Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2010 11:36 - Етерното тяло (етерник) - по описание на Лобсанг Рампа
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 17368 Коментари: 32 Гласове:
56


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече видяхме, че човешкият мозък произвежда електричество благодарение действието на химическите елементи, водата и металите, които го съставят. Това важи и за тялото, защото кръвта, която тече в артериите и вените, носи химични елементи, следи от метали и вода. Цялото тяло е наелектризирано. Разбира се, не става дума за електричеството, което осветява дома ви или с което готвите, а по-скоро за един магнитен ефект.
    Ако вземем обикновен магнит и го сложим на масата, после го покрием с лист хартия и хвърлим отгоре метални стърготини, ще видим, че те се подреждат в определена схема. Струва си да опитате. Купете си един магнит или заемете от някого. Сложете лист хартия отгоре така, щото магнитът да бъде в центъра. Намерете железни стърготини и поръсете с тях хартията, но отвисоко. Ще видите как железният прах очертава магнитните сили, излизащи от магнита. Ще видите точната форма на магнитните сили. Направете опита, това ще ви помогне в учението. Магнитната сила прилича на етеричната сила на човешкото тяло и на аурата му.
    Всеки знае, че около електрическата жица има магнитно поле. Ако токът се променя, това означава, че е променлив, а не постоянен, тогава магнитното поле се движи от импулсите и се мени със смяната на полюсите.
    Човешкото тяло, което е източник на електричество, е заобиколено с променливо магнитно поле. Етерикът, както ние го наричаме, се колебае и трепти толкова бързо, че е невъзможно на практика да се различи движението. По същия начин, когато лампата гори, въпреки че токът се мени 50-60 пъти в секунда, ние не го виждаме. Обаче в някои изолирани селища или на борда на кораб колебанията са толкова бавни, щото с просто око могат да се видят трептенията на светлината.
    Ако един човек се доближи много близо до друг, обикновено и двамата усещат някакво дразнение. Повечето хора прекрасно съзнават близостта на другия. Опитайте с някой приятел; застанете зад него, приближете с пръст тила му и леко го докоснете. Обикновено той не може да разграничи близостта от истинското докосване. Това е така, защото етерикът е също чувствителен към докосването. Етерикът това е магнитното поле, което обкръжава човешкото тяло (вж. фиг.З).Това е границата на аурата, нейното ядро, ако може така да се каже. Разбира се, етерикът покрива всяка част от тялото с около един милиметър, покрива всяко косъмче дори. При някои е по-дебел, като достига, но рядко, до 12 сантиметра.
    Етерикът може да служи за измерване на жизнеността на хората. Обикновено мени силата си с промяната в здравословното състояние на човека. След тежка работа през деня етерикът се приближава до кожата, но след добра почивка се увеличава, очертавайки точните форми на тялото, на космите, брадавиците и дори пъпките.
    Интересно е да се отбележи, че ако някой е подложен на голямо електрическо напрежение със слаб волтаж, етерикът се вижда понякога син, понякога розов. Някои атмосферни условия също дават възможност да се види етерикът. Моряците наричат това явление огънят на свети Елм. Случва се понякога мачтите, долната част на кораба да изглеждат странно осветени за онзи, който ги вижда за пръв път. Тази светлина може да се оприличи с етерика на кораба.
    Много често на село или в полето, в тъмна и мъглива нощ, около жиците с високо напрежение може да се види синкава светлина. Електроинженерите наричат това явление "корона" и една от грижите им е да избегнат падането на короната върху изолаторите. В такъв случай може да се йонизира атмосферата и да се получи късо съединение, а оттам - тъмнина над цялата област. Короната на човешкото тяло е, разбира се, етерикът.
    Почти всеки може да види етерика на едно тяло, при условие че се упражнява малко и има търпение. За нещастие често пъти човек си въобразява, че има лесен начин да се достигне до познанията и способностите, които за Учителите са траели години на учение. Нищо не може да се постигне без упражнения. Най-големите музиканти се упражняват всеки ден. Вие също трябва да се упражнявате. Помолете например някой приятел да протегне ръка и да разтвори пръсти на черен или неутрален фон. Вие ще се обърнете и ще гледате, но не пряко. Има един "трик", с който е добре да свикнете. С ъгъла на окото си ще видите нещо като сиво-син пушек, залепен за кожата. Както вече казахме, той може да достига няколко сантиметра. Често се случва онзи, който гледа ръката, да прави много усилия и да не вижда "гората, защото дърветата я закриват". Отпуснете се, с малко повече усилия ще видите нещо.

    Фиг. 3. Етерикът
    image

   Можете и сам да се упражнявате. Седнете удобно във фотьойла. Гледайте да сте на около два метра от предметите в стаята. Дишайте бавно и спокойно, дълбоко. Протегнете ръце, като докосвате леко върховете на пръстите, а палците държите във въздуха. Ако в този момент отстраните леко ръце, ще видите "нещо". Може би ще изглежда като сива мъгла, която ще ви се стори осветена, но сигурно, като разтворите пръсти, ще различите нещо. Това нещо е етерикът. Ако загубите контакта и това бегливо "нещо" изчезне, започнете отново. Това е само въпрос на упражнения. Още веднъж ще кажа, че и най-големите музиканти на света упражняват непрестанно "скучните" гами и свирят великолепно. Вие също можете да получите прекрасни резултати в изучаването на метафизиката.
    Наблюдавайте пак пръстите си, гледайте внимателно как лека мъглица минава от единия в другия. С малко повече практика ще видите, че тя минава от лявата в дясната ръка или обратно. Това зависи от вашия пол, от здравословното ви състояние и от проблемите ви в момента.
    Ако имате възможност да получите помощта на човек, който се интересува от този опит, можете да се упражнявате с дланта на ръката си. Настанете другия, по възможност от противоположния пол, във фотьойла срещу вас. И двамата протегнете ръце. После доближете дланта си до тази на другия. Когато разстоянието стане 4 сантиметра, ще почувствате леко течение (студено или топло) от едната длан към другата, а по-силно се чувства в средата на дланта. Ако усетите топъл полъх, леко завъртете дланта по диагонал и усещането за топлина ще се усили. С упражненията тя ще се увеличава още повече. Щом достигнете този стадий, ако гледате внимателно пространството, което дели вашата длан от тази на другия, ясно ще видите етерика. Изглежда като синкав дим от цигара, която гори сама.
    Необходимо е да повторим, че етерикът е външната изява на магнитните сили на тялото. Ние го наричаме "душата", защото, когато някой умре внезапно, а е бил в добро здраве, този етеричен товар остава известно време, после се отделя от тялото и се скита като "заблудена душа", но това няма нищо общо с астралната същност. За това обаче - по-късно.
    Сигурно сте чували да се разправя как в старите гробища на село, където няма осветление, в безлунни нощи от прясно изкопани гробове се е виждало да проблясват слаби синкави светлини. Това е етеричният товар, който се разсейва и напуска мъртвеца, погребан същия ден. Можем да сравним това явление с топлината, излизаща от чайника, който току-що сме свалили от огъня. Просто загуба на топлина. Същото може да се каже и за смъртта (а не бива да се забравя, че съществуват няколко относителни стадия на смърт) - етеричната сила в умиращото тяло намалява все повече и повече.
    Случва се понякога етерикът да се застои около тялото няколко дни след клиничната смърт, но това е въпрос на друг урок.
    Упражнявайте се. Гледайте ръцете и тялото си, направете опита с близък приятел, защото само упражненията ще ви позволят да видите етерика, а докато не сте го видели, няма да можете да видите аурата, която е още по-трудно доловима.
Източник:
http://www.yosif.net/bg/duh/index3.htm




Тагове:   тяло,


Гласувай:
56


Вълнообразно


1. universalnite000 - Нещо повече за Лобсанг Рампа - ht...
19.08.2010 11:38
Нещо повече за Лобсанг Рампа - http://en.wikipedia.org/wiki/Lobsang_Rampa
цитирай
2. universalnite000 - Реших да публикувам материал за ...
19.08.2010 11:41
Реших да публикувам материал за етерното тяло, защото именно с тези упражнения започнах навремето своите стъпки ....
цитирай
3. taidzi - Много е полезно това, което публ...
19.08.2010 11:44
Много е полезно това, което публикувате . Вижте и упражненията за астралния двойник http://taidzi.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/07/16/uprajnenie-za-ulaviane-na-proekciiata-na-astralnoto-tialo.577732
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3. taidzi
19.08.2010 11:49
:) Тези упражнения са последващи . Първите са с етерното тяло, но все пак благодаря за напомнянето !
цитирай
5. galatceq - :) Супер ! Продължаваш с метафиз...
19.08.2010 12:10
:) Супер ! Продължаваш с метафизичните теми ;) Включвам се за етерното тяло : Това тяло свети в различни цветови вариации - от синьо до виолетово или сребристо. Неговата форма повтаря тази на физическото тяло, като се разпростира според човека на различно разстояние от него. Етерното тяло съдържа онези енергийни канали, които наричаме нади или меридиани. В него са и седемте основни енергийни центрове - чакрите, които са свързани с ендокринните жлези и контролират съответно 7 вида съзнание (осъзнаване). То също така има и 21 второстепенни енергийни центрове и множество други, които са третостепенни.

Етерното тяло има също така два слоя. Първият от тях се разпростира на около 30 см от физическото тяло. Вторият му слой е по-голям и достига половин до един метър от физическото тяло. Всеки от тези слоеве има светеща подобно на луминесцентна светлина и нишкоподобна структура, която излъчва навън и винаги се движи вълнообразно.
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5. galatceq
19.08.2010 12:15
:) Много добре . Всъщност може да се каже, че етерното тяло програмира информацията, съдържаща се в клетките от физическото тяло ;)
цитирай
7. galatceq - :) Много добре. Всъщност може да се ...
19.08.2010 12:21
universalnite000 написа:
:) Много добре . Всъщност може да се каже, че етерното тяло програмира информацията, съдържаща се в клетките от физическото тяло ;)

:))) Можеш да си по-прецизен . Етерното тяло дава жизненост, здраве и организация на физическото тяло. То настройва нашето съзнание към енергийните принципи и пренася и приспособява енергиите на по-висшите тела към нашето физическо осъзнаване.
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7. galatceq
19.08.2010 12:24
Права си - може , но така ми дойде на първа мисъл . Усещам -пак се задават допълнения ;)
цитирай
9. galatceq - Права си - може, но така ми дойде на ...
19.08.2010 12:26
universalnite000 написа:
Права си - може , но така ми дойде на първа мисъл . Усещам -пак се задават допълнения ;)

С рикса да ти изглеждам префекционистка - да !
Етерното тяло има будност за различните видове фини енергии, които циркулират през физическото тяло и околната среда. Неговите фини енергии могат да бъдат почувствани от всички и видяни след определено обучение.
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9. galatceq
19.08.2010 12:29
Допълнението е на ниво , няма проблем :)
цитирай
11. galatceq - Още за етерното тяло - Етерното тяло ...
19.08.2010 12:43
Още за етерното тяло - Етерното тяло е финото ниво на физическото. То е формирано от различни енергии като: електромагнитни, чи или прана, виталност и т.н. То също е образувано и от субатомни частици, най-фините сред които са кварките.
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11. galatceq
19.08.2010 12:46
:) Направо можеше да направим съвместен постинг с теб , толкова много ме допълни ....
цитирай
13. mmmmmmmmm - До
19.08.2010 13:22
тук - чудесно!!!
Предлагам съвместен пост за "Прана".
Поздрави:)))
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13 mmmmmmmmm
19.08.2010 13:26
:) Добре, аз съм насреща и ако има идеи - пиши ми, ще ги реализираме . И Галацея сигурно няма да остане назад ;) Поздрави и за теб ! :)
цитирай
15. galatceq - :) Добре, аз съм насреща и ако има ...
19.08.2010 16:06
universalnite000 написа:
:) Добре, аз съм насреща и ако има идеи - пиши ми, ще ги реализираме . И Галацея сигурно няма да остане назад ;) Поздрави и за теб ! :)

;) Иска ли питане, само дайте да се разберем нещо конкретно .
цитирай
16. universalnite000 - Ре 15. galatceq
19.08.2010 16:25
Сговорна дружина - планина повдига ! ;)
цитирай
17. анонимен - Псевдонаучните глупости никнат ...
19.08.2010 18:02
Псевдонаучните глупости никнат като гъби. Необразоваността и суеверието са благодатна почва.
цитирай
18. universalnite000 - Ре 17
19.08.2010 18:04
.....Как да разкажеш на слепеца за цветовете .....
цитирай
19. hel - Допълненита на galatceq са много ...
19.08.2010 21:46
Допълненита на galatceq са много хубави и това, че ги прави в отделни коментари, ги прави по-лесни за възприемане. Ще е добре при един общ постинг да си редувате текстовете, като отбелязвате автора. Мисля, че ще е по-четивно - докато прочиташ името на следващия автор, ще се настроиш, че ще има смяна на стила... Една такава промяна ти освежава вниманието!
С удоволствие, ще чета!
Поздрав!
цитирай
20. universalnite000 - Ре 19. hel
19.08.2010 21:52
:) И аз благодаря за препоръките - ще ги имам предвид . Само да съберем сили и ... материал :) Поздрави и успехи !
цитирай
21. ckarlet - Universalnite000, усещала съм ...
20.08.2010 09:31
Universalnite000, усещала съм това магнитно поле при определени хора, и съм си задавала много въпроси. Тук при теб откривам отговорите им! Беше изключително интересно да прочета публикуваното от теб!
Поздрави и прекрасен ден ти желая!
цитирай
22. universalnite000 - Ре 21. ckarlet
20.08.2010 11:40
:) Благодаря ти !
С едно уточнение - не всички възможни отговори се намират в постинга , винаги има и още , но това е смисъла на личното търсене . Радвам се, че съм ти помогнал с нещо , ckarlet !
цитирай
23. анонимен - black
20.08.2010 18:48
Етерика и аурата може ли да се фотографират? Само снимките може да са доказателство за съществуването им. В противен случай те си остават мисловни субективни възприятия.
цитирай
24. universalnite000 - Ре 23
20.08.2010 18:52
;) Потърси Кирлианова фотография - ще видиш интересни неща
цитирай
25. анонимен - към автора
20.08.2010 19:02
"голямо електрическо напрежение със слаб волтаж"???
Волтажа е електрическото напрежение измерено с волтметър
цитирай
26. tomich - Ефекта на Кирилиан
20.08.2010 19:46
В края на 30-те години на м.век Съпрузите Кирилиан откриват ефекта наречен на негово име - Кирлианова аура. Той обаче няма нищо общо с въображаемата човешка аура или с езотерика, както и с теориите за излъчване на аури от всеки биологичен обект. Причината е много проста. Ефектът на Кирилиан (и фотографиите, които прави) се появява само когато биологичният предмет бъде поставен в променливо електрическо поле с честоа около или над 100 килохерца, т.е. срещу електрода източник на това поле. Както са показали изследванията, ефектът няма биологичен характер и е резултат единствено на високо честотното електрическо поле с напрежение около 30 000 волта. Доказателството е, че ефекта на Кирилиан се наблюдава и при неорганични предмети от различно естество. Тъй че, Кирилиановите фотографии не са доказателство за съществуването на биологични аури. Иначе те наистина са много атрактивни и привличат с външната се загадачност ;-):
Поздрави!
цитирай
27. universalnite000 - Ре 26 tomich
20.08.2010 20:17
Нещо интересно

Немският лекар П. Мандел разглежда кирлиановите изображения като снимки на енергийния поток, който определя дейността на човека в живота. Той изказва предположение, че характеристиките на газоразрядното излъчване на пръстите на ръцете и краката са свързани със състоянието на намиращите се върху тях акупунктурни точки, които представляват началните или крайните пунктове на енергийните канали.
Не е въображаема аурата между впрочем , това го казвам като занимавал се години наред с медитация и концентрация върху фините полеви структури на хората ;) Въпрос на занимаване и приоритети . Поздрав и за теб !
цитирай
28. tomich - Приятелю, очевидно не правиш ра...
20.08.2010 23:14
Приятелю, очевидно не правиш разлика между метод за медицински изследвания, основаващ се на Кирлиановия ефект, и биологична аура.. Ако последната действително съществува, тя би трябвало да се появи на подходяща фотографска плака и без помощта на Кирлиановия ефект.Доколкото разбрах, в медицината Кирлиановите изображения се използват за предварително диагностициране на болести въз однова на характеристиките на ГАЗОРАЗРЯДНОТО ИЗЛЪЧВАНЕ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪЦЕТЕ И КРАКАТА, т.е. на ИЗКУСТВЕНА аура, която дава информация за състоянието на акупунктурните точки на енелгийните канали. Изобщо не става дума за някаква самостоятелна биологична аура. Отново ще кажа, че подобно изкуствена аура се създава и от неорганични неживи обекти и вещества. С други думи аурата е СЛЕДСТВИЕ от изкуствено въздействие на оригинален физически метод върху материални обекти без значение живи или неживи.
цитирай
29. pumona - в една прекрасна утрин,
22.08.2010 16:13
видях бяла мъгла около тялото и главата си на около 2 см, но това беше за кратко
и си мислех, че вероятно е ореол...
цитирай
30. universalnite000 - Ре 29
22.08.2010 16:28
;) Точно - това е етерникът. Аз съм го виждал и при още по-интересни обстоятелства ;)
цитирай
31. makont - Много интересно!
24.08.2010 14:46
Ако затвориш очи и дишаш дълбоко и с двете ръце с вплетени пръсти, обърнати с дланите навън, в областта на корема, се усеща нещо като мека пружинираща стена. Само трябва да вярваш и да се концентрираш! Благодаря за ценния материал!
цитирай
32. universalnite000 - Ре 31. makont
24.08.2010 18:27
:) За нищо . Точно концентрацията е много важна, за да се постигне успех в начинанието . Очаквай да подготвя нещо и за аурата .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795533
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )