Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2013 11:27 - Магнитните бури и последствията от тях
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 7193 Коментари: 0 Гласове:
62


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   С прости думи, магнитната буря - това е магнитното поле с по-голяма мощност от обичайните, въздействащи на Земята. Не е тайна, че всички ние сме "генератори" на енергия, и ако е налице енергия, то има и магнитно поле, което ние създаваме около нас. В нормално състояние, когато сме спокойни, това поле е неутрално. Веднага щом у нас започнат да доминират положителни или отрицателни емоции, започват и смущения в нашето магнитно поле. Всички могат да си представят как работи един магнит. Той или привлича противоположния заряд, или отблъсква еднородния такъв. Ние също сме един вид "магнит". В зависимост от енергийното си състояние към момента на бурята, ако не сме в състояние на равновесие, т.е., "0", ние сме "+" или "-" (т.е. положителна или отрицателна енергия преобладава в нас за момента). Така че, тези "+" или "-" създават около себе си съответно магнитно поле и привличат магнитните вълни с противоположен знак. " Бурята" съдържа вълни от двата знака, т.е. в действителност тя е неутрална. Ако сме в равновесие, то тя минава, ние дори не я забелязваме. Но ако сте нехармоничен - има разни варианти. Ако надделее +, ние привличаме отрицателно заредено поле и обратно. В случая на привличане, ние "извикваме" удара на магнитната буря (по-мощно магнитно поле от обикновено) и го абсорбираме. Според закона за запазване на енергията за неутрализиране на този "удар", ние трябва да имаме равен енергиен потенциал с обратен знак. Например, ако сме нещо много разстроени, разочаровани - ние сме отрицателно заредени. Силата и дълбочината на нашето "разстройство" показва стойността на отрицателния ни потенциал. Ако "въздействието" на положителната вълна е равно или по-малко от нашия потенциал - ние го абсорбираме безопасно и се балансираме ( стигайки точката на "0" или с малък остатъчен отрицателен потенциал). Ако "въздействието" далеч надхвърля нашите "възможности" по сила - получаваме "енергиен пробив " (смяна на енергийния потенциал, рязка промяна в направлението на заряда и др.) На физическо ниво, това се вижда от драматичните промени в настроението, смущения в дишането, сърдечния ритъм, съдови спазми и др.) Въпреки това, има друга версия на "взаимодействие" с чуждото поле - отблъскването. Ако в момента на "атака" вашия потенциал е станал същия като на атакуващата вълна, тогава вълната се отразява и се усилва още вашето поле (потенциалите се съхраняват, ставайки еднопосочни). Физически това се изразява в необяснимия ефект върху електрически уреди, машини, комуникационно оборудване и т.н. Започват проблеми с интернет, функционирането на компютри, телевизори, мобилни телефони, електроуреди (изключване на светлините, "взривове" на електрически крушки и други).
     Сега стигаме до интересната част - какво да се прави?
    Да започнем с опцията за усвояване. В този случай става дума за въздействието на магнитните бури върху нашето самочувствие. Механизмът и симптомите описахме по-горе и няма да се връщаме към това.
    Методът за "оцеляване" в такива екстремни условия е прост и в действителност може да е полезен на някого:

1) максимално отпускане на мускулите на главата. (Подходящо и при чувствителност към промени в налягането). Цел - за облекчаване на спазмите на мозъчните съдове. Седнете, затворете очи, спокойно дишане (вдишване 4 пъти, издишване - 6, но можете да изберете своя ритъм, който ви подхожда, главното е вдишването да е по-кратко от издишването). Представете си пустота в главата . Ако почувствате болка в някаква точка от главата значи на това място е налице спазъм. Представете си че в това място вътре в главата има един плътен сноп от енергия (при силно концентрирана болка - като точка или един куп червена светлина, при "разтекла се" болка - оцветена в златно).
    Представете си как вдишвате златна светлина , която запълва празнотата на главата и "погасява" болната "червена" точка (в случай на остра, концентрирана болка). След това си представете как един сноп от светлина се "абсорбира" в мястото на болката " и се разпределя равномерно по цялата глава, а след това по цялото тяло. Да се почувства как с абсорбацията на снопа болката изчезва. Завършете упражнението с бързо вдишване и бавно дълбоко издишване.

2) По време на периоди на повишена магнитна активност на Слънцето се опитайте да стоите настрана от всички видове електрически уреди, домакински уреди и компютри или намалете всички тези контакти до минимум. Много добре ще е да прекарате повече време сред природата, в гората или парка, в близост до вода. Ако има такава възможност - това време можете да го "проспите", т.е. да спите през деня, дори ако обикновено не правите това. Е, ако "бурята" ви намери на работното място, особено ако работата ви е свързана с компютър, можете да помислите как да си направите малко по-"лесен" живота:

- Да се правят паузи, когато се работи на компютъра на всеки 15-30 минути, в зависимост от Вашето състояние. Колкото по-трудно носите магнитните смущения, толкова повече почивки.
- По време на почивката се изправете, бавно направете няколко прости физически упражнения (поклащания на главата, накланяне, завъртане на тялото, ръцете и краката, разклащания и т.н.)
- Осигуряване, ако е възможно на достъп до свеж въздух - отворете прозорец , отидете на балкона, за да подишате, а ако нямате - излезте на улицата и т.н.
- Изпълнение на прости дихателни упражнения (за допълнително снабдяване с кислород, понеже при съдов спазъм в мозъка започва аноксия и се появява виене на свят)
* Бавно вдишване и издишване (по четири пъти и двете) - повторете три пъти
* Бавно вдишване (4 броя), задържане на дишането (2 броя), бавно издишване (6 броя) - повторете три пъти
* Същото със задържане на дишането след издишане - 2 броя - три пъти
* Бавно вдишване и издишване (по четири пъти и двете) - повторете три пъти.

    Количеството на бройките и повторенията може да варира в зависимост от Вашето състояние. Важно! - Да не се изпълнява това упражнение много бързо, защото с активното учестено дишане настъпва хипервентилация на белите дробове и бързия приток на големи количества кислород директно в мозъка може да доведе до загуба на съзнание!

    Това разбира се, е минимума от всичко, което можете да направите, когато "мозъкът се топи" или "разтича", но дори и тези упражнения при качествено изпълнение не са реална помощ.    Въпреки това, трябва да имате предвид - всичко това е подходящо само за здрави, просто метеозависими хора! Ако имате сериозни проблеми с кръвното налягане или сърцето - трябва стриктно да наблюдавате здравословното си състояние и да слушате съветите на лекарите.
    Сега нека да поговорим за втория вариант - отраженията. Реално да се разбере какъв поляритет има насочената към нас "вълна", кога това ще се случи точно и как да се "отрази" - е почти невъзможно. И не е нужно. Най-добрият вариант - да се поддържа собствения енергиен баланс и никакви "бури" и "вълни" не ще бъдат страшни. Но ако се окаже, че "магнитните смущения" ви изненадат, когато и вие сте "смутени" - следете за себе си. Ако изведнъж почувствате внезапен "прилив на енергия" - напълно е възможно да сте уловили тази вълна и да се носите заедно с нея. Ако вълната е положителна, тогава тя "заплашва" вас, а вероятно и други, максимум със смях до сълзи, невероятен подем ( могат да преместят планини - добре би било да изпратите тази енергия в правилната посока в своя полза ) и излишък на положителни емоции . Но с отрицателните вълни е по-трудно. Ако ви хване отрицателно заредена вълна - могат да възникнат "разрушения" с различна сила. Ако осъзнаете че сте толкова ядосан, че сте готов да "окачите всички на бесилото " или разстроен толкова много, че "нищо не може да помогне на скръбта" - предприемете предпазни мерки, които сме предложили при варианта на абсорбция. Опитайте се да сте далеч от всички видове електрически уреди, компютри и т.н., понеже те могат да не издържат на "атаката". Фината организация на сложната битова и ел. техника просто не издържа на такова напрежение. Най-безобидното, което може да се случи - просто да се изключи. При тежки случаи, може дори да възникне пожар. Между другото, може именно с това да е свързано явлението полтъргайст? Как да се сведе до минимум възможния "ущърб"? Веднага щом забележите първите признаци на настъпващото "бедствие" - мигащи светлини, прекъсване на електрозахранването, спонтанни изключвания на всички електрически уреди - изключете всички устройства от мрежата. Ако можете - излезте навън да дишате чист въздух, да се насладите на природата. Това ще ви позволи да хармонизирате енергията си и, доста вероятно, да "отблъснете" обременяването от разрушителните вълни. Опитайте се превключване към нещо хубаво или смешно. Притокът на положителни емоции ще помогне за неутрализиране на излишния отрицателен потенциал. За щастие, такива силни магнитни бури не са толкова често и не за дълго време. След около половин час ще можете да се върнете към обичайните си занимания.

Между другото, компютри, телевизори, мобилни телефони имат ясно изразен отрицателен потенциал на излъчване. Само не обърквайте излъването на самите устройства и емоциите, които преживяваме, когато гледате различни програми, получаваме различни новини по телефона и др. А домакинските уреди и апарати, които превръщат електрическата енергия в механични импулси, т.е. кухненски уреди, сешоари, тролейбуси, трамваи, метро и т.н. - имат силен положителен потенциал. Това може да обясни нашата умора при работа пред компютъра, гледане на телевизия (има абсорбция на нашата положителна енергия за погасяване на излишния капацитет), както и честата поява на различни скандали и сблъсъци в обществения транспорт (излишък от положителен потенциал причинява възникване и отделяне на повишени количества отрицателна енергия).

По материали от Интернет




Гласувай:
63



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795859
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )