Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 15:15 - Човешките тела : физическо, етерно, астрално
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 16195 Коментари: 0 Гласове:
65


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Човекът се състои не само от физическото тяло, но и от етерно, астрално, ментално, причинно-следствено, будическо и атманично, които се намират на съответните планове. Между всяка двойка тела има канали, по които тече енергийна информация. В естествено състояние на организма комуникацията е основно чрез ключови канали, свързващи съседните тела. Това са каналите на Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.
По-нискостоящите тела служат за разрешаване на безизходицата на висшестоящите. Например , човек започва да мисли ( ментално тяло ) , защо той не успява да направи нещо ( причинно-следствен план ). Висшестоящите задават контурите на нискостоящите (семената на бъдещата медитация ), а нискостоящите създават за висшестоящите почва за израстване. Моделът е взет от книгите на Авесалом Подводни.

image

             Физическо тяло

   Най-плътната обвивка на човека. Върху физическото тяло се проектират и се проявяват във времето промените, настъпили във висшестоящите тела (проблемите, които са видими на етерното ниво, постепенно, ако не се промени ситуацията може да се появят върху физическото като заболявания, мускулни схващания, които нарушават потока на кръвта в тялото, намалявайки достъпа и към различните органи. Също така, може да се види връзката между мисли, действия, емоции, етиката на човека и това, което се случва с физическото тяло. Така психосоматиката разглежда и изследва взаимовръзката между нарушенията в работата на човешката психика и от какво започва да боледува физическото тяло. Има ситуации, в които външността на човека се променя бързо с преживяването на кризи, стрес.
   Жертвено тяло - няма къде по-нататък да се трупат нерешените проблеми, така че тук се проявява всичко, което не е решено във висшестоящите тела.
   В този дух, за да се възстанови напълно организма, трябва да се занимаваме не само с физическото тяло (например да направим операция), а да се съсредоточим предимно върху висшестоящите - да осъзнаем какви мисли и емоции са потиснати, какви постъпки и ценности трябва да се коригират, да разберем мисията си, призванието, какви блокажи да отстраним.

                       Етерно тяло

   Това е матрица, по която се "построява" физическото тяло. Неговата енергия се възприема като жизненоважна, тонус, физическа сила.
   За да почувствате ефирната енергия потъркайте затоплените си ръце, а след това започнете бавно да ги свивате и разпускате - ще почувствате някаква еластичност, топка. Етерно тяло има също и у предметите. Ако ефирната енергия е приятна, то до човека или предмета ти се иска да се докоснеш, задържиш, погалиш.
A парцаливия, опърпан вид, слабостта, падането на предмети от ръцете е сигнал за недостатък на етерна енергия. Нивото на етерна енергия може да се попълва, например чрез храна (и тук е важно да се слушат желанията на своето етерно тяло, то ще каже кои продукти е по-добре да се купуват, какво да се яде, колко енергия е необходима), от околната среда ( излет сред природата) или по време на триене на мускулите и ставите. Така, направил сутрешна гимнастика, човек е преобразувал енергията на движение на тялото в етерна, вече има жизненост и заряд. Движенията първо се изготвят в етерното тяло (например, по време на танца по тялото преминава вълна) и ако подготовката е преминала лошо, движенията изглеждат неугледни, неестествени, има и повишен риск от травми за физическото тяло. Обикновено при покупка вещта е наситена ефирно, хваща окото, но с течение на времето, ако отношението към нея е небрежно, тя избледнява, разваля се, разкъсва се, превръща се в унил парцал.
   Като експеримент, можете да си купите някаква добра вещ, да я помачкате и да я захвърлите някъде далеч в продължение на няколко дни. Вещта бързо ще загуби своя "първоначален вид". Обратното се случва, ако й обърнем внимание, изгладим я, окачим я както трябва и правим всичко с любов - вещта направо оживява пред очите ни, ще бъде като нова.
   Човек с добро етерно и астрално тяло привлича вниманието, дори ако е трудно да се определи като красив или красива. Такъв човек свети, очите горят, изглежда свеж и весел. Когато етерната енергия е изчерпана му е нужна почивка, човекът става муден, слаб, тромав, може да започне да се препъва и пада, да изпуска предмети, нарушена координация. Продължителният недостиг на етерна енергия може постепенно да се превърне в най-различни заболявания на физическото тяло.
   Има етеричен вампиризъм, например, когато един човек сваля етерната енергия от предмета, тя се затъмнява, гасне, не ти се иска да го държиш в ръцете, затова по-добре да не давате особено личните ценни вещи на никого ( понеже така предмета може да започне да се усеща като "не свой").

           Астрално тяло

   В това тяло ние изживяваме нашите емоции. Емоциите не възникват от само себе си - те са резултат от отработването на енергията, слизаща от менталното тяло. И тук има много важно нещо - не събитието само по себе си предизвиква емоции, а менталното му тълкуване. Т.е.човек се радва или ядосва в резултат на оценката, направена в менталното тяло , а не в резултат на някакво събитие. Хората често потискат емоциите си, изместват ги, не си позволяват да ги изживеят (пример - хлапето, което не може да убеди родителите си да се купи дадена играчка се разстройва, плаче и десет минути по-късно той играе така, сякаш нищо не се е случило. Енергията на емоциите ако бъде изживяна, след известно време цялата изсъхва, изчезва), като в същото време те създават отрицателна почва за ментална медитация (какви мисли предизвиква агресивния или тъжен ум) и също отравят етерното тяло - там се формират различни патологии, стрес, нарушава се притока на енергия и след известно време това може да доведе до увреждане на физическото тяло.
В телесно ориентирана терапия се работи чрез физическото тяло със застоялата енергия (етерен план), следват емоцията (астрален), мислите (ментален) и събитията (причинно-следствен или каузален), които са довели до потискане. Този процес протича както съзнателно, така и несъзнателно. Добър резултат - когато човек по този начин стига до нивото на ценностите (будически план) и се направи някакво преструктуриране, за да няма повече такива събития, мисли и по-нататъшна верига от потискане. Поради това е важно не само да се освободят от стреса области от тялото, но също така и да се извърши психологическа работа над себе си. Следва да се отбележи, че човек потиска не само емоциите, но също така и процеса на мисълта, който може да доведе до нежелани заключения. Тогава процесът е избутан от съзнанието и отива на астрално ниво, което се проявява в гняв, агресия, неразбираеми и "безпричинни" емоционални изблици.
Например, един човек вътрешно разбира, че работата му вече не е интересна, но не иска да го признае за себе си и тогава и общия фон на живота му може да бъде тъжен, макар и да "има всичко" и "да трябва да е щастлив".

Следва




Гласувай:
66



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795635
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )