Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2013 14:44 - Противоракови билки
Автор: anticancer Категория: Рецепти   
Прочетен: 16694 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2013 21:56


Противоракови билки

Много билки са полезни при лечение на рак, предимно с поддържащата си роля, но понякога са и основна терапия. Често използвани са:
 
Алое Вера (като сок или гел), Чапарал (Chaparral), гравиола (Graviola), мравчено дърво (Pau d"Arco), Червена детелина и листа на Теменуга. Пелин, Маслинови листа, Ниим и Pau d"Arco- мравчено дърво в достатъчно големи количества са особено полезни за премахване на гъбичните форми на раковия микроб.

Алое Вера помага при лечение на рак, СПИН и други инфекциозни заболявания. То е отлично средство при стомашно-чревни раздразнения, възпаления и язви. Все пак, не всички търговски марки на алое вера, на пазара, са ефективни. Ако не виждате резултат, опитайте с друга марка. Вземайте, колкото можете да понесете, без да получите диария. Ако е възможно, използвайте прясно алое вера, направо от градината. Избягвайте пожълтелите листа и основата на листата с техния жълт сок, тъй като той е силно дразнещ и има лаксативно действие.

Чили, смесено с достатъчно голямо количество корен от джинджифил, е мощна комбинация за прочистване на стомашно-чревния тракт. Блиндирайте или ги счукайте, смесете с лимонов сок и ленено масло, или зехтин, съхранявайте в хладилник, алтернативно можете да ги използвате смлени на прах. Използвайте сместа като подправка към салати или ястия. Постепенно увеличавайте количеството, но то да бъде под вашето ниво на търпимост, в продължение на няколко седмици. След това можете да продължите употребата им в нормални количества, като подправка към храната. Високите дози чили и лют червен пипер (кайен) също могат да убиват ракови клетки.

Компоненти, изолирани от лайката, убиват човешките левкемични стволови клетки; лайката може да бъде полезна и при други ракови заболявания. Също така Зимзеленът (Vinca Rosea), има активна съставка, която е била използвана в химиотерапията срещу левкемия.

Корен от глухарче: Според доклади, коренът на глухарчето има силно лечебно действие срещу много видове рак, при условие че корените са сушени под 40 ° С и са ръчно стрити на прах, т.е. без електрически миксер или мелничка. То не е ефикасно при мозъчни тумори и рак на кожата, по време на химиотерапия или радиотерапия.

Инструкциите са да се изкопават до една шепа корени, да се отрязват листа само отдолу под коронката, да не се измиват и да се сушат на подходящо място, например зад прозореца в слънчева стая или изложени на топлината на електрическа крушка. Когато разчупвате корена и той лесно се чупи, това означава, че е готов за смилане на прах. Вземете един корен, поставете го върху дървена дъска или в стар железен съд и започнете леко да го почуквате с чисто чукче. Вземайте малко повече от 1/2 чаена лъжичка веднъж дневно, всеки път го смесвайте с вода или сок, но не горещи. Продължете да приемате лекарството, докато се почувствате добре и ракът изчезне.

Гинко билоба е установено, че силно потиска различни бързо растящи тумори в изследвания с животни. Той няма никакъв ефект върху ракови заболявания, които не са агресивни.

Гравиола (Annoma muricata), известна като саусеп (soursop), тропическо дърво с едри сочни кисели плодове, има компоненти, които са с 10000 пъти по-силно действие от обичайната лекарствена химиотерапия срещу определени ракови клетки. Може да използвате отвара с листа, с около 4 листа в чаша вода и да я пиете от 1 до 3 пъти дневно, или да използвате 2 до 5 грама сушени листа (смлени на прах) два пъти дневно.

От тези, посочени билки, можете да изберете няколко, които са подходящи за вашето състояние, както и да използвате местни билки. Като алтернатива или в допълнение, можете да използвате, предлаганите в търговската мрежа смеси от билки за рак. Най-добре познатите са: смес на Джейсън Уинтърс (Jason Winters mixture), Хоксей билки (Hoxsey herbs) и индийски чай Ojibwa (Ojibwa Indian Tea) или Есиак (Essiac). Комбинацията "Есиак" се състои от киселец, корен на репей, Хлъзгав бряст (Slippery Elm) и корен на ревен.

Зеленият чай е с високо съдържание на антиоксиданти (полифеноли), а също потиска разпространението на раковите клетки и инхибира ангиогенезата. Добавянето на мляко прави чаят неефективен.

Сместа Хоксей по принцип трябва да се приготвя индивидуално, местните билкари трябва да могат да я приготвят. Точното количество се пази в тайна и може да варира, но независим анализ разкри следните количества в 5 мл от Хоксей Тоник: Корен от Кисел трън (Berberis) 10 мг, кора на Зърнастец 20 мг, корен от Репей 10 мг, Cascara amarga 5 мг, 20 мг Женско биле (Licorice), Poke Root – Лаконос (винобой) 10 мг, Калиев йодид 150 мг, кора от бодлив храст (Prickly Ash) 5 мг, Червена детелина 20 мг, корен от Stillingia 10 мг.

Cascara amarga трудно се добива и сместа може да се направи без тази билка. Тя принадлежи към семейството на зърнастеца и е позната като Honduras bark или Picramnia antidesma. В клиниката Хоксей сместа се продава като тоник, а в отделни препарати обикновено изсушените билки са смесени и се използват като чай.

Имунната система може да бъде подсилена с ехинацея, прополис, бял имел (viscum album), Великденска лилия (Easter lily), Рейши (Reishi) и други ориенталски гъби. Ехинацеята може да се добавя към всички други комбинации от билки. Правете почивки след всеки месец употреба на чая за няколко седмици. Имелът (Viscum album) е особено добър при левкемия, но също така се използва в "Iscador" или "Plenosol" за инжектиране в близост до тумори и подути лимфни възли.

Коренът от  Женско биле (Licorice) (например 3 х 500 - 1000 мг) е добър при естрогенно-свързани ракови образувания, тъй като блокира стимулиращите растежа ефекти на естрогена. Билката също така подпомага надбъбречните противовъзпалителни хормони. Въпреки това тя е склонна да задържа натрия в тялото, докато калия се изхвърля. Затова намалете приема на натрий и увеличете приема на калий, не използвайте тази билка, ако имате високо кръвно налягане или сте със симптоми за задържане на вода.

Чернодробни билки: Магарешки бодил (Milk Thistle) и горчиви треви, като Репей (Burdock), жълтениче, Кантарион, листа и корени на глухарче, Дяволски нокът (Devil"s Claw), Тинтява (Gentian) и Пелин са добри за стимулиране на черния дроб и жлъчното отделяне. Жълтеничето (змийско мляко) също потиска деленето на раковите клетки и стимулира имунната система. Екстракт за инжектиране се предлага в Украйна.

При рак на белия дроб можете да използвате Пчелинок (Horehound), лобелия, Лопен (Mullein) и Жълт кантарион. Добре е ежедневно да правите парна инхалация (с кърпа върху главата) с горещ чай от лайка, опитайте да добавите лук и евкалипт или масло от чаено дърво.

Продуктите от Ниим включват пресни и сушени листа, екстракти от тях, както и масло от дървото ниим. Те са били традиционно използвани срещу рак в Югоизточна Азия и са потвърдени от съвременни изследвания. Инжектирането на екстракт от ниим около туморите, причинява свиването им. Използвайте 50-60 грама пресни листа или 3 супени лъжици сушени листа като (горчив) чай или екстракт в разделни дози, може да използвате продукти с ниим като лапа върху тумора.

Маслиновите листа се използват на чай, на прах или екстракт, за убиване на всички видове микроби. Активната съставка е олеуропеин (oleuropein). Ако използвате маслиновите листа като основна антимикробна терапия, приемайте поне 500 мг, за предпочитане 1000 мг. олеуропеин дневно в продължение на 2 до 4 седмици. Сушените маслинови листа съдържат около 30 мг олеуропеин / грам, затова ще са ви нужни 20-30g или 3-5 пълни супени лъжици на ден. Тъй като чаят е горчив, можете да приемате част от листата на прах, разтворени в сок. Сварете на бавен огън сушени листа в 1 литър вода за 1 -2 часа, допълвайте с вода, филтрирайте, съхранявайте в хладилник и пийте 3-5 чаши дневно.

Днес, по-често се използва екстракт от маслинови листа. За предпочитане е използването на екстракти под формата на прах, разбърква се 1/2 чаена лъжичка във вода или друга непротеинова течност и се приема два или три пъти дневно преди хранене. Нормалната търговска форма е 500 мг в капсули. В този случай можете да използвате 10 капсули дневно с подходяща течност. Търговско предлаганите течни екстракти съдържат само 4 мг олеуропеин на милилитър, екстрактите на прах съдържат повече от 200 мг / мл, затова винаги гледайте обявеното на продукта количество.

Pau d"Arco- мравчено дърво (наричано също taheebo или lapacho) е полезно за всички видове рак. Той има предимството, че е с относително приятен вкус. Използвайте го в големи количества за няколко месеца или го редувайте на всеки 1 до 4 седмици с маслинови листа. Използвайте екстракта или направете чай: 1 пълна супена лъжица в една голяма чаша вода. Кипнете и оставете да къкри или оставете да кисне за 5 до 15 минути; пийте 3 чаши на ден. (вижте www.oralchelation.com за екстракти с по-голяма потенция) Pau d"Arco на прах, в капсули или разтворено в студена вода, не работи.

Листата от Папая (Papayas, Papaya, Pawpaw) на чай или екстракт са добре известни като разрушаващ тумора агент. Обичайната употреба и начин на приготвяне е: натъпчете толкова листа папая в тенджерата, колкото е възможно, залейте с вода и оставете да къкри за 2 - 3 часа, прецедете и съхранявайте в хладилник. Пийте по една голяма чаша три пъти на ден. Продължете до възстановяване. В търговската мрежа се предлага концентриран сок от листа на папая, но не мога да коментирам неговата ефективност.

Аз вярвам, че пресният сок от зелена папая, листа и стъбла, е дори по-ефективен от варената форма. Сокът е концентриран разтвор на протеиновия храносмилателен ензим папаин; можете да го замразите във форми за лед. Вземайте по време или след хранене. Този сок, разбира се, е доста горчив, затова го гълтайте бързо. Това се отнася и за узрелите зелени плодове на папая, които могат да бъдат смесвани с други компоненти като smoothie, вижте Рецепти. Ако е възможно, използвайте чай от листа на папая, а също и суров зелен сок от папая.

Ментовият чай е особено добър при гадене, за стимулиране на храносмилането и повишаване на духа, докато хлъзгавият бряст (смлян на прах) успокоява храносмилателния тракт.
 
Прополисът е естествен антибиотик. Най-добре е да смучете таблетки между отделните хранения или да го дъвчете и задържате в устата.

Рак на простатата: Сао Палмето, пигеум (pygeum), тиквено семе,  коприва и / или върбовка (Epilobium, главно parviflorum), в допълнение към пчелен прашец, тиквено семе, цинк, селен, ликопен, рибено масло и витамини Д, Е, В6 и В3 (ниацинамид). Вместо това или в допълнение можете да използвате до 150 мг бета ситостерол, главният стерол в горните билки.

Градинският чай (Salvia officinalis) е високо ценен. Една древна поговорка гласи: "Защо умирате (от болести), след като салвия расте в градината ви?" Той може да се комбинира с други билки и да се приготвя като се добавят 2 супени лъжици изсушен градински чай към 1/2 литър вряща вода, след 3 минути намалете температурата и оставете да се запари за още 10 минути. Можете да добавите при запарването и други ароматни или билкови листа като мента или жълт кантарион (антидепресант).

Корените от билки, като горчивите билки за черния дроб, от друга страна, се варят доста по-дълго време. При излагане на радиация от полза е здравеца (Geranium Robertianum). Огнивчето (Anagallis) се използва отчасти за гаргара и отчасти за пиене по 1 лъжица при рак на устата, гърлото и вратните жлези.

Масло от чаено дърво или евкалипт може да се използва за втриване в тялото или за компрес върху възпалените области и тумори. Хората с рак на белия дроб могат да имат полза от дълбокото вдишване на парите от отворено флаконче с масло от чаено дърво или евкалипт- няколко пъти дневно. При рак на устата или гърлото можете да правите гаргара с маслото, а при рак на стомаха, често да добавяте няколко капки масло от чаено дърво към своя напитка.

Пелинът е ефективен срещу повечето микроби, включително бактерии, вируси, гъбички, ракови микроби и паразити. Двете най-често използвани форми на пелин са Artemisia absinthium (Обикновен пелин) и Artemisia annua (едногодишен пелин). И двете растения имат различни активни съставки, и може би ще е добре да използвате смес и от двете. A. absinthium е по-често използван в лечението на Кандида, докато A. annua е доказано, че убива раковите клетки. Те не трябва да се използват по време на бременност и за предпочитане е да не се приемат едновременно във високи дози за повече от един месец, въпреки че това не може да се прилага в съвременните условия.

Активната съставка в A. annua, артемизинин, се привлича от високите депа на желязо в бързо делящите се ракови клетки и ефективно убива тези клетки. За предпочитане е да комбинирате лечението с 10-20 грама спирулина на ден и периодично, за 4 седмици, да използвате големи количества А. annua. Когато не вземате пелин, вземайте Pau d"Arco или маслинови листа вместо него.

Обикновеният пелин (A. Absinthium) е горчив, а едногодишния пелин (A. Annua) не е горчив и лесно се приема. Можете просто да разбъркате 1 кръгла чаена лъжичка смлян на прах пелин в малко топла вода, сок или напитка като чай, например. Използвайте една чаена лъжичка 3 пъти дневно.

Горчивият пелинов чай е отличен за стимулиране на храносмилателната система, стомаха, панкреаса, черния дроб и жлъчния мехур. Той е бил използван като народно лечебно средство за жълтеница. Можете да подслаждане чая с ксилитол или стевия, и да добавяте малко мента. Като цяло, той най-лесно се приема, ако го изпиете бързо, преди вдишване, и след това изпиете нещо приятно.

Из НаноКом: http://www.nanocom-bg.com/test/index.php
www.nanocom-bg.com/test/index.php


Тайната на алчните билкари ... е разкрита :-)

/Продават корени по 100 лв бройката и не казват какви са .../

Тези тайни корени наистина помагат и са спасили много хора.
Имат силен антираков и имуно ефект.
След набутване (100 лв) и анализ от специалисти (250 лв) вече знам какви са корените :-)
Тези тайни корени са от Жълта Тинтява.
Допълнителното ми проучване показа, че и другите Тинтяви /Петнистата и Синята/ имат антиракови и имуно свойства.

В една антиракова корейска клиника наред с трите тинтяви ползват :
живовлек (листа и корени)
коте стъпка (листа и корени)
бъзак (плод и корени)
слънчоглед (цвят, пити, корени)
черен оман (корени)
ангелика (корени)
змийско мляко (стрък, листа, цвят)
златен корен
коноп (семе)
алфалфа (семе)
и др. от упоменатите по-горе билки.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anticancer
Категория: Рецепти
Прочетен: 259314
Постинги: 28
Коментари: 0
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031