Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2010 11:34 - Арнолд Мостович - "Ние от космоса" (откъси)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 9444 Коментари: 15 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Въз основа на направените изследвания Блумрих твърди, че именно тук, край брега на днешното езеро, което някога е било част от морски залив, са се заселили първите хора, преживели гибелта на потъналия континент, от който днес са останали само легенди и многобройните полинезийски острови. Сигурно не е нужно да добавям, че всичко това противоречи на тезите на официалната наука, която не иска да се раздели с улегналите схеми и оставя без внимание новите източници, новите открития, по смелите нови възгледи.Но за щастие няма такава сила, която може да задържи науката на едно място. И така, да се надяваме, че рано или късно ще се променят и официалните мнения за произхода на индианците, историята на Южна Америка и тази на Тиауанако.Тиауанако е комплекс от каменни постройки и скулптури, който се намира на няколкостотин километра на югоизток от езерото Титикака, откъм боливийската му страна.Това е комплекс, съставен от пирамиди, скулптури, останки от храмове, в художествено отношение доста примитивни, с изключение на един от тях - Вратата на Слънцето.
Днес е невъзможно да се установи точната история иа Тиауанако, а раждането на града , тъне някъде в мрака на миналото и дори фактите от книгата на Блумрих не казват нищо за възрастта на тези руини.Има специалисти, които са посветили живота си на изследването на града.Най-изтъкнатият между тях е Артур Познански, прекарал тук дълги години.Плод на неговите наблюдения е книгата „Тиауанако.Произходът на човека", издадена през тридесетте години.Инките, разпитвани за историята на Тиауанако по времето, когато Писаро завладявал Перу, твърдели, че градът от самото начало на тяхната история е тънел в развалини. Според легендите на аймарите, обитавали тези места преди идването на инките, Тиауанако бил най-старият град в света, построен от бога Вира-коча („Кон-Тики - белият гигант") преди създаването на Слънцето и звездите.Друга легенда, която и до ден днешен обикаля сред индианците, твърди, че Тиауанако е бил построен от белите гиганти (а може би това са били качините?) за един ден.Трябва да добавим, че археологическите разкопки, ръководени от Познански, позволили да се открие в този район съществуването на пет цивилизации, всяка от които е оригинална сама за себе си.Не само Тиауанако, а пет града (дали само градове?) са цъфтели и изчезвали в местата, където сега царуват всесилните руини.Съществуването на тези цивилизации може да се установи по метода на стратификацията (слоевете), но той не позволява да се определи възрастта и времетраенето на всяка от тях. Познански не се колебае да върне началото на Тиауа нако със 130 века но-назад от приетата досега официална теза. А тя гласеше, че Тиауанако е на 3000 години. Според Познански той е бил създаден преди 16 000 години. Симон Уайсбърд, която също работила тук продължително време, пише, че останките, които биха позволили да се установи началото на този град, са били унищожени от мисионерите, а не многочислените следи били умишлено прикривани от самите инки.За Познански Тиауанако е люлката на американския човек. „Оттук са тръгвали хората, които трябвало да основат в други райони подобни градове и които е трябвало да организират разпръснатите орди ..."
Една от най-често повтаряните легенди, записана още от първите испански летописци, е интересна с това, че се свързва в известен смисъл с характера на скулптурите, срещани в Тиауанако и не само в Тиауанако.
И тъй, тази легенда гласи, че преди много години, когато нашата планета е била обитавана единствено само от животни, над езерото Титикака се появил голям, блестящ космически кораб, който кацнал в средата на езерото на Острова на слънцето.
От този кораб слязла жена с форми, подобни на формите на днешния човек, като само черепът й бил удължен, с дълги уши и с четири свързани с ципи пръсти. Името й било Орехона — или „С дълги уши". Орехона пристигнала от планетата Венера. Изпълнила своето посланичество на Земята и от връзката й с голям тапир се родили няколко десетки деца. Орехона се върнала на родната си планета, а от децата й се появило човечеството.
Добре ще бъде да коментирам тази легенда с няколко забележки:
Първо: По-голямата част от фигурите, чиито скулптури се намират в Тиауанако, се характеризират именно с дълги уши и с четири пръста. Това се отнася и за скалните рисунки в тези райони. Подобни дълги уши и тесни черепи имат впрочем и скулптурите на Великденския остров.
   Второ: Някои барелефи, намиращи се на “Вратата на Слънцето”, бяха приети от Александър Казанцев за венериански  календар.... image 


Тагове:   мостович,


Гласувай:
42



1. savremennik - Споменаваш за венериански кале...
14.09.2010 11:55
Споменаваш за венериански календар . У маите са били намерени два от така наречените „венериански” календари. Единият се състоял от 240 дни, а другият от 290.В първия случай(според първия календар), когато годината се равнява на 240 дни, продължителността на деня била 36 часа, а според втория календар (290дни), продължителността на деня била 32 часа.
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. savremennik
14.09.2010 12:00
:) Добре си се информирал . Ще допълня само : за това, че такива календари са съществували на Земята в древността говорят и опитите на физиолозите – ако човек бъде оставен в подземие без часовник, той започва да живее по свой вътрешен, по-древен ритъм, сякаш денят е 36 часа.
цитирай
3. universalnite000 - И още нещо за календара : за съжал...
14.09.2010 12:03
И още нещо за календара : за съжаление маите не са успяли да усъвършенстват Венерианския календар. Малка разлика между истинския цикъл на Венера и 584 дни използвани за приближение не дали възможност за дългосрочни прогнози свързани с движението на Венера. Маите събирали данни и работили върху проблема стотици години до момента в който испанците дошли през 1519 година. По това време традициите свързани с Венерианския календар станали фрагментирани и в днешно време няма групи маи които следват Венерианския календар. Обаче базовите знания за циклите на 260-дневния Свещен календар и 365-дневния Слънчев календар (the tzolkin and haab) все още се ползват от маи живеещи в планините на Гватемала.
цитирай
4. анонимен - Няма никакви данни извънземни п...
14.09.2010 12:17
Няма никакви данни извънземни посетители да са идвали на Земята. Също така няма и никакви следи ,които да са оставили от идването си. Няма от къде да знаем как изглеждат хуманоидите /ако има такива / от други далечни и евентуално населени планети.
цитирай
5. universalnite000 - Ре 4
14.09.2010 12:23
;) Чак да ти завиди човек на увереността, с която го твърдиш. Когато си непредубеден изследовател осъзнаваш повече , както е посочено и в книгата на Мостович, а и много други на подобна тема !
цитирай
6. alexmunro - Няма никакви данни извънземни п...
14.09.2010 13:16
анонимен написа:
Няма никакви данни извънземни посетители да са идвали на Земята. Също така няма и никакви следи ,които да са оставили от идването си. Няма от къде да знаем как изглеждат хуманоидите /ако има такива / от други далечни и евентуално населени планети.


Предпочитам невъзможното, което убеждава, пред възможното, което звучи неубедително!
Не трябва да се забравя, че контактите с извънземен интелект, най-вероятно са осъществявани и се осъществяват на качествено друго ниво на духоматерията, все още недостъпно за нашето разбиране!
цитирай
7. universalnite000 - Ре 6. alexmunro
14.09.2010 13:34
Разбира се, има и такива контакти , при това не са изолирани случаи . По-важното е , че трябва да имаме скромността да признаем, че не сме осъзнали все още много неща ;)
цитирай
8. galatceq - Поинтересувах се за историята на ...
14.09.2010 13:45
Поинтересувах се за историята на майските календари . Тези календари са свързани с катастрофата на Земята , с които не бил изменен радиуса на въртене по орбитата ,но се увеличило дневното въртене на планетата чрез преразпределение на водата от континента към полюсите, което от своя страна е един от признаците за появата на ядрена зима. Интригуващо звучи ! ;)
цитирай
9. universalnite000 - Ре 8. galatceq
14.09.2010 13:51
Действително интересно !
цитирай
10. taidzi - Преди 25 хиляди години нашата пл...
14.09.2010 19:34
Преди 25 хиляди години нашата планета се е превърнала в гигантски Чернобил и ние, съвремените хора, сме потомци на мутантите, появили се в резултат на тази катастрофа. Това показват резултатите от международното изследване, което обаче не обяснява кой и защо е започнал тази древна ядрена война. Учените само предполагат, че тогава са съществували могъщи цивилизации, разполагащи с технологии, чиито тайни не са известни и до момента.
цитирай
11. universalnite000 - Ре 10. taidzi
14.09.2010 20:15
Аз също имам версия за след Атлантида - http://universalnite000.blog.bg/drugi/2009/10/02/planetata-sled-kraia-na-atlantida.408252
В някои отношения се разминаваме , в други - съвпадаме !
цитирай
12. apostapostoloff - Извънземните
15.09.2010 04:41
Извънземните им се притекли на помощ и ги светнали как да си направят обществени тоалетни. Това е видно от папирусите на св. Врангел Ангелогласний.
цитирай
13. анонимен - Сетих се за фон Деникен.
15.09.2010 09:02
Има десетки доказателства за посещенията на извънземни. Богът на Инките Виракоча е бил такъв. А може би е прав и авторът на " Бог и боговете са били хора", че всички богове са пратеници от друга планета.
цитирай
14. universalnite000 - Ре 12. apostapostoloff
15.09.2010 10:47
С чувство за хумор приемам и това мнение :)))
цитирай
15. universalnite000 - Ре 13. poligor
15.09.2010 10:51
Наистина фон Деникен е успял да направи едни добри изследвания . Друг автор , който заслужава внимание в тази област е Майкъл Царион . Надявам се картината за извънземното присъствие да стане пълна !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3816213
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )