Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2021 12:01 - Кои „учени“ и „медии“ опитват да забъркат гражданска война?
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 1440 Коментари: 0 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Една американска федерална пропаганда и една българска псевдонаучна публикация, между които има много общо...
image


Основната тема на тази статия ще бъде едно „българско научно изследване“. По-нататък ще се аргументирам защо то е толкова глупаво и отдалечено от научните методи, че дори не заслужава да му се обръща внимание. Но все пак ще се занимая с него…

Този път не целя (заради скука или любов към сарказма) да се гавря с малоумните зомбита на разни „рационални общества“, които пък са просто филиали на Ковидалния култ. От определен ракурс българското „научно“ откритие не е безобидно. Ако го разглеждаме като вражеска пропаганда и му дадем контекст, то даже си е много опасно.

Следва превод
на уводните думи от нова статия на Майк Адамс:

Федералните обявиха неваксинираните за „терористи“ и обявиха 90-дневен план, в който се загатва, че ще инсценират насилие, за да обвинят „антилокдаун екстремистите“

Точно както редовно предупреждавахме, че ще се случи, корумпираното и криминално федерално правителство току-що обяви война на американския народ. В широкоразпространен бюлетин на Департамента за национална сигурност федералните власти заявяват, че всеки, който се противи на ваксините, маските, социалното дистанциране или локдауните, представлява „потенциална терористична заплаха“ за обществото.

Озаглавено „Повишено внимание за вътрешен тероризъм“, предупреждението, излъчено и по NBC News, ръководени от ЦРУ, настоява и че всеки, според когото изборите през 2020 г. са били спечелени с измама, може също да е терорист. Явно няма значение фактът, че демократите и левите медии прекараха последните четири години да врещят, че изборите през 2016-а са били фалшифицирани с твърдението, че „руснаците откраднаха изборите“. Доскоро те обявяваха такива изявления за патриотични… а сега ги смятат за тероризъм.

Според ръководеното от престъпници правителство, което и преди е пускало биологични оръжия срещу собствения народ, не било „екстремистко“ да изискваш масово инжектиране с експериментални и смъртоносни бъркочи със спайк протеини, но е абсолютно екстремно да не искаш да бъдеш самоубит чрез „ваксина“. Памфлетът дори предупреждава, че се задават нови локдауни и ограничения, а всеки, който е против тях, по подразбиране е терорист:

image

Край на превода. По-нататък статията на Адамс продължава с предположението, че федералните власти организират предстояща терористична акция, която ще припишат на неваксинираните. Разбира се, това ще послужи като оправдание за по-нататъшните гонения и репресии на НЕПОДЧИНЯВАЩИТЕ се граждани.

А сега, след като имаме контекста,

нека видим и българското умотворение
То е публикувано в „научната“ секция на OFFNews.bg и е обобщено в заглавието: „Хората с психопатични черти са по-склонни да не спазват мерките в условия на COVID-19.“ Иронично или не, още в подзаглавието пропагандната медия започва да опровергава собственото си манипулативно заглавие:

„Ново изследване на психологията на поведението по време на пандемия може да отговори на въпросите какво мотивира странните прояви, на които понякога ставаме свидетели.“

С други думи, категоричното заглавие е фалшива новина, защото в подзаглавието се пояснява, че тепърва, евентуално, може би, някога изследването „може да отговори“… Но може и да НЕ отговори, нали? Повече за това по-долу.

Тук ще обърна внимание, че (цитирам) „странните прояви“, на които (цитирам) „понякога“ сме били свидетели, ако вярваме на подзаглавието, са напълно естественият (!) и ежедневно (!) виждан пейзаж в България и други страни. Ето как разбираме, че тази публикация е предназначена за не повече от 5% българи, които спазват псевдонаучните мерки и се скупчваха като стадо овце в отдавна обезлюдените „зелени коридори“ към „ефективните и безопасни“ фейк ваксини.

Но по-нататък става още по-интересно:
„Изследването, което предстои да бъде публикувано в списание Social Psychology and Personality Science, моли 502 души да отговорят на въпроси колко често са спазвали насоките за поведение по време на пандемията, дали планират да продължат да ги следват и какво биха направили, ако са диагностицирани с COVID-19.“

Казано иначе, дори няма такова изследване! То още не е публикувано в научно списание. Тук дори няма да навлизаме в дебрите на разни „дребни подробности“ – дали при евентуално публикуване „науката“ в заглавието ще бъде рецензирана, потвърдена или… опровергана.

Следващ цитат:

Ако отговорите на участниците предполагат, че те имат ниски нива на невротизъм, тенденция да поемат рискове и липса на сдържаност, е по-вероятно те да спазват препоръките за социална дистанция, но ако имат високи резултати по тези показатели, по-скоро не биха се подчинили на мерките.

Мимоходом ще отбележа, че поставянето на „ниски нива на невротизъм“ и „ниски нива на липса на сдържаност“ в една категория е очевидна безсмислица. Нонсенс е и твърдението, че тези, които невротично (!) носят памперси на лицата си и невротично (!) странят от човешки контакт, и с „ниски нива на липса на сдържаност“ истерясват срещу онези, които скъсяват социалната дистанция, са нещо различно от социопати и психопати. Особено в контекста на едно заболяване, от което вероятността да умрат е по-малък и от този да бъдат ударени от мълния.

По-важното в горния цитат е, че ни се казва в прав текст:

НОРМАТА били онези, които се ПОДЧИНЯВАТ и не обичат рисковете
В България те са абсолютно малцинство. А всякакви психологически тестове трябва да имат стандарт, съобразен с конкретното население. По тази причина неотдавна с психоложката Таня Тодорова тепърва набирахме доброволци, за да се създаде този локализиран стандарт за тъмните страни на личността.

Стандартът за българското население беше готов преди няколко седмици. Доброволците, помогнали за натрупването на представителна извадка, вече получихме и своите резултати. Но същественото тук е, че няма никакъв начин „изследването“ във фейка на OFFNews да е ползвало каквито и да било стандарти, като това дори не се крие от автора на псевдонауката.

Обсъжданото непубликувано и нерецензирано „изследване“ е фалшиво и по този критерий. Авторът на Павел Благов с цялата си наглост декларира, че няма представителна извадка – нито като брой на анкетираните хора, нито като достатъчно разнообразие на възрастовите групи. Но признава и много, много, много повече:

„Знаех, че тези черти от т.нар. Тъмната триада (нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия), както и други черти в психопатията, са свързани с рисково здравно поведение и здравословни проблеми и очаквах да са част от поведението по време на пандемия.“

Казано с други думи, неговите предразсъдъци закономерно водят и до желаните от него „резултати“. Е, аз също знаех предварително някои неща. Затова един от въпросите ми в интервюто с Таня Тодорова беше именно за нейните колеги, които „научно“ ще създават алтернативна „реалност“, обслужваща нарцисите и психопатите в политиката – точно което прави и Благов.

Публикацията в OFFNews пък обслужва т. нар. congnitive bias (когнитивни пристастия) на нищожната читателска аудитория, превърната в зомбита с псевдонаучни „пандемични“ фейкове пред последната година и половина.

Благов обяснява, че основната част от анкетираните твърдят, че са спазвали препоръките. Но онези, които не са ги следвали, са отговорили на въпросите по начин, който предполага, че съзнателно и нарочно са пренебрегнали мерките за безопасност. Според автора тези резултати са притеснителни от гледна точка на общественото здраве.

В горното намираме още едно потвърждение, че „представителната извадка“ на непубликуваното и нерецензирано „изследване“ е била само сред нищожния процент ПОДЧИНЯВАЩИ се българи, които НЕВРОТИЧНО реагират на едни или други житейски РИСКОВЕ. Не намирам за нужно да преразказвам тази статия на Брандън Смит, чудесно описваща този типаж. Но ще вметна, че още в увода си Смит се занимаваше и с „учени“ като Благов.

Изумителен е изразът „ПРЕДПОЛАГА, че (някои анкетирани) съзнателно и нарочно са пренебрегвали мерките“. Изумителното е в това, че въпросните „някои“ са огромното мнозинство от българското население. И се налага да „вярваме на науката“, която се мъчи да ни убеди, че никой от това мнозинство не е обяснил ЗАЩО съзнателно и нарочно не спазва „мерките“, та се е наложило Благов да „предполага“.

Ама наистина ли бе, Благов? Няма защо да „предполагаш“. Ако си извадиш главата от задника, обяснения ще намериш под път и над път из цялата страна.

Пропаганда от военизиран тип
По-нататък авторът на „изследването“ проявява своите „ниски нива на несдържаност и невротизъм“, като опитва да се покаже като част от мнимо „мнозинство“ и захранва кампанията срещу реалното мнозинство в България:

„Едно потенциално приложение от това изследване е, че може да има малка група от хора с особени личностни черти (от нарцистичния и психопатичния спектър), които имат несъразмерно голямо влияние върху пандемията, като не предпазват себе си и другите“, обяснява Благов.

С други думи и в контекста на английската статия, с която започнах, под въпросната „малка група нарциси и психопати“ може да се разбират и „терористи“. Изобщо не се залъгвайте, че авторът на „изследването“ има нещо различно предвид. Ако беше политик или бюрократ, щеше да използва точно тази дума.

Не позволявайте на Благов и да ви заразява с когнитивен дисонанс, когато на друго място се опитва да бъде „обективен“ и вследствие на това си противоречи:

„Резултатите не означават, че заразните болести се предават само от безотговорни и несъобразителни хора“, обяснява Благов.

Когато някой тепърва очаква публикуване и рецензия на „изследването“ си, за което сам признава, че то не е проведено по правилата, а очевидно не отразява и никаква българска реалност, но все пак обявява „резултати“ по медиите, това е… военна пропаганда. Отказвам да се правя на наивен, че Благов не осъзнава как забърква гражданска война. С уточнението, че не е задължително тази война да се изрази в кървава касапница.

Има и такова нещо като Студена гражданска война
Виждаме я, знаем и кои са враждуващите лагери: маскирани безлични зомбита срещу немаскирани хора с лица; дистанциращи се психопати срещу прегръщащи и целуващи се хора; фанатизирани набодени експериментални мишки срещу поемащите пресметнати рискове и знаещи дали инжекцията или грипоподобното е по-голямата опасност.

Обобщено, гражданската война (засега само „студена“) е между ПОДЧИНЯВАЩИ срещу НЕПОДЧИНЯВАЩИ се на доказано неефективни и всъщност поболяващи „мерки“ и „ваксини“. Психопатите и нарцисите могат да правят колкото си искат псевдонаучни „изследвания“ с предварително зададени и преследвани резултати. Нека си се убеждават и че са „мнозинството“, а ние – „малка група“.

image

Ново-нормалници, които се подчиняват на психопати и нарциси в политиката и задкулисието.

Ако ТЕ (не ние) превърнат Студената гражданска война в наречено бойно поле, много бързо ще си коригират сметките колко са „болшевиките“ (мнозинството) и колко са „меншевиките“ (малцинството). Тук, в България, ще е особено лесно. Защото медийната война е лесно контролирана чрез цензурата, но когато двата лагера се сблъскат на улицата, ще блесне огнището на 5-10% умно-красиви идиоти, пандемично насрали се от страх и подвили опашки към мишите си дупки.

И ни се казва още в „научната“ секция на OFFNews:
„Вероятно ще са необходими повече проучвания, за да се докаже съществува ли наистина пряка връзка между поведението в такава ситуация и личностните характеристики.“

Що за същество си, ако се питаш дали има връзка между личностните характеристики на хората и тяхното поведение? Що за малоумен „отворен въпрос“ е това? О, сетих се… когато някой е безличен хуманоид, който не мисли, не разсъждава, а знае само да се ПОДЧИНЯВА, тепърва изпитва необходимост да доказва дали наистина принадлежи към човешката раса.

„Човекът на системата не може да бъде човек.“
Лев Толстой

Ние няма да се подчиним на „Новата нормалност“!
И няма да сме само в отбранителна позиция. Не и вечно. Засега проявяваме завидно търпение срещу ежедневната кампания на едно нарцистично и психопатично малцинство срещу нас, мнозинството.

Толерираме някои диктати, доколкото не засягат личното ни пространство. Но това няма да е вечно. И нека се знае още отсега – да е ясно като бял ден дори за психопатите и техните ПОДЧИНЯВАЩИ се: Търпението няма да е вечно.

В момента, в който нещата опрат не до телесна неприкосновеност, но и до кокала, ще стане СТРАШНО! Не заради нас, защото ние не притискаме и не принуждаваме никого за нищо. Ако стане страшно, ще бъде в отговор на тероризма, при който шепа психопати са решили, че имат право да „лекуват“ зорлем:

Било от ковид, било от друго „заболяване“, физическо или умствено.

Повтарям за бавно загряващите: НИЕ НЯМА ДА СЕ ПОДЧИНИМ! Свобода или смърт!

Предвид назряващата гражданска война – повече в САЩ, но в някаква степен и в България – подготвих специална статия. Тя се казва: „Гарантиран ли е държавният монопол върху физическото насилие?“ – Премиерата е много скоро…

Иван Стаменов
16.08.2021 г.

https://www.otizvora.com/2021/08/13927/koy-opitva-da-zaburka-grazhdanska-voyna-i-v-bulgariya/?fbclid=IwAR16czSdKcJcX_v2oB8Mh2zz5E6BNHBpWK4VCGZ1sz0ITeLSUZKMKiAK9Fg



Гласувай:
22



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 837294
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5499
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930