Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2010 17:29 - Франсоа Брюн - "Мъртвите ни говорят" (откъси)
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 11323 Коментари: 30 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                          Телефонните обаждания от отвъдното

 

   Не сме свършили с фантастичното. От известно време са ни дадени нов тип доказателства. По-малко познати в сравнение с транскомуникацията, невъзпроизведими по желание, поне за момента, но не по-малко зрелищни. Това са телефонните обаждания от отвъдното. Един откъс от Тео Лохер, президент на Швейцарската асоциация по парапсихология разглежда този въпрос в два броя на “Парастим”, бюлетина на Немската асоциация за транскомуникации (април и август 1986 г.)

   Вашият телефон звъни съвсем нормално. Вдигате слушалката и изведнъж чувате любимия глас, тембър на човека, който сте “изгубили” (или мислите, че сте изгубили). Шокът може да бъде ужасен: една майка, която от 2 години оплаквала дъщеря си, така един ден чула по телефона, без никакъв предупредителен белег гласа на своето момиче, който й напомнил типична и позната ситуация: “Мамо, аз съм ; имам нужда от 20 долара, за да се прибера.” Майката се свлякла в безсъзнание до телефона.

   Една актриса , Ида Лулино, живееща в Лос Анжелис по време на Втората световна война, получила телефонно обаждане от своя баща, починал 6 месеца по-рано. Семейната къща в Лондон била разрушена от бомба и семейството се оказало в голямо затруднение поради липсата на документи за собственост на тази къща. Нейният баща много точно й описал мястото в мазето, където бил скрил тези документи. След като неговите упътвания били предадени в Лондон, документите се намерили и всичко си дошло на мястото. Една приятелка на тази актриса, г-ца Пендълтън била свидетел на телефонното позвъняване и станала гарант за автентичността на разказа.

   Тези факти са все още малко познати по редица причини. Хората, на които това се случва, не смеят от страх да говорят, за да не ги помислят за сериозно “мръднали”. Незнаейки, че това вече се случвало на други, най-накрая самите те започват да се съмняват в него. За щастие в редица случаи се намират множество свидетели. Тези разкази започват да се събират в няколко труда и се замисля изследване. Така Тео Лохер посочва две книги : едната на С. Ралф Харлоу “ A Life after death”, и другата – “Phone calls from the dead” , на Скот Рого, която анализира 50 от 70-те случая, събрани от Реймънд Балес в продължение на тригодишна работа.

   Сегашните проучвания показват, че обаждането може да дойде от роднини или приятели, най-често от деца към родители или обратно. Времето между смъртта и обажданията може да варира от деня й до няколко години след това. В много от тези обаждания покойникът изглежда не разбира, че вече не е в земния свят. Тези, които звънят скоро след смъртта си често се държат като замаяни и обаждането е кратко. Обратно, тези, които са извършили големия преход преди по-продължително време, се изразяват по-категорично и дълго. Понякога ‘живеещите на Земята” не разпознават гласа. Тогава живеещите в отвъдното полагат усилия да бъдат разпознати, както видяхме това при записите.

   Мотивът на тези позвънявания изглежда е един вид необходимост от страна на покойните както да възстановят контакта с тези, които са оставили на Земята, така и да ги успокоят и утешат.

   Дъщерята на г-жа Х. С. била на не повече от 20 години, когато починала след много операции. Майка й обаче след дълъг период на отчаяние била вече получила доказателства за пребиваването на дъщеря й в един друг свят. Болката от раздялата остава, разбира се, но не и отчаянието. В един хубав ден, когато майката се обаждала на своя приятелка, изведнъж гласът на младото момиче се намесил в разговора. Не за да участва в него, а просто за да заяви за себе си, да засвидетелства своята нежност с обичайните умалителни, които така бързо възстановяват изгубена близост. Редица хора, предразположени към този род явления, успяват да запишат всички телефонни обаждания. Такъв бе и този случай. Майката ми пусна касетата. Гласът на дъщеря й е слаб, но отлично разпознаваем, с така характерното за записани на магнетофон гласове на покойни бързо произношение.Майката и приятелката й избухват във възклицания. Майката благодари, но не смее да моли. С това се заема приятелката и моли младото момиче, ако може да повтори. И на 3-4 пъти се чуват думите : “Аз съм щастлива...Мамо, обичам те.”

   Що се отнася до механизмите на тези обаждания, засега се тъне в догадки. Възможно е през телефонния кабел да преминава само иззвъняването, а после звуците директно да се излъчват в ухото или в слуховите центрове на приемащия обаждането. Но поне в един случайобяснението не е задоволително, тъй като тогава телефонистката съобщи за междуградско обаждане. В посоченото място обаждането не бе регистрирано.

   И така, ние сме в нов период на човешката история, когато личният живот на всеки от нас в отвъдното не е въпрос само на вяра, убеждение, интуиция или мнение, а на познание. Както едно време някои вече знаели, че Земята се върти около Слънцето, докато други не знаели, има такива, които знаят, че “задгробният живот” е факт, и други, които мислят, че това е хипотеза, която винаги може да се оспорва .................




Гласувай:
16



1. galatceq - Това с телефоните е заслужаващо ...
21.04.2010 17:50
Това с телефоните е заслужаващо внимание. Как ли в действителност е ставала връзката ? Щом и изследващите не са единни в мнението си ;)
цитирай
2. анонимен - една съседка също твърдеше, че се е ...
21.04.2010 17:56
една съседка също твърдеше, че се е обаждал починалия и баща, ама как да и повярвам ?
цитирай
3. universalnite000 - Ре 1
21.04.2010 18:05
Още едно доказателство колко малко знаем . Явно за момента няма достатъчно сведения, за да се изясни този механизъм на комуникация .
цитирай
4. universalnite000 - Ре 2
21.04.2010 18:07
Не мога да кажа нищо по този случай, но неслучайно авторът заключи , че - има такива, които знаят, че “задгробният живот” е факт, и други, които мислят, че това е хипотеза, която винаги може да се оспорва .................
цитирай
5. анонимен - нали знаеш - може и на интересна да се ...
21.04.2010 18:13
нали знаеш - може и на интересна да се е правила , има ги такива !
цитирай
6. universalnite000 - Пак ще повторя - не мога да изкажа ...
21.04.2010 18:17
Пак ще повторя - не мога да изкажа мнение, тъй като не познавам въпросната съседка . Няма смисъл да спорим за това .
цитирай
7. galatceq - ;) Разрових се из нета и виж на какво ...
21.04.2010 18:22
;) Разрових се из нета и виж на какво попаднах : http://sanovnik.bg/n4-4700-_Ало,_ало_от_онзи_свят

рез 1977 година Мери Мередит от Оклахома се оперира. Когато се връща у дома след операцията, намира купища писма. В едно от тях майката на Мери й съобщава за смъртта на тяхна роднина Шърли в Луизвил, Кентъки.

Няколко дни по-късно телефонът на Мери позвънял. "Здравей, Мери! Тук е Шърли Джин". Стъписаната жена наистина разпознава гласа на роднината си, характерен с южняшкия си мек диалект. Мери изпада в паника и изгубила ум и дума.

След известно време телефонът отново звъннал.

- Здравей, Мери! Отново е Джин. Исках да те попитам дали вече се по-добре?

- Но кой се обажда всъщност? И откъде знаеш, че съм била болна?

- Аз бях с теб в болницата, отвръща гласът в слушалката.

цитирай
8. galatceq - И тук има интересни случки : http...
21.04.2010 18:24
И тук има интересни случки : http://chudesa.net/p6520/
цитирай
9. universalnite000 - Ре 8
21.04.2010 18:35
:) Благодарности за линковете , струва си да се прочете .
цитирай
10. raders - забавно
21.04.2010 20:42
Забавно наистина. И интересно, че има много хора, дето вярват в тези глупости.
цитирай
11. universalnite000 - Ре 10
21.04.2010 20:45
Др. Радев , много ще ми е интересно какво ли ще си казваш в отвъдното ? ;) Май ще се сетиш за "откачалката", която пишеше тези неща ?
цитирай
12. raders - Чул те Господ. Ще те почерпя на оня ...
21.04.2010 21:01
Чул те Господ. Ще те почерпя на оня свят :)
цитирай
13. universalnite000 - Ре 12
21.04.2010 21:02
:) Благодаря, но и без това съм отказал алкохола, едва ли ще сме в един кръг там ...
цитирай
14. анонимен - Ne si pravete shegi s tezi neshta, ...
21.04.2010 21:53
Ne si pravete shegi s tezi neshta , neumestno e !
цитирай
15. universalnite000 - Ре 14
21.04.2010 21:58
Аз поне не се шегувам , а за raders ... не отговарям .
цитирай
16. galatceq - raders продължава значи :) а защо ли ...
21.04.2010 22:07
raders продължава значи :) а защо ли не се поинтересува повече по тази тема ?
цитирай
17. podvodni - Здравей приятелю!! О това което ...
21.04.2010 22:12
Здравей приятелю!! О това което чета в тези твой публикации и последвалите размисли след това си правя няколко извода:

1. Познанита ни са много оскъдни. Което е по- добре от колкото никакви, което все пак е едана стартова поизция.

2. Все още мислим в кръга на нашите познания.

3. Тепърва ни си откриват енергиините механими на вселената.

Много от коментиращите (и не само те) в твойте постинги си задават въпроса - Как става приемането на посланията от отвъдното? Тук се сещам за трансформатара на Тесла. Та този уруд има уникалната възможност да преобразува (трансформира) енергия (информация) от ефира в електрическа. По същият начин става и приемането на информация от същият този ефир , но на нашите "близкки покойници". Също като при радиовълните - просто трябвеа да настроим приемника. Тук въпроса не е в информацията и енергиите (дали ги има или няма), а в липсата на приемник. Но както изглежда в тази насока има огромен напредък. Което е много обнадеждаващо. Поздрави!!

П.П. Отсрих интересно съвпадение Моята рожденна дата съвпада с тази на Тесла. Разлика има само в годината!!
цитирай
18. podvodni - Всъщност, не мислите ли че д-р. Р...
21.04.2010 22:20
Всъщност, не мислите ли че д-р. Радев живо се интересува от тези теми. Спори защото просто търси достатъчно силно доказателство за да бъде "убеден" напълно. Вътрешно в себе си е убеден в правилноста на нещата, но откъсването от материалима е доста трудна задача. Просто има нужда от помощ. Мисля че я иска от нас.
цитирай
19. universalnite000 - Ре 17, 18
21.04.2010 22:29
Здравей , приятелю ! Радвам се, че не само прояви интерес към изнесеното, а и го доразвиваш с тези сведения за изобретенията на Тесла . Ще дам и аз скромен принос към това - Следващият трансформатор използвал вертикални цилиндри със заземена основа. Свободните краища се намирали на доста голямо разстояние от лентата на първичния кондензатор и изхвърляли ослепителна бяла корона. Това отбелязва повратна точка в теориите му относно електричеството, тъй като му дало възможност да изработва далеч повече от един милион волта импулсна мощност с помощта на устройство с височина колкото дете.

Разрядите били с интензивен бял цвят. Бял огън. Внезапните импулси оцветявали каналите на разреждане в бяло, защото трансформаторите на Тесла всъщност разделят етера от електроните. Трансформаторът на Тесла провежда етер, а не електрони. Яркият бял огън е етерният запазен знак на това устройство.

http://beinsa.info/index.php?option=com_content&view=article&id=98:2009-03-21-20-57-54&catid=10:2009-01-18-20-40-32&Itemid=24

а съвпадението в датата - наистина няма случайно , съдя по себе си и много други примери ! Приятелски поздрав :)
цитирай
20. podvodni - Винаги съм се въхищавал на твоята ...
21.04.2010 22:37
Винаги съм се въхищавал на твоята информираност. Наистина като се поосвободя ще осъществим една среща.
цитирай
21. universalnite000 - Ре 20
21.04.2010 22:41
:)) Удоволствието ще е взаимно , приятелю ! Ще очаквам да стане това !
цитирай
22. анонимен - :мъртвите не говорят
22.04.2010 11:20
Това е самата истина .Те са между нас но ние не ги виждаме. Не случайно се казва -за мъртвите или хубаво или- нищо.Те чуват нашите думи , съжаляват за лошите си постъпки ,измъчват се ,но не могат в сегашното си енергиино състояние да променят нещо от направеното в земния си живот.При следващо прераждане чак ще могат да изчистят натрупаната карма
цитирай
23. анонимен - БТК са голяма работа!
22.04.2010 12:21
БТК са голяма работа!
цитирай
24. universalnite000 - Това е самата истина. Те са между нас ...
22.04.2010 13:58
анонимен написа:
Това е самата истина .Те са между нас но ние не ги виждаме. Не случайно се казва -за мъртвите или хубаво или- нищо.Те чуват нашите думи , съжаляват за лошите си постъпки ,измъчват се ,но не могат в сегашното си енергиино състояние да променят нещо от направеното в земния си живот.При следващо прераждане чак ще могат да изчистят натрупаната карма


Като цяло е така по отношение на кармичното . Но не съм съгласен , че не говорят - аз не съм имал съответната апаратура като описаната , но телепатично съм общувал ...
цитирай
25. razkazvachka - Дали повтарящите се хилядократно разкази за присъствие на
24.04.2010 20:45
мъртвите в нашия субективен свят, са достатъчно, да му се придаде обективност - разказите обикновено заобикалят разговори, видения или срещи с хора, които са известни на по-голямата част от света - едни и същи хора - в един и същи сън с подробностите, едни и същи хора - в сънища на много различни сънуващи, предидзвикани синхронни сънища - има цели институти, които изследват съзнанието и подсъзнанието и експериментират със съня и сънуването - и търсят и намират ключове към човешката природа - а ние ги отхвърляме, поради незнание, страх или отказ да си признаем...
цитирай
26. universalnite000 - Ре 25
24.04.2010 20:52
;) Повдигаш интересен въпрос за сънищата. Преди време експериментирахме с един приятел - оказа се, че в сънното състояние можеш да се разделяш на много "холограми", които от своя страна се свързват с други такива и оттам различни версии за сън при всеки ... Считам, че и при "мъртвите" също действа този принцип .
цитирай
27. lotos16 - ...
24.04.2010 22:09
А дали ако съм сънувала такъв телефонен разговор, наистина съм разговаряла с "оня свят"???
цитирай
28. universalnite000 - Ре 27
24.04.2010 22:17
Отличен въпрос ! За съжаление аз не съм имал подобен сън, за да изкажа мнение, но като се има предвид, че сънищата са не по-малко реални от тази действителност - отговорът клони към "да" .
цитирай
29. razkazvachka - Ами аз вече два пъти отивам на сън на място, което е като чакалня за
25.04.2010 22:35
среща с отдавна мъртви хора - а отделно има място за въпроси към смъртта - но мен ме изгониха от там:))))

като холограма - да, нали задвижваме театъра насън и всички герои, всъщност са наши проекции - ние можем да гледаме света през множество очи и да го усещаме чрез множество свои проекции
цитирай
30. universalnite000 - Ре 29
25.04.2010 22:48
:) Защо ли са те изгонили - интересен мотив ще да е било .
така е за театъра насън, но има и още един момент - той може и да ни бъде прожектиран . Усетил съм , че това може да стане от човек с достатъчно силна мисъл или ... от мощна технология. Затова и понякога се чудим защо не го усещаме като свой сън ;) ... И още кой знае колко неща има неизяснени .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3802595
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )