ама не баш душа, а душиште направо, която изпълнява ролята на градинар. Сади, пресажда , пррекопава, плеви, все такива кофти работи. И понеже дал Господ добри реколти, къде, къде, та на Земята бухнал свръх реколтата. Обаче се оказало в последствие, че маса новобранци били ГМО, та се налага скоро време да мине с косата и да оплеви тук таме по Земята.
Та туй накратко за душите и тяхното размножаване.
цитирай
71. universalnite000 - Ре 64
30.07.2010 19:37
:) Разбираемо е да имаш съмнения , но за да потвърдиш или отхвърлиш дадено твърдение е необходимо да имаш и собствени проучвания , нали ? Аз от 15 години съм се посветил на тези проучвания и за това време мога уверено да кажа, че съм съгласен с повечето от труда на Нютън . Но това не ме е спряло да търся още информация, както и лична опитност - това е смисълът на еволюцията в крайна сметка :)
цитирай
72. universalnite000 - Ре 68
30.07.2010 19:39
:) Трудно е в коментар да го обясня, може би трябва да подготвя постинг само на тази тема .
цитирай
73. semtomovi - до 69
30.07.2010 19:39
За съжаление аз не мога да ви помогна! Аз влязох да ми правят кюртаж при спонтанен аборт и мислех че процедурата ще трае 10 минутки и ще я изтърпя и ще си излезна. Но ме заляха като със солна киселина и ме удушиха с някаква инжекция и тогава се "възнесох". Никой не ме срещна. И по-добре, да съм "умряла" от страх. Там горе най-страшното е неизвестността. Кой ви чака? Къде ви чака? Къде отивам? Какво ме чака? Какво ми е отредено? Че не умирате е окей, Ама аз стигнах само до някъде. Кълбото ме изхвърли.
цитирай
74. universalnite000 - Ре 69
30.07.2010 19:40
Да, това е част от подготовката на душата за прехода - и други хора са го споделяли . Радвам се, че с нещо съм ти помогнал за изясняване , iliada :)
цитирай
75. semtomovi - 72
30.07.2010 19:41
Да, направете, моля ви. Ще бъде много интересно. Литературата за това е незадоволителна.
цитирай
76. podvodni - За съжаление аз не мога да ви помо...
30.07.2010 19:42
semtomovi написа:
За съжаление аз не мога да ви помогна! Аз влязох да ми правят кюртаж при спонтанен аборт и мислех че процедурата ще трае 10 минутки и ще я изтърпя и ще си излезна. Но ме заляха като със солна киселина и ме удушиха с някаква инжекция и тогава се "възнесох". Никой не ме срещна. И по-добре, да съм "умряла" от страх. Там горе най-страшното е неизвестността. Кой ви чака? Къде ви чака? Къде отивам? Какво ме чака? Какво ми е отредено? Че не умирате е окей, Ама аз стигнах само до някъде. Кълбото ме изхвърли.

Всъщност Вашата програма все още не е изчерпана. Или с други думи - не Ви е дошло времето.
цитирай
77. universalnite000 - Ре 70
30.07.2010 19:42
:)) Образцово обяснение , браво , хареса ми !
цитирай
78. universalnite000 - Ре 75
30.07.2010 19:44
Ок, но ще ми трябва известно време , за да се подготвя , ще го имате ;)
цитирай
79. semtomovi - до 69
30.07.2010 19:46
Илада,
Да, и аз имах 1 кръстница която в последните си дни така контактувала с умрелите си родители, според дъщеря й.

Друг случай. Аз съм селско дете и тук на село, майка ми ми разправи, как когато 1 жена на средна възраст да умре, на следващия ден щяла да почине се присънил нейния баща обаче дошъл в съня на една нейна роднина. И казал, че утре по дъщеря си еди коя си (казал името на жената, която щяла да почине) да изпратят чорапогащник (намирал се еди къде си, дал указания за мястото в гардероба) за друга починала жена от родата, защото "ходела много гола и боса и тука". И така тази жена почина. И била "чакана". Чорапогащникът бил положен в ковчега й.
Прилича на вашия случай.
цитирай
80. universalnite000 - Ре 76
30.07.2010 19:53
Да припомня една моя случка от края на април - докато си ходех по улицата усетих, че почвам да излизам от тялото, то бе все едно кукла на конци, а останалото се усещаше много свободно !!! Без никаква съзнателна подготовка ! Още едно потвърждение за неизчерпана програма ;)
цитирай
81. semtomovi - Аз имах също друг сън където моят ...
30.07.2010 19:58
Аз имах също друг сън където моят ирландски приятел със съпругата си ми беше дошъл на гости в България на село. И тогава. в съня обаче, можех все едно да гледам нещата от позицията на съпругата му, знаех как й изглеждаме какво си мисли за нас, все едно можех да й влизам в главата и да гледам през очите й.

И там тя изведнъж се сети и се обръща към мене "А, ти си била също в Индийския океан? Ама и ние ще ходиме. Със самолет". - похвали ми се тя.

И после научих от вестника обаче, цели 4 месеца по-късно, че действително го била придружила в хеликоптер до Шри Ланка.
цитирай
82. podvodni - Да припомня една моя случка от края ...
30.07.2010 20:00
universalnite000 написа:
Да припомня една моя случка от края на април - докато си ходех по улицата усетих, че почвам да излизам от тялото, то бе все едно кукла на конци, а останалото се усещаше много свободно !!! Без никаква съзнателна подготовка ! Още едно потвърждение за неизчерпана програма ;)

Глей ся. Допусни че си забравил някое пасажче от твоята програмка, и хоп отскочил си до библиотечката та да си го припомниш. Та тъй де, инак що ше фъркаш ненадейно?
цитирай
83. semtomovi - До 82 Ха ха
30.07.2010 20:03
Вие май го ударихте на тема Акашови записки? )

Напускането на тялото за мен има значение че от материалист и кариерист ме направи духовно търсеща. Има си то значение. Преобразование стана.

80, а не е ли опасно да не ви сгази кола на улицата например?
цитирай
84. podvodni - Вие май го ударихте на тема Акашови ...
30.07.2010 20:13
semtomovi написа:
Вие май го ударихте на тема Акашови записки? )

Напускането на тялото за мен има значение че от материалист и кариерист ме направи духовно търсеща. Има си то значение. Преобразование стана.

В интерес на истината връзката душа-Акашови записи е огромна.
А погледнато от материлиастична гледна точка животът няма абсолютно никакъв смисъл. А самоцелни и безмислени действия в космоса няма.
цитирай
85. universalnite000 - Ре 82
30.07.2010 20:21
;) Има го този момент - след въпросното преживяване станах още по-уверен в себе си . Припомнянето е било разумно обусловено !
цитирай
86. universalnite000 - Ре 80
30.07.2010 20:24
Както споменах в предния отговор - всичко е разумно обусловено , фактът, че се върнах без произшествия говори достатъчно ;)
цитирай
87. semtomovi - най-страшно е да ти убият мозъка
30.07.2010 20:25
А мен ме беше много страх от смъртта преди това. Все се питах какво става след смъртта. Е, първо получих отговор и дори когато жените се събраха върху мен да ме питат какво стана бе жена, изплаши всички бременни с това зяене в отделението. Съм им отговорила "Млък правя си проучвания". С кого бе? "С Дедо Господ" - все едно друг говореше през мене. Та за пръв път говорих името на Господ. До тогава изобщо не вярвах - моди и диско само, лайф. Първото което сторих е че му палнах 1 свещица в Ал. Невски и разбрах че го има. Второ престанах да се страхувам от смъртта. Само от ЕСТ и Респирдоол ме е страх понастоящем. Убийството на мозъка е най-страшно.
цитирай
88. universalnite000 - Ре 87
30.07.2010 20:31
Онова , което наистина сме , не е физическото тяло, което виждаме. То е средството , което обитаваме , по време на един физически живот на тази планета . Онова , което е вечно в нас , е нашето съзнание , нашият дух , нашият ум . В настоящият момент ние погрешно наричаме "смърт" своят вечен разум - който напуска тялото и продължава еволюцията си на другите , метафизични нива .
цитирай
89. semtomovi - Първо сме души, там горе е Вечния ни дом, не тука, а после сме тела
30.07.2010 20:33
Но телото е най-големия дар Свише за да си изразим волята и променим нещата и света. За това е много важно да говорим и творим само истината и правдата и да правим справедливост. Мисля, че тук само ни гледат ъкъла.

88 във вашия контекст да допълня, че "целия си мисъл". Мислите сте вие след смъртта. Дори ги чувах да ечат страшно в началото на прехода.
цитирай
90. universalnite000 - Ре 89
30.07.2010 20:46
Еволюционният процес е многолик ...
цитирай
91. semtomovi - crossovertalk
30.07.2010 20:50
Аз продължавам да се питам за този демон от cross over talk ако е единствено в техниката и в припойките как може да ми затваря. Питах го дали може да ми пише и той като почна да брои... до 10 минути ми изброява. Но звукът е много лош, макар и "съществото" да ми се струва страшно добронамерено и приятелски настроено. Аз не му разбирам какво ми говори, макар и той да се опитва да говори по-бавно, след като му казвам, че не го разбирам изобщо. Дали наистина няма човек отсреща и всичко да е блъф?

Ако ли не - е много приятно самотно Демонче, което си търси компания.
цитирай
92. galatceq - :) Авесалом Подводни написа нещо от ...
30.07.2010 20:55
:) Авесалом Подводни написа нещо от изключителна важност - Първо, има много пътища за духовно развитие. Сред главните пътища за духовно
развитие йога разглежда бхакти-йога /бого-почитанието/, джанана-йога /познанието за
света/, карма-йога /труд, без привързаност към крайните резултати/, раджа-йога /концен-
трация/, тантра-тога /непосредствено - чувствено познание/ и други. Различните пътища в
йога, бидейки относително автономни, не се изключват един друг.
Второ, по пътя на своето духовно развитие човек трябва да прояви своята свободна
воля. Но този път не е предопределен. Съществува едно най-общо направление, а
конкретната траектория всеки може да избира сам, макар често това да става
несъзнателно.
Но колкото по-високо е духовното равнище, толкова по-определено е очертана на-
соката на духовния път /външните ограничения стават все по-сериозни/ и толкова по-
трудно е придвижването напред.
И трето, наказанието за неизпълнение на кармата, проявяващо се в нейното
утежняване, не носи личен характер, тъй като законът на кармата е безлично проявление.
Законът на кармата, трябва да се разглежда като природен закон, а не като действие на
личен антропоморфен Бог. Отстъплението от кармата, снижаването на духовното равнище
обикновено се изразява в постъпки, характеризирани като глупави. И наказанието идва не
за глупавите постъпки, а за снижаването на духовното равнище в сравнение с
предначертаното от кармата равнище на дадения човек.
Законът на кармата се нарича още и закон за причината и следствието. Той свързва
личната карма на отделни хора една с друга и с кармата на света, определяйки обща схе-
ма на развитие. Конкретната съдба на света се определя от закона за кармата и от лична-
та свободна воля на всеки участник в световния процес на духовно развитие.
цитирай
93. podvodni - Това аз ли съм го казал? Ти да видиш ...
30.07.2010 21:02
Това аз ли съм го казал? Ти да видиш колко умно!
И след като се появи Галацея , надушвам Райдерс.
Е сега стана купона!!
цитирай
94. universalnite000 - Ре 92
30.07.2010 21:08
:) Едно уместно вметване ( за пореден път ) , благодаря ти !
цитирай
95. universalnite000 - Ре 93
30.07.2010 21:09
:) О, приятно ми е, г-н Подводни - Андромеда Нео Нула на вашите услуги ;)
цитирай
96. semtomovi - Змията (?) Кундалини?
30.07.2010 21:15
Последен въпрос: Та къде е според вас местоположението на Кундалини?
цитирай
97. universalnite000 - Ре 96
30.07.2010 21:17
Резервоарът на Кундалини в тялото е в основата на опашната кост , от нея в активирано състояние тя се извива спираловидно около гръбначния стълб и шията, за да излезе през теменната чакра ;)
цитирай
98. анонимен - 2 опции?
30.07.2010 21:25
И какво става според Вас после като излезе? В смисъл, това е пътят на душата да напусне тялото? Или това е пътят да предаваме мислите си и енергията си на другите хора по телепатичен път и да им въздействаме?
цитирай
99. universalnite000 - Ре 98
30.07.2010 21:28
Ако питате за Кундалини - да, в това състояние е възможно въздействие и телепатия, но не само . Други възможности в зависимост от активацията и на чакрите са : спомени за астрални пътувания ; усещане на идващи промени и тяхната същност ; астрални звуци - чуване ; виждане на геометрични фигури .... и т.н.
цитирай
100. semtomovi - До автора
30.07.2010 21:32
На една от лекциите си писателят Деннис Линбуум ми разказа за подобно спонтанно напускане на тялото си, обаче придружено с промяна във формоусещането. Усетил се че е малка фигура. При този пасаж си спомням, че 1 скептичен зрител напусна залата с мърморене. Но аз му вярвам.
цитирай
101. iliyata - Леле колко коментари станаха!
31.07.2010 01:37
Колко много коментари. А аз си мислех, че не са много хората като мен, които са чели Майкъл Нютън. Като гледах филма "Г-н никой" и се сетих за книгата "Пътят на душите".
цитирай
102. mglishev - Интересни книги,
31.07.2010 03:59
но подобни твърдения просто не са за мен.
цитирай
103. universalnite000 - Ре 102
31.07.2010 06:16
:) Действително - след като видях снимката ти и аз прецених, че твърденията не са за теб . Наздраве ;)
цитирай
104. анонимен - Gucci Sneakers
31.07.2010 09:42
Gucci Sneakers
Wpuser020@gmail.com
www.guccisneakers1.com
There is no doubt that here is your best choice of the Gucci Sneakers and other Gucci products shop, all our Gucci products are Authentic and Made in Italy, and we are do promotion now so all the Gucci products from our Gucci outlet have 50%-70% off discount.
цитирай
105. mglishev - Добре казано :)
31.07.2010 11:21
universalnite000 написа:
:) Действително - след като видях снимката ти и аз прецених, че твърденията не са за теб . Наздраве ;)


Успех в търсенето на Истината :)
цитирай
106. mileidi46 - Mamma miq...:))))
31.07.2010 19:40
Tova vsi4ko trqbva da go pr4eta no6tes na spokoistvie...:)))
Straxotno!!
цитирай
107. universalnite000 - Ре 106
31.07.2010 19:54
:) Нощта ще бъде кратка с четивото ! Поздрави и успехи :)
цитирай
108. pumona - Благодаря за статията!
31.07.2010 21:12
А какво става с душите на самоубилите се?!
цитирай
109. pumona - Докато четях коментарите си спомних
31.07.2010 21:23
няколко случая, в които усещах тялото си далеч от същността ми, вероятно душата ми. Наблюдавах отстрани случващото се, виждах себе си отвисоко и знаех какво трябва да направя, за да предотвратя евентуални не много приятни ситуации.
И сега ще споделя за пръв път в живота си, нещо което ме изуми. Бях 14 годишна. През този период бях на почивка. Книгата, която четях през следобедните почивки, беше Тримата мускетари. Дотогава не бях я чела.
Случи се, че се разболях и вдигнах температура. Докато се борех с температурата си, аз сънувах продължението на книгата от там докъдето бях стигнала. Когато вече бях излекувана и отново посегнах към нея, разбрах че зная продължението на цялата книга. Често след това си задавах въпроса - дали не съм чела на сън или това е информация от отминал мой живот?
цитирай
110. universalnite000 - Ре 108
31.07.2010 21:53
Хубав въпрос . Някои твърдят, че се прераждат в животинския свят , но аз не смятам така, по-скоро следващото им човешко прераждане е в по-трудни условия, за да научат пропуснатото от живота със самоубийството ...
цитирай
111. universalnite000 - Ре 109
31.07.2010 21:57
:) Точно истинската ти същност е наблюдавала тялото , но не ти е било лесно да се идентифицираш в такова положение .
За книгата - възможно обяснение е и да си проникнала без да осъзнаваш в Акашовите записи, съдържащи информация за "Тримата мускетари". Не изключвам и вероятността да си я чела в предишен свой живот .
цитирай
112. pumona - аз виждах себе си, тялото си, усещах връзката си с него и същевременно
31.07.2010 23:04
знаех, че съм аз, и виждах всичко отгоре от покрив, виждах разхождащи се хора и след това отново влязох в тялото си, за да се скрия. всъщност, за да поясня - беше полунощ и се страхувах защото бях сама на жпгара.
цитирай
113. universalnite000 - Ре 112
01.08.2010 00:05
Страхът не е препоръчителен, особено при напускане на тялото . Все пак и ситуацията е била екстрена - представих си я ....
цитирай
114. didslpole - Проблемът
05.08.2010 01:44
Проблемът е, че в състояние на хипноза хипнотизирания отговаря и като чете мислите и очакванията на хипнотизатора. Връзката е на това ниво и хипнотизирания е с отслабена воля склонен да се натяга. Резултата се оказва зависим от очакванията . За да бъзе научен експеримента хипнотизаторите трябва да са различни и да имат различни представи за отвъдното и т.н.

Другият проблем е че вселената и нейните подпространстав са безкрайни и следователно всичко може да е много субективно, че реалността в която попадаме зависи и от това кави представи имаме и в какво вярваме.

Затова в подборката трябва да се включат хора с различни представи и религии.

Не прочетох дали и доколко това е било направено, но дори да е пак не е доказателство за реалността на измишльотините.

Както компютрите са в мрежа, би могло и част от съзнанието ни да е общо, да образува виртуално пространство където живеят тези духовни същества и селения. Това обяснение е по просто и има в него логика. Ние се оказваме хардуера, тялото на свръх разум, на свръх компютър.

Аз съм имал три преживявания при едното от което се оказах в друга равнина така че прозореца на стаята ми беше долу и аз изпаднах през него, но се събудих
само че извън тялото и беше много странно. При другото изведнъж сякаш светът на прадметите изчезна и виждах само хората наоколо направо през стените, виждах мислите им. При третото разговарях с някого и той ми каза че както има закон за съхранение на енергията, така има и закон за съхранение на прецедента, на информацията, и всъщност нищо ново не може да се случи, че нашето бъдеще е нечие минало, а нашето минало е нечие бъдеще.
Всичко това обаче би могло да бъде чиста фантазия. Нали?
цитирай
115. universalnite000 - Ре 114
05.08.2010 23:48
Съгласен съм, че е възможно под хипноза да се внушат мисли и образи , но прочитайки всичките книги на Нютън установих, че няма как да притежава толкова богата фантазия, за да внушава години наред . Още повече, че съм правил и свои проучвания с телепатични контакти, които в голяма степен потвърдиха казаното в книгите ( не съм от тези, които се доверяват на сляпо ).
Прав си, че съзнанията ни образуват един гигантски интернет . А свръх разумът може да се оприличи на Главен Юзър ;)
цитирай
116. pelikan4o - не можах да прочета всичките коментари
04.09.2010 00:19
но има две интересни книжки/всъщност те са доста повече от две, но тези са ми най-пресни/ едната е на д-р. Реймънд Мууди „Живот след живота" той изследва случаи на хора изпаднали в клинична смърт и след това върнали се обратно към живота, по точно имали NDE или Преживяване на Прага на Смъртта (ППС на български), другата книжка пък е на доктор Браян Уейс, само дето забравих как се казваше, но като се сетя ще ти кажа заглавието, ставаше въпрос за регресивната хипноза и как в един прекрасен момент една от пациентите на д-р Уейс, вместо да се върне обранто в детството си, както правят останалите пациенти, се върнала в предишен живот. Между другото, той е пуснал и диск с медитация с помощта на която можеш за около месец с всекидневни медитации да се върнеш назад в евентуални предишни животи. Но всичко това е на теория, така и не съм го пробвал на практика, е някой ден и това ще стане...
цитирай
117. universalnite000 - Ре 116. pelikan4o
05.09.2010 23:16
:) Чел съм на Мууди - също е добра . Но най-доброто инфо идва от личните изследвания - като правил ги мога да те уверя в това .
цитирай
118. анонимен - моля ви кажете ми как да се сдобия с ...
11.11.2010 21:39
моля ви кажете ми как да се сдобия с новата книга на нютън.
цитирай
119. анонимен - Вече имам 2 от книгите
21.03.2011 16:04
"Пътят на душите" и "Следите на душите"!Който иска,icesoul17@hotmail.com,пишете,няма да има проблем да ги пратя!Като гледам,доста навътре сте с материала,което много ме радва,не съм сам :))))Не съм живял много,долу-горе четвърт век,но ретроградната идея за Бог,никога не ми е харесвала.Ако си бил добър,в Рая,ако си бил лош,хайде в Ада...не се връзва.Както някои от вас,също съм съгласен с труда на Д-р Нютон.Пак си го получаваш,но тук,на Земята и така хиляди години,докато не се научиш.Тези от вас,които са чели първата книга,знаят че горе,не ги кефи,как се развиват нещата на Земята...най-голям интерес представлява за мен,какви мерки ще се вземат.
цитирай
120. djt - Здравейте! Нещо невероятно ми се ...
21.07.2012 23:53
Здравейте! Нещо невероятно ми се случи. Аз вчера свърших книгата "Пътят на душите".
Книгата ме удиви. Автора ни дава голямо знание, частица от необятната информация, с които е дошло времето да работим и еволюираме. Днес по удивителен начин с три последователни "случайни" и уж хаотични препратки попаднах на една изненадваща ме страница в интернет и на този блог без целенасочено да съм ги търсил. Аз в момента "се занимавам" с д-р Нютън и приемам това като знак.
Желая ви светли дни и знам, че ще бъдат такива.
цитирай
121. universalnite000 - Ре 120. djt
22.07.2012 12:13
:) Благодаря за пожеланията !
Има много ценни насоки в тази книга , а когато са в съчетание с личните разкрития по темата - получава се истинска невероятна комбинация от познания . Поздрави !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3813303
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )