Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2018 23:32 - Оръжие, което ще стига до САЩ за 14 минути
Автор: hadzapi Категория: Политика   
Прочетен: 3522 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Секретен хиперзвуков въздушен тунел, наричан "хипер дракон" ще помага на китайските военни да симулират хиперзвуков полет на скорости до 12 км в секунда. Ако това е истина, китайско хиперзвуково оръжие, летящо на тази скорост, ще достига до западното крайбрежие на САЩ за по-малко от 14 минути.

Тестовият тунел се изгражда в рамките на китайската хиперзвукова оръжейна програма.

Световният най-силен въздушен тунел в момента е американското съоръжение в Бъфало, щата Ню Йорк, което оперира на скорости до 10 см в секунда, т.е. 30 пъти по-бързо от скоростта на звука.

Според дефиницията хиперзвуков летателен апарат е онзи, който лети със скорост над 5 Маха, т.е. пет пъти скоростта на звука, или още по-бързо. Досега американските военни направиха опити с HTV-2, безпилотен апарат, летящ с 20 Маха през 2011 г., но той продължи само няколко минути преди апаратът да се разпадне над Тихия океан.

През март 2017 г. Китай извърши седем успешни тестови полета с техния хиперзвуков глидер WU-14, известен и като DF-2F на скорости между 5 и 10 Маха.

Русия, Индия и Австралия също тестват различни прототипи на апарати, които могат да доставят ядрени оръжия до целта на хиперзвукови скорости, като най-напреднала в момента е Русия.

Но китайско-американската хиперконкуренция се движи по отделни релси, имайки предвид съперничеството между двете държави в района на Тихия океан.

В споменатия тунел има тестова камера за относително големи въздушни модели с размах на крилата до 3 метра. За да се генерира въздушна струя на хиперзвукови скорости учените взривяват смесица от газове, които освобождават мегаватова мощност за част от секундата. Шоковите вълни се насочват в тестовата камера по метален тунел към летателния апарат и увеличават температурата му до 7777 градуса по Целзий. Това е с 50 процента по-горещо отколкото на повърхността на Слънцето.

Заради това хиперзвуковият апарат трябва да бъде покрит със специални материали и да има високо ефективни охладителни системи вътре, иначе лесно ще се отклони от курса или ще се разпадне по време на дългия полет.

Новият тунел ще се използва и за тестове на новия тип реактивен двигател, произведен специално за хиперзвуковите полети.

С хиперзвукови самолети ще се стига за 2 часа до която и да било точка на планетата, ще стават възможни и многократни полети в Космоса с една и съща технология.

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=271&aid=18

image image



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3783393
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия