Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2012 13:17 - Загадките на Тибет : Портали за други измерения ?
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 18419 Коментари: 18 Гласове:
72


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Участниците в последната научна експедиция през 1999 г. разкрили, че ако се прекара ос от основната планина на Тибет – Кайлас към противоположния край на земното кълбо, то тя ще се озове право на остров Пасха, където се намират каменните статуи с неизвестен произход. Когато съединим чрез въображаема линия този остров с мексиканските пирамиди и я продължим по-нататък , ще се озовем точно в планината Кайлас.


   А ако с подобен меридиан съединим Кайлас с египетските пирамиди, отново ще излезем на остров Пасха ! Разстоянието от тибетските до египетските пирамиди , както и от остров Пасха до мексиканските са абсолютно еднакви. В наши дни няма съмнение, че световната система от пирамиди е била отдавна построена с цел връзка на планетата ни с космоса.

                      Тибет – място на боговете

   Тибетската група пирамиди е най-голямата на Земята. Представете си стотици пирамиди, които са разположени равномерно, в строга математическа зависимост от 4-те посоки на света, около основната пирамида – свещената планина Кайлас. Височината на тази планина – 6714 м.

   Всичките останали тибетски пирамиди учудват с разнообразието във формите си, височината им варира между 100 и 1800 метра. За сравнение височината на Хеопсовата пирамида е “само” 146 метра. Всички пирамиди на Земята си приличат, но само в Тибет между пирамидите има интересни каменни конструкции, които заради плоските или вдлъбнати повърхности биват наричани огледала. Стара тибетска легенда разказва, че някога на Земята от Небето дошли Божии синове. Това било много отдавна. Те владеели удивителната сила на петте елемента, с чиято помощ построили гигантски град. Именно там , както утвърждават в източните религии, се намирал Северния полюс допреди Всемирния потоп.

image

   В много източни страни Кайлас се смята за свещена планина. Тя и околните планини били построени с помощта на могъщите сили от петте елемента : въздух, вода, земя, вятър и огън. В Тибет считат тази сила за психична енергия на Вселената, нещо недостъпно и недостижимо за осмисляне от човешкия ум ! А пак тук, на височина 5680 м се намира и знаменитата “Долина на Смъртта”, като през нея може да се мине само по свещена пътека. Ако кривнеш от пътеката – попадаш в зона, където действат тантрически сили. А каменните огледала така изменят хода на времето за хората, попаднали тук, че за броени години те се превръщали в старци.

                                 Каменните огледала

   Тези уникални каменни конструкции имат гладка или вдлъбната повърхност. Най-голямата загадка за науката е способността им да изменят времето. “Времето” – това е енергия, спосбна да се концентрира и разпространява. Пример за времевото действие на тибетските огледала е загадъчната смърт на 4 алпиниста, които по време на експедицията кривнали от свещената пътека, а след завръщането си в разстояние на една година се състарили и починали. Медицината не успяла да установи причина за тяхната смърт.

image

   Всичките каменни огледала имат различна форма и размери. Едно от тях, с височина 800 м се нарича “Каменен дворец на щастието”. Счита се, че то е място за преход в други, паралелни светове. Най-големите огледала са склоновете откъм запад и север на главната пирамида на Кайлас, те имат ясно изразена вдлъбната форма. Височината на всяко от тях е 1800 м. Учените твърдят, че такива големи повърхности имат способност да предават енергия, която се натрупва в самите пирамиди и се съединява с потоците на други енергийни вселенски сили.

                                   Загадъчни строители

    Творците на пирамидите без съмнение са познавали законите на ефирните енергии и са умеели да ги управляват. Но кои са били те ? Хипотези има много . Едни смятат, че пирамидите са построени от обикновени хора. Други пък – че са резултат от намесата на извънземни. На някои конструкции са останали следи от рисунки, приличащи на човешки лица. Така излиза, че пирамидите са построени от представители на високоразвита цивилизация. От известните на човечеството най-развита цивилизация е лемурийската – тя е владеела енергиите на Духа. Но те са имали според сведенията големи очи и малки носове, докато лицата от рисунките приличат повече на наши съвременници. А на един от камъните са изсечени 4 фигури. Редом с тях има овал с два процепа, който напомня за летателен апарат на атлантите. Атлантите , както са описани в тибетските документи, в определен период от своето съществуване получили достъп до знанията на лемурийците, записани на специални златни плочи.

   На един от тибетските върхове като доказателство седи човек – не е жив разбира се, а каменен. На височина е като приблизително 16 етажна сграда. Човекът седи в позата на Буда, държейки на коленете голяма плочка. Главата му е наведена, все едно чете. Обърната е на югоизток, там , където на територията на Тихия океан някога е била легендарната Лемурия. С този монумент се символизира предаването на знанията от лемурийците на атлантите. Но сега никой не може да достигне до четящата фигура, понеже тя “седи” в зоната на действие на едно от тибетските огледала. Навярно хората от настоящата цивилизация трябва да имат много търпение и голям запас от духовна чистота, за да се доберат към тези тайни познания, които е възможно да изменят за добро целия бъдещ живот.

   По материали от Интернет 



Гласувай:
73



1. mihala - Не е ли Наска. Пасха означава друго.
10.08.2012 18:19
Не е ли Наска.Пасха означава друго.
цитирай
2. universalnite000 - Не е ли Наска. Пасха означава друго. ...
10.08.2012 18:38
mihala написа:
Не е ли Наска.Пасха означава друго.

:) Погледни за справка и картинката с обясненията на руски , за да няма съмнения кое е ...
цитирай
3. diadokolio - Заслужаващо замисляне!
10.08.2012 18:38
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за замислящата тема!
Последните проучвания ни дават информация, за черепи на 2000000 години в Африка.
Чета и препрочитам книгите на доктор Ернст Мулдашев.
Заслужава си, за да се замислим, за собственото си можене и опитваме ли или сме потребители?
Приятни почивни дни!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3. diadokolio
10.08.2012 18:48
:) Привет !
Да, книгите на Мулдашев са добър източник, който има желание ги е прочел вече .
Аз уважавам и познанията на догоните , които са получили от извънземни пришълци .
Приятна почивка и за Вас !
цитирай
5. valena - Всичко това е описано в "В о...
10.08.2012 19:45
Всичко това е описано в "В обятията на Шамбала" на Мулдашев. А четящият човек чете с дланите си. Книгата е интересна.
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5. valena
10.08.2012 19:56
:) Да , не само чете с длани , а е включил интуицията си , Валена .
цитирай
7. kostadin - Абекак ги прекарваш тези меридиани ...
10.08.2012 20:35
Абекак ги прекарваш тези меридиани от Тибет към Египет?
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7. kostadin
10.08.2012 20:40
:) За да има визуална представа как изглеждат меридианите предвидих картинката
цитирай
9. kleopatrasv - Творците на пирамидите без съмн...
10.08.2012 22:42
Творците на пирамидите без съмнение са познавали законите на ефирните енергии и са умеели да ги управляват. Но кои са били те ?
Дай твоето мнение. Искам да знам твоята хипотеза..
Поздрави Нео!
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9. kleopatrasv
10.08.2012 22:59
:) Привет !
Приятно съм изненадан от интереса ти и ще споделя с удоволствие : едва ли създателите на пирамидите по планетата са само от една цивилизация , както се знае , тук са идвали поне няколко такива . На базата на това, което знам за тяхното движение ще изкажа хипотеза : египетските пирамиди - от Сириус А, тибетските - Сириус Б, Мексиканските пирамиди - Процион ...
цитирай
11. kleopatrasv - Да, прав си. . и аз съм изненадана. ...
10.08.2012 23:26
Да, прав си..и аз съм изненадана. Създателите са наистина от три цивилизации. Чел си за втората слънчева система, нали? Тя е копие на нашата, НО...има едно голямо но...защото планетите са подредени по различен начин..и даже има още планети, които сега при нашата липсват.Ако следиш поредицата ми..може би си забелязал, че отбелязах този факт.
Благодаря за отговора. Приятна вечер ти желая!
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11. kleopatrasv
10.08.2012 23:34
:) Да , ако не се лъжа наскоро оповестиха новината за втората слънчева система . Намирала се на 1000 светлинни години от Земята. Всъщност това не е учудващо за мен , имайки предвид например модела на Монадата с нейните проекции , на същия принцип са и останалите неща в проявеното поле на съзнанието .
Хубава вечер и до скорошни срещи с нови идеи !
цитирай
13. kleopatrasv - И едно доуточнение- Втората слъ...
10.08.2012 23:38
И едно доуточнение- Втората слънчева система е паралелна на нашата.Сегашният ни вариант е може би нейният проект в ночолото и това означава, че се бавим във времето..Обясняваш си го, предполагам?
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13. kleopatrasv
10.08.2012 23:46
:) За да си обясним по-добре това положение ще е от полза , ако излезем от представата за линейното време . Т.е. и началото, и развитата система , както и нейния край съществуват едновременно . И всяко "сега" е свързано с тънка нишка с другите, но нито едно от тях не е по-важно от съседните. Всички те съществуват едновременно.
цитирай
15. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Нео!:)
11.08.2012 11:11
Времето не съществува, а последният портал се затвори. За добро или за лошо.

Колкото до свещените пет елемента, за които пише в статията - да, има връзка. В древен Египет, върховният бог Амон е бог на въздуха и вятъра. Амон Ра е събирателно божество и е станало върховен бог по-късно, през 18-та династия. Сливат се в едно Атум (създал сам себе си) и Ра (животът, слънцето). Така, от сливането на двете божества се получава-тайнствен, безграничен, невидим създател на живота.

Ние сме техни продължители - едновременни и навсякъде сме. Порталите могат да бъдат "измамни". Хубава неделя!:)
цитирай
16. universalnite000 - Ре 15. malchaniaotnadejda7
11.08.2012 12:24
:) Привет , Надя !
През периода на ранния Египет някои почитали бога на слънцето Ра, а други - Амон или Амен. По-късно двете божества се слели в едно - Амон или Амон Ра. Те произнасяли името на своя бог по подобие на жреците и религиозните вярвания. Тази практика се предава през юдаизма в християнството и днес в църквите по целия свят християните все още приключват своите молитви и тълкувания с думата "Амин (Амен)". Колцина знаят, че така произнасят името на един езически бог с медиумен или извънземен произход, както са правили египтяните ?
цитирай
17. malchaniaotnadejda7 - re 16. universalnite000
11.08.2012 13:00
Би трябвало да знаят - 21 век сме!:)
Би трябвало да знаят и друго - преди тази практика "да се предаде през юдаизма и християнството", се е изповядвала от нашите предци още в НЕОЛИТА! - най-древното население на Балканите.

Гробовете във Варненския халколитен некропол, погребалните ритуали извършвани там са по-древни от Месопотамия и еврейската религия.:) Говорим за НЕОЛИТА! За божественото начало на Живота, за Животворящия Източник. Тези неща са ни "дадени". Ето, ти горе пишеш за Сириус - звездата Куче, звездата Алфа и скромно казваш, "мисля, че е така." Аз поетично и метафорично казвам - "Знам, че е така."

Не е нужно да четем "между редовете" на времето и епохите. Достатъчно е, да знаем буквите - символите на паметта. Те не остаряват и не менят смисъла си. Като думите "дом", "сан", "син",... Египтяните наричат "А- Мен-Ти" безсмъртното, безсмъртието. "Истинският дом!"...

Амон е рисуван като Овен, като Чакал с ореол, като Вълк... Символите се сливат и обогатяват метафориката на изказността, но смисъла е същият - единението на А - Алфа - началото.

ps Овенът е първият от зодиакалните знаци в астрологията, свързан с едноименното съзвездие. Зодиакалният знак "Овен" започва от 0° и свършва с 30° от еклиптиката - сидеричния път на Даряващото Живот Начало - Слънцето....

Поздрави!:)
цитирай
18. universalnite000 - Ре 17. malchaniaotnadejda7
11.08.2012 13:30
:) Добре , че ми напомни , споделям нещо , което не съм описвал все още тук , в блога :

Голямата пирамида е една машина за прераждане !

Целта на мумифицирането на телата и богато устроените гробници - упражняват силно магнитно привличане върху напусналия дух, така че да подготвят скорошното му прераждане. Смятало се, че ако отхвърленото тяло се съхрани подобаващо, то ще бъде все така фокус за духа, който го е използвал и постепенно отново ще го върне на земята.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795812
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )