Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2011 16:32 - Връзката със Сириус
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 14696 Коментари: 27 Гласове:
54


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

  Oт древните времена и през многобройни цивилизации Сириус – “Звездата на Кучето”, е била винаги обградена от мистерия. Езотеричните учения от всички векове са приписвали на нея специален статут и окултен символизъм. Учените пък са я свързвали с миналото и настоящето на Земята и нейния материален израз.

   Какво прави Сириус толкова специална ? Дали това е фактът, че тя е най-ярката звезда в небето, или пък има с нас древна мистериозна връзка ?

   Сируис е разположена в съзвездието “Голямо куче”, заради което е известна като “кучешка звезда”. Тя е над 20 пъти по-ярка от нашето Слънце и 2 пъти по-масивна от него. През нощта Сириус е най-ярката звезда в небето с нейната синя светлина. Нищо чудно, че Сириус е привличала  вниманието на всички цивилизации. Но дали има други причини за този интерес.

   Артефактите от древните цивилизации разкриват, че Сириус е имала голямо влияние върху астрономията, митологията и окултизма. Тя е била считана за “слънцето зад слънцето” и за източник на неговата мощ. Ако нашето слънце с топлината си поддържа физическия свят жив, Сириус поддържа жив духовния свят.

   В древен Египет Сириус е била считана за най-важната звезда на небето. Астрономически тя е била основата на цяла религиозна система. Била е наричана Сотис и асоциирана с Изис, богинята-майка. В египетската митология Изис е женския аспект от триъгълника, формиран от нея, Озирис и техния син Хорус. Древните египтяни са почитали Сириус и почти всички техни действия са били асоциирани по един или друг начин с нея. Анубис – богът на смъртта с кучешка глава е имал връзка с кучешката звезда. Тот (Хермес), големият учител на човечеството, също е свързан със Сириус. Египетският календар е бил свързан с движението на Сириус и появата й точно преди наводненията на Нил през лятото.

   Движението на Сириус е било наблюдавано и от древните гърци, шумери, вавилонци и други цивилизации. Звездата е била считана за свещена.

   “Кучешката звезда” е предвещавала идването на горещите и сухи дни на юли и август. Оттам е и изразът “летните кучешки дни”.
image

   Според учени голямата пирамида в Гиза е била построена в перфектно съотношение със звездите, особено със Сириус.

   Орион, който се асоциира с бога Озирис, е отговарял за фараонската камера, докато Сириус, асоциирана с богинята Изис, е отговаряла на камерата на кралицата.

   През 1971 г. се появи книгата “Мистерията на Сириус”, в която се твърдеше, че догоните, древно африканско племе в Мали, са знаели подробности за Сириус, които са невъзможни за постигане без използването на телескоп. Догоните са разбирали бинарното естество на Сириус, въпреки че не са разполагали с технологията да направят такова откритие . Това води до извода, че догоните са имали пряка връзка със същества от Сириус.

   Според митологията на догоните човечеството се е родило от Хоммо-амфибийна раса, която е населявала планета, обикаляща Сириус. Те са кацнали от небето в кораб придружаван от “огън и гръм” и са дали на хората своите знания. Това означава, че Хоммо са били пришълци от Сириус, които са дошли на Земята в древно време, за да научат египтяните за Сириус и за нашата собствена слънчева система. Знанията впоследствие са били загубени по пътя на еволюцията на човечеството.

   Шумерите, египтяните и вавилонците също изграждат своята митология върху архетипа на “големия учител от небесата”. Според цивилизациите, той е известен като Енох, Тот или Хермес Трисмегистус, т.е. духовният учител на човечеството. Тот-Хермес е учил хората в Атлантида, която е станала най-напредналата цивилизация, преди да изчезне в големия потоп. Оцелелите от Атлантида са стигнали до няколко страни, в това число Египет, за да споделят получените от извънземните знания. Близостта на маитеи египтяните може да се обясни с общия им контакт с атлантите.

   В днешните дни култът към Сириус е свързан с окултен символизъм и с тайните общества, т.е. с масонерията. Нещо повече. “Кучешката звезда” е фокус на символиката на тайните общества. Повечето от тях даже носят нейното име.

   Присвояването от масонерията на символиката на Сириус обаче не променя факта за нейното древно въздействие върху човечеството и възприемането на дуалистичната представа на света – добро и зло, мъжко и женско, черно и бяло и т.н.

   Египетският йероглиф, представляващ Сириус, се интерпретира като символ за космическо единство – фалусът , обелискът , представлява Озирис, лоното представлява Изис, а звездата – Хорус. Разбира се, и тази символика е била открадната от масонерията и е била използвана в техните структури в различните части на света.

   Може да се каже, че независимо от споровете, Сириус е възприемана като източник на сила и знания.  
image

Източник : "Строго секретно"




Гласувай:
55



1. анонимен - brigadiri.com
04.08.2011 16:43
hubavi s tezi statii
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - :)
04.08.2011 16:48
Любимата ми звезда! Здравей, Нео! Чудесна идея е да поздравиш Сириус по този начин... Така близка е до нас.:) Поздрави!
цитирай
3. karambol5 - И аз благодаря за прекрасния пос...
04.08.2011 16:52
И аз благодаря за прекрасния постинг!
цитирай
4. universalnite000 - Ре 2. malchaniaotnadejda7
04.08.2011 16:54
:) Привет, Надежда , не знаех , че ти е любима звезда и това прави изненадата още по-ценна ! И специално за теб ще споделя нещо, което намерих извън информацията на "Строго секретно" : Догоните твърдят също, че има трета звезда, която те наричат "Емме Я" или "Женската Соргум", и за която твърдят, че е по-голяма и по-светла от Сириус Б и също се върти около Сириус А. Дали Догоните не знаят нещо повече от нас? Дали наистина няма Сириус В?

Поздрави и творческо настроение ! :)
цитирай
5. universalnite000 - Ре 3. karambol5
04.08.2011 16:59
:) Привет !
Е, не е от най-изчерпателните , но се радвам, че е дал нещо положително за теб . Поздрави и успехи от мен ! :)
цитирай
6. malchaniaotnadejda7 - :) Благодаря ти, Нео!
04.08.2011 18:47
Да, чувала съм за третата звезда, но не знаех името й. Толкова е истинско. Емме Я! Желая ти всичко хубаво от сърце! И вдъхновение...:)
цитирай
7. bven - Поздравления за темата, Унив. 000! Освен всичко това, Сириус има и еднство с рода Дуло!
04.08.2011 20:19
Доц. Татяна Ярулина пише за огромното влияние, което оказват при формирането на българската цивилизация познанията за Сириус, Орион и “Учението за върховното единство с Полярната звезда”. Прабългарите са знаели за тройната звезда Сириус.
В преданията от древността е отбелязано, че алп Бури (вълк), полубог, станал първоучител на българите, като ги научил да добиват огън, да изпичат глинени съдове и да леят метали. Наличието на тройната система - Сириус А, Сириус В и Сириус С, е дало отражение и върху делението на българите: ак-българи, или аржани от “арг” – сребро, (сребърни, бели българи); карабуржани (черни българи) и златни българи. Древнобългарските държави са се делели на три части - център, ляво и дясно крило.

В българската хералдика центърът на държавата и кана субиги е свързан с черния цвят. Според преданията на африканското племе догони, черният цвят олицетворява звездата джудже Сириус В, която е извор на всичко в материалната вселена.
Робърт Темпъл свързва корена “арк” със Сириус. Арка на санскрит означава слънце. Свещеният древен град на българите се нарича Аркаим. Той е основан третото хилядолетие пр.н.е. и се намира в Югоизточен Урал. Аркам на санскрит означава “далеч, колкото слънцето, дори до слънцето включително”. Древните египтяни са смятали Сириус за духовното слънце на нашата система.
Много знатни волжско-български родове, попаднали в Русия през периода XII – XVII век, запазват в своите гербове символите на Сириус. Такива са Кутузови, Шувалови, Голицини, Толстой, Романови, Годунови и др.
http://silverunicorn.org/forum/index.php?topic=47.0
Хубава вечер!:)))
цитирай
8. zahariada - Здравей, приятелю!
04.08.2011 20:37
Има една теория, че родината на сириусците е Земята. За съжаление не помня книгата и автора (руски), но ще я намеря, в която описва как Сириус си търси родината. Много интересно е описано. Не успях да я дочета и ми се езагнездила в главата, но не помня къде я открих. В мрежата беше, цялата книга. Поздрав и хубава вечер!
цитирай
9. universalnite000 - Ре 6. malchaniaotnadejda7
04.08.2011 21:14
:) Благодаря ! Ще помисля върху възможността да събера материали за този аспект - третата звезда , и ще го оформя в постинг .
цитирай
10. universalnite000 - Ре 7. alav
04.08.2011 21:16
:) Благодаря и аз, доволен съм, че с тази статия успях да напомня за позабравени истини . Хубава вечер ! :)
цитирай
11. universalnite000 - Ре 8. bven
04.08.2011 21:24
:) Чудесно допълване направи , bven ! Бях чел за връзката с българите , но от теб научих още нюанси . Благодаря ти и хубава вечер от сърце ! :)
цитирай
12. universalnite000 - Ре 9. zahariada
04.08.2011 21:27
:) Привет , приятелю !
Много интересно звучи това, което анонсираш , особено като знаем, че инкарниращото се съзнание в своята еволюция преминава през множество форми и планетни системи . Ще очаквам с интерес твоята бъдеща публикация . Поздрави и запази същата увереност ! :)
цитирай
13. ckarlet - Интересна статия за Сириус! П...
04.08.2011 21:56
Интересна статия за Сириус!
Поздрави и от мен, Universalnite000!
цитирай
14. universalnite000 - Ре 14. ckarlet
04.08.2011 22:22
:) Привет , дано е било полезно , ckarlet !
Положителна вечер ! :)
цитирай
15. eonalightholder - Само искам да допълня връзката, че ...
05.08.2011 01:19
Само искам да допълня връзката , че илюминати са посветени в египетските мистерии ,които по оригинал са Атлантски (на едната школа) и за това символите се намират и у масоните.
цитирай
16. wasteland - Айдеее и тука илюминати :) Абе ...
05.08.2011 01:47
Айдеее и тука илюминати :)

Абе хора - вие сигурни ли сте, че нямате психически проблеми ;)))
цитирай
17. bven - Тук намерих още нещо за Сириус. Хубав ден на всички!:)))
05.08.2011 07:57
http://savremennik.blog.bg/technology/2010/10/31/sirius.627632
цитирай
18. veninski - Поздравление за статията!
05.08.2011 11:26
Поздравление за статията!
цитирай
19. zoqsun - !
05.08.2011 13:06
Благодаря,приятелю,любимита ми звезда !!!Ето какво казва Дънов за Сириус ,Според Учителя, Сириус е жилище на светли същества със висока култура:

„В Сириус има една култура два пъти по-възвишена отколкото на Слънцето.” [5]

„Много от човешките същества по другите системи са далеч по-напреднали от човека, защото са излезли по-рано от великия първоизвор на живота. Тяхната мъдрост е толкова велика, че културата на хората, в сравнение с тази на Сириус например е още в своите пелени. Съвременните хора пред съществата на Сириус не са даже и деца.” [6]

Учителя посочва звездата като следваща стъпка на земното човечество по пътя на неговото космическо израстване:

„Като минете през Юпитер, през Марс, през Венера, през Сатурн и през всичките крайни планети, най-после ще дойдете в слънцето, през неговия университет, дето ще прекарате сто години. Това са сто слънчеви години. Там ще прекарате двa милионa години като дете, 25 милионa години като възрастен и още толкова като стар. След това ще напуснете слънцето и ще отидете да живеете на Сириус. Там ще прекарате 500 милиони години като стар, още толкова като възрастен и толкова като млад.” [7]

Не е случаен по всяка вероятност и факта, че началото на Божествената нова година (19 август) в България се случва няколко дена след хелиакалния изгрев на Сириус, когато звездата става добре видима над хоризонта.

цитирай
20. анонимен - А връзката с главния мозък?
05.08.2011 16:09
А връзката с главния мозък?
цитирай
21. universalnite000 - Ре 16. eonalightholder
05.08.2011 18:01
:) Благодаря ти .
Докато царският двор бил преместен в Тива, Илюминатите и техните мистични школи за посвещение в тайната останали на старото си място. Те използвали храма, построен от Ехнатон като своя главна квартира и така се отделили от държавната йерархия.
цитирай
22. universalnite000 - Ре 17. wasteland
05.08.2011 18:02
Какво да ти кажа - грамофонна плоча, надраскана и буксуваща на едно място - типичен пример на матричен шаблон и стереотип, неспособен да види и надхвърли това което сам представлява..
цитирай
23. universalnite000 - Ре 18. bven
05.08.2011 18:03
:) Благодаря , ценен постинг на savremennik .
цитирай
24. universalnite000 - Ре 19. veninski
05.08.2011 18:04
:) Привет, приятелю и благодаря за интереса ти ! Ще потърся още за едно продължение . Поздрави !
цитирай
25. universalnite000 - Ре 20. zoqsun
05.08.2011 18:06
:) Привет , нали си ме знаеш - след известни паузи винаги намирам по нещо истински интересно. Благодарности и за твоето допълнение , така се постига цялата картина - щом има включвания от приятелите .
цитирай
26. kometapg - Винаги те чета с интерес! Поздра...
19.08.2011 19:04
Винаги те чета с интерес! Поздрави!:)
цитирай
27. universalnite000 - Ре 27. kometapg
19.08.2011 21:47
:) Привет , очаквай в скоро време още по темата за Сириус , благодаря ти за вниманието . Поздрави !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795676
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )