Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2013 12:11 - Информационното поле на Вселената съществува в безвремие и знае всичко за нас
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 10785 Коментари: 7 Гласове:
59


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Човешкият мозък все още не е в състояние да разбере и приеме много от нещата, които ни предоставя вселената. Стотици учени се борят с проявите на паранормалното, но науката обяснява само една хилядна от това, което се случва. И колкото по-тайнствено и загадъчно е явлението, толкова по-силно е неговото име.
   Така например Рeтроскопия - от термина е ясно, че това е описание на случилото се в миналото, без да го знаят. Прoскопия, прогностика или прекогниция - това е прогнозата на събития, които трябва да се случат в близко бъдеще, както и в далечното. Биолокация - способността да се намерят хора, както и различни предмети. Ясновидство - възприеманията на ментално ниво, което се случва в сегашно време.
   Често хората със свръхестествени способности не са в състояние да обяснят как, къде и с чия помощ те ще получат необходимата им информация. Американската пророчица Джийн Диксън описва своя дар както следва: информацията се появява във видения, логически и завършени. Виденията са толкова подробни, че не се нуждаят oт дешифриране. Благодарение на дарбата си ясновидката предрече смъртта на Мерилин Монро, падането на Берлинската стена, стартирането на космически спътник от Съветския съюз и други неща.
   Почти всички екстрасенси започват сеанса с концентрация върху това, което ги интересува, но все още не е на разположение като проявено. Може би те изпращат искане за информация в тези слоеве на Вселената, които са затворени за обикновените хора. Не по-малко известния медиум Едгар Кейси, който е имал видения за загадъчната Атлантида и за Aтлантския Кристал твърди, че намира отговорите в "Акашовата Лeтопис". Понятието "Акаша" произлиза от древните индийски мислители. Това е вид ефирно вещество, което поглъща информация за всичко, което се е случило или ще се случи във Вселената. Така се пише великата книга, "Акашовата Лeтопис", която може да се прочете само от избраните.
   Но учените, както и новото поколение медиуми са намерили друго обяснение за феномена на ясновидството. Те са благосклонни към теорията за глобалното информационно поле на Вселената, която улавя цялата информация, независимо от нейната степен на важност и отнасяща се за всеки един от нас.
   Теорията за съществуването на световното информационно пространство се основава на факта, че всички съществуващи на нашата планета имат свое собствено енергийно поле и съответното му излъчване. Така местността има геомагнитното поле, предметите - магнитно, живите същества и човека - биополе. Тези лъчения носят информация за свойствата на собственика и за това какво му се е случило.
   Ако обобщим всичко горепосочено съгласно закона за запазване на енергията, който казва, че нищо на света не изчезва никъде и не се появява от нищото, а само преминава от едно състояние в друго, информацията за всичко което се случва в света е просто формираща глобалното информационно поле на Вселената , заемайки място там и фиксирайки се завинаги.
   Излъчванията, идващи от глобалното информационно поле по честотата на звуковите вибрации са подобни на вътрешните вибрации на човешкия мозък. Д.И.Дубровский е професор, който изучава явлението, той казва, че мозъкът не е в състояние да приеме импулси, предавани от информационното поле, тъй като за обработката им ще се изразходва 6 пъти повече енергия, отколкото за анализ на цялата информация, предадена от вътрешните сетива.
   За да не "закипи" нашият мозък от такава електромагнитна бомбардировка, природата се е погрижила за това чрез осигуряване на надеждна защита - хормонът серотонин. Този хормон се произвежда от мозъка за комуникация между различните участъци на невроните, които от своя страна са предназначени за обмен на информационни импулси (мисли).
Затова именно производството на серотонин според учените, е придружено от силен електромагнитен "шум" в мозъчните клетки, което блокира слабия сигнал на глобалното информационно поле на Вселената.
   Предполага се, че при екстрасенсите - ясновидци тази функция на мозъка за "заглушаване" на сигнала по някаква причина не работи. При наличието на такива особености на мозъка процента на вероятност за контакт с универсалното информационно поле се увеличава драстично, което виждаме при хора с екстрасензорни способности.
   Над потвърждаване на теорията за "серотониновото заглушаване" работил социологът Джон Стаунтън. За експеримента той е взел показателите от 50 авиационни произшествия и от 200 влакови. Проучените променливи бяха показателите на транспортния капацитет, броят на жертвите на бедствието и броят на хората, участващи в трагичните събития. Стаунтън направил сравнение с данните, получени от подобни полети, извършени благополучно. Оказва се че всеки полет с бедствие е бил запълнен до 61%, а всеки един от благополучните подобни полети - 76%. Разликата от 15% направили хората с по-развит контакт с глобалното информационно поле на Вселената.
   Учените също са направили опит да разгадаят феномена на пророческите сънища. Както показва практиката – това е най-често срещаната форма на контакт с универсалната информационна банка.
   Серотонинът се произвежда предимно от неврони, които предават зрителния образ от окото към зрителния нерв. През нощта степента на стреса върху тях намалява значително и серотониновият "шум" спада, а и вътрешната енергия се разходва по-малко. А излишъкът й отива за обработката на получените в аналитичния център на мозъка енергийни сигнали от глобалното енергоинформационно поле. Пророческите сънища са само следствие от тази обработка.
   Прогнозирането на бъдещето, възможността да погледнеш в миналото - това не са всички явления, които все още не са разкрити от човечеството. Но учени и екстрасенси не седят безучастно и може би в близко бъдеще ще бъдем в състояние да дадем смислени отговори, разгадали тайните на Вселената и нашия мозък.

image

По материали от Интернет




Гласувай:
61



Следващ постинг
Предишен постинг

1. skarif - Да.
02.09.2013 16:35
Хубаво е, че можем да предвиждаме бъдещето. Само че, колкото повече време минава, толкова повече си давам сметка, че е по-добре това знание да остане скрито от нас. Повечето не знаем как да го използваме или често го тълкуваме погрешно, изкривявайки смисъла му. Това си е мое мнение, разбира се. Поздравления за материала!
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. skarif
02.09.2013 17:11
:) Привет !
Отнасям се спокойно по този въпрос , тъй като и без друго по-голямата част от хората изобщо не проявяват склонност да се интересуват от такава тема, камо ли да развиват способностите си за прозгноза на бъдещето . Все пак е нужна някаква степен на зрялост .... Поздрави !
цитирай
3. sestra - Тук долових потвърждение на това,
03.09.2013 10:59
че стремежът към положителни изживявания, наречени още щастие си е чиста проява на депресивност и вероятно най-добрият начин за самоубиване. Впрочем - доказан.
цитирай
4. haltestelle - Прогимназията като критерий
03.09.2013 13:29
Когато бях в прогимназията прочетох н.ф. книжка, в коята се разказваше как около Земята обикалят всички звуци, произвесени някога. Така се проучи миналото, беше ми много интересно, както "Аелита", "Десетата планета", Жул-Верновите книги, Фламарион и всичко дотогава. Само се чудех другите звуци и шумовете (птички, багери и къртачи, крави, манифестации, петли - това ме обкръжаваше) не трябва също да присъстват в тази картина.
После учих предмета "Електроакустика" в МЕИ (благодарност на отишлия си проф. Иван Вълчев) и всичко се дойде на мястото, на диференциално, интегрално и житейско ниво.
Междувременно в България имаше страшен бум на н.ф. (и фентази, но всичко минаваше под един знаменател). На руски издаваха какво ли не в десетки серии, библиотеки, списания и сборници. Почна и нашата "Галактика", сега се чете и в оригинал на английски.
И понеже технологията е на съвсем друго ниво, като добавим и био-науките, вече разсъжденията стават също на друго ниво. Не че не може, много е експлоатирана темата за маймуната и пишещата машива. Вероятностите не са никога нула, колкото и ниски да са. Ние, повечето от образованите хора, си използваме образованието да вършим работи, с които да принясяме обществена полза и да се възпроизвеждаме. Други от нас се занимават с друг вид труд, който принася малка обществена полза, но добре се заплаща поради голямото наличие на по-ниско образовани, зомбирани, притеснени, депресирани, утрепани от живата и прочее хора, нуждаещи се от поглаждане по козината. Та тези писания, всъщност една форма на псевдонаучна или, хайде, квазинаучна, покрай-научна кашпировизация, са една форма както на задоваляване на нуждата от пари, така и на нуждата от себеутвърждаване или изход от някоя дупка на оппеделени хора с широк мироглед, илюстрация на приказката "Ум море, глава кофа, не може да го побере". Ще продължа после пак, трябват ми 2 000 думи поне, както през 1968 г.
цитирай
5. haltestelle - Продължение без одобрение
03.09.2013 14:03
Щях да пиша повече, но ще приключа по-бързо защото и нови 2000 думи няма да ми помогнат, както не помогнаха на чехите и словаците през 68.
Тези писания, всъщност една форма на псевдонаучна или, хайде, квазинаучна, покрай-научна кашпировизация, са една форма както на задоволяване на нуждата от пари, така и на нуждата от себеутвърждаване или изход от някоя дупка на определени умни, много чели и мислили хора.
На обикновено човешко ниво всичко, което се учи в прогимназията, е абсолютна истина - към времето и към мястото на действие или мислене. От там нататък почват имагинерните числа, дарвинизмът, дескриптивната геометрия, езиците на програмиране и т.н. по реда на възникване и усвояване от хората.
Твърде много са хората, които не чукат камъни, не сеят, не правят дръжки за мотики, вериги за трактори и микрочипове. Те живеят за сметка на другите. Ако бяха един малък, но качек.ствен процент - всичко е по местата си.
Но аз съм убеден, че у нас има прекалено много актьори и режисьори, програмисти на грешни или безполезни продукти, хора от "сферата на услугите", проститутки, партайгеносета и какви ли не още tutti quanti, или "вся остальная сволочь". И това е една от причините младите да си ходят от тук - какво да правят тук? И част от тези, които остават, като си нямат работа, проскопират, биоскопират, когнират и куп още приятно звучащи думи.
Та и аз да не прекалявам, ами да потвърдя какво съм разбрал за 70 г., от които 65 напълно съзнателни, гаранция, питайте една летяща чиниика от 49 г., мина над нашия двор и ме качиха за малко вътре.
Което се учи в прогимназията - това е почти абсолютна истина. Другото е от Лукавия. Нещо като тука има, тука няма. Затова е хубаво повече хора да слезем на прогимназиално ниво и да вършим работи на ползу роду, а да оставем на просветлените хора (илюминати, ако щете ги наречете) да си вършат работата.
Опоментайшие, панство - перефразирайки Ильф и Петров.

цитирай
6. universalnite000 - ре 3. sestra
03.09.2013 22:03
:) Щастието може да бъде охарактеризирано като една измислица , отразяваща индивидуалното виждане на всеки за състояние на блаженство .... с което отново се потвърждава колко относителни стойности управляват проявеното съзнание
цитирай
7. universalnite000 - Ре haltestelle
03.09.2013 22:06
:) Всичко това съм имал "честта" да го чуя от много хора .... отговорът ми ще е кратък : В много облак - малко дъжд !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3812392
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )