Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2010 10:10 - Общи положения за самостоятелни занимания с медитация по вертикалните енергии (вибрации)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 11488 Коментари: 33 Гласове:
60


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Вертикалните енергии – това са вибрациите, които идват от планетите, съзвездията, звездите. Имената на енергиите (вибрациите) носят в себе си максимално доближено до Изначалния еталон качество на звучене за дадена енергия. Работейки с тях, ние можем да хармонизираме нашите ефирни и плътни тела с техните вибрации, което носи отработване на нашите проблеми, болежки и ни води към ново енергийно ниво. Освен това спомага за повишение вибрациите на телата ни, което води до съзнателно създаване на Светлинно тяло, необходимо за прехода към други измерения на Сътворението.
    Моето предложение от общ характер за медитация : седнете изправен(а), заемайки поза, която ви е удобна ( може също и в легнало или седнало положение ). По възможност си осигурете спокойствие. По-нататък, когато овладеете тази практика в достатъчно добра степен, ще можете да медитирате във всяка обстановка. След това е необходимо да произнесете ( било на глас или на ум ) името на вибрацията ( с напредъка на медитативния процес е нужно да се прави за всяка чакра поотделно ) и да се концентрирате върху горния край на главата, където е коронната чакра. През нея енергийния поток идва вътре в главата и се спуска надолу, към точката между веждите – чакрата Трето око. Съсредоточавайки се върху този център, може да усетите изпълването му с вибрацията ( с напрежение, пробождане, тежест или друго ; всичките усещания в чакрите и тялото са индивидуални ). После вибрацията протича надолу в гърлената чакра и по-надолу по гръбначния стълб към всички останали чакри : сърдечната, слънчевия сплит, половата и коренната чакри. След всчико това насочваме тази енергия обратно към върха, като отново следваме всички чакри, завършвайки с коронната.
    Недейте по време на протичането на енергията да си представяте нещо странично или да се опитвате да ускорите движението й с волеви усилия. Всичко трябва да става естествено, при максимално възможна отпуснатост на съзнанието. Тогава всяка чакра ще пропусне през себе си вибрация с интезитета, на който максимално е способна в този момент, а ефирните тела ще попият толквоа енергия, колкото са способни да усвоят. Ние по този начин позволяваме на енергиите-вибрации да действат вътре в тялото ни. 
    При протичането на енергията някои започват да виждат цветове, други усещат раздуване, натиск, нагряване – не само в чакрите, но и в тялото и неговите различни части. Не се плашете : така се движи, тече и прониква у вас тази енергия. Освен това – дори да нямате усещания, това не означава , че енергията не действа ; както и наличието на усещания не значи, че всичко е нормално, някои от тях могат и да са изкривени от съзнанието. Излизането от медитативно състояние е добре да става постепенно, както например след ставане от сън и връщане към обичайното будно състояние. Понякога след медитацията известно време остава леко усещане от протеклата енергия.
    Важно е да се спомене, че има и хора, които работят по-лесно с енергиите, започвайки от коренната чакра. В такъв случай се концентрирайте отначало върху нея, после насочете енергията към половата чакра, след това към слънчевия сплит, сърдечната, гърлената, Третото око и завършете с коронната чакра.
Можете да започнете занимание с която и да е от енергиите, така чакрите ви ще възприемат оптималното количество енергия през тях. Медитацията може да бъде с едно от названията или няколко на един път ( на названията ще се спра в следващите постинги ) , един път или няколко в деня, времето за медитиране остава по ваше усмотрение
    При желание за видими резултати е желателно ежедневна практика, примерно по няколко пъти на ден и в началото времето за медитация да е от порядъка на 2-5 минути. Особено внимание обърнете в случай, че усетите как енергиите проникват нормално и всичко се получава добре. В такъв случай под влиянието на тези вибрации започва пренастройка на ефирните тела и чакри, и при енергетичното “пренабиране” са възможни непредсказуеми последици като например загуба на съзнание и нарушена координация, както и обостряне на хронични заболявания. Усвояването на новите енергии от организма на човека често е съпроводено от неприятни усещания или леки неразположения, които после изчезват : мигрена , емоционален срив . Всичко това е свидетелство за започналата пренастройка на ефирните ви тела.
    Ако по време на медитацията вие почнете да заспивате, то не трябва да се плашите, понеже в първите опити е трудно да се задържи бодрото състояние при включени в медитацията ефирни тела и съзнанието ни като че ни “застрахова” от голямото изобилие на енергии. Понякога при медитация може да възникне усещане за разтягане, като че ли се е увеличил ръста. Не се противете на това, съзнанието и подсъзнанието знаят какво точно става с вас. Ако все пак през медитацията възникне постоянно чувство на дискомфорт, по-добре е да се прекрати.
    Добър вариант е да медитирате в двойка с още някой човек. Разбира се, при възможност оптимален вариант е до вас да има човек с опит в медитативната работа. 

    Пожелавам успех на всички, които ще се решат на тези медитации !



Тагове:   общи,   медитация,


Гласувай:
62



1. universalnite000 - Питане - предложение към всички, ...
04.12.2010 10:27
Питане - предложение към всички , които са заинтересовани от темата : ако желаете , ще напиша специален постинг за чакрите и тяхното местоположение . Има хора, които са наясно с него, но дори и един да иска - ще има и тази информация !
цитирай
2. universalnite000 - Ре 2. mominasylza
04.12.2010 10:34
:) Привет, радвам се, че намина !
Няма проблем да питаш за всичко , което ти е неясно . Само ще помоля за още малко търпение , за да подготвя постингите с конкретните названия .
Тук е малко дъждовно в момента , дано при теб денят е слънчев и позитивен :) Поздрави !
цитирай
3. universalnite000 - Специално подчертавам в случай че. ...
04.12.2010 10:46
Специално подчертавам в случай че .... - "Ако все пак през медитацията възникне постоянно чувство на дискомфорт, по-добре е да се прекрати."
цитирай
4. miaa - Добър ден, Нео Нула! Медитацията ...
04.12.2010 12:17
Добър ден, Нео Нула! Медитацията разкрива истинската, най- благотворната същност на човека. Хубава статия/ ще практикувам /и ще се радвам на подробна информация за отделните чакри и тяхното предназначение:)
Благодаря за мъдростта:)
цитирай
5. universalnite000 - Ре 5. miaa
04.12.2010 12:46
:) Привет , Миа !

Благодаря за мнението ти , както винаги ще се постарая да откликна и на нуждата от информираност . Бъди в Светлина ! :)
цитирай
6. galatceq - Очаквам с нетърпение постингите ти ...
04.12.2010 12:59
Очаквам с нетърпение постингите ти с наименованията :) Това ще е нещо ново за мен ;)
цитирай
7. universalnite000 - Ре 7. galatceq
04.12.2010 13:04
:)))И все пак - малко търпение , моля ... Бързата работа - срам за майстора ....
цитирай
8. taidzi - С уважение към твоя труд - считам, че ...
04.12.2010 13:38
С уважение към твоя труд - считам , че е пропуснато нещо от важно значение : надите .
цитирай
9. universalnite000 - Ре 9. taidzi
04.12.2010 13:44
;) Мда , като се замисля - имаш право . Но така е - колкото и да се стараеш, не можеш да обхванеш всичко . Очаквам пояснението ти :)
цитирай
10. taidzi - ;) Мда, като се замисля - имаш право. ...
04.12.2010 13:50
universalnite000 написа:
;) Мда , като се замисля - имаш право . Но така е - колкото и да се стараеш, не можеш да обхванеш всичко . Очаквам пояснението ти :)

Надите са като нервни канали от по-неуловима и фина етерна сустанция. Те са хиляди на брой и са много важни като движещи механизми за навлизането и циркулирането на жизнената сила(прана) в организма. Това е важна част от изживяването на Кундалини. Кундалини протича през тези етерни нерви като усъвършенства и обновява целия организъм и ви приближава към по-висши духовни и ментални енергий. Трите основни нади са Сушумна (духовна същност), която се издига от центъра на гръбнака. Ида, притежаваща женска полярност (можем да я наречем отрицателна) и Пингала - мъжка полярност (положителна).
цитирай
11. universalnite000 - Ре 11. taidzi
04.12.2010 13:59
Точно на място , остава да бъде свързано и с другата информация .:) Благодаря ти !
цитирай
12. alexmunro - Медитация
04.12.2010 14:30
Приятелю, ето едно допълнение от мен.

http://alexmunro.blog.bg/drugi/2010/09/01/meditaciia.599144
цитирай
13. universalnite000 - Ре 13. alexmunro
04.12.2010 14:36
:) Чудесно , винаги ценя и твоите допълнения , приятелю . Сега отивам да прочета ! Поздрави :)
цитирай
14. universalnite000 - Един впечатляващ откъс от постинга ...
04.12.2010 14:44
Един впечатляващ откъс от постинга на моя приятел , който не мога да не споделя тук :

Медитацията възниква постепенно. Тя не е нещо, което може да се "прави", тя е нещо, което се случва спонтанно само след като сме овладели практиката. Но за да възникне медитацията трябва да се съдадат спокойни и благоприятни условия. Преди да овладеем ума си, най-напред трябва да успокоим неговото обкръжение. В момента умът е като пламък на свещ, нестабилен, трепкащ, непрекъснато променящ се, обвяван от силните ветрове на нашите мисли и чувства. Пламъкът ще гори спокойно само, когато успеем да успокоим въздуха наоколо. Следователно ние ще можем да се отпуснем и да се докоснем до природата на ума си, когато успокоим бурята на нашите мисли и чувства.
цитирай
15. savremennik - При моите постове медитацията също ...
04.12.2010 15:26
При моите постове медитацията също е застъпена http://savremennik.blog.bg/technology/2010/10/03/meditaciia-naukata-proglejda-za-nevidimoto.614856
цитирай
16. universalnite000 - Ре 16. savremennik
04.12.2010 15:30
:))) Много медитиращи имало тук , сега ще прочета и при теб . Поздрави !
цитирай
17. savremennik - Предизвикано от този постинг реших ...
04.12.2010 16:58
Предизвикано от този постинг реших да пусна нещо и аз : http://savremennik.blog.bg/technology/2010/12/04/anatomiia-na-energiinoto-tialo.645455
цитирай
18. balgarski7vinarki - mnogo polezen savet, mnogo
04.12.2010 19:13
I eto i ot men- lichna tehnika za zdrave- legnete i se otpusnete, ne mislete za neshto konkretno- zapochete da se sasredotochavate varhu prastite na krakata- edin po edin- az zapochvam s desen krak, sled tova -sashtoto s prastite na razete- varhovete na prastite- edin po edin, kogato prikluchite , kato neprekasnoto darjite vrazka sas vsichki do saotvetnia moment etapi- "opanete" energiata- t.e. vrzka mejdu vsichki punktove na konzentrazia - moje da visualizirate iskriashto kalbo energia v dvete dlani-te sa obarnati kato pri joga- nagore ,kam nebeto.Sashto moje da prodaljite sas "Zmiata"-kachvaneto na kundalini po idata i pingalata do vrazka s nebeto. Bojestveno e ako uspeete da namerite nachin da praktikuvate na priroda.Pomaga pri vsichki sluchai sreshtu stresa i usilva saprotivitelnite sili .Uspeh.
Hare... i Om namo Shivaya
цитирай
19. universalnite000 - Ре 19. balgarski7vinarki
04.12.2010 19:20
:) да не сме медитирали по един и същи начин ? Тази техника е много добра, когато искаш да видиш етерника и при по-добра концентрация - цветовете на аурата .
Но за нея трябва малко повече време , както и за издигането на Кундалини . Очаквай в следващите постинги названията на вибрациите, за които говоря тук .
Поздрави :)
цитирай
20. kikowsky - В това упражнение виждам голяма прилика с
04.12.2010 22:39
магура-йогата. Още повече, че се говори за вертикални енергии. Впечатленията ми са, че във фигурите вертикалните черти покават движението на енергиите.
Браво, чудесна статия!
цитирай
21. universalnite000 - Ре 21. kikowsky
04.12.2010 22:47
:) Но разбира се - паралелът, който правиш е напълно уместен . Всяка фигура, буква, число е носител на някаква вибрация или енерго-информационен пакет . Ще дам един простичък пример, дошъл ми на момента : съчетанието "ха" носи заряда на жизненост, веселие , но ако разменим буквите в "ах" - става страдание , мъка ;)
:) Удоволствие е за мен че се разбираме така лесно !
цитирай
22. kasnaprolet9999 - Тук не видях да си написала нещо за ...
04.12.2010 23:14
Тук не видях да си написала нещо за мантрите, без тях не може да се направи добра медитация. Възможно е това да е продължение и аз да съм изпуснала началото, но редно е по някакъв начин това да се отбележи ако е така. Карала съм курсове по трансцедентална медитация и там са ни обучавали на тези неща. Говорили са ни за ползите от медитацията и как се отразява тя на хората. Тук това не се вижда, направо се започва със същносттаа. Изпуснала ли съм началото?
цитирай
23. universalnite000 - :) Привет ! Напълно уместно пи...
04.12.2010 23:23
:) Привет !
Напълно уместно питане , все още не съм ги изброил , защото ми трябва известно време за групирането им според тяхната функция , предвидил съм да бъдат за : работата с ефирните тела ; съединенията на полярностите в човека ; изхвърляне на ненужния материал (баласт) и заземяване ; активация на ДНК и работа с етерника, астралното и менталното тела .
Не изключвам да има и още .
цитирай
24. kasnaprolet9999 - Все пак, хубаво е да бъдат на малко ...
04.12.2010 23:38
Все пак, хубаво е да бъдат на малко по-достъпен език. За хората, които не са се занимавали с това, ще им бъде трудно. Може би трябваше да споменеш за мантрите като необходимост в общ план, за да е ясно, че не може да се започне медитация без няхь, а по-късно да навлезнеш в тези подробности и видове мантри. Поздрави, захванал си се с трудна материя, която следва да се направи по-разбираема за всички тук, тогава ще имаш повече последователи.
цитирай
25. universalnite000 - Ре 25. kasnaprolet9999
04.12.2010 23:45
:) Да, не е от лесните теми и може би преди това ще се спра на чакрите . Приемам всякакви мнения и допълнения .
цитирай
26. amrak - *
05.12.2010 13:53
Поздравявам те за темите с медитацията Нео!
Една добавка от мен за чакрите, която считам за основна, понеже и в началните ми етапи на медитация чакрите за които ще опиша кратко бяха първите, за които разбрах и започнах да надграждам с вибрацията.
Става въпрос за енергийните центрове в стъпалата на краката. Факторът заземяване, за който споменаваш по-горе, че си предвидил. Първият ен. център се намира на около 30тина сантиметра под стъпалата, в земята, това е чакрата с която се осъществява връзка с ядрото на планетата и заземяване. Следващите са двете чакри в стъпалата на краката, точно в ходилата са и също способстват за обмена на земните енергии и заземяването. Следващите са двете чакри в колената, за които нямам съществена информация, освен че съответстват на определени аспекти на егото и при болежки в колената трябва да се изгладят някои негативни качества. Следващата свързана със заземяването е коренната чакра, общо взето те са заземителните чакри или тръбопроводът забит в земята, който ще способства за заземяването на гръмотевицата /всъщност гръмотевицата не слиза от небесата в земята, а точно обратното, първо намира добър проводник с връзка земя и тогава електрическата дъга се осъществява от долу нагоре - илюзия е,че гръмотевицата слиза, същото е с кундалини, природни закони :) / Та, основното за земните чакри е заземяването и който е изучавал електротехника бързо ще си обясни техните свойства. Движението на енергията в тези земни цантрове е както нагоре, така и надолу и заземяването е основен процес, който позволява интегрирането на енергиите от висшите планове и интегрирането на личността, т.е. ако няма добро заземяване, то трудно биха протекли тези финни енергии, защото първата ни връзка на планетата е тази с ядрото й. И още за движението на ен. при медитация е именно да се визуализира тази връзка със земята, както в началото на медитацията, така и в края й, последното при завършване на мед-та - заземяване. за да няма задържане на ен-я. свъшиха буквите :)
цитирай
27. universalnite000 - Ре 27. amrak
05.12.2010 15:51
:) Привет и отново благодаря , приятелю !
Допълнението ти за заземяването е много точно , от мен само остана да кажа , че заземяването и балансирането са свързани с кафявия цвят. Енергията на
Земното гравитационно поле е кафяво. Зaтова прахта, пясъка, кората на
дърветата, малките насекоми и животни са в кафяви тонове, защото всички те
участват в Земното гравитационно поле.
цитирай
28. estirbg - Осъзнайте си приятели!
09.12.2010 23:11
Определено "медитацията " с Библията е по-полезна и всичко, което е вън от нея не е от Бога, а от Неговия враг! Не знаете какво вършите и как Сатана ви е впримчил в неговите познания...само и само да ви отдалечи от Бога и Неговото Спасение...Моля ви, проумейте в каква измамна клопка на "себепознание" и сакрални "знания" сте попаднали...Размислете какво печелите и какво губите срещу илюзии и съмнителни изживявания. Съветвам ви от най-добри чувства!
цитирай
29. universalnite000 - Ре 29. estirbg
10.12.2010 09:18
:) С този патос сякаш искаш да върнеш времето назад ?
Само че не знаеш, че и Исус е бил медиум в резултат от занимания с медитацията, която ти отричаш .
цитирай
30. estirbg - "Медиум", в днешния смисъл е твърде различно от смисъла и значението на "медитация"
10.12.2010 12:33
В Словото не на едно място е посочвано, че Исус се е усамотявал и се е молил на Своя Отец. Молитвата е връзката на човека със Своя Създател и е твърде различен контакт от контактът"медитация" на източните религии, които концентрират мисълта на човека навътре, към човешкото естество. т.е. ти правиш себе си Бог, което е абсолютно неправилно и пагубно...Ева беше подмамена по същия начин -"Никак няма да умреш!Ще бъдеш като Бог!". Източните езически религии са продукт от същите внушения на вековния враг: "Няма смърт, ще се преродите, ще се самоусъвършенствате, вие сте богове !"
Затова и Бог е бил ревностен към Своите повеления, които е дал да бъдат пазени от израелския народ, като абсолютно им е забранявал да не блудстват с други религии, които е могло да покълнат дори чрез бракове на израилтяните с партньори от чужди племена...
Разберете, Сатана е много интелигентен и по интелигентен начин ще ви оплете в мрежите си, за да ви отнеме живота във вечността...
Затова непрекъснато ви насочвам вниманието към Книгата на книгите - Тя дава спасение и Тя дава отговор на всички въпроси!
цитирай
31. universalnite000 - Ре 31. estirbg
10.12.2010 17:43
В стари постинги изписах много за преиначаването на истините от религиите . Ако имаш време и желание - прочети .
А забеляза ли в профила ми нещо :" Не забравяйте, че тази планета не е модел за рационална мисъл и онова, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от вселената да настръхва." ;)
цитирай
32. kleopatrasv - Откакто спрях да медитирам редовно ...
10.12.2010 19:11
Откакто спрях да медитирам редовно забелязвав, че енергията ми изтичя не където трябва, а към пръстите на ръцете.., проблем ли е?
цитирай
33. universalnite000 - Ре 33. kleopatrasv
10.12.2010 19:34
Сигурно имаш предвид не отива към чакрите както би трябвало и се насочва към пръстите ? Да, когато се прекъснат за по-дълго време заниманията енергията вече не тече по зададените канали . Но аз правя и друго - когато усетя , че е станало това, насочвам изтичащата енергия към фините полеви структури (тела) . Ефектът при мен е добър !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3811239
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )