Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2013 12:11 - Синдромът на чуждата ръка
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 5482 Коментари: 0 Гласове:
63


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наскоро неврохирурзи по света обсъждаха последиците от една от операциите на мозъка, след която жената е придобила много рядка и мистериозна болест, известна още като синдром на чуждата ръка. Този синдром понякога се наблюдава при пациенти, получили мозъчна травма. След подробно проучване на последствията от операцията беше признато, че жената е придобила рядкото заболяване в резултат на хирургичната процедура. Но от това, че са били намерени виновните за случилото се живота на пациента не се е подобрил, а сега всеки ден тя трябва да се бори със собствената си ръка, която изведнъж престанала да се подчинява.

Този синдром засяга хората по странен начин. Ръцете им внезапно започват да живеят собствен живот, от време на време се опитват да атакуват своя домакин и напълно отказват да се подчиняват на заповедите, подадени от мозъка. Всеки път, за да се ограничат буйните части на тялото, човекът, страдащ от това загадъчно заболяване често е принуден да връзва своята ръка, за да не стане нейна случайна жертва . Карън Бирн, възстановявайки се от операция на мозъка с ужас установила, че собствената й ръка внезапно се опитала да я удуши. Лекарите предполагат, че има отклонение при нещастната пациентка в резултат на травма на една от частите на мозъка.

До момента, когато Карън, възстановена след операцията започнала да се движи самостоятелно, лекарите смятат, че процедурата е била успешна, но когато собствената й ръка се опитала да съблече жената, а след това да удари стопанката си по лицето, станало ясно, че нещо по време на операцията е станало не както трябва да бъде. Въпреки че епилепсията, от която страда Карън престава да я притеснява, лявата ръка, а понякога и левия крак излезли извън контрол.
Лекарите изписали на жената лекарство, което постепенно овладява това загадъчно отклонение, и въпреки че към днешна дата Карън Бирн се чувства добре, никой не може да си представи как в бъдеще ще се държи разпасаната й ръка .

Този синдром , въпреки че е много рядко заболяване, все пак не е на последно място по интерес в различни научни и окултни кръгове. Мнозина вярват, че тази странна болест е тясно свързана със свръхестественото и демонична намеса. За да се оттървем от това загадъчно заболяване след като е признато за резултат на демонично обладаване, основно се извършва процедурата на екзорсизъм, или по народно казано гонене на бесовете от човешкото тяло, а в най-крайните случаи прибягват до ампутация на разбутнтуваните крайници.

Но какво всъщност може да причини това загадъчно заболяване? Една от теориите, направени от невролози отдава вината на неспособността на мозъка за разграничаване между планираните дейности и действия, които в крайна сметка човешкото тяло дава на откуп механичните функции. Всяко желание, идващо от подсъзнанието, може да проникне в съзнателната част на мозъка, а след това в механична функция, което води до странни и често насилствени движения на човешките крайници. И в крайна сметка, всички тези човешки действия могат да се разглеждат като мистериозни и смущаващи. За съжаление, всички теории са все още в етап на спекулации, никой не знае защо този синдром засяга само част от тялото.

По материали от Интернет




Гласувай:
64



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795502
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )