Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2010 11:35 - Арнолд Мостович - "Ние от космоса" (откъси)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 13370 Коментари: 26 Гласове:
47

Последна промяна: 02.09.2010 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Андски свещник


 image

Карта на платото Наска 

Името Наска е известно на всички любители на праисторически истории. Накратко казано : става дума за широки, сякаш издълбани в земната повърхност ивици, които продължават с километри. Тези идеално прави ивици се разклоняват в различни посоки. Някои от тях са по-широки и по-отчетливи от останалите. Гледани отгоре, линиите приличат на стартови писти за летище. Това е едното чудо на Наска.
Другото чудо са издълбаните по тях фигури – маймуни, жаби, птици. Всичко в огромен мащаб. Най-голямата от тези рисунки е с дължина четвърт километър. За да се установи какво представляват линиите, те трябва да се погледнат от птичи поглед. От земята е невъзможно да се види, че например тази серпантина образува фантастично извита маймунска опашка, а другата – очертания на птица. Ще добавим още, че всяка от тези фигури е рисувана с линия, която продължава, без никъде да прекъсва.
Вече никой не се съмнява, че рисунките са на най-малко няколко хиляди години. Открити са през 1920 г. от самолет, който случайно прелитал над тези райони.
Има няколко хипотези . Както се знае, Шару фон Деникен счита, че в този район някога, преди хиляди години са се приземили пришълци от космоса. Следователно Наска е била нещо като праисторическо летище. Мария Райхе, както и други учени не са съгласни с това. По време на изследвания и разкопки не са намерили нещо, което да подкрепи тази теза.
Теории има много. Доктор Пол Кюсък ( подобно на Райхе) приема, че рисунките от Наска представляват селскостопански астрономически календар.
Друга теза гласи, че някога това е било система за искуствено напояване, което впрочем нищо не обяснява. Алън Сауър, специалист по история на изкуствата счита, че очертанията на животните са представлявали пътища за ритуален култ. Древните обитатели на Наска, вървейки по такава линия, “са абсорбирали същността” на това, което тази линия представлявала.
Според друга теза древните инки са познавали принципа на полети с балон и дори сами са конструирали балони. Тя се ражда след намирането на парчета платно, които съшити, можели да се пълнят със съответния газ. С балоните инките са можели да трасират фигурите на животните по земята, а по-късно да оглеждат нарисуваното.
Да припомним накрая на какво се гради космическата теза на Фон Деникен. Предполага се, че Наска е била район на еднократно кацане и стартиране на праисторически космонавти. Те са оставили своя кораб да кръжи около Земята, кацнали са в Наска, пребивавали са тук известно време и са заминали. Туземците след като сметнали космонавтите за богове, започнали да чакат тяхното завръщане. С надежда да привлекат обратно боговете те рисували нови линии върху пистите, останали от кацането и стартирането на космитите. И защото космитите били дошли от звездите, новите линии като че ли били насочвани към различни небесни обекти. Туземците не дочакали завръщането, но направили от линиите култово средище. По-късно ги допълнили с рисунки на животни.
Въпреки слабите места в тази теза, предположението, че тези райони са можели да бъдат някога място за контакти на космическите гости с планетата, никак не е необосновано. Защото Наска се намира само на 100 км южно от Андския свещник. А той се вижда главно от птичи поглед и като че ли с трите си зъба-пътеуказатели казва : Тръгнете на юг и ще улучите ! На юг лежи Наска. А по права линия по-нататък, пак на юг, лежи Тиауанако.
Преди да се спрем на загадките, които поставя Тиуанако, трябва да кажем, че целия горски район, чак на юг до Чили е буквално осеян с най-разнообразни знаци, които по своя характер и разположение са предназначени да бъдат гледани изключително от перуанско-чилийското небе. Януш Крамарек в списанието “3 отхлани векув” от 1966-та пише :
“Казанцев привежда като по-нататъшен аргумент факта, че по време на самолетни снимки на едно от платата на Андите са открити странни знаци, съставени от светли камъни, които продължават с километри и които блестят силно по време на равноденствие. Някои изследователи предполагат, че това е гигантски слънчев календар. Общото разположение на тези знаци може да се види само от доста голяма височина, сякаш е трябвало да показват пътя при кацането на въздушни кораби”.
А нали в течение на последните десет и повече години в Андите бяха открити огромни количества подобни и други знаци-сигнали. Например на 400 км южно от Наска, вече на територията на Чили, бяха открити по планинските склонове различни рисунки и вдлъбнатини, които никой досега не е успял да разшифрира. Квадрати, стрелки, шахматни дъски, цели стени, покрити с непонятни рисунки, на които за първи път бе обърнато внимание по време на проучвателни полети. Но бяха открити не само такива знаци и не само знаци ..........



Тагове:   мостович,


Гласувай:
47



1. taidzi - Благодаря за интересната тема. ...
02.09.2010 15:48
Благодаря за интересната тема. Предлагам да прочетете и за НЛО http://taidzi.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/06/28/nlo-i-drevnite-civilizacii.569053
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. taidzi
02.09.2010 15:52
:) Отлично , обичам да има повече инфо . Сега ще прочета предложеното .
цитирай
3. universalnite000 - Един интересен момент от постинга ...
02.09.2010 17:57
Един интересен момент от постинга на taidzi :

Интересно е да се отбележи, че когато Александър Велики нахлува в Индия преди 2000 години, неговите историци записват, че на едно място били атакувани от "летящи огнени щитове", които прелетели над неговата армия и изплашили конницата. Тези летящи чинии не използвали оръжия срещу Александър, може би от милост, и Александър продължил похода си в Индия.
цитирай
4. galatceq - Хареса ми инфото, особено с този ...
02.09.2010 18:05
Хареса ми инфото, особено с този клип, който дава визуална представа :) Ти не беше ли писал нещо и преди за платото Наска ?
цитирай
5. universalnite000 - Ре 4. galatceq
02.09.2010 18:11
:) Не точно . Постингът бе за пирамидите като космически фарове. Но в края му споменавах следното : Най-подходящият меридиан за кацане на космическите кораби е преминаващият през Перу и Чили. Той не влиза в каирския меридиан. Но това не е задължително. Корабът влиза на орбита около Земята по фиксирания спрямо Слънцето меридиан. Започва да действа жироскопичният ефект, който ще отнесе кораба в пустинята Атакама в Чили, където се намират големите рисунки на платото Наска, за което се предполага, че е било космодрум
цитирай
6. анонимен - Ние от Космоса!
02.09.2010 18:33
Любима моя книга! Клипът е великолепен, дава представа за мащабите на фигурите. Благодаря за невероятното изживяване.
цитирай
7. universalnite000 - Ре 6. анонимен - Ние от Космоса!
02.09.2010 18:34
:) Удоволствието е мое, това бе една от най-първите ми книги по тази тематика . Наистина класическа !
цитирай
8. pelikan4o - Това беше една от първите книги к...
02.09.2010 21:26
Това беше една от първите книги които прочетох на тази тематика, наравно с Фон Деникен. Наистина много добра книжка, все още ми седи на равта и чат-пат си я препрочитам. Има много подобни книги, но ме впечатли една написана от българкси автор. Казва се "Тайнствената сила на пирамидите" на Богомил Герасимов. Първо я прочетох в нета, а после си я купих. Препоръчвам я. Разгледай из блога ми има интересни публикации, което ми напомня да ъпдейтна съдържанито..
Поздрави :)
цитирай
9. universalnite000 - Ре 8. pelikan4o
02.09.2010 21:43
Благодаря ти , ще погледна . Поздрави и за теб :)
цитирай
10. universalnite000 - Наистина много интересни неща си ...
02.09.2010 21:50
Наистина много интересни неща си събрал в своя блог, позволявам си да дам линк към една от публикациите , която ми направи впечатление : http://pelikan4o.blog.bg/history/2010/06/09/tainstveniiat-nan-madol-tihookeanskata-veneciia.559076
цитирай
11. pelikan4o - то нещата са наистина много..
02.09.2010 22:17
Препоръчвам ти и тази :
http://pelikan4o.blog.bg/technology/2009/08/17/misteriite-okolo-koraloviiat-zamyk.381107
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11. pelikan4o
02.09.2010 22:21
:) Колкото повече - толкова повече . Обичам обмяна на инфо . Ако и ти си харесаш нещо от моя блог - значи всичко е ок ;)
цитирай
13. universalnite000 - Интересен за мен откъс от твоята ...
02.09.2010 22:27
Интересен за мен откъс от твоята статия :

С малки изключения почти всичко в замъка е изградено от единични каменни късове, тежащи около 15 тона всеки. Най-тежкият е цели 30 тона, а най- високи са два монолита - всеки с височина от 7,6 метра.Тежащата 9 тона въртяща се врата и е едно от най-удивителните приспособления. Тя била толкова добре нивелирана, че дори и дете с леко побутване, е можело да е отвори. Магичната врата продължава да се отваря до 1986 г., когато внезапно спира. Екип от инженери се опитва да разгадае механизма й, а за демонтирането й са били нужни шестима мъже и 50-тонов кран. Едва след като вратата бива отстранена, инженерите разкриват тайния механизъм, който Едвард е използвал, за да балансира деветтонния каменен блок. Едвард пробил дупка от върха до основата на високият осем фута каменен блок, без да използва каквито и да е било електрическо оборудване и поставил вътре метален прът. Каменният блок се държала на стар метален лост, който бил ръждясал и което било причината вратата да спре да се отваря. След като лостът бил подменен,вратата заработила отново. През 2005 г. механизмът отново спира да работи и отново е поправен, макар никога да не си връща първоначалната лекота, с която вратата се движела."
цитирай
14. pelikan4o - разбира се, събрал си доста инфо...
02.09.2010 22:43
разбира се, събрал си доста информация,ще мине време докато разгледам всичко, но те поздравявам за блога :)
Между другото, реших да пусна едно предложение за отделен раздел, в който хора с подобни на нашите интереси да си пишат свободно.
Ако желаеш може да го подкрепиш :)
цитирай
15. universalnite000 - Ре 14. pelikan4o
02.09.2010 22:45
:) Насреща съм , вече гласувах в блога ти , а сега прилагам линк и тук - за всеки , който има такива интереси : http://pelikan4o.blog.bg/novini/2010/09/02/predoljenie-za-nov-razdel-v-blog-bg.599982
цитирай
16. pelikan4o - Благодаря
02.09.2010 22:58
и лека вечер от мен :)
цитирай
17. universalnite000 - Ре 16. pelikan4o
02.09.2010 23:02
:) Лека и неусетна, последвана от изпълнен с творчески търсения ден ти желая !
цитирай
18. анонимен - Unikalna kniga
03.09.2010 01:06
Това е просто уникална книга, който не я е чел и се интересува от тези неща да не я изпуска.
цитирай
19. razkazvachka - Може би Наска навежда на идеята, че
03.09.2010 10:32
картината е съобразена с различни нива на възприемана - картина в картината в картината - рисувани по лицето на земята, набраздявано и повреждано - дали случайно само...
цитирай
20. universalnite000 - Ре 19. razkazvachka
03.09.2010 10:48
Аз вече съм махнал от речника си думата "случайно". Права си за различните нива на възприятие . Най-важното е , че те образуват едно мисловно цяло ;)
цитирай
21. miaa - Благодаря ти за благодатния постинг Нео Нула!
03.09.2010 12:09
Възможно е в най- скоро време да разберем, откъде идва това великолепно чудо!
Има неща, които са съвършени в нашите очи. Да се научим да ги възприемаме и разпознаваме, да научим техния първоизточник зависи само и единствено от нас.
Въпрос на правилно познание и възприятие.Истина е, че е свързано с по- висша цивилизация. Поне за мен е така!Моето мнение не е миродавно:) Хубав ден и слънчево настроение!
цитирай
22. universalnite000 - Ре 21. miaa
03.09.2010 12:15
:) Отбелязвам, че мнението ти съвпада с моето, Миа . Това е една малка брънка от цялата верига , която води към космическите цивилизации . Благодаря ти за мнението и от мен също хубав и творчески ден :)
цитирай
23. alexmunro - Ако трябва да се изучава палео-а...
03.09.2010 18:53
Ако трябва да се изучава палео-астронавтиката, трябва да се изучи основно Наска и артефактите намиращи се в Андите.
цитирай
24. universalnite000 - Ре 23. alexmunro
03.09.2010 20:13
Имаш право - усещам, че там ще изкочат много от тях . В следващите откъси, които подготвям това се усеща, макар и завоалирано .
цитирай
25. pelikan4o - Да, Наска е едно невероятно място..
04.09.2010 00:00
освен линиите,фигурите и удължените черепи другото нещо, което ме впечатли беше начина по който са изравнили въровете на планината за да построят тази "писта" ето снимка : http://farm5.static.flickr.com/4044/4482307202_d492bd4741_o.jpg
ето и линк с малко повече снимки: http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=128228&page=2
Това е нечовешки труд, направен с такава точност! Гледайте поредицата на History Channel, Ancient Aliens ако не сте. С нетърпение очаквам продълженията.
цитирай
26. alexmunro - Определено има много артефакти на ...
04.09.2010 12:42
Определено има много артефакти на Земята, който не са изучени достатъчно доказващи така наречените палео-контакти.Съществуват и такива подсказващи съществуването на много древни цивилизации.Най-ярък пример за това са гигантските статуи открити на великденските острови оставени от Лемурийската цивилизация съществувала далеч преди Атлантите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3817141
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )