Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2012 11:15 - НА ГРАНИЦИТЕ НА СМЪРТТА ( "Мъртвите ни говорят" )
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 11665 Коментари: 19 Гласове:
51


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   ПРИСТИГАНЕТО в другия свят съдържа различни елементи, които се проявяват в различни моменти. Но техният ред на последователност може да варира и според обстоятелствата някои елементи могат да липсват. Тук няма противоречие или несъответствие между свидетелствата. Просто самата действителност безконечно се наглася към всеки отделен случай. Представете си, че трябва да разкажете на някой извънземен какво се случва, когато човек заболее на нашата планета. Ще му кажете, че обикновено човек вика лекар или отива при лекар, че понякога той може да бъде изпратен в болница, но не винаги; че тогава той вижда в болницата друг лекар, но понякога и същия, и че освен това в случай на злополука често човек вижда първо болницата, после лекаря. . . Всичко това би изглеждало твърде сложно и много смущаващо, докато за нас действителността е проста.
   Нещата стоят горе-долу така и при различните фази, които сега ще опишем. Тъй като обаче става въпрос за относително добре познати факти, особено през последните години, ще се задоволя за всеки един случай да цитирам само по няколко примера и да препращам към най-достъпните трудове.

                   1. Отново виждаме тези, които сме обичали
   В самия момент на смъртта ще видим насреща ни да идват от другия свят някои от скъпите същества, които са извършили прехода преди нас. Те са най-често роднини: баща, майка, братя и сестри, но също и много скъпи приятели, които идват с радост да ни посрещнат и да ни помогнат да направим първите си стъпки в отвъдното.
Свидетелствата са неизброими. Особено откакто прочутите ОГС (опитности на границите на смъртта) се увеличават. Ето един разказ, който заимствам от доктор Муди:
   „Докторът беше отказал да ме спаси. . . Но през това време аз чувствах ума си много бистър. ..Ив този момент забелязах присъствието на един куп народ, цяла тълпа, рееща се на височината на тавана на стаята ми. Всичките - хора, които някога бях познавал и които бяха преминали в другия свят. Разпознах своята баба и една стара училищна приятелка, а също и други роднини и приятели. Виждах най-вече лицата им и чувствах, че бяха там. Всички те имаха доволен вид, за мен това бе една щастлива среща и аз знаех, че те са дошли, за да ме пазят или да ме водят. Като че ли се връщах вкъщи, а те бяха излезли на прага, за да ме поздравят с добре дошъл.”
   Кръгът от посрещани е понякога много по-ограничен и може при по-бурни обстоятелства да бъде сведен до някой непознат; поне в началото. Ето един от тези случаи, от разказа за който цитираме само важните за нас фрази:
   „Намирах се на един танкер. Когато корабът ни потъна, всички ние се удавихме твърде бързо. Аз не страдах. . . Така се движех всред останалите и в един момент си дадох сметка, че се намираме в дълбоки води. . . бяхме се отдалечили, без добре да знаем какво правим. После открихме, че между нас има някакъв непознат. Неговите дрехи бяха напълно сухи и той вървеше така като че ли водата, която ни заобикаляше, не съществуваше. . . След като вървя право пред нас безкрайно дълго време, видях, че се отправяме към нещо, което ми изглеждаше като изгрев; никога не бях виждал по-красиво нещо. Погледнах назад. . . и тогава непознатият сложи ръка на рамото ми и каза: „Не още, трябва да продължим до Долината на Сянката на Смъртта. Едва тогава ще можете да се обърнете, ако желаете.”
    Тогава те достигат до нещо като прекрасна градина, където заспиват. Когато се събуждат, те с огромно удивление се опитват заедно да възстановят поредицата от събития.
   „През цялото това време непознатият беше останал с нас, като слушаше, без да каже нито дума. Накрая го попитах откъде идва и защо ни е довел тук. Той отговори: „О, аз съм само един моряк като вас, но акостирах преди вас, мислех, че мога да ви помогна.”
   Но малко по-нататък в същия разказ идва друг епизод:
. . . „Татко дойде при мен и ние прекарахме заедно чудесни мигове. Смешно е да го наричам „татко”, защото сега той е по-млад от мен; но във всеки случай по всичко личи, че това е той. . .”
   Сега читателят знае защо бащата на този моряк е възвърнал своята младост.   Библейското схващане за Долината на Сянката на Смъртта е също много интересно. И така, както видяхме, предходното свидетелство бе на човек, който само се бе приближил твърде много до смъртта, ио без да премине бариерата. Отнасяше се за една временна смърт. Този път разказът идва от един окончателно мъртъв човек. Свидетелството бе получено от вдовицата и дъщерята на известния полковник Гаскойн по метода на интуитивното писане.
   Скептиците ще се опитват да обяснят нещата другояче, като сведат, както обикновено, всичко до една проста игра на психологични проекции или на халюцинации. Има обаче многобройни случаи, които са абсолютно неподатливи на този род обяснения: когато се отнася за мънички деца, все още неспособни да четат, напълно непознаващи трудовете на доктор Муди или на Й. К. Хампе, които описват измежду покойниците, идващи да ги посрещнат в отвъдния свят, хора, за чиято смърт или дори съществуване те не биха могли да знаят. Ето няколко примера, на които обръща внимание Елизабет Кюблер-Рос:
   „Малко момиченце, което едва не починало по време на твърде тежка сърдечна операция, разказало на своя баща, че е било застигнато от свой брат, до който се чувствало много щастливо, като че ли те винаги са се познавали. Настина момичето никога не е знаело, че има брат. Бащата, твърде развълнуван от разказа на детето, признал, че то е имало брат, починал преди неговото раждане.”
. . . „Да, сега вече всичко е наред. Мама и Петер вече ме очакват”, ми отговори едно малко момченце и с щастлива усмивка изпадна в кома, а оттам в този преход, който наричаме смърт. Добре знаех, че майка му беше починала в момента на злополуката, но Петер не бе мъртъв: бяха го настанили в едно специализирано отделение за тежки изгаряния (колата била обхваната от пламъци, преди да успеят да го измъкнат от нея). Мислех да попитам за Петер, но това не бе необходимо: когато преминавах покрай сестринската стая, едно телефонно обаждане от другата болница ме уведоми, че няколко минути преди това той бе починал.”
   Госпожа Кюблер-Рос обобщава така своите наблюдения:
   „През всичките години, през които извършвах своите проучвания, от Калифорния до Австралия, върху бели или черни деца, аборигени, ескимоси, южноамериканци, либийци, всяко дете, което казваше, че някой го очаква, говореше за човек, който бе починал, дори и само мигове, преди него: и въпреки това нито едно от тях не бе научило от нас за тази скорошна смърт. Съвпадение ли е това? Нито един учен, нито един статистик не може да ме убеди, че това е предизвикано от „кислородна недостатъчност” (както твърдят редица колеги) или от други разумни и научно обясними причини.”
   Но очевидно тези явления не датират от днес. Те не са свързани с никаква апаратура, с никакъв нов медицински метод. Освен това те са познати отдавна и сами по себе си вече биха могли да дадат доказателство за нашия живот след смъртта. Още в началото на века например големият италиански изследовател Ернесто Боцано им бе посветил стотина страници в своя труд. В раздела, озаглавен Поява на покойници пред смъртния одър, той описва подробно не по-малко от 55 случая, които разделя старателно на множество типове:

Случаи, при които появата на покойници е забелязана само от умиращия и се отнася до хора, за чиято смърт той е знаел;

Случаи, при които появата на покойници е забелязана само от болния, но се отнася до хора, за чиято смърт той не е знаел;

Случаи, при които други хора заедно е умиращия различават един и същи призрак на покойник. . .
 
    В този ред Боцано различава шест категории случаи.
   От известно време се знае също, че тези видения на покойници в момента на смъртта твърде вероятно се срещат във всички страни, независимо от расата, културата или религията. Така доктор Карлис Озис и доктор Ерлендур Харалдсон проведоха двойно проучване в САЩ и Индия върху тези прословути опитности на границите на смъртта (ОГС), което показва, че явлението явно наистина е всеобщо. Техният труд се основава върху повече от хиляда случая и е придружен с подробни статистически таблици. От тях научаваме, че тези видения изглежда са по-чести при умиращите, достигнали по-високо ниво на обучение. Индийците са виждали идващи към тях починали хора малко по-рядко от американците, което вероятно би могло да се обясни и с известна свенливост на индиеца пред жената. Фактът, че в Индия мъжете, когато умират, като цяло имат по-малко видения на покойници от жените, изглежда подкрепя това обяснение.


    «Мъртвите ни говорят» — книга, разтърсваща съвременните религиозни и научни схващания за смъртта.
   Реалността на отвъдния живот днес става научен факт. Човечеството влиза във връзка с невидимото...
   Книгата на Франсоа Брюн не само набляга на основните научни открития на 20 век: записа на гласовете на мъртвите върху магнетофонна лента, видеоизображенията от отвъдното, апаратурите за улавяне на гласове и образи от минали събития... Този труд има амбицията също да синтезира и основните насоки на бъдещия ни живот.
   За първи път един пастор и богослов открито се опълчва срещу догмите на католическото християнство, изпразнили от съдържание основните понятия на човешкото съществуване. Нещо повече, посланията, изпратени ни от «мъртъвци» по време на техните общувания с хора от Земята, са преценени от ъгъла на най-големите мистични текстове в различните религиозни традиции.



Франсоа Брюн  



Гласувай:
51



1. malchaniaotnadejda7 - Честита Нова година, скъпи Нео!
03.01.2012 11:35
И макар и земна, от сърце ти желая да е честита за теб!:) Благодаря за всичко, което правиш в този блог, за мен поне е от важност и много се радвам, че те срещнах.:) Не знам, как Андромедианците разбират щастието, но ти го желая от сърце!:)

Колкото до текста - благодарение на теб се запознах със същността не само на тази книга и разбира се, всичко това е неоспорим факт. Мъртвите не са "мъртви" и ни "говорят" не само преди собствения ни физически край. Но да не започвам, че не ми се обяснява на когото и да било, дали си пия хапчетата.:))) Поздрави на Андромеда!:)
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. malchaniaotnadejda7
03.01.2012 11:53
:) Привет , Надя !
Благодаря ти за пожеланията , макар че аз лично не се нуждая от поводи като Нова година за да празнувам . А относно щастието в Андромедански вариант - то е в осъзнаване на многоизмерността на съзнанието . Много успех и за теб , както и творческо вдъхновение ! :)
цитирай
3. virgo - Здравствуй брат ! :)))))
03.01.2012 12:15
Четейки този откъс, осъзнах нещо : всъщност посрещането от близки и обичани хора (роднини и прочие ) , когато минаваш границата на смъртта е капан. Те те отвеждат точно там, където "малките юзерчета" искат да отидеш. - ето и изречението, което провкира това " Всички те имаха доволен вид, за мен това бе една щастлива среща и аз знаех, че те са дошли, за да ме пазят или да ме водят. Като че ли се връщах вкъщи, а те бяха излезли на прага, за да ме поздравят с добре дошъл.”
И като пояснение ще добавя, че това е капан за всеки, който е осъзнал илюзорността на роднинските връзки. За останалите (потопени в илюзията на самсара) това е една "чиста реалност". Лично аз пожелавам на повече хора да осъзнаят, че животът е един сън, проектиран от мозъка ни и поддържан от съзнанието ни. Тук е мястото, където ще споделя едно прозрение, което дойде в много ранна възраст за мен, но което сега осъзнавам с пълна сила и то е" "Съзнанието е съвкупност от енергия, която направлява дейността на човешкия мозък" :) Проникновена и освобождаваща година ти желая, братко <3
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3. virgo
03.01.2012 12:32
:) Намасте , сестриче !
Прекрасно го описваш това с посрещането от роднините . Но наистина това е инфо за по-напреднали . самсарата , която са направили "малките юзърчета" е изградена именно на такива капани , които са емитирани на физическо и астрално ниво. В тази игра е така , за всеки има време да я осъзнае . Благодаря ти за пожеланията , такава да е и за теб ! <3
цитирай
5. miaa - Честита Нова 2012 година Нео!Поже...
03.01.2012 13:42
Честита Нова 2012 година, Нео!
Пожелавам ти щастие и успехи! От сърце!
И нека се сбъдват мечтите ти:)
цитирай
6. borjanmljakov - нео, как мислиш има ли извънземни?
03.01.2012 14:40
.
цитирай
7. virgo - хахаха, borjanmljakov
03.01.2012 14:44
утрепахте змея с препечена филийка :) Мисленето е за вас, за нас е знаенето ;)
цитирай
8. adassa - тук имаше един лаф
03.01.2012 14:48
една патка мислила, мислила и "умряла" :) май се връзва и с постинга , хахаха...може би трябва да я преформим на : една патка мислила, мислила и накрая отишла в астрала ... ;)
Поздрави, Нео за упоритостта!
borjanmljakov написа:
.

цитирай
9. universalnite000 - Ре 5. miaa
03.01.2012 14:54
:) Привет и благодаря , Миа !
Подобно да е и за теб ! :)
цитирай
10. universalnite000 - Ре 6. borjanmljakov
03.01.2012 14:55
:) Боряне , недей се тормози със сложни неща , по-добре си спомни , че на 1000 половината е 500 ;) - не можеш го измисли иначе
цитирай
11. universalnite000 - 8. adassa
03.01.2012 14:57
:) привет, adassa !
Интересна интерпретация на поговорката направихте :))))
Благодаря за пожеланието - упорство не ми липсва ! :)
цитирай
12. monaliza121 - Сърдечни Новогодишни поздравл...
03.01.2012 17:34
Сърдечни Новогодишни поздравления, Нео!:))
Желая ти добро физическо и духовно здраве!:))
цитирай
13. ckarlet - Поздрави, с интерес прочетох ст...
03.01.2012 19:30
Поздрави, с интерес прочетох статията, Нео!
Честита 2012 година! Само хубави моменти и честити дни!
цитирай
14. virgo - :) Не мога да не се усмихна на коментара notredame,
03.01.2012 20:49
ако четяхте между редовете автора, щяхте да сте наясно, че никой не агитира за задгробен живот. За да го напишете, явно просто сте там, където сте. Пожелавам ви приятно пребиваване в "Матрицата", която включва за ваше учудване и астралния свят - т.е. т.нар. задгробен живот. Моите планове са малко по-различни. Успех !
notredame написа:
Virgo,отчайвате ме,хора!"Лично аз пожелавам на повече хора да осъзнаят, че животът е един сън, проектиран от мозъка ни и поддържан от съзнанието ни.".
Авторе,въпреки всичко много ценя публикациите ти.:)

цитирай
15. universalnite000 - Ре 13. monaliza121
03.01.2012 20:59
:) Благодаря ти ! Взаимно да си пожелаем и несекващо вдъхновение ! Поздрави !
цитирай
16. universalnite000 - Ре 14. ckarlet
03.01.2012 21:00
:) Привет и благодаря , Скарлет ! С надежда да е било от полза ! :) Поздрави !
цитирай
17. virgo - Защо ли не съм изенадана ....тази агресия и злоба за присъщи за обитаващите несъзнателно матрицата :)
03.01.2012 22:06
щом се чувствате добре да бълвате гнусотии - давайте на воля. Посрещам коментара ви отново с усмивка :)))))) Няма да коментирам обидите - не сте нито в позиция да ме обидите, нито сте в позиция да изказвате каквото и да е мнение относно моето същество - просто защото НЕ ме познавате :) Хармонична да е вечерта ви :))))))
notredame написа:
virgo,МАТРИЦАТА за мен е най-приятното място за пребиваване!В нея е достатъчно реалистично,сиво и грубо и само силните и разумните се справят успешно в нея,понеже не търсят бягство в бозави учения,за да си притъпяват страха и неспособността за живот.Гордея се,че съм една "непросветена" и недуховна нормална жена от МАТРИЦАТА!Ти и подобни на теб не сте нито раци,нито щуки.Неспособни сте нито да живеете на Земята нормално,понеже като маса сте асоциални,нито сте "духовни" ПРАКТИЧЕСКИ!Нахранили сте се до пълно преяждане с литература и просто толкова!И само толкова!И нищо повече...И дали ви познавам преди да пиша това?-До болка ви познавам...

цитирай
18. svetkavica99 - Помощ
03.01.2012 22:17
Моля ви някой да ми обесни как да слагам картинки плсс
цитирай
19. universalnite000 - Ре notredame
03.01.2012 22:24
:) Привет , реших да споделя и аз нещо , наблюдавайки разменените коментари с Вирго . С част от мой постинг ще изразя мнение за Матрицата и обитаването й :

Нееднократно съм споделял, че инкарнираното съзнание на тази планета обитава в условията на затворен цикъл, известен като Самсара. В какво с няколко думи се изразява този цикъл : раждане - остаряване - болести - физическа смърт ... и отново същото ! Това е най-опростен поглед ; разбира се конфигурациите са по-сложни. След множество размисли и наблюдения успях да изведа един общ знаменател, под който протичат преживяванията с условие да са част от Самсара - това е активния начин на живот с опция за "изкачване" в пирамидалната структура на социума. За ниските и средни нива на инкарнация е напълно в реда на нещата да следват този шаблон , а и те са преобладаващи на Земята . Затова няма да се спирам върху тях , още повече , че всеки има паралелно съществуващи такива инкарнации.
По какво да познаем , че вече нямаме желание да обитаваме Самсара ? От моя опит съм установил няколко сигурни признака : желание за усамотение , висока степен на търпимост , смирение пред обстоятелствата - резултат от прозрението, че те са програмирани от Висшия Аз. Ако се занимавате с медитация има и още по-добри резултати : енергийна икономия, прочит на Акашовите записи. При осъзнаване от гледна точка на чистия интелект вие започвате да виждате своя обстоятелствено протичащ живот не като затвор, а като даденост, която ще ви помогне да излезете успешно от затворения цикъл.
Имам една ключова инкарнация като отшелник, в която суровите условия на живот се оказаха мой голям помощник, за да установя стабилна връзка с моя Висш Аз. Когато тази връзка е слаба или липсва, доминира постъпващата информация от 5-те сетива. Но в техния обхват тя е манипулативна и оставя вибрациите на съзнанието в ниските честоти. Когато възстановите връзката си с Висшия Аз, където вече има панорамен поглед върху ситуацията, установявате в какъв затворен кръг сте вкарани. Започват процеси по прекъсването на връзки с хора, невибриращи на вашата честота.
Същевременно ставате "отворен" за прозрения. Това е естествен етап от периода на излизането ви от цикъла. Други характеристики тук са доброволното самоограничение и безразличието към т. нар. "светски живот". Съвсем естествено не се нуждаем от нечия компания, понеже сме установили, че когато правим нещо, ни ръководи някаква привидно "непозната" сила. Но в нея няма нищо тайнствено. Всеки, който някога е правил нещо със сърце, познава тази сила. Трябва да й се довериш и да не задаваш въпроси.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3817728
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )