Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2012 12:13 - Дърветата - наши помощници и приятели
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 11376 Коментари: 13 Гласове:
67


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                  Енергия от Космоса

   “Дървото представлява идеалния тип растение; то показва влиянието на планетите, елементите, Духовния свят и на Великия Аркан, който е огън и светлина, гняв и любов, като словото изреченo от Вечния Отец," – пише известния френски окултист Пол Седир.

   А ето и съвет на докторa на медицинските науки, народен лечител Джордж Левинсън: "Отивайки към дървото, трябва да си поставите за задача да попълните запасите си от биоенергия или да възстановите енергийния баланс. Поставете дланта на ръката си върху ствола и се отпуснете. Съсредоточете се върху ръцете. Представете си енергията на дървото как минава през дланта към тялото ви. Ако сте уморени, ако смятате, че имате нужда от повече енергия, представете си, че от космоса към дървото е насочен голям енергиен поток и после този поток преминава в тялото ви. Резултатът ще бъде значително подобрение на самочувствието. “

               Брезата - бяла приятелка

image


   Терапевтичните свойства на дърветата отдавна са известни. Като растителен материал медицината използва плодовете, пъпките, кората. Но това не е всичко. Както бе посочено по-горе и дърветата сами по себе си могат да имат положително въздействие върху хората.

   Преди да поискате помощ от някое дърво, опитайте се да го почувствате. Поставете дланта на ръката си върху ствола. Почувствайте приятна топлота - така дървото "приема" вас и желае да сподели своята енергия. Ако "отблъсне" или "остане безразлично", може би не е дървото, от което имате нужда сега.

   Смята се, че брезата е в състояние да предпази от зло. Ако докосвате леко болен човек с брезова пръчка, можете да сложите край на болестта му. Ако искате да спасите семейството си от бедност посадете в непосредствена близост до къщата бреза: според легендата, в клоновете на брезите почиват духовете на предците , те стават защитници на вашия дом.

                Дъбът обича силните духом

   Прекрасен енергиен донор е дъба. Той ще сподели с вас дълъг живот, ще ви дава сила на волята. Между другото, великото дърво, на чиито клони според легендата се е държала Вселената до създаването на света – това е именно дъба.

image


   Ако трябва да се отговори на мъчителен въпрос - потърсете бор или орех, стойте близо до тях - ще дойде и вашия отговор. Между другото, нашите предци са вярвали, че ако обграждате къщата по периметъра на ореховите прътове, вътре не може да проникне злото.

image


   Младите момичета, които мечтаят за любов, могат да поискат помощ от ябълково дърво. Но ябълката е дърво капризно, трябва да й се дават подаръци - например, да окачите на клон сребърно звънче, може и украшение, изработено от естествени камъни. Този подарък не може да се вземе, иначе дървото ще се обиди.



                        Опазвания

   Хвойната и смърча могат да се справят с депресия, нервност, натрапчиви страхове.

image


   Двойка , желаеща раждане на дете трябва да потърси помощта на акацията.

image


   Брезов прът под леглото или под възглавницата ще доведе до дълголетие.
   Носете парче от трепетлика - то защитава от енергийни вампири, стабилизира кръвното налягане.

image


   Парченца от глог ще ви пазят от “зли очи”. Върбови клонки в къщата предпазват семейството от болести.

image


   Но най-добрият талисман ще е дърво, посадено от ръцете ви. То никога не ще ви откаже помощ и всички ваши грижи ще се обърнат в добро.


    По материали от Интернет 



Гласувай:
68



1. malchaniaotnadejda7 - :) Здравей, Нео!
09.11.2012 12:25
Благодаря ти, прекрасен постинг! Зареждащ и истински... Това е, което най-много обичам - природата, а живея сякаш под похлупак - така далеч от нея. От нас зависи, но малко сме в хармония с нея... Трябва да посадя дърво. Още не съм. Дъб, може би, но не знам, дали ще благоволи да поникне, да ми се довери. Радостен и лекокрил да е денят! Хубави събота и неделя! :)
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. malchaniaotnadejda7
09.11.2012 12:31
:) Привет , Надя !
Друго е усещането, когато влезеш в контакт с дървото ... с което искам отново да кажа , че няма препятствия за съзнанието ! Довери се на усещането си , което ще ти подскаже какво да е дървото ....
Поздрави ! :)
цитирай
3. miaa - Благодаря ти, Нео Нула, за хубавия постинг! Наистина е така:))))
09.11.2012 14:12
За друидите( жреците и поетите на древните келти), дърветата, са най- древните , мислещи, организми, с лечебна сила и мъдрост. А човешката душа, отразява свойствата им и следва техните закони!
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3. miaa
09.11.2012 14:19
:) Познанието винаги е съществувало , а в споменатия случай с друидите е било по-добре изявено в тази реалност . Благодаря ти , Миа !
цитирай
5. veilet - Привет!!!
09.11.2012 15:32
Зная от баба ми, че косата изплакната с брезов сок придобива блясък и здравина. Кой знае още колко дървета се използват в козметиката и медицината... Стига да имаме вяра в лечението, приложено с тях. Весел уикенд!!!
цитирай
6. diadokolio - Много добро с полезността си!
09.11.2012 18:34
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за силоукрепващия материал!
Прекрасен е и завършека- "...най- полезно е посаденото от Вас..."!
Това прочетох, преди години, че дървото е като човек, но главата му е корена, а краката са клоните.
Може да звучи, като фантасмагория, но когато се пренесох през 1997г., първата ми задача бе, да превърна нивата от 2,5дк. в градина с дървета, като запазя орехът от 1950г. и да вдигна короната му на 5м..
Постепенно се променяше здравето ми и никакъв помен от злокачественото заболяване.
Дърветата ми са- ябълки, сливи, череши, вишни, мушмула, дюли,круша,праскова, дрян, един дъб- от жълъд(сега е 2м.), зарзали и три ореха.
Всичко е с моите ръце и вдигам короните от 3м. нагоре, за да се проветрява, а алеите ми са от чимшири, които създадох от резници с пясък.
Невероятно е усещането, че се разхождам и отдъхвам под дървета, които са плод на моята грижа, не думата труд, а грижа, защото съм им благодарен!
Внуците го оценяват, а редувам хамаците под различни дървета.
Да, нужно е много търпение и вяра, че малката фиданка, ще стане дърво.
Повечето си правят огради от мъртви тули, но аз предпочетох трудният начин, като засаждах ежегодно- черници, привеждах им клоните и подрязвах, после си направих беседка от приведени клони на черница.
Лесно е, да си купиш плодове, но невероятно е, да ги откъснеш от дърво, за което си се грижил и не си допускал химия- пръскам само с накисната коприва!
Приятни и отморяващи дни!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
7. universalnite000 - :) Благодаря на veilet, diadokolio ...
09.11.2012 20:16
:) Благодаря на veilet , diadokolio за разказите , които споделиха , приятни дни ! :)
цитирай
8. kostas - Винаги се е говорило за ДЪРВОТО НА ЖИВОТА ,а то е пред нас , част от нашият род .
10.11.2012 08:38
И като вникнем в смисълът на израза ПРИ РОДАТА СИ ще осмислим как всичко добива смисъл . Те са част от нашият РОД.Остава да се научим ,да се опознаем и да контактуваме с тях . Иска се търпение , разбиране и ДОБРОЖЕЛАТЕЛНОСТ. Смисълът на нашето съществуване е ОБУЧЕНИЕТО и е време да залягаме над уроците на живота ,за да вземаме най-цените добродетели ЗДРАВЕТО ,КОЕТО НЯМА ЦЕНА. Дърветата са израз на издигане и величие ,твърдост и красота , аз контактувам с тях ,като ги прегръщам,а на прегръдката никой не реагира отрицателно. Изработил съм си стил на отношение (както при хората ) и завързваме отношения, които нямат вербално обяснение ,но винаги е зареждащо и приятно .Препоръчвам на всички , когато се разхождат в гората да прегръщат дърветата ,да си изберат фаворити и да се научат да споделят с тях мъка, радост,неволи и всичко което им дойде наум .По силата на чисто физични закони ,АУРАТА на дърветата ще прилее същноста си ,над по-малките си РОДСТВЕНИЦИ ,без да търсят отплата.ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД ТЯХНОТО БЕЗМЪЛВНО ОТДАВАНЕ КЪМ ДРУГИТЕ СЪЩЕСТВА . Остава да им БЛАГОДАРИМ и ЗАЧИТАМЕ ,това се отнася за всички същества. Поздрави .
цитирай
9. kudran - Ако не си...
10.11.2012 13:48
Човек, ако не е посадил поне едно дърво през живота си, все едно е, че нищо не е направил.
цитирай
10. batogo - Благодаря, Нео!
10.11.2012 15:45
От твоите постинги винаги научавам нещо полезно. Бог да те благослови!
цитирай
11. universalnite000 - Ре 8. kostas
10.11.2012 19:15
:) Привет !
Точно така - достатъчно сензитивните усещат преливането, което се осъществява между ауралните полета . Бих допълнил , че е добре ако след черпене на енергия от дърво и последващо ребалансиране - ние да върнем с медитация взетото :) Поздрави !
цитирай
12. universalnite000 - Ре 9. kudran
10.11.2012 19:18
:) Има такъв момент ..... нужно е да има обективиране на креативното у нас , засаждането на дърво е един добър израз ....
цитирай
13. universalnite000 - Ре 10. batogo
10.11.2012 19:21
:) Моля , радвам се, че намираш по нещо полезно от постингите ми . Стремя се да споделям знания , които да разширят кръга на познаваемото ( макар че както съм подчертавал това успоредно разширява и един друг кръг - на непознаваемото :)
Благодаря и успех в нелекия път ! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795571
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )