Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2013 14:12 - Анимационните филми управляват човечеството
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 10393 Коментари: 4 Гласове:
75


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   На синия екран прескачат и говорят със смешни гласове весели зверчета . Героите са ясно разделени на добри и лоши и са боядисани в съответните цветове. Всички са облечени по някакъв начин (например за патета прилична риза, но без панталони), но всеки път в едно и също. Доброто винаги побеждава злото. Това е анимационен филм, създаден на пръв поглед просто за забавление на децата, за да не пречат на възрастните да си вършат работата. Помислете - наистина ли е така?

          Плати данъците

   В Америка, както знаем е демокрация. И тя се изразява преди всичко във факта, че всеки американец доброволно плаща данък общ доход. Това означава, че по свое усмотрение подава данъчна декларация, изпраща я по пощата на съответните органи, а получените в резултат на изчисленията суми изпраща на държавата или по желание превежда на конкретни държавни програми.

   Практиката показва, че данъкът върху дохода по-голямата част от американците не го плащат с голямо удоволствие , но така или иначе го правят съвсем доброволно. Въпреки това, от време на време в създадената система се появят провали. По ирония на съдбата - тъкмо когато става въпрос за патриотизъм, особено ако от гледна точка на държавните лидери това трябва да се покаже на външния свят. А именно - събирането на пари за армията.

   В разгара на Втората световна война съществува подобна ситуация. Преброявайки печалбите и загубите, тогавашният американски финансов министър Хенри Moргенто възкликнал: "Опитахме да се харчат пари разумно. Ние сега харчим повече, отколкото когато и да било. И всичко е безрезултатно. За всичките години на сегашната администрация (Рузвелт) равнището на безработица остава точно едно и също, а натрупания дълг е просто лудост. "

   Така че, според ковчежника няма пари, а само дългове, а да плащат за войната отвъд океана американските граждани отказват (през годината за да се финансират военните програми са дали пари само 11 на сто от американците). Какво да се прави?

            Америка се нуждае от анимационен филм

   И Хенри Moргенто търси помощ от... не, не от силовите структури (защото в края на краищата е демокрация), а от Уолт Дисни, който е вече популярен аниматор. Дисни е бил толкова известен и познат, че дори шест годишната му дъщеря Даяна попитала дали той наистина ли е "знаменития" Уолт Дисни? И след като получила положителен отговор, тя моли татко си за автограф.

   Moргенто не поискал автограф. Той предложил на художника да създаде и пусне за сметка на държавата патриотичен анимационен филм, който подтиква американците да плащат данъци редовно. И Уолт Дисни създава анимационен филм само за шест седмици. Героят му е Доналд Дък (Пате) - чист американец с един малък недостатък - той не искал да плати данък общ доход. И този недостатък напълно зачерквал патешките достойнства. По време на анимационния филм на очарователното, но безредно пате Доналд се доказвало, че истинския патриотизъм и дори въпроса на честта е да се плащат редовно данъците - само така Америка може да спечели продължителната война. В края на краищата, истинският патриотизъм прониква изцяло у прословутия Доналд и той прилежно попълва данъчна декларация и собственоръчно я взима във Вашингтон, за да я предаде лично на министъра на финансите.

image

   През февруари 1943 г. анимационният филм е пуснат за прожекция . Резултатът надминава всички очаквания: филма на Дисни виждат 60 милиона американци, самият Уолт за десетминутния видеоклип и последвалите продължения спечелил още няколко милиона долара. Но най-важното е съобщено от Министерството на финансите на САЩ: данъчните приходи през годината се увеличили с почти четири пъти - "конспирацията" на държавната хазна и известния карикатурист успяла.

             Пикачу

   Когато Ахико-сан отива в детската стая, седемгодишният й син Kaито лежи в безсъзнание на пода. От включения на пълна мощност телевизор изригвал неприятен писък, а екранът отчаяно мига с проблясъци на невероятно богати червени, жълти и сини цветове.

   На този ден болниците в Токио са препълнени от деца и техните разтревожени родители - над 700 пъти отивала "Бърза помощ" на повикване. При всички спешно доставени до болниците малки деца имало едни и същи симптоми: болки, астма, халюцинации, виене на свят, припадъци, наподобяващи епилептични и дори загуба на съзнание.

image

    Впоследствие бе установено, че младите японци, попаднали онзи ден в болницата, преди това са гледали един епизод от популярния тогава анимационен сериал "Покемон". Филмът веднага е изискан от Министерството на здравеопазването и след внимателен преглед е открита причината за детските болести. Оказва се Пикачу - жълто пухкаво животно, най-известният от Покемоните, герой от компютърни игри, анимационни филми, книги и колекционерски играчки, създаден от художника Сатоши Таджири през 1996 година.

   Разбира се, не самото фантастично създание е отговорно за трагедията - проблемът е бил скрит в анимацията. Аниматорите неволно или с тайна умисъл създали с помощта на поредица от кадри (където на фона на огнен взрив очите на Пикачу често-често мигат в ярко червено) истински електронен генератор, въздействащ както практиката показва, на психиката на незрелите деца.

   Подобни инциденти, при които след гледане на определени програми хора са загубвали съзнание е имало нееднократно в същата тази Япония. Какво е това - случайност или заговор на непознати структури, провеждащи експерименти върху собствените си хора, за да се създадат "несмъртоносни" оръжия?

               "Вирус 666"

   Известно е, че пулсиращ светлинен източник с променлива скорост на присветванията може да произвежда хипнотични ефекти и дори да доведе до припадъци. С подобни разработки отдавна и активно се занимавали в Пентагона. И в Русия, съгласно западните изследователи са извършвани подобни изследвания, след което на бял свят се появява така наречения "вирус 666 ". Що за звяр е той? Това всъщност е компютърен вирус с дължина точно 666 байта, който на двадесет и петия кадър показва специална цветова комбинация, потапяща човек в един вид хипнотичен транс. След 25-30 секунди картината се променя и подсъзнателното възприемане на новия цветен модел води до промяна на сърдечната дейност - ритъма и силата на свиване. Артериалното налягане в белодробната циркулация се увеличава рязко, след това пада рязко, както и, и това се повтаря няколко пъти. Накрая не могат да издържат мозъчните съдове, което води до смърт.

   Друго нещо е, че въпреки препечатване в медиите на едни и същи статии и дори телевизионни емисии, посветени на "666", от известния вирус все още никой не е умрял - "666" е брилянтна, макар и злобна програмистка измислица. А що се отнася до анимационните филми, това е друг въпрос. Трагедията в Япония не е вестникарска "сензация". Така че дръжте под око децата си, когато те седят пред телевизора, а дори и по-добре - да измислите алтернативна заетост, която не е свързана с прословутата "зомбокутия" и така могат да се избегнат много проблеми.

       По материали от Интернет 



Гласувай:
76



1. buenogan - Благодаря за поста много полезна ...
23.12.2013 15:14
Благодаря за поста много полезна информация :) Медиите винаги са целели само едно да манипулират и объркват хората. Това е едно от най-популярните им средства гледането на телевизия. Не случайно много хора не гледат тв и не разрешават децата им да бъдат заливани с отрицателни вълни. Поздрави :)
цитирай
2. universalnite000 - Ре 1. buenogan
23.12.2013 15:22
:) Привет !
Манипулацията е успяла толкова , защото липсва осведоменост за механизмите й . Затова смятам, че задача на всеки е да се отнася с повишено внимание към подаваната от системата информация и знаейки как действа тя – да не се оставя да го програмира безкрайно.
цитирай
3. spawn1 - Браво
23.12.2013 18:04
Добър пост,браво наистина е така !!!
цитирай
4. анонимен - много добре
23.12.2013 18:09
браво за поста,нека се знаят тези неща !!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3795546
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )