Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2012 10:14 - Защо не признават официално телепатията ?
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 17088 Коментари: 32 Гласове:
59


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Добре известният американски журналист Стивън Уолк случайно открива удивителни факти. Оказва се, че много от документираните научни експерименти по отношение на телепатията изглеждат толкова убедителни, че не става ясно защо информацията все още не е известна на широката общественост?


image




   Някои потвърждения на това изненадващо явление са публикувани още през 1951 г. от психолога Доналд Хеб. Той по-късно написа статия за това, защо тези данни, независимо от валидността им, не могат да получат широко разпространение.
"Защо не се приеме екстрасензорното възприятие (ESP) като е научно обоснован факт? За съжаление, ние просто го считаме за един от предразсъдъците, отколкото да изградим наново своите системни концепции. "- казва Хеб.
   Четири години по-късно, в популярното американско списание "Наука" (Science) беше публикувана статия, чийто автор е Джордж Прайс, научен сътрудник на Медицинския университет на Минесота.
   "Онези, които вярват в съществуването на психически свръхчовешките способности, изглежда печелят решителна победа. Може да се каже, че заставиха опозицията да замлъкне "- се казва в статията на Прайс.
   Но той, както Доналд Хеб, счита ефекта на ESP за несъвместим с модерната научна теория. А дискусия за формиране на отделен научен комитет, отговарящ за такива изследвания във висшите академичните среди дори не се обсъжда. Научните експерименти с ESP създават очевидна заплаха за съществуващите научни теории.
   "Между науката и парапсихологиите е налице безмилостна и безкомпромисна конфронтация. Поради очевидната доминация на науката, този удивителен аспект от темата на парапсихологията е обречен на безизвестност "- споделят учени, убедени в реалността на телепатия.

   Въпреки това, за повечето съвременни хора, дори ако има още 10000 убедителни научни аргументи, че това е вярно, все още ще бъде невъзможно да се убедят.За тях това е нещо "изключително". Само онези, които имат личен опит от екстрасензорните възприятия, не са изненадани от тези научни открития.
Онези, които вярват в телепатията, и тези, които не вярват са съгласни в едно: "С признание за съществуването на телепатия известните закони на физиката ще се обърнат с главата надолу." Но eкстрасензориката както знаем, далеч не е единствената причина да се поставят под въпрос някои фундаментални научни теории.
 
   И още за телепатията - http://universalnite1neo.blog.bg/drugi/2011/10/18/fizichnite-vyzmojnosti-na-telepatiiata-informaciiata-kato-en.837180



Гласувай:
60



1. malchaniaotnadejda7 - :) Здравей, Нео!
12.06.2012 12:43
Чуя ли "пара...." и аз се отдръпвам сякаш усещам нещо горещо, което пари! Но това "етикетиране" от само себе си е така относително, противоречиво... Какво значи "истинска наука"?:) Самото разбиране за „истина” е едно от най-противоречивите възможни неща. Затова е и истинско.:) Постингът ти ми припомня, мой разговор с проф. Умберто Еко за истината. Попитах го тогава: "Измислицата – част ли е от човешката природа? Пречи ли ни понякога природната измислица, безсмъртието й, лишавайки ни от динамиката на първородния смисъл?" Той не можа да отговори на това, но сподели: "че “текстът е по-велик от своя автор”, че понякога художествената реалност е по-достоверна и неоспорима от историческата, фактологичната действителност. Смъртта на мадам Бовари е сигурен факт, докато смъртта, на която и да е личност се нуждае от исторически доказателства до откриването на по-нови факти..." заяви той... И така, разсъждавайки за начините на производство на знаци, за троичността на текста, професорът от Милано ми поясни, че: “Ние често използуваме понятието “вярно” и “реално” в битието. Това, което общността признава за вярно е реалното. Съществува фактическата истина “вали”. Ако нямам зад мен една общност, която е решила, кои са условията, че вали, която е решила, че има скреж, че има капки вода... Консенсусът на общността контролира интерпретативната верига на научната истина и на историческата истина. Тя е техен непогрешим гарант. (Фактът, че Юлий Цезар е бил убит и че Наполеон е умрял на остров “Света Елена”)” . Толкова за всеобщата относителност на “неоткриваемите истини” и на “недоказуемите истини”, които не подлежат на “препрочитане и преинтерпретация” от страна на индивида, дори навън да вали дъжд и общността да е единодушна по това. За мен, телепатията е един от „гарантите на истината” – ти ме разбираш.:) Не може да се отрече нещо, което заявява себе си чрез нашето съществуване. Поздрави за постинга!:)
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. malchaniaotnadejda7
12.06.2012 12:51
:) Привет, Надя !
Да, разбирам ти мисълта , както и примера с Умберто Еко . Все в тази връзка споделям едно свое откровение, отнасящо се до истинските търсачи : "По какво се познава дали един търсач на познание е истински ? Най-вече по това , че непрекъснато се стреми да разшири своето познание , предизвиквайки конвенционалното мислене от всякакъв тип . Такава личност не би се спряла пред възникналите за нея проблеми в краткосрочен матричен план , докато другите , които са били с нея спират поради умора , интерес или намиране на удобна ниша ..."
И да не забравя - телепатията за мен не е просто абстрактно понятие , а съвсем съзнателно практикувано явление . Поздрави ! :)
цитирай
3. ykpaina - :(
12.06.2012 14:35
Представителите на "официалната наука" вече не знам кое столетие държат кръгова отбрана и не допускат признаването не само на телепатията ((.

Въпросът в заглавието си има отговор в текста )) - "известните закони на физиката ще се обърнат с главата надолу", "очевидна заплаха за съществуващите научни теории". Науката е бизнес - бизнес на тези, които я финансират - и в крайна сметка те решават какво трябва да знаят "широките народни маси" и какво - не (((

За железобетонния мироглед пък на повечето "официални учени" просто не ми се отваря дума...
цитирай
4. asthfghl - ...(1)...
12.06.2012 14:36
> С признание за съществуването на телепатия известните закони на физиката ще се обърнат с главата надолу

Не е задължително да се "преобръщат". Но със сигурност ще се обогатят.
цитирай
5. universalnite000 - Ре 3. ykpaina
12.06.2012 14:40
:) Привет !
Точно такова виждане развих и в предния си постинг - "Науката - лъжи и прикрити истини" , сега с този текст давам и конкретен пример . Поздрави ! :)
цитирай
6. universalnite000 - Ре 4. asthfghl
12.06.2012 14:41
:) Въпрос на гледна точка .... личното ми мнение е, че ще има "ефект на доминото" за много постулати .
цитирай
7. apostapostoloff - Простичко е! Ама много простичко!
12.06.2012 15:07
Отидете на randi.org и ще видите, че тази фондация дава 1 000 000 долара на всеки, който може да ДЕМОНСТРИРА телепатия. Прави го от шетдесетте години насам. Досега НИКОЙ не е успял да ДЕМОНСТРИРА телепатия и да приебере милиона! Какво следва от това? ТЕЛЕПАТИЯ НЯМА! НЯМАААААА!
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7. apostapostoloff
12.06.2012 15:15
:) Наистина е простичко , но не в смисъла, който влагаш : как очакваш да демонстрират телепатия хора, събрали се за една награда ? За да се овладее тази сила е нужно да се промени и ценностната система , а откровени материалисти няма как да го направят ...
цитирай
9. apostapostoloff - Прзни приказки!
12.06.2012 16:31
Дрън, дрън ярина! Слушам подобни шикалкавения вече половин век. Ама това не променя нещата: никой никъде не е демонстриртал телепатия. Всички опити са се провалили с гръм и трясък. И то не къде да е, а в Меката на парапсихологията Duke University.

Повечко трябва да четете, а не да спорите. Защото спорят само безнадеждните кретени. Така поне е мислел Оскар Уайлд.
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9. apostapostoloff
12.06.2012 16:36
:) Стилът ти на коментиране издава какво се крие зад същността ти ... Ще ти кажа , че когато овладяваш телепатията , както и други способности извън обхвата на 5-те сетива, парите са последното нещо, за което се сещаш . Тогава човек, развил такива способности може само да съжалява откровените материалисти, наблюдавайки ограничения им живот .
цитирай
11. tamperto - "
12.06.2012 18:17
universalnite000, не разбирам защо някой трябва да ти доказва, че нещо не съществува, аз поне така ти разбирам коментарите. Аз ако кажа, че съществуват леприконите, Йети, оная животинка в Лох Нес и горските феи трябва да го докажа, и то не със някакви общи приказки или мърляви снимки. Казваш и доказваш. Не ти де, ти едва ли ще можеш, ама поне някой на когото можем да вярваме.
И първо ако можеш да ми докажеш, че Стивън Уолк съществува и че е добре известен, че нещо гугъла не ми открива нищо за него. Дай линк към нещо негово, че да се запознаем и ние със писанията му.
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11. tamperto
12.06.2012 18:56
:))) Да, на когото можем да вярваме ... ето ти линк за Ствън Уолк ( или Волк ) http://blogs.phillymag.com/the_philly_post/2011/06/07/ufos-mental-telepathy-and-ghost-stories-a-conversation-with-fringe-explorer-steve-volk/
Колкото до другото - аз съм се убедил в реалността на телепатията , затова и подчертавам , че " за повечето съвременни хора, дори ако има още 10000 убедителни научни аргументи, че това е вярно, все още ще бъде невъзможно да се убедят."
цитирай
13. tamperto - "
12.06.2012 19:26
Добро начало, уточнихме че става все пак дума за Steve Volk.
Ако приемем, че двама души са примерно един до друг и се случи да си помислят едно и също нещо в даден момент, това телепатия ли е или е свързано със една съвсем нормална реакция свързана със житейския им опит, съзнателно или несъзнателно разчитане на мимиката или жестовете на насрещния?
За мен телепатия е да седне някой в една зала и да предава мисли на цялата зала, а не на някой избран "случаен" човек от публиката. Тия фокуси ги знаем.
Как мислиш, телепатията двупосочна ли е? В смисъл, че ако може да предава значи трябва да може и да приема? Или пък трябва да могат да седнат двама телепати един срещу друг и да започнат да си говорят? Нещо не ми е ясен механизма.
Кажи как ако не е тайна си се убедил във реалността на телепатията.
цитирай
14. universalnite000 - ре 13. tamperto
12.06.2012 19:37
"Ако приемем, че двама души са примерно един до друг и се случи да си помислят едно и също нещо в даден момент, това телепатия ли е или е свързано със една съвсем нормална реакция свързана със житейския им опит, съзнателно или несъзнателно разчитане на мимиката или жестовете на насрещния? " - това се нарича синхрония ....
Телепатията е двупосочна и в моята практика е ставала с още един човек , за целта е нужно да бъде активирана и чакрата Трето око . Получава се съзнателно мисловно насочване на образ ( по-лесно е ) или изречения към третото око на другия . Излишно е да казвам , че за да е добър контакта , е нужно участниците в него да са на сходни честоти на съзнанието . Фокусите със залите не ги коментирам . Ако ти е интересно - винаги можеш да опитваш , дори и в началото да не се получава
цитирай
15. balgarski7vinarki - osven tova telepatiata v estestven vid trjabva da se distanzira ot
12.06.2012 19:48
modela "bioparametri na saznanieto" i "blqskane s mashina- komputer v poleto na saznanieto za vqvejdane na programi ili prinuditelno izvli4ane na informazia-gavra s duha..."-proslovutata sovetshtina, a slesd tova zakupenit5e ot US i evreite bio-scanningi na mnogo hora s zel zombifizirane, prisposobjavane kqm modela "mashinni robi/donori" i t.n.
Telepatiata e fakt, mnogo medizi znajat za tova-i ot vrqzkata-lekar-pazient i ot terapiite i t.n.
A sqshto i lubimite mi okultni obshtnosti, no si trajat--
цитирай
16. universalnite000 - Ре 15. balgarski7vinarki
12.06.2012 19:54
:) Зомбирането , за което говориш е друга тема ....
Сега поне има достатъчно източници за който желае да започне практика в тази насока , навремето , когато аз започвах нямаше чак толкова , но това не ме е спирало . Поздрави ! :)
цитирай
17. tamperto - "
12.06.2012 20:10
balgarski7vinarki - много си труден за четене.
universalnite000 - ако ми беше дал примера със "аз си мисля за баба ми и тя взе че ми звънна", щях да се съглася донякъде с тезата, макар и пак със едно "НО..". Обаче със тая чакра и трето око ме изхвърли далеч зад тъч линията.
Все пак говорим за "съзнателно предаване на мисли и образи". Тоест, аз да предам /или хайде да не съм аз, някой друг да е, например Х/ някоя сложна формула и той да я напише едно към едно със това което аз /или Х /съм си помислил. Аз не ставам за телепат, понеже не знам къде са ми чакрите, ама ще се поинтересувам.
цитирай
18. universalnite000 - Ре 17. tamperto
12.06.2012 20:17
:) Ти ме попита за моя опит , който и описах . При наличие на добро желание и търпение , можеш да научиш за чакрите, тяхното активиране , за да стигнеш и до успешна телепатия . Забравих да спомена , че когато започвах с тези занимания , бях отказал акохол и цигари .
цитирай
19. tamperto - "
12.06.2012 20:42
е тука вече спираме да си говорим засега, че ако не ми потръгнат нещата, напразно ще съм спрял алкохола и цигарите :D
цитирай
20. universalnite000 - Ре 19. tamperto
12.06.2012 20:46
:) Твоя воля е ...
цитирай
21. asthfghl - 6.
13.06.2012 00:25
> личното ми мнение е, че ще има "ефект на доминото" за много постулати

И разбира се това твое мнение е подкрепено с конкретни емпирични доказателства? Или просто шесто чувство?
цитирай
22. kostadin - Не виждам с какво телепатията може ...
13.06.2012 09:39
Не виждам с какво телепатията може да навреди на науката .Известно е ,че с мисъл е възможно да се намесваме даже и в радиоактивните явления.
За сега се развиват оръжията за оказване на психическо влияние върху хората.Възможността на всички ни да оказваме влияние върху материята е заплаха само за тези които ни управляват за постигане на себичните си лични цели
цитирай
23. liliyanaandreeva - Телепатията е физично явление, а не ...
13.06.2012 13:41
Телепатията е физично явление, а не парапсихология или абстракция! Държи се в тайна(обществена тайна) защото служи за оръжие, с което едни стават "висша" КАСТА, а останалите са роби! И така е от хиляди години! Сега има психотронен телепатичен симулатор, който поддържа властимеещите! Но..."нищо скрито няма да остане"!
цитирай
24. universalnite000 - Ре 21. asthfghl
13.06.2012 16:15
:) Без съмнение има и такива доказателства , голяма част от този блог посветих на публикации с такава насоченост . Моите уважения към хора като Франсоа Брюн с "Мъртвите ни говорят" например .
цитирай
25. universalnite000 - Ре 22. kostadin
13.06.2012 16:17
:) Няма да навреди на науката , а на тези, които държат хората да останат в неведение за нея . Има разлика ....
цитирай
26. universalnite000 - Ре 23. liliyanaandreeva
13.06.2012 16:18
:) ....
цитирай
27. liliyanaandreeva - ПЪРВО ВИЛНЯ… Първо вилня Ве...
13.06.2012 20:37
ПЪРВО ВИЛНЯ…

Първо вилня Великата Инквизиция,
после бесня революционната полиция,
а сега техническата нация
има силиконна “демокрация” –
без камшици,тояги и остени,
а с големи прожекторни антени…
Сеч престъпна,зловеща,незаконна,
телекранна,сателитна,електронна…
Каква е,Господи,ползата,файдата
за толкоз жалко място на софрата,
отнето с жестокости и мародерства,
а наоколо светът мизерства?...
цитирай
28. анонимен - Отидете на randi. org и ще видите, че ...
14.06.2012 18:59
apostapostoloff написа:
Отидете на randi.org и ще видите, че тази фондация дава 1 000 000 долара на всеки, който може да ДЕМОНСТРИРА телепатия. Прави го от шетдесетте години насам. Досега НИКОЙ не е успял да ДЕМОНСТРИРА телепатия и да приебере милиона! Какво следва от това? ТЕЛЕПАТИЯ НЯМА! НЯМАААААА!

Това е много елементарно като доказателство...
Явно сте млади и много неща не знаете.
цитирай
29. анонимен - 25 юли 1959 година...
14.06.2012 19:44
Бях много малък, когато ми попадна в книжарницата една книжка /около 300 - 350 страници, меки корици, заглавието беше нещо подобно на - "Самовнушение и внушение от разстояние"/. Тъй като ме интересуваха подобни неща, си я купих...
Там за първи път срещнах информация за телепатия. Годината ще е била някъде между 1962 - 1965-та.
Та там се описваше за първите опити /официални/ за доказване на телепатията.
През заглавната година, подводницата "Наутилос" слиза на дълбочина, возеща пътник, който е трябвало да бъде "приемник". Горе на сушата е имало друг човек - "предавател".
Имало е четири картинки /помня звезда, 3 вълнички, и другите съм ги забравил..., май имаше кръг.../. Произволно /засичало се е времето в подводницата, и на сушата/, се е "предавала" някоя от картинките, за по няколко минути.
След приключване на опитите, се доказва /чрез теория на вероятностите/, че има "познаваемост" над 60%, което дава основание на учените да заключат, че има "нещо"...
Човекът , който е предавал образите обяснил, че при съвпадение , той е получавал едно чувство на удовлетворение. Но това се е разбрало в последствие, при анализите.
Това е с което съм се сблъсквал по отношение на телепатията , през "ония" години.
Опитите са провеждани от Щатите, но не се заблуждавам, че руснаците са го подминали този въпрос с лека ръка. Доказано е, че те са много напред с "материала", касаещ психотронните оръжия. Да не кажа, че като тях няма други, достигнали толкова много.
Темата е обширна и поста ще стане много дълъг, ако продължа.
Нека някои да не се изказват неподготвени , като отричат тази даденост на мозъка. В по-късни материали съм срещал "познаваемост" до 95%. Та науката не спи, военните - също!
Много важно е, че тези възможности на мозъка, подлежали на тренировки, които завишавали процента "познаваемост".
Това е което си спомням по темата.
Е, има и описание как точно става провеждането на опитите, но то не е толкова важно. А предполагам ще го има и някъде в нета.
цитирай
30. анонимен - :(
14.06.2012 19:48
Проверката на коментара ме обижда!
Повече няма да вземам отношение!
Съжалявам!
цитирай
31. spas67 - Spas
07.11.2012 20:13
За хората от типа "Око да види, ръка да пипне" само ще кажа - Може ли някой да ми каже цвета и миризмата на радиовълните дето пренасят БТВ по ефира? Страха за извоюваното "Местенце" спира развитието напред! Всеки се страхува от промяна на част или цели постолати! По същата причина все още чуваме от учени че пирамидите били "гробници". Не твърдя че това не се изучава и/или не се е изучавало, но само за създаване на преднина на малък кръг хора от управлението и военните. Не е тук мястото да споменавам колко артефакти са заключени във Ватикана, хранилищата на САЩ (зона51) и Русия! Всичко се води от фразата "Ако се окаже че сме залагали на грашна карта какво ще стане с нас!!! И дали ще е професора или кардинала този въпрос спира всичко!!!!!
цитирай
32. bezsmyrten - :)
19.03.2013 23:15
За скептиците които не вярват в телепатията да прочетат книгата ``Гласове в пустинята`` аз я прочетох на испански предполагам я има и на български. Авторката е американка, единствения бял човек допуснат в света на аборигните. Телепатията съществува при тях и доста други чудновати работи които за обикновенния човек е фантастика. Не можеш да предаваш мисли на друг човек ако и двмата не живеят в хармония с природата, човека и природата са свързани и ако скъсаш нишката ставаш кокошка, имаш криле но не можеш да летиш като птиците
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3817118
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )