Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2010 11:13 - Д-р Майкъл Нютън - изследвания по въпросите за душите ( част 2 )
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 13971 Коментари: 33 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                             ЕНЕРГИЯТА НА ДУШИТЕ

 

    Доста хора усещат липса на енергия в живота, без да разбират защо. Мотивът им е бил да оставят голяма част от енергията си в духовния свят, за да продължат по-интензивно тамошната си работа. Тази останала енергия е много ярка. Има хора, постигащи твърде малко на Земята именно заради това си решение. Душата обикновено взима 50-70 % от енергията си в прераждането. Този % е различен за всеки живот и зависи от степента на напредък и избора на тяло. Твърде многото енергия в прераждането, например 90 % ще претовари мозъка и го прави нефункционален, а 100 % просто ще го взриви. Докато е в материално тяло, душата не може да черпи от енергията си, която е оставила в духовния свят и да я задържи ( с изключение при молитва или медитация ). Ние живеем с последиците от решенията, които сме взели както в отвъдното, така и в преражданията. Понякога душата се нуждае от повечето си енергия за някое особено трудно прераждане – например 80 % , така че светлината, останала от нея в духовния свят е съвсем слаба. Слабата светлина ( да не се бърка с тази при младите души) е особено очевидна при души, избрали да водят живот едновременно в две тела.

 

                          ТИПОВЕ ХАРАКТЕРИ В ГРУПИТЕ НА ДУШИТЕ

 

    Членовете на повечето групи действително имат по някое общо предразположение, което ги свързва, можете да сте убедени, че не са обединени случайно. Еднороден аспект за всички членове могат да са общи интереси или познавателни способности. Повечето души в една група израстват с почти еднакво темпо, но има и по-бавни, напускащи последни групата. Все пак да не се забравя, че повечето групи са построени така, че в тях да има различни характери. Например – куражлии, винаги оцеляващи инати, кротки и пасивни души, пресметливци и веселяци. Системата е нагласена така, че всяка от душите помага на другите от групата през земния живот. Всеки от тях има силни страни, компенсиращи недостатъците на другите. Всяка душа дава своя принос и всички са в процес на развитие. Има души, които искат всичките им прераждания да са трудни, а други предпочитат повече лесни животи. Редът и посоката в духовния свят, в който постиженията са на почит не означава, че това е йерархично място със строги бюрократични правила. Това са клопките на земните ни обшества. Преди всеки живот се дава избор и душата няма усещането, че й се оказва натиск да постигне успех в рамките на ограничено земно време. Желанието за развитие и израстване идва от нас самите.

 

                      КАТЕГОРИИ ДУШИ В БЕЗСМЪРТНИЯ НИ ЖИВОТ

 

     ГЛАВНИ СРОДНИ ДУШИ :  често ( но не винаги ) тази душа е партньор, с когото имаме дълбоки връзки ( например брак) . Тази душа може да е и брат, сестра, най-добър приятел и в редки случаи – родител

     ДУШИ – ДРУГАРИ  : това са души от групата, които съставляват духовното ни семейство. В психодрамата на материалния живот те са ни братя, сестри, деца или добри приятели

     СВЪРЗАНИ ДУШИ  : това са всички, които съставляват вторичните групи, скупчени около нашата главна. Често в преражданията са родители или главни фигури в живота ни, за да ни предадат някои кармични уроци. Но най-често са ни познати, свързани с нас по някаква причина. Все пак много от душите в близките групи са ни непознати и в живота, и в духовния свят.  




Тагове:   Майкъл,   д-р,   нютън,


Гласувай:
50



1. taidzi - Кармичните процеси са основно о...
29.10.2010 11:53
Кармичните процеси са основно определящи при случващото се с душите . Съществуват 2 основни вида личностна карма: 1. Карма на ситуацията, при която каквото сте причинили на някой друг в предишния си живот, или в някой от предишните си животи, ви се връща по някакъв начин от същия човек в този живот. 2. Карма на отношенията, при която например, яростта, която сте изпитвали в минало прераждане, по отношение на живота или другите, засяга и влияе върху вашите действия сега. Кармата натрупана от ситуации може да продължи много прераждания.
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. taidzi
29.10.2010 11:56
Напълно споделям виждането ти . В изследванията на Нютън има красноречиви примери . Все пак да не забравяме, че изчистването на подобни натрупвания е наша задача ;)
цитирай
3. taidzi - Напълно споделям виждането ти. В ...
29.10.2010 12:04
universalnite000 написа:
Напълно споделям виждането ти . В изследванията на Нютън има красноречиви примери . Все пак да не забравяме, че изчистването на подобни натрупвания е наша задача ;)

Кармата натрупана от ситуации може да продължи много прераждания. Докато конкретния човек не израстне достатъчно, за да поиска и промени свойте действия и реакции и по този начин да спре завъртането на това взаймодействие няма да прекрати съответната карма. Кармата на отношенията привлича обратно гнева, като по този начин поражда страх и тревоги. Кармата на другите - повечето хора са впримчени в кармата на други хора, по едно или друго време. Когато се тревожим твърде много за някой друг или се намесваме, където не бива, ние сме уловени в този капан.
цитирай
4. universalnite000 - Ре 3. taidzi
29.10.2010 12:09
Има една чудесна глава от "Пътят на душите" , която дава представа за тези отношения . Публикувах я на този линк - http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/08/05/quot-pytiat-na-dushite-quot-quot-izbirane-na-novo-tialo-quot.586924
цитирай
5. taidzi - Има една чудесна глава от "...
29.10.2010 12:15
universalnite000 написа:
Има една чудесна глава от "Пътят на душите" , която дава представа за тези отношения . Публикувах я на този линк - http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/08/05/quot-pytiat-na-dushite-quot-quot-izbirane-na-novo-tialo-quot.586924

Преди да се преродим и приемем тленна форма, ние подпомагаме вземането на решение каква карма трябва да балансираме и в какви области искаме да израстнем.Koлкото е по-развит човек, толкова по-голям избор има в планирането. А има и хора, които са пожелали да планират толкова много карма, че тя би могла да ги "помете".
цитирай
6. universalnite000 - Ре 5. taidzi
29.10.2010 12:21
:) Чак да ги помете - силно казано , но има случаи на неправилно преценяване на силите . Съдя по мои познати за верността на твърдението си ;)
цитирай
7. taidzi - :) Чак да ги помете - силно казано, но ...
29.10.2010 12:41
universalnite000 написа:
:) Чак да ги помете - силно казано , но има случаи на неправилно преценяване на силите . Съдя по мои познати за верността на твърдението си ;)

Макар, че това кога и къде ще се преродим зависи преди всичко от силите на кармата, нашето душевно състояние по време на смъртта може да повлияе върху качеството на следващото ни прераждане. Ако в момента на смъртта, въпреки голямото разнообразие на акумулираните от нас карми, ние положим усилия, за да предизвикаме у себе си добродетелно състояние на ума, можем да активираме благоприятна карма и така да предизвикаме щастливо, пречистено и осъзнато прераждане.
цитирай
8. universalnite000 - Ре 7. taidzi
29.10.2010 12:47
Вземайки предвид холографския модел на Вселената е възможно това твърдение да е вярно . Все още нямам достатъчно мои изследвания за да бъда по-категоричен .
цитирай
9. galatceq - От моето семейство няма нито една ...
29.10.2010 16:07
От моето семейство няма нито една близка душа ! Усещам ги много различни , с убеденост си казвам, че са от други духовни групи .
цитирай
10. universalnite000 - Ре 9. galatceq
29.10.2010 16:12
Най-вероятно е както казваш . Същите усещания имат и мои приятели , с които сме говорили по тази тема. Процесът на осъзнаване понякога е доста болезнен .
цитирай
11. galatceq - Най-вероятно е както казваш. Съ...
29.10.2010 16:16
universalnite000 написа:
Най-вероятно е както казваш . Същите усещания имат и мои приятели , с които сме говорили по тази тема. Процесът на осъзнаване понякога е доста болезнен .

Има и друго - чувствам много често енергийна недостатъчност . Като че ли сега си обяснявам защо е така - останала е в духовния свят голяма част от енергията ми ! Защо няма в България възможност за регресия :(
цитирай
12. universalnite000 - Ре 11. galatceq
29.10.2010 16:25
:) Хубаво щеше да е , ако имаше възможност и тук да се прави регресия . Но и без нея можеш да разбереш какви кармични отношения имаш с близките хора в живота ти ;)
цитирай
13. galatceq - Нютън казва нещо много важно в пр...
29.10.2010 16:38
Нютън казва нещо много важно в предговора ; "Как е възможно да достигнеш душата чрез хипноза?
Представете си, че разумът има три концентрични кръга, всеки следващ по-малък от предишния и разположен в него, разделени само чрез слоевете на свързаните разум-съзнание. Първият външен слой представлява съзнателния разум, който е нашето критично, аналитично, мислещо начало. Вторият слой е подсъзнанието, където първоначално отиваме при хипноза, за да проникнем в хранилището за всички спомени за неща, които някога са ни се случвали в този и в предишни животи. Третото, най-вът­решното ядро, е това, което днес наричаме свръхсъзнателен разум. Това ниво разкрива най-висшия център на Аза, където ние се явяваме израз на една по-висша сила.
В свръхсъзнанието се помещава нашата истинска самоличност, подсилена от подсъзнанието, което съ­държа спомените на многото променящи се Аз-ове, приемани от нас в предишните ни човешки тела. Свръхсъзнанието може изобщо да не бъде ниво, а самата душа. Свръхсъзнателният разум представлява нашия най-висш център на знания и перспективи и цялата моя информация за живота след смъртта идва от този източник на разумна енергия."
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13. galatceq
29.10.2010 16:43
Добре припомняш за това визуализиране на разума . Предвидил съм и на тази тема нещо - в следващите части . Само имай търпение !
цитирай
15. анонимен - От прекалено много души станах т...
29.10.2010 17:12
От прекалено много души станах телепат и какво от това да взема да позная числата от тотото.Всички мошеници от Спорт тото да умират в най-скоро време.
цитирай
16. анонимен - Не знам какво мислиш за регресивната хипноза,
29.10.2010 17:15
тя доказва по чисто научен път езотеричните теории. Според мен " Вестители от отвъдното" на Брайън Уайс е велика книга.
цитирай
17. universalnite000 - Ре 15. анонимен
29.10.2010 17:20
При всичките ми усилия да схвана какво искате да кажете с това - едва ли ще успея !
цитирай
18. universalnite000 - Ре 16. poligor
29.10.2010 17:24
Признавам , така и не успях да си я купя тази книга, но от човек, който е запознат с изследванията на Браън Уайс знам, че и той , подобно на Нютън отделя важно място на честотите , при които работи нашия мозък . Както знаем , това е изключително важно при регресивната хипноза . Предвидил съм в следваща част кратък обзор и по този въпрос .
Напълно споделям виждането ти, че по този начин се доказват езотеричните теории . Това всъщност е истинската наука , която много пъти е пренебрегвана
цитирай
19. candysays - Отново си обобщил тук по чудесен - кратък, но верен - начин
29.10.2010 17:47
онова, което споделя и д-р Нютън в книгите си. Отново поздравления от мен за което!
За жалост, и аз мисля (по-скоро чувствам), че съм от онези души, надценили или неправилно преценили възможностите и задачите си за този живот и взели твърде малко енергия тук :( Това може да ощети много живота на човек, който иначе носи душа с голям потенциал.. Може да не успее да остави особена следа заради това, а иначе - да би могъл.. Това е последствието от неправилната преценка. Но явно доста души пострадват в някой свой живот (или животи) от нея, не е рядкост, струва ми се..
Поздрави, Нео Нула! И успех по пътя на развитие на твоята душа :)
цитирай
20. universalnite000 - Ре 19. candysays
29.10.2010 17:56
За мен е истинско удоволствие да разменя мнение с човек като теб , който не само е вникнал в същността на изследването , а търси отговори за своя личен случай :) Да се надяваме, че изборът ни е бил правилно преценен и няма да се отрази фатално на развитието ни , candysays .
С най-добри чувства също ти желая успех и просветление в твоето развитие :)
цитирай
21. mileidi46 - !!!
29.10.2010 22:41
Dokolkoto uspqx da iztulkuvam..i ne6to, koeto sum pro4ela...suvsem se oburkax..:((
Zna4i li ,4e predi da priemem trennoto si tqlo,nie sami izbirame karmata si? I izbirame srodnite du6i,koito eventualno v predi6en jivot sa bili na6i blizki??A izbirame i ,,4ujdi'' ..4rez koito smqtame eventualno da se pre4istim..I koi zakodirva posle tazi informaziq v suznanietoo ni,4e ne pomnim...i za6to trqbva da minem prez vsi4ki tezi jivoti...na koi mu e xrumnalo da ni mu4i taka???Eto tova ne razbiram...zeliqt tozi prozes...za6to nqkoi ni e suzdal nesuvur6enni za da se usavar6enstvame...xilqdi puti..bez da znaem kak--4rez nalu4kvane??
цитирай
22. universalnite000 - Ре 21. mileidi46
29.10.2010 22:58
:) Поздрави за любознателността , Милейди !
Понеже ти се питаш кой е създателя на този свят - бях споменал в друг постинг , че може да се предположи, че той е бил създаден в дълбока древност от някоя високо развита цивилизация, овладяла развитието на тънките енергии.
Естествено е дискутируем въпрос - защо точно по този начин ? Но ако направим паралел с човешкия живот , в началото на който се учиш , може би ще е по-ясно защо има толкова дълъг процес на усъвършенстване .
Неспомнянето за предишни инкарнации ... има няколко фактора според мен . Един от тях е понижените честоти на планетата след края на Атлантида http://universalnite000.blog.bg/drugi/2009/10/02/planetata-sled-kraia-na-atlantida.408252
Друг такъв е желанието на манипулатори да ни откъснат от познанието за инкарнациите и техните взаимовръзки . Всичко това, емитирано в колективното съзнание на човечеството дава един материалистично ориентиран мироглед .
Но не е невъзможно да се преодолее . Преди 15 години това стана основна тема в живота ми и с течение на времето успях да осъзная много от тези прикрити механизми , управляващи земното съшествувание ...
цитирай
23. mirrorman - Колко много от сложните ви въпроси ...
29.10.2010 23:58
Колко много от сложните ви въпроси биха си получили отговорите с едно обикновено умиране...Когато то дойде, колко са тези които си помнят въпросите?
Някой от вас умирал ли е?
цитирай
24. universalnite000 - Ре 23. mirrorman
30.10.2010 00:01
Ако наричаш напускането на физическото тяло смърт - да, много пъти , но в другите инкарнации .
цитирай
25. mirrorman - Помниш ли си ги всичките? Бих искал ...
30.10.2010 00:50
Помниш ли си ги всичките? Бих искал да чуя какво ще кажеш на прага на предстоящото.
цитирай
26. miaa - Поздрави Нео Нула! Една много ин...
30.10.2010 08:15
Поздрави Нео Нула! Една много интересна тема:) Напълно съм съгласна със статията.Душата на човека е една напълно неразгадаема мистерия. И винаги има какво да се очаква от нея:) В този смисъл, животът на човека избира тази насока, за да създава своята реалност./ Всъщност това е установено от квантовата физика и теорията на холографската памет.Енергията , която получаваме от другите хора е функция на енергията, която ние излъчваме.Това, което се отдава, се връща.Взаимоотношенията се обуславят от кармата, те може да се зародили преди много, много години.Хубаво е, когато се запознаем с някого, който оказва силно въздействие върху нас, непременно да го запитаме" Не сме ли се срещали и в предишни животи"?! Сега изключвам шегата и като се замислим, ще видим , че има известна доза истина! С пожелание за хубав и успешен ден!
цитирай
27. universalnite000 - Ре 25. mirrorman
30.10.2010 11:42
Въпрос 1 - не помня всичките , но са достатъчно , за да знам кой съм , откъде идвам и накъде отивам
Въпрос 2 - това е нещо лично и не мисля, че е за споделяне; по-добре се замисли ти самият какво ще си кажеш в твоя случай
цитирай
28. universalnite000 - Ре 26. miaa
30.10.2010 11:45
Привет , Миа ! Шегата си е съвсем на място - в моя настоящ живот съм имал много случаи , когато съм срещал познати души от други инкарнации ;) Всичко е въпрос на изследване и развиване на интуицията :)
Светъл ден и за теб :)
цитирай
29. dalida - Душите,
30.10.2010 12:46
защо мислите,че хората на земята за тези 100 години,които имат на разположение правят малко неща? Я да видим,например едно правителство,само за четири години,какви поразии прави,та след него още толкоз не ни стигат да ги оправим.
Колко трае един човешки живот? И може ли Човекът,за толкова,колкото господ му е отредил, - време да направи много добри дела,за да не го псуват, след него поколения наред?
цитирай
30. mirrorman - Въпрос 1 - не помня всичките, но са ...
30.10.2010 16:52
universalnite000 написа:
Въпрос 1 - не помня всичките , но са достатъчно , за да знам кой съм , откъде идвам и накъде отивам
Въпрос 2 - това е нещо лично и не мисля, че е за споделяне; по-добре се замисли ти самият какво ще си кажеш в твоя случай


Може би трябваше сам да се досетиш, че "говориш" с човек, който е изпитвал смъртта и умирането върху себе си във всичките му проявления. Ако искаш мога да ти разкажа, не го намирам за чак толкова съкровена тайна, а и не съм егоист за да я пазя за себе си. Честно казано звучиш като доста отнесен теоритик. Страхуваш ли се от малко практика?
цитирай
31. universalnite000 - Ре 30. mirrorman
30.10.2010 19:06
На никого не съм отказал да каже каквото иска , имаш думата ...
Един малко страничен въпрос - Скорпион ли си ?
цитирай
32. mirrorman - Da.
31.10.2010 15:24
Da.
цитирай
33. makont - А дали е така!
01.11.2010 09:57
И аз вярвам в това, но нищичко не помня от предишните си животи. Ами ако сме от новите души и тепърва навлизаме в изкуството да живеем? Поне мъничко съзнание за миналото да ни бяха оставили. Прилича ми на някаква игра и ние сме пионки. Някой ни мести както си иска и се забавлява от това. Така е и в небитието и в съвременния ни живот. Май ни остава само любовта!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3796119
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )