Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 11:17 - Енергията Кундалини - част 1
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 25062 Коментари: 46 Гласове:
48


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  Цялото творение е проява на кундалини и тя е в основа на всички сили в човешкото тяло; самото то е физическо проявление на тази Божествена енергия. Коректно казано, кундалини никога не „спи”, благодарение на нея се извършват всички жизнени функции; само че в огромното мнозинство от хората тя се проявява само чрез едно нищожно малко количество пранични „токове”, захранващи телесните органи. Разкриването на великия й потенциал води до неподозирани за обикновения човек възможности и това е, което се има предвид, когато се говори за „събуждане на кундалини”. Тъй като енергиите на Епохата на Водолея се засилват, все повече и повече хора изпитват спонтанно освобождаване на Кундалини, което е невероятно мощно и понякога обезпокоително.
    Съзнателното поле на ума при обикновения човек е центрирано в мозъка, подсъзнателното – в сърцето, несъзнателното – в читта (складът от умствени впечатления, включително от миналите животи), като самата кундалини шакти изпълнява функциите на читта в муладхара (първата чакра). Огромната част от човешкия опит и преживявания живеят в читта и много малка част са в подсъзнателното и несъзнателното поле на ума. При издигането на кундалини несъзнателното се превръща в осъзнато и след това – в свръхсъзнателно.
Степента, в която се издига кундалини, е зависима от чистотата на надите (свдръхсетивни проводници на енергията, съпоставими с меридианите в китайската медицина). Чакрите (центрове на енергия) са различни състояния на кундалини и оттам – средища на различните полета на осъзнаване. Умът и неговите състояния зависят изцяло от движенията на кундалини. Самото физическо тяло е повече проводимо за токовете на прана, когато е слабо, отколкото когато е пълно; обаче контролът над енергията и мисълта е много труден при твърде слабото тяло и това е честа причина за болести.
    Докато кундалини остава в най–ниския център – муладхара, човек е напълно събуден за светския живот и е центриран главно около задоволяване потребностите на тялото – храна, сън и секс. При издигането на кундалини той се събужда за духовните си потребности. Когато основната сила в тялото се движи между първия и сърдечния център (анахата чакра), активността (раджас) започва да измества инерцията (тамас), човек започва да разбира необходимостта от дхарма (универсалната правда), но все още се привързва към светските обекти. Когато кундалини се движи между анахата и върха на главата (сахасрара), саттва гуна (чистотата) преобладава. Себеосъществяването тогава се възприема като естествена потребност; но, за да се достигне този стадий, е необходима тежка борба по духовния път в продължение на много животи.
   Процесът на издигане на кундалини крие също и големи опасности. Без съответните познания и ръководство, експериментите приличат на игра на малко дете с остър бръснач. Това е инструмент, полезен за възрастния, но детето може единствено да се пореже с него.

  Пълно и частично издигане на кундалини
  За съвременния човек нанадолния поток от енергията на кундалини се е превърнал в нещо естествено. Той се осъществява чрез прекомерна загуба на телесна, умствена и сексуална енергия. Докато това е факт, кундалини не може да се издигне до по високи полета. Ако обаче този нанадолен поток се обърне нагоре, чрез процес на духовна дисциплина и техники като медитация, мантри (свещени звуци), пранаяма (енергийни и дихателни техники), физически пози като мудри, мъдростта на различаването (джнана йога) или безкористна дейност (карма йога), кундалини започва да се издига. Ако това издигане е пълно и се преодолее оставането задълго на кундалини във втората чакра (свaдишхана), където човек изпитва необикновено силни сексуални желания, човек стъпва на правия път и е освободен от опасности и клопки. Това обаче е възможно при много малко хора – това са родените почти съвършени. Обикновено кундалини се издига частично и тогава ще се появяват разнообразни премеждия.
   Същотото е вярно и при хора, които не се занимават с духовни практики, а с интензивна дейност в науката или изкуството, изискваща съсредоточаване на ума и творчество, или са обзети от дълбока скръб. Защото всяко дълбоко съсредоточаване е атака върху кундалини резервоара, а и всяко състояние на безразличие към светските обекти може да породи такива ефекти. Но тъй като проводниците (надите) не са достатъчно чисти, то кундалини се издига само частично и върви по неправилни пътища. При такива хора често пъти се появяват неизлечими от медицината заболявания.
    Частично издигнатата шакти не може да остане задълго в нито един от центровете над първия (муладхара). Духовните постижения са трайни само при пълно издигане на кундалини до петата чакра (вишудха) или по–нагоре. Едва тогава е възможно и истинско брахмачари (целомъдрие или пълна трансформация на половата енергия в духовна).......

Речник : 

Прана - "дихание", от корена ppā "запълвам", сходно с латинската дума plenus "завършен, цялостен"
Шакти -  от шак - "да бъдеш способен",означава свещена сила или упълномощение, първичната космическа енергия и представлява динамичните сили, които се движат през цялата вселена.
Пранаяма - Думите "Прана" (жизнена сила) и "Яма" (удължавам, регулирам) съставят . Пранаяма се опитва да удължи, контролира и регулара дишането. В една от вариациите, Rechak (издишания въздух), Poorak (вдишването) и Kumbhak (задържането при нормално вдишване и издишване) са 3-те части на дишането, които биват регулирани. Пранаяма се практикува с цел да развие умствената, физическата и духовната сила.
Чакра - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0

Използвани са материали от Интернет и собствени записки 



Гласувай:
48



1. universalnite000 - Тази поредица е по искане на semt...
10.08.2010 11:35
Тази поредица е по искане на semtomovi .
цитирай
2. taidzi - Много благодаря за идеята Ви. Бихте ...
10.08.2010 11:40
Много благодаря за идеята Ви . Бихте ли погледнали и в моя блог http://taidzi.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/07/18/kundalini.578587
цитирай
3. universalnite000 - Ре 2
10.08.2010 11:43
:) С най-голямо удоволствие . Обичам да ме допълват , а твоят блог според мен е на мнодо добро ниво !
цитирай
4. galatceq - Денят започва чудесно с твоя пос...
10.08.2010 11:50
Денят започва чудесно с твоя постинг :) Мислех си да ти подскажа идеята да пишеш повече за кундалини и чакрите, но ти сам си се усетил ;)
цитирай
5. universalnite000 - Ре 4
10.08.2010 11:55
След постингите за преражданията това е едно естествено продължение !
цитирай
6. galatceq - А приемаш ли и малко критика към п...
10.08.2010 12:00
А приемаш ли и малко критика към похвалите ? Дал си линк за чакра , но би било добре да ги обясниш по-подробно ? Или си го предвидил за следващи части ? ;)
цитирай
7. universalnite000 - Ре 6
10.08.2010 12:04
:)))) Добре, приемам критика, но действително планирам да има повече инфо за чакрите в следващите части . Всичко по реда си :)
цитирай
8. galatceq - Ще използвам този ти постинг да п...
10.08.2010 12:10
Ще използвам този ти постинг да припомня това : Сърдечната чакра и Разумното Сърце –

Хармония със Себе Си и Майката Земя и масово обединение

Информационни точки

Когато човек е капсулиран


, неговата сърдечна чакра е обвита в черни енергийни нишки, които пречат на сетивото за ПРАВИЛНО ВЪЗПРИЕМАНЕ на света. Апогеят на 5-та коренна раса, която сме ние, е да постигнем нещо изключително важно, без което не можем да преминем към 6-та раса/съзнание и да излезем от Кали Юга. Това е РАЗУМНОТО СЪРЦЕ, това е извечният баланс. Знаете ли кое ни движи напред и в същото време ни тласка право надолу? Нарича се емоционално-чувствен комплекс. Емоционално-чувственият комплекс е вграден в сърдечна чакра.
цитирай
9. universalnite000 - Ре 8
10.08.2010 12:14
:) Напомнянето е отлично и само потвърждава важната функция на сърдечната чакра - анахата ! Личният ми опит го е доказал категорично .
цитирай
10. анонимен - a U4itelqt ?
10.08.2010 12:19
nali ne moje da se uprajnqvame bez dobyr u4itel , ne vidqh da spomenavate nikyde tova ???
цитирай
11. galatceq - Има едно нещо, което не благопри...
10.08.2010 12:23
Има едно нещо, което не благоприятства за редовните занимания с кундалини - напрегнатият начин на живот :( Като студентка имах достатъчно време между лекции и изпити , но сега е много трудно :(
цитирай
12. universalnite000 - Ре 10
10.08.2010 12:24
А защо да не може ? Аз не съм имал учител, бях си сам такъв , но с много литература по въпросите !
цитирай
13. universalnite000 - Ре 11
10.08.2010 12:26
Права си - това е общ проблем за всички, които имат желание за тези занимания . И все пак - намират се пролуки :)
цитирай
14. miaa - Привет Нео Нула! Поздрави за инт...
10.08.2010 12:26
Привет Нео Нула! Поздрави за интересната статия! В този ред на мисли, направих асоциация , по скоро обобщих за себе си:)))Източните мъдреци/ а и не само те/ ни учат, че духовното възприятие е висша форма на познание, тъй като той е ръководен принцип за разбирането на света! Хубав ден и слънчеви усмивки:))))
цитирай
15. universalnite000 - Ре 14
10.08.2010 12:30
:) Привет и се радвам, че отново намина, Миа ! Трябваше да извадя на "бял свят" и тази тема, ще видиш колко много знания ще прочетеш и в следващите части. Да бъде слънчев и усмихнат деня ти :)
цитирай
16. galatceq - Права си - това е общ проблем за вс...
10.08.2010 12:39
universalnite000 написа:
Права си - това е общ проблем за всички, които имат желание за тези занимания . И все пак - намират се пролуки :)

:) Намират се - колко е хубаво, че наблизо имам парк, където да си медитирам на спокойствие .
цитирай
17. universalnite000 - Ре 16
10.08.2010 12:43
.... Добре си ти - аз нямам такива условия наблизо .... Но това не ме е спряло ;)
цитирай
18. kleopatrasv - Браво! Исках да доуточня само, че ...
10.08.2010 13:31
Браво! Исках да доуточня само, че достигането на " себереализацията " води до пречистване на организма и освобождаване, както от излишните телесни маси, така и на негативната отрицателна енергия. Сахаджа йога е най-висшата йога в света. Отначало при медитация е доста трудно да се концентрираш и овладяваш потока от вибрациите. И аз не знаех много неща и изхвърлях енергия през ръцете, изтичащия поток не смогвах да го овладявам в правилна посока, а само го удържах в едно ниво, но впоследствие се научих и се справям доста добре. Сахаджите са висши същества, те не могат да мразят, не таят скрита злоба, те прощават грешките на околните и винаги са откровени и с отворени сърца към всички.. Те са щастливи хора!
цитирай
19. universalnite000 - Ре 18
10.08.2010 14:30
:) Привет, Клео !
Изобщо - заниманието с медитация е много необходимо, ако искаме да получим мащабната картина кои сме ние ;) С удоволствие си спомням за първите мои занимания и смело казвам, че има голяма полза от тях .
цитирай
20. universalnite000 - Не е излищно да се прочете и постинга ...
10.08.2010 14:32
Не е излишно да се прочете и постинга за извънтелесните преживявания

http://universalnite1neo.blog.bg/drugi/2010/07/16/izvyntelesno-prejiviavane.577840
цитирай
21. kleopatrasv - Ами не се чуди как се появяват сти...
10.08.2010 16:33
Ами не се чуди как се появяват стиховете ми..особено " Кои сме ние изобщо?". Не си ли се замислял за взаимовръзката между енергийни нива?
цитирай
22. universalnite000 - Ре 21
10.08.2010 16:36
:) Знам - стиховете ти са една закономерност , в това никога не съм се съмнявал .
А за връзката - разбира се , нали изследвайки именно тази връзка успях да получа инфо за другите си инкарнации например ;)
цитирай
23. анонимен - izvyntelesni
10.08.2010 16:38
universalnite000 написа:
Не е излишно да се прочете и постинга за извънтелесните преживявания

http://universalnite1neo.blog.bg/drugi/2010/07/16/izvyntelesno-prejiviavane.577840

цитирай
24. taidzi - Какво представляват надите ?
10.08.2010 22:18
Надите са като нервни канали от по-неуловима и фина етерна сустанция. Те са хиляди на брой и са много важни като движещи механизми за навлизането и циркулирането на жизнената сила(прана) в организма. Това е важна част от изживяването на Кундалини. Кундалини протича през тези етерни нерви като усъвършенства и обновява целия организъм и ви приближава към по-висши духовни и ментални енергий. Трите основни нади са Сушумна (духовна същност), която се издига от центъра на гръбнака. Ида, притежаваща женска полярност (можем да я наречем отрицателна) и Пингала - мъжка полярност (положителна).
цитирай
25. misbis - не съм експерт по чакрите
10.08.2010 22:39
но имам изживявания,когато сърдечната се активира.много приятно изживяване е.
енергията е неописуемо приятна.
Но доколкото знам точно това бърка в работата на колонизаторите на хората, рептилоподобните,в които само 1и 2 чакра е в действие. А ние хората сме дарени с цяла гама енергии. И с технологиите си, правят всичко възможно на хората да не се активират нито чакрите,нито ДНК
цитирай
26. universalnite000 - Ре 24
10.08.2010 22:41
Благодаря за допълнението ! :)
цитирай
27. universalnite000 - Ре 25
10.08.2010 22:44
Точно така - те са на ниските вибрационни честоти и се стараят да задържат и хората на тях . Доказателствата са много - няма смисъл да ги изброявам ;)
цитирай
28. sahajayoga - Поздравления
10.08.2010 23:29
Близо си до истината Нео но не съвсем , имаш още какво да научиш
цитирай
29. budha - m
10.08.2010 23:33
колко много ме радвате всички вие тук. - buddham sharanam ghatshami.
цитирай
30. universalnite000 - Ре 28
10.08.2010 23:47
:) Благодаря ! Винаги има какво да се научи и осъзнае - важното е да си открит за това .
Поздрави - Нео Нула
цитирай
31. universalnite000 - Ре 29
10.08.2010 23:48
:) Радостта е взаимна
цитирай
32. saradiva - ...
11.08.2010 10:07
Здравей, Нео!
Всичко споделено от теб, проверил ли си го чрез лична опитност? Ако "да", би ли споделил малко от нея. Защото с дефиниции е пълен Нета, с глупости са пълни форумите, но валидна опитност малцина споделят.
Обръщам се към теб, тъй като имаш разбираемо слово, без финтифлюшки /поздравявам те за това/, спокоен изказ и будиш доверие.
Така че ще е добре за търсещите да споделиш и малко практика освен знания, нали.

Поздрави!

Сарадива
цитирай
33. universalnite000 - Ре 32
11.08.2010 11:55
:) Разбира се - без лична опитност не бих публикувал подобни статии . Например това за издигането на кундалини до втора чакра - точно според описаното е наблюдавания ефект . Но може да се преодолее ;) - необходимо е освен нужната концентрация да си максимално умерен в материалните потребности и желания . Също успях да получа информация за други свои инкарнации, които оформиха конфигурацията на случващото се с мен в сегашната ми ; зависимостта е с математическа точност ;)
цитирай
34. saradiva - Здравей, Нео!
11.08.2010 16:37
universalnite000 написа:
:) Разбира се - без лична опитност не бих публикувал подобни статии .

Е, добре ще е да я опишеш тази практика. Защото "подобни статии" без ОПИСАНИЕ на преживяно, видяно и чуто, звучат доста учебникарски, колкото и добре да са написани.

universalnite000 написа:
:) необходимо е освен нужната концентрация да си максимално умерен в материалните потребности и желания .

Чакай сега, нали според теб, колкото по-нависоко издигаш Кундалини, толкова по-малка потребност от материалното имаш. Тъй че, ако си прав, значи няма нужда от контрол на ума относно необходимостите. А и нали сам подчертаваш, че от състоянието на Кундалини зависи състоянието на ума... С което не казвам, че съм съгласна, просто те цитирам...

universalnite000 написа:
:) Също успях да получа информация за други свои инкарнации, които оформиха конфигурацията на случващото се с мен в сегашната ми ; зависимостта е с математическа точност ;)

За самскарите ли става дума? Как получи инфото?

П.П. Активен ли е според теб Умът при издигането на Кундалини?
Не съм "32", а съм Сарадива. Нали прочете?!
цитирай
35. samorasla - Позволи ми
13.08.2010 22:45
да опиша процеса по един друг начин.
От езотеричните традиции и от модерното обяснение на Ян ван Райкенборг се знае, че от двете страни на гръбначния си мозък, наричан „зушумна” или според манихейската терминология „стълбове на похвалата” човек притежава два канала на съзнанието.
Тези две разклонения на симпатикуса са известни като ида и пингала. Едното разклонение е соларно, мъжко творческо, а другото – лунарно, женско, възприемащо. Според индийската традиция през тези два канала в тялото се влива праната.
В манихейските текстове тези два канала на съзнанието се символизират чрез кораби на слънцето и луната, които донасят в първоначалния свят освободените от материята светлинни частици. Ида и пингала се пресичат седем пъти върху „зушумна” и всяка от тези пресечни точки е една чакра. Освен това в главата има още една чакра, която е свързана с пинеалната жлеза или хипофизата.
Чакрите са кръгообразни силови центрове. Те действат заедно с нервната система и жлезите с вътрешна секреция. Чрез непрекъснато въртеливо движение те приемат енергията, която е необходима за поддържане на определено жизнено състояние. Въртят се с различна скорост, но всички в еднаква посока. В човека, живеещ напълно от природата, те се въртят, погледнато отвътре – с посока отляво надясно. Колкото повече се задълбочава човек в различните аспекти на живота, толкова по-динамични стават чакрите.
Новораждането на душата е един класически процес, който Мани описва като „повик на духа” и „отговор на човека”. Тук се касае за низходящо и възходящо движение на светлината в змийския огън. По време на този процес се променя посоката на въртене на чакрите. Това показва, следователно, докъде е стигнал процеса на новораждането на душата. Щом чакрите се завъртят в противоположна посока, човекът се е преобразил. Това е изходната точка за седморното духовно развитие. Седмата и последна фаза е коронясването. Тогава духът се спуска в пинеалната жлеза и по-нататък – в средния стълб на гръбначния мозък.
цитирай
36. saradiva - Здравей, samorasla!
14.08.2010 00:31
Надявам се, че стопанинът на блога ще ме извини, че се обръщам към коментатор на неговия постинг. Но искам да те попитам какво е "душа" и какво знаеш за раждането на "душата"?
Поздрави!
цитирай
37. liliyanaandreeva - Кундалини е сходно с думата КУНСТ - изкуство - от немски език
15.08.2010 11:37
За сега няма признаци за Кундалини- изкуство, а тъкмо обратното - КИЧЪТ заля света и България!...И идеята за кича е на тези,които прооповядват "кундалини".
цитирай
38. samorasla - към №36: Здравей, saradiva,
15.08.2010 14:42
saradiva написа:
Надявам се, че стопанинът на блога ще ме извини, че се обръщам към коментатор на неговия постинг. Но искам да те попитам какво е "душа" и какво знаеш за раждането на "душата"?
Поздрави!

Един великолепен въпрос, (всъщност са 2) но той не може да се изчерпи с няколко изречения. Ако наистина те интересува, трябва да го прехвърлиш в моя блог, тъй като няма да е коректно спрямо universalnite000.
цитирай
39. universalnite000 - Надявам се, че стопанинът на блога ...
15.08.2010 14:55
samorasla написа:
saradiva написа:
Надявам се, че стопанинът на блога ще ме извини, че се обръщам към коментатор на неговия постинг. Но искам да те попитам какво е "душа" и какво знаеш за раждането на "душата"?
Поздрави!

Един великолепен въпрос, (всъщност са 2) но той не може да се изчерпи с няколко изречения. Ако наистина те интересува, трябва да го прехвърлиш в моя блог, тъй като няма да е коректно спрямо universalnite000.

:) Няма никакъв проблем от моя страна , ако желаете продължете и тук !
цитирай
40. анонимен - Иво
16.08.2010 01:07
Думата "Кундалини" произхожда от санскритския корен "Кундала", което означава "навит на кълбо".
цитирай
41. saradiva - Две в едно!
16.08.2010 02:16
liliyanaandreeva написа:
Кундалини е сходно с думата КУНСТ - изкуство - от немски език. За сега няма признаци за Кундалини- изкуство, а тъкмо обратното - КИЧЪТ заля света и България!...И идеята за кича е на тези,които прооповядват "кундалини".

Здравей, Лили!
Откъде извади това "сходство" между думите "Кундалини" и "Кунст"?!?!?!?!
Я изведи едната от другата, та да видим ще ли можеш доказа твърдението си.

Ти какви "Признаци за Кундалини-изкуството" искаш да видиш?! Засега /пише се слято/ на теб ти е непонятно що е туй Кундалини. В това няма нищо лошо. Но, когато някой няма понятие, пък има мнение /немска поговорка/ ето това вече е кич. Проф. Иван Славов ще ти каже останалото. А не тези, които познават Кундалини.

samorasla написа:
saradiva написа:
... какво е "душа" и какво знаеш за раждането на "душата"?

Ако наистина те интересува, трябва да го прехвърлиш в моя блог, тъй като няма да е коректно спрямо universalnite000.

Стопанинът е гостоприемен, а и той е "провокаторът" все пак. Сигурно ще се включи.
Давай!:):)
цитирай
42. universalnite000 - Ре samorasla и saradiva
16.08.2010 11:19
:) Радостно е да има дискусия . Нека да дам още поводи за нея с нещо, което вече изпратих на Сарадива на личните :

Това послание идва от високоеволюирала раса, живееща на планета в галактиката Андромеда и която е преминала от физическото тяло към фината материя или енегия, излязла извън цикъла на смъртта. Те предлагат съвети на други раси и са в контакт с висшите сфери чрез хиперпространството .

Еволюция на нашата вселена и външните вселени :
Създаването : духът на всички космически сфери се движи в електромагнитни потоци като вени на кръвоносна система.
Хиперпространството се състои от 2 сфери на фината материя. В неговите краища е енергийната сила на Създаването.
Вселени съществуват и вътре в други вселени, известни като измерения. Да се влезе през вратите на измеренията е необходимо движение със скорост много над светлинната.
Всяка вселена има 7 пояса. За да се влезе през родствена вселена трябва да се премине през 7-ия пояс. Планетите, слънцето са в 4-ия. Първият пояс е Създаването, на ръба на хиперпространството.

Земята - нейните собствени и чужди духове :
В аурното поле на Земята са всички духове, след като тялото умре. Те реинкарнират на Земята. Цикълът на прераждането е около 75 - 157 години след физическата смърт. Ако Земята е унищожена, аурата й се пренася колективно на най-близката планета с подобна еволюционна степен. Духът няма телесна форма или пол.
Космическите тела постоянно се прераждат от еволюцията на вселените. Черните дупки се появяват, когато галактиките са достигнали края на своя жизнен цикъл. Процесът продължава докато една вселена изчезне, за да направи място на друга новородена.
Духът се намира в левия и десния лоб на човешкия мозък. Той осигурява енергийната сила на физическото тяло, събира знания и информация, докато придобие прозрачна, енергийна форма.

Еволюцията на духа и човека :
Период 1 : Човек
Период 2: Средният земен човек е на подпериод 2,5 . Средната възраст на земните хора е 4,5 - 5 милиона години.
Период 6: Еволюцията е много висока - 40-60 милиона години. Отделянето на духа от тялото започва в подпериод 6,4 . Повече няма цикъл на смъртта.
Подпериод 6,5 : Духът е преодолял тялото и е преминал в най-ниската сфера на хиперпространството в колектив с другите духове, които са стигнали това ниво на усъвършенстване за 60 - 80 млрд. години. Те правят мониторинг на всички вселени и ги съветват.
Подпериод 6,6 : Духовете са се изкачили на по-високо ниво и се обединяват, след което преминават във втора сфера. Комуникирането продължава през хиперпространството.
Период 7 : Обединеният дух преминава в Създаването, където "заспива" за известен период. Когато се пробуди, е с ранга на "узрял Създател". Това е 7х311 040 000 000 000.
Подпериод 7,2 : Новият "зрял Създател" се събужда и ще засее идея за евентуално материализиране в нова вселена. След раждането на нова вселена, Създаването в подпериод 7,7 ще премине във вечната сфера - още по-концентрирана форма на енергията, началото на всички начала. Какво става по-нататък не е известно ...

Духовната форма :
Фигуративно се представя така : най-вътрешен слой - духът, семе на Създаването ; следващ слой - сферата на Създаването събира всички духове ; най-външен слой : спиритуално излъчване на фина материя, която през подсъзнанието изпраща импулси в психиката.
Духът, новата личност в развитие е онова, което хората виждат като дух след смъртта. Клетъчната памет се съхранява в органите на тялото.
цитирай
43. saradiva - Мнение
16.08.2010 13:01
Май е по-добре да го качиш като постинг...
Тук се захвана дискусиу за Кундалини-то. Зароди се и фолклор /ез.коренът е немски, Лили/...
цитирай
44. анонимен - Иво
16.08.2010 19:05
universalnite000 автора на статията май доста е огелпин нещата.......
за да твърдиш че във вселената има вплетени други вселените е ужасно глупаво. Защото учените и до ден днешен не са дали отговор на това колко галактики има в нашата вселената и има ли край. При това положение как автора разбра, че във вселената има седем пояса, а как измери, че планетите и нашето слънце са във четвъртия пояс? А откъд разбра, че първия пояс Създаването на "ръба на хиперспространството"?

И следващото свободно съчинение на автора "Духът се намира в левия и десния лоб на човешкия мозък."
Хайде бе.............. моят пък се намира в сърцето!

Стига толкова че доста ще избягаме от темата.


цитирай
45. universalnite000 - Ре 44. анонимен - Иво
16.08.2010 20:00
Все пак да уточня - не съм автор на статията за еволюцията , това е получено от ченелинг с Андромеданска цивилизация . И по мое мнение фактът , че тукашните учени още не са дали отговори на този и редица други въпроси не би следвало да е решаващ критерии , нали ?
цитирай
46. анонимен - Иво
16.08.2010 23:37
Да така е.
Да ти кажа аз не вярвам на такива цивилизации..... ами ако ни пързалят тогава какво правим??? Само ще попиваме умно и..... нищо. Грешната трактовка води до грешна представа.. а това води до грешен резултат като този например този ,че "духът се намирал в мозъка".

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795499
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )