Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2012 11:18 - Фантомите живеят заедно с нас
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 8974 Коментари: 10 Гласове:
64


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Но откъде идват те?

   Устройството, което се използва от изследователите от Санкт Петербург, изглежда ясно. Неговата главна част - метална джанта, в която се добавят в посока към центъра заострени медни пръти. Наоколо са специални сензори, регистриращи промяната в рамките на джантата - например, преминаването през нея на електромагнитните вълни. През самия център на джантата се спуска лазерния лъч, прав и тънък като игла.

   Но ето че устройството започва да се превърта и при някои положения стават неща , които не могат да бъдат обяснени на нивото на съвременната физика: лазерният лъч се огъва надясно и наляво, а датчиците сменят показанията. Те регистрират присъствието на някакви вълни, които са различни от електромагнитните, или от гравитационните, или от космическите лъчения. Какво точно стои зад техните показания  учените със сигурност не са разшифровали. Само по косвени доказателства те определят, че устройството е регистрирало структурата, която те търсят и свойствата на която са теоретично определени. Търсенето й е от дълго време, тъй като тя трябва да изиграе важна роля в новия светоглед, към който се ориентира съвременната физика.

                Времеви полета


   Даже Айнщайн предположил, че има полета във вселената, които имат различен характер от електромагнитното и гравитационното. Това беше нищо повече от предположението на блестящ изследовател. Въпреки това, през 30-те години на миналия век, руският астрофизик Николай Козирев предложи хипотеза, че това са времеви полета. . Именно времето , въртящо според Козирев всички процеси във Вселената, създава и след това разтваря в себе си всички неща.

   За тази подмолна дейност, която не се вписва в официалната философия, Николай Козирев в ужасната тридесет и седма бил репресиран. Но и в лагера на наровете, което се доказва от Солженицин в "ГУЛАГ", той доразработвал своята теория. И като излиза на свобода и започва да работи в обсерваторията Пулково, Козирев доказал с брилянтни експерименти, че съществуват непознати полета. Той ги улавя от звездите, затваряйки телескопския обектив с непрозрачен капак. Светлината не минавала, а създадените от учения уникални прибори регистрирали потоци от непознати вълни. Те убедително доказали : около нас има тайнствена сила , тайнствени полета . Но те ли са времето ?

   "Хващайки" нови полета, Козирев не е могъл да бъде сигурен за техните свойства. Той може единствено да предполага . Едно от тях обаче все пак е потвърдено с блестящ експеримент, убедително показващ, че миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно. Той насочил телескоп с покрит обектив към видима звезда в небето - устройствата регистрирали нови полета. Но всъщност звезди в това място от дълго време не е имало - ние виждаме светлината, която се излъчва преди милиони години. Козирев насочил телескопа в областта на небето, където звездата се намирала в момента, но светлината от нея до нас все още не е достигнала. Приборите показали - има нови полета. Козирев след това се насочва към мястото, където звездата ще дойде едва след милиони години. Отново приборите записват мистериозно излъчване! Накрая Козирев насочва телескопа към район, където звездата не е била и никога няма да бъде. Ето тогава устройствата не са показали нищо. Така Козирев доказва, че новото поле разполага с цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето.

   Това означава, че никой процес във Вселената не може да се случи, преди да се появи информация за него. Но тя съществува изначално. С други думи, всичко, което се случва е предопределено.

   Всъщност, Козирев не е пионер тук. За това oще в древни времена се е досещал великият Платон , разделил света на две - света на нещата и света на идеите, като дава водещата роля на вторите. "Няма нещо, което да може да се роди, - казва той - ако то няма своя идея в света на идеите и няма нещо, което да умре, преди да умре неговата идея. И ако веществото умре, идеята не умира. Остава в света на идеите, и винаги е в състояние да доведе към живот веществото в момент, когато на нея, идеята, това ще бъде потребно ". Вземайки тази формула , съвременната физика заменя само думата "идея" с един по-точен термин - "информация".

               Вихри от информация

   Но да се върнем към физиците от С. Петербург. Устройствата им не са тези, използвани от Козирев, и те не успели да се фокусират към звездите . А свойствата, които се очаквали от мистериозните полета са същите. Но учените не са съгласни с факта, че те са уловили полето на времето. Твърдят, че тяхното устройство - това е приемник за определяне на торсионни полета.

   За първи път за тези полета се споменава през 1902 г.: твърдят, че всяко въртящо се тяло създава около себе си някакви вълни със специални свойства. Но тези вълни са толкова слаби, че те не могат да се регистрират със съществуващите прибори на науката . И ако е така, тогава няма какво да говорим за тях, решили учените. А не говорили до средата на миналия век, когато Козирев започва своите уникални експерименти. Тогава се появиха на бял свят торсионните полета.

   В Русия теоретичният физик Генадий Шипoв много години ги е изучавал, както и експериментатора - физик Анатолий Акимов работи върху създаване на генератор, който излъчва тези полета. Около торсионните полета бушуват дебати. Някои учени яростно ги анатемoсват на принципа : това не може да бъде, защото никога не може да бъде. Други също толкова ожесточено стоят зад тях, привеждайки експериментални и теоретични доказателства, които обаче не правят никакво впечатление на опонентите.

image


   Въпреки това, сътрудниците на Института по Фина Механика и Оптика, кандидатите на технически науки Алексей Ипатов и Алексей Носачов не се интересуват особено от приказките на опонентите. Под ръководството на проф. Генадий Дулньов те провеждат опит след опит. За лаборатория им служи трезора на бивша търговска банка с дебели бетонни стени и метална врата с почти метър дебелина. Това е в интерес на опита – армираните стени да служат като екран, за да предпазят уреда от електромагнитните полета.

   “Според теорията на относителността, пространството може да се деформира – казва професор Генадий Дулньов – Но освен деформация, пространството може и да се усуква, образувайки вид вихри . Оттук и наименованието на тези полета – торсионни. Те имат забележителни свойства. За разлика от останалата част от полетата могат да прехвърлят и съхраняват информация в пространството. Втората им отличителна характеристика : съхранението и трансфера на информация не се нуждае от енергия. И накрая, третата – те пренасят информацията на всякакво разстояние , дори от единия край на вселената до другия.

   Тези свойства проф. Козирев e предположил в областта на времето. Именно на тях професор Дулньов дава характеристики на торсионни полета. Имената са различни, но същността е една. Въпреки това, въпросът не е в заглавието, можем просто да ги наричаме информационни полета. Забележка: всичките три свойства, приписвани на новата структура, са свързани с информацията. Ако бъдещето на нашия свят вече е програмирано в определена вълнова структура , за нас не ще е зле да хвърлим поглед отвътре поне с едно око. А и миналото не би било излишно да се узнае, за да се разбере истинската картина на света.

          Aнгел отдясно , дявол отляво

   Изследователите се натъкнаха на друг удивителен феномен. Някои данни показват, че мистериозните полета съдържат данни не само на материалните обекти, но също така и на онези, които считаме за нематериални. За мистериозните същности, които са описани във всички религии.


   Според изследователите на новата структура, всяко тяло във Вселената има свои въртящи се информационни полета. Това е нещо като паспорт, който съдържа всички данни. Въртенетo може да бъде отляво и отдясно, както е насочено от изкривяването на светлинния сноп. И свойствата на "десните" и "леви" тела са напълно различни.
   Според Ипaтoв, в тези полета могат да съществуват стабилни структури, които не са бързо разрушими . Това води до образуването на "фантоми" - достатъчно дълго живеещи и самостоятелно развиващи се полеви образувания. Фантомите, в зависимост от въртенето на полетата имат диаметрално противоположни свойства. Ето какво казва Ипатов : "В дясното поле ние чувстваме аромат, въодушевление. Левите напротив, носят със себе си воня , в душата се появява притеснение, страх ".

   Казано е абсолютно ясно: това е грубо описание за ангелите и демоните, макар и не във формата, в която са описани в религиите, преданията, легендите. Просто нашите предци несъзнателно са "очовечавали" странните явления , пред които са били изправени.

   В действителност, ако човек се разхожда в гората и изведнъж пред него изникне нещо неясно, движещо се над земята. Как да не се страхува? А като дойде на себе си и говори за това на своите близки, човек отприщва въображението, с което обрисува изображението нa рошаво и брадато създание със светещи очи. Дяволът, казано накратко. Ето защо във всички религии, в традициите на всички народи се говори за някои загадъчни същества, някои от които благоприятни за човека, докато други са вредни за него. И това не е случайно, че тези същества са големи и малки, красиви и ужасни: елфи, джуджета, демони, таласъми , вещици - всичко каквото се сетите. Броят показва, че това не е просто фантазия.

   Има достатъчно съществени данни показващи, че тези същества са съставени от клъстери от силови полета, и те са пионерите в този свят, когато той става обитаем. След това те придружавали човека на първите фази от неговата еволюция, и в крайна сметка му отстъпили място на земята. Или може да не е отстъпление - просто им е свършило времето, предопределено от природата. Така те си тръгват, но полевата информация за тях се е запазила. И според нея, тези същества при определени условия се появяват отново в живота ни.
   Да вземем за пример полтъргайст, когато столовете летят из стаята, шкафовете крачат от ъгъл до ъгъл, и дребни предмети въртят сатанински танц. Така че не са ли това "фантомите", които възникват, когато при определени състояния на пространството придобива сила информацията , която ги изкарва на “белия свят” ?


   - На този въпрос може да се отговори положително и отрицателно - усмихва се Генадий Дулньов . - Ние имаме много малък напредък в знанията за новата структура за да елиминираме уверено факта, че е невъзможно. Макар че това е само предположение, но се чудя дали някой ще твърди, че се е срещал с Баба Яга с метлата. Но можем да кажем уверено, че светът е много по-сложно устроен, отколкото ние доскоро си представяхме. И какви открития все още предстоят да бъдат направени по пътя на познанието - това вероятно няма да бъде в състояние да предскаже и най-буйната фантазия.

По материали от Интернет 



Гласувай:
66



1. raders - ))))) "Козирев насочил те...
03.12.2012 16:36
))))) "Козирев насочил телескопа в областта на небето, където звездата се намирала в момента, но светлината от нея до нас все още не е достигнала." Ето това малко ме смущава. Как е можел Козирев да разбере, че звездата трябва да е на онова място, след като светлината от нея още не е достигнала до тук /тоест - не се вижда/, нито пък се улавя някакво гравитационно въздействие? Що се отнася до тези времеви феномени, вярно е - много неща още не са ясни на науката. Но би трябвало да ги има, след като съществуват пророчества и много хора по някакъв начин виждат събития в бъдещето, които в настоящето още не са се състояли.
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. raders
03.12.2012 16:51
:) Всяко нещо с времето си, а има и такива, които излизат от неговите рамки ... като Козирев
цитирай
3. анонимен - Логично е да се предположи...
03.12.2012 20:49
че миналото ,настоящето и бъдещето съществуват паралелно и едновременно като само фактора време ги разделя.По този начин могат да се обеснят и предсказанията и виденията от миналото и бъдещето на някои хора надарени със свъх сетивни възможности.От друга страна вероятно бъдещето е и предопределено защото много опити то да се промени като се променя настоящето са завършвали неуспешно.Това е било известно още на древните и е отразено в древногръцките трагедии.Може би сме на прага на забележителни открития отварящи ни прозорци в много нови направления.
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3. анонимен
03.12.2012 21:04
:) Добре казано , анонимен ! Мога само да добавя нещо , което според мен внася още един нюанс в разбирането за времето - свързано е с холографския модел на вселената : в заобикалящото ни пространство има огромен брой фантоми на хора (като радио- и други вълни), живи в момента и вече починали. Тези фантоми са своеобразни информационни образувания. Поради холографската структура на Вселената пълната информация за всеки фантом присъства във всяка нейна точка.
цитирай
5. kapito - :)
03.12.2012 22:10
:)
цитирай
6. tikoev - Много интересен пост и поздравл...
03.12.2012 22:30
Много интересен пост и поздравления за него! Накара ме да се поразровя из нета. :) Да, тогава е имало едно цяло гениално поколение учени. Невероятни за времето си и Козирев е един от тях...
http://www.nkozyrev.ru/
цитирай
7. universalnite000 - Ре 6. tikoev
03.12.2012 22:53
:) Привет !
Благодаря за отзива , а колкото до работата на Козирев - наистина с един постинг не може да се изчерпа тази тема. Ще разгледам линка , а междувременно ще предложа още нещо относно неговите проучвания , което не успях да поместя в текста :
В една от последните му творби той пише "... свойствата на времето следва бъдат от специално значение в биологичните процеси ... Неговият поток и свойства са свързали целия свят в едно цяло и могат да осъществяват взаимодействия на събития, между които не съществуват преки физически връзки, което може да обясни фактите на взаимодействие на биологични обекти , отдалечени и изолирани един от друг. "
цитирай
8. riskyvai - само напред
03.12.2012 23:50
само напред а постингите, аз вече съм ти фен
цитирай
9. belchev2 - Козирев
07.12.2012 04:26
Намерете статията,в която Козирев споменава пирамидите!Казва,че в тях действа енергията на времето,която може да се усети.Направете малка телена пирамида,от чийто връх се спуска тънка медна жица,която е близо до основата!Сложете я на дланта си!Усеща се нещо,като гъдел,в областта под жичката.Които са чели редовно вестник"Орбита",може би ще си спомнят.Много ми е чудно,защо няма подобен вестник?!
цитирай
10. romanticgirl25 - Интересно ми е и непонятно. Гледала съм един американски филм в който 2 се запознават и си пращат писма от различни години
13.03.2013 14:03
....момичето получава писмото на 1-та след 2 години. накрая той спира. След определено време опитват дасе видят. Но преди това тя отива в една галерия и разбира че картините са негови и че е мъртъв. написва му писмо да чака и да не върви на срещата. Накрая се срещат.
За мен това са само добре измислен сценарий. Но пък изчезват толкова много хора... Дали не са попаднали на друга времева дупка? Непонятно ми е и не мога да си го обесня.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795676
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )