Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 11:12 - Д-р Майкъл Нютън - изследвания по въпросите за душите ( част 3 )
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 11858 Коментари: 34 Гласове:
44


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                     ЕТАПИ НА ХИПНОЗАТА

 

    Представете си, че умът се състои от 3 концентрични кръга. 3-те пръстена не са строго отделени. Те са по-скоро като порьозни слоеве, система за филтри на човешките мисли. Представете си хвърлен във водата камък. Първият, най-външен слой е съзнанието – нашият ежедневен център за критика, анализ и вземане на решения. Вторият- среден слой – е подсъзнанието, където се съхраняват физичните ни споемни, включително от минали прераждания. Той е и центърът на емоциите и въображенията. Творчески настроените хора с доминираща дясна мозъчна половина като че ли черпят по-лесно от тези източници, отколкото другите. В средата пък лежи третият концентричен кръг – на свръхсъзнанието, в което са складирани спомените на божествените ни души. В различни етапи от хипнозата имаме възможност да минаваме през ниват, съдържащи съзнателните, безсмъртните и божествените ни спомени. Умът на вечната душа е произлязъл от енергиен източник на върховна концептуална мисъл, далеч надхвърляща битуващите тук представи. Свръхсъзнанието разкрива безсмъртието и дългата ни история. Докато сме в тета-състояние, ние имаме възможност да видим своя произход, миналите прераждания, живота между тях и съществата, които са ни помагали в нашия напредък. Върховно е !

 

                    СЪСТОЯНИЯ НА СЪЗНАНИЕТО

 

    А) Бета-състоянието е напълно будното състояние на съзнанието

    Б) Алфа-състоянието включва леко, средно и дълбоко ниво на транс:

    - по-леките етапи са онези, които обикновено използваме при медитация

    - средните като цяло се свързват с възстановка на спомени от детството и минали травми. Този етап е подходящ за модификация на поведението, например отказ от цигарите.

    - дълбоките състояния включват възстановка на спомени от минали прераждания

    В) Тета-състоянието се намира на границата на загуба на съзнанието и разкрива областта на свръхсъзнанието, т.е. духовния ни живот между преражданията

    Г) Делта-състоянието е фазата на дълбок сън  

 

                   В МАЙЧИНАТА УТРОБА

 

    Често ще откриете, че има препятствие пред сливането на душата с плода в майчината утроба. Освен съпротивата на телесния ум има и втори фактор, който ограничава душата по време на ембрионалния етап на живота. Умът на майката може да е затворен за бебето поради емоционални или физически травми, включително тревога, страх, потиснатост, гняв или желание за аборт. Тези отрицателни фактори може да се появят при първо дете или съвсем млада майка, особено ако тя е неомъжена. Може да има недоволство, че е бременна с нежелано дете в късен етап от живота. Ако майката има брак без любов, това също може да причини блокаж. Разбира се по-опитните души могат да преодолеят в доста висока степен отрицателните емоции от страна на майката като използват усъвършенстваните си в хода на еволюцията енергийни полета.

 

                     ЕДНО ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ НА ВРЕМЕТО

 

    Твърде възможно е в сега-то на духовния свят събитията всъщност да не се движат, а да се движат единствено времевите линии на нашата застаряваща материална Вселена. Във всяко събитие хората имат възможност да избират и влияят върху курса на живота си. Тъй като можем да подходим към дадено събитие различно, значи сме в състояние да променим изхода му. Питане към онези, които смятат, че събитията не могат да бъдат променяни от свободната воля – дали поне приемат факта, че реакцията и поведението ни към тези събития имат известно влияние върху изхода ?

 


Тагове:   Майкъл,   д-р,   нютън,


Гласувай:
50



1. galatceq - Хората, подложени на хипноза, нито ...
05.11.2010 11:44
Хората, подложени на хипноза, нито сънуват, нито халюцинират. Ние не сънуваме в хронологическа последователност, нито халюцинираме в непосредствено състояние на транс. Когато пациентите са поставени в транс, честотата на техните мозъчни вълни намалява от Бета - състоянието на будност - и минавайки през междинния Алфа етап, достига различни нива в Тета обхвата. Тета е хипноза - не сън. Когато спим, ние се намираме в крайния Делта етап, където съобщенията от мозъка се отвеждат в подсъзнанието и получават израз в нашите сънища. В Тета обаче съзнателният разум не е подсъзнание, затова ние можем да получаваме и да изпращаме съобщения като всичките канали на паметта са отворени.
Необходимо е да се даде повече информация ;)
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. galatceq
05.11.2010 11:49
:)) На репликата - с отговор : Повечето от нас смятат, че човешкото въображение е всесилно и може да измисли всичко. Но в действителност това далеч не е така. Психолозите знаят, че всички фантазии, които се раждат в главата ни, са обусловени на първо място от конкретни културни, национални и религиозни традиции, съответстващи в рамките на даден социум. Това добре се вижда по примерите с фантазиите за задгробния свят, получени в рамките на мистичния опит на религиозно ориентирани мислители ( Е. Сведенборг ) и подвижници на различни религиозни конфесии. В случая с описанията на пътешествията на душата след физическата смърт в трудовете на Нютън имаме нещо съвършено различно. И е невъзможно то да се внуши на религиозно настроени хора.
цитирай
3. galatceq - Нали съм Мара подробната, ще трябва ...
05.11.2010 12:14
Нали съм Мара подробната , ще трябва да си кажа още нещо от Нютън - свързано е с усещанията при самото прераждане : "Всички мои пациенти ми казват, че преходът на душите им от духовния свят до ума на бебето е сравнително по-бърз, отколкото обратния път. Каква е причината за тази разлика? След физическата смърт нашите души пътуват през тунела на времето и влизат през една врата в духовния свят постепенно. Видяхме, че отиването е предвидено да бъде по-плавно, отколкото завръщането ни на Земята, с цел да се даде възможност на новоосвободилата се душа да се аклиматизира. Като души, които влизат в бебета, ние идваме от едно състояние на всезнание и поради това нашият ум е в състояние по-бързо да се приспособи към заобикалящата ни среда, отколкото в края на физическия живот. След това, докато сме в утробата на майка си, ни се дава допълнително време за адаптиране.
Въпреки че докато сме вътре в майка си разполагаме с това време, това не означава, че сме напълно подготвени за шокиращия удар от раждането, със заслепяващите болнични лампи, необходимостта внезапно да поемем въздух и да бъдем физически докосвани за пръв път. Пациентите ми казват, че са склонни да сравнят момента на раждането с този на смъртта, като физическият шок от това, че си се родил, е много по-голям."
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3. galatceq
05.11.2010 12:19
:)))) Развесели ме с това "Мара подробната" ! Но ти знаеш , че винаги обичам добронамерените уточнения и допълнения , каквито безспорно често ми правиш :)
Това тук е точно от тях :)
цитирай
5. taidzi - С голямо уважение към твоя труд няма ...
05.11.2010 12:39
С голямо уважение към твоя труд няма как да пропусна нещо важно - човек, който не знае космическите закони, не ги спазва, насочван от егоистични подбуди, извършва постъпки, които му причиняват страдания. Така незнанието на космическите закони за човека е източник на постоянни страдания. И докато не знае тези закони и ги нарушава, той ще страда, защото ще създава лошата си карма.
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5. taidzi
05.11.2010 12:45
Да - подобно твърдение според мен е аксиоматично . Не е нужно да сме чели кой знае колко литератувар, за да сме убедени - достатъчно е да изследваме своя собствен живот ;)
цитирай
7. taidzi - Сложните човешки взаимоотноше...
05.11.2010 12:55
Сложните човешки взаимоотношения, колкото и произволни да изглеждат, са обект на кармична регистрация и регулация. Всички наши мисли, желания и постъпки остават фиксирани в пространството на фините нива и носят своите причинно-следствени връзки.
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7. taidzi
05.11.2010 12:58
:) Напълно си прав - това е един от космическите закони !
цитирай
9. анонимен - Много ти благодаря за интересното ...
05.11.2010 13:45
Много ти благодаря за интересното четиво. Колко неща ми стават по-ясни
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9. анонимен
05.11.2010 13:51
:) Моля , за нищо . Нали целта е знанията да се споделят ?
цитирай
11. galatceq - :)))) Развесели ме с това "...
05.11.2010 14:17
universalnite000 написа:
:)))) Развесели ме с това "Мара подробната" ! Но ти знаеш , че винаги обичам добронамерените уточнения и допълнения , каквито безспорно често ми правиш :)
Това тук е точно от тях :)

Иска ми се един ден тези неща да се учат и в училищата - животът ни ще е различен с тях !
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11. galatceq
05.11.2010 14:25
Хубава мечта имаш . Дано стане и реалност ;) :)
цитирай
13. miaa - Здравей Нео Нула! В този ред на мисли,се сетих за
05.11.2010 15:46
за квантовия физик Еван Харис Уолкър, който е дефинирал човешкото съзнание чрез математически термини." В изследване на психиката: предизвикателството за науката" Уолкър отбелязва" сега ние се намираме, в един момент на времето, за който определени, реални знания, могат да осигурят основа за концепцията за Бог!"Той твърди, че съзнанието е нефизично, но реално съществуващо..По- нататък той обяснява , че физическите величини, които могат да послужат, като връзка между съзнанието и събитията от физическия свят, са сравнително добре очертани от физиката. Мен ме заинтригува това,Уоркър е много интересен човек, той твърди, че съзнанието не е продукт на физиологията на мозъка:всъщност вярно е точно обратното: съзнанието оказва пряко влияние върху мозъка.
Прието е , че хората, които се занимават с метафизика и парапсихология, не вярват в Бог.Това не е вярно.В действителност квантовата физика доказва съществуването на съзнание, което е само на една стъпка от съществуването на Бог.В светлината на квантовата физика/ включително доказателства за съществуването на паралелни светове/, холографската теория на Прибръм дава научно обяснение, както на проникванията в свръхсъзнателния разум, така и на хипнотерапията, чрез техники за прогресия.Представяне на духовните реалности, като водачи и висш Аз по време на сеанс ускорява терапевтичния процес. Той има духовно измерение понеже хората са духовни..
Една много обширна тема с много нюанси и размисли..Аз си позволих да обърна внимание само на една малка част от човешкото съзнание и неговото проявление. С обич и уважение:)
цитирай
14. анонимен - допълнение по темата
05.11.2010 15:53
Да допълня само: всеки, на който му е на сърцето тази тематика трябва да се запознае и с трите книги на д-р Нютон така както са представени от самия него. Става въпрос за хронологията на издаване на книгите. Чудесно са поднесени и ако читателят не е предубеден ще научи много от скритото познание. След задълбоченото им прочитане читателят е нов "човек" в пълния смисъл на думата. За съжаление голямата част от деградиралото човечество е в състояниеда задуши всеки кълн на духовното познание и може би няма да се достигне до официално изучавне на тези знания в училищата. Справка-нетрдиционната медицина например
цитирай
15. universalnite000 - Ре 13. miaa
05.11.2010 16:06
:) Привет, Миа !
Отлично синтезиране си направила на основните положения , залегнали в изследванията на различните учени по въпроса . Подобно на galatceq не спираш да ме изненадваш приятно с интереса си и своите допълнения по темите .
цитирай
16. universalnite000 - Ре 14. анонимен
05.11.2010 16:08
:) Отлично казано - от коментара разбирам , че сте човек със задълбочени познания в тази тематика . Моите поздравления !
цитирай
17. miaa - Опитвам да намеря отговори за ду...
05.11.2010 16:10
Опитвам да намеря отговори за духовните измерения ,Нео Нула:)
Хубав ден!
цитирай
18. universalnite000 - Ре 17. miaa
05.11.2010 16:14
:) Знам и мога само да се радвам, че се срещам виртуално с такива устремени хора като теб , Миа . Успех и много положителност в този хубав ден ти желая :)
цитирай
19. анонимен - Загадка:
05.11.2010 17:48
Какво е УЧЗ ?
цитирай
20. universalnite000 - Ре 19. svery
05.11.2010 17:55
:) Имаш чувство за хумор - навярно ме пробваш дали съм гледал навремето "Мечето Ръкспин", където имаше ОЧЗ ? ;)
Ще се радвам ако кажеш и нещо по темата в постинга ми :)
цитирай
21. анонимен - nex
05.11.2010 21:50
Когато аксиомите са неверни или най-малкото непълни - теориите изградени върху тях също са неверни.
Твърдението на автора е една полу-истина, полу-манипулация с цел очакван резултат. Областта на фазите на мозъчни състояния на човек са клинично и емперично изследвани.
Ако ви се чете - http://www.neuroacoustic.com/sleep.html
Успех.
цитирай
22. novex - Постинга е чудесен
05.11.2010 22:09
Само са доуточня че под съзнание се има предвид Ума. Другото е че, когато сме в плода на майката, детето приема кармичнният багаж както от майката така и от бащатата, програмите за бъдещото развитие на детето се копират подомно на "копи и пеист". Така, детето когато се роди в първата си годинка то има Пълно разбира за заобликалящата действителност, то е Чистото на съзнанието, но после тези програми/кармата, закона причина следвствие/ го хващат ума в капан и така цял живот.
цитирай
23. alexmunro - Малко Физика
05.11.2010 22:11
От гледна точка на квантовата физика, времето е константа и същевременно е относително, с други думи, от наша гледна точка времето "тече", както следва по закона за гравитацията - около големи маси материя то забавя своя ход и обратното, като е във състояние на пълен колапс спира своя ход, но от нашата позиция.
Същото е валидно и за скоростта на светлината - колкото е по висока скоростта на едно тяло, толкова повече времето забавя своя ход за самото тяло, като при скорост равна на скоростта на светлината то спира да "тече", докато при нас ще изминат стотици милиарди години.
Има една съществена преграда!
Ако едно тяло бъде ускорено да такава скорост по един или друг начин, неговата маса нараства до безкрайност, то и затова фотоните в покой нямат маса.
E=m.c2 това е формулата.
Енергията е равна на масата по скроста на светлината на квадрат.
Има две неща, които се разпространяват по бързо от скоростта на светлината!
Гравитацията - 500 пъти по бързо, тоест 300 000km/sec по 500.
И мисълта, чиято скорост на практика е неограничена.
Както и светлината, скороста на разпространение на мисълта, не зависи от своя източник!
цитирай
24. novex - Квантовата механика и Ума
05.11.2010 22:17
цитат от "Ти си Това" на Р.Ч.
"- Когато физиците се опитаха да обединят гравитацията с квантовата механика, се наложи да въведат понятието "имагинерно" време. В имагинерно време няма разлика между посоките напред и назад. От друга страна, когато става въпрос за "реално" време разликата в посоките напред и назад е твърде голяма. Защо помним миналото, а не бъдещето и възможно ли е психологичната стрела на времето да бъде в имагинерно време при човека?..
Според мен умът "живее" в имагинерно време. Казват, че помним миналото, а не бъдещето, но има хора като Нострадамус, Ванга и други, които са помнели бъдещи събития - и това е факт. За да се направи предсказание за бъдещо събитие, умът трябва да е в имагинерно време, иначе такива хора просто не биха запомнили предстоящите бъдещи случки, нали? Всъщност, физичните закони са характерни за материята и силите, които тя поражда, но не и за ума. Ти знаеш, че във Ведите се казва, че този, който е освободен от условностите на ума, познава миналото, настоящето и бъдещето. Сега разбираш, че обусловеният ум помни миналото и настоящето, а необусловеният ум помни и бъдещето. Сиреч, необусловеният ум се "движи" в имагинерно време, в което няма разлика в посоките напред и назад."
цитирай
25. universalnite000 - Ре 21. анонимен
05.11.2010 22:31
Добре , има разлики в инфото от линка ти - това те кара моментално да изключиш всичко , да се довериш само на този източник от д-р Джефри Tомпсън ?
цитирай
26. universalnite000 - Ре 22. novex
05.11.2010 22:32
Прав си за капана , но си има начини да се излезе ( препрограмиране ) от него
цитирай
27. universalnite000 - Ре 23. alexmunro
05.11.2010 22:34
:) Щастлив съм да имам за приятел такъв ерудит като теб . Особено важно уточнение направи за скоростта на мисълта - нещо , което все още преобладаващата научна мисъл не признава ;)

Благодаря ти и бъди благословен , скъпи приятелю !
цитирай
28. universalnite000 - Ре 24. novex
05.11.2010 22:36
:) Добро напомняне . Достатъчно е да си припомним и за холографския модел на вселената
цитирай
29. novex - Излизането от капана
05.11.2010 23:33
за него си има опрелена практика /тип медитация/ тя се предхожда обаче от Интелектуална практика. Когато човек няма необходимито знание, незнае какво трябва да прави. Трупането на "правилното" знание е Интелектуалната практика, я те предхожда практиката за освобождаването на Чистото съзнание.
цитирай
30. universalnite000 - Ре 29. novex
05.11.2010 23:40
От моите опитности по въпроса знам колко важно е да се занимаваме с кундалини .
За съвременния човек нанадолния поток от енергията на кундалини се е превърнал в нещо естествено. Той се осъществява чрез прекомерна загуба на телесна, умствена и сексуална енергия. Докато това е факт, кундалини не може да се издигне до по високи полета. Ако обаче този нанадолен поток се обърне нагоре, чрез процес на духовна дисциплина и техники като медитация, мантри (свещени звуци), пранаяма (енергийни и дихателни техники), физически пози като мудри, мъдростта на различаването (джнана йога) или безкористна дейност (карма йога), кундалини започва да се издига. Ако това издигане е пълно и се преодолее оставането задълго на кундалини във втората чакра (свaдишхана), където човек изпитва необикновено силни сексуални желания, човек стъпва на правия път и е освободен от опасности и клопки. Това обаче е възможно при много малко хора – това са родените почти съвършени. Обикновено кундалини се издига частично и тогава ще се появяват разнообразни премеждия.
цитирай
31. анонимен - Като гледам тука всички дискутиращи вече всичко важно от отдавна са разбрали, научили и приложили
06.11.2010 04:42
Универсумите им са на длан, времената, вселените, волите и неволие и прочие. И Ванга трева да пасе. (
цитирай
32. universalnite000 - Ре 31. анонимен
06.11.2010 08:38
Подигравай се, щом това е избора ти , аз бях писал нещо преди за подобни случаи :

Непрекъснато срещам хора, които внезапно са се пробудили и са започнали да виждат света в нова светлина. Те не могат да разберат защо преди не са могли да видят онова, което сега е очебийно за тях. Но причината е проста. По-рано в живота си те са действали предимно и единствено чрез съзнателното ниво, онази част от нас, която е подложена на големите ограничения на физическото тяло. То може и да е, и в повечето случаи е програмирано от съобщенията, които непрекъснато получава чрез очите и ушите в този контролиран от дисбаланса свят и ние можем да повярваме на някои нелепости. Когато отново се свържем с всички нива, нашите възприятия отразяват напътствието на нашата по-висша мъдрост и разбиране, и ние виждаме в какъв побъркан свят живеем. Когато се осъществи това повтроно свързване, то може да заприлича на преливане на язовирна стена, докато познанието и информацията прииждат в съзнателното ниво. Това може да е травмиращо време, през което вие ще се питате какво става с вас и вашия живот
цитирай
33. mileidi46 - !!
09.11.2010 10:53
Pozdravi i priqten den!!:))
A nqkoi,nikoga nqma da izleznat ot kapana...za6toto suznatelno ne iskat!!
Vupros na izbor..!!!
цитирай
34. universalnite000 - Ре 33. mileidi46
09.11.2010 16:13
:) Привет , подобен да е и твоя ден !
Да - някои не искат излизане ....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3803734
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )