Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2022 20:10 - 10 знака, че войната в Украйна е част от Великото зануляване
Автор: harisons Категория: Регионални   
Прочетен: 1962 Коментари: 0 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Добре дошли във втората фаза на прехода към глобален технократичен ред, в който те ще са собствениците, а вие – собствеността



Пандемията накара хората да свикнат с локдауните, нормализира приемането на експериментални медикаменти, задейства най-голямото прехвърляне на богатство към корпорациите… Започна се приспособяването на производствените операции за кибернетично бъдеще. Трябваше да се добави още един вектор, който да ускори икономическата разруха, преди да започне Build Back Better (По-добрата Перестройка).

По-долу ще опиша 10 неща, заради които текущият конфликт между Русия и Украйна се явява този катализиращ вектор за Световния икономически форум и неговия план за Велико зануляване – изпълняван от сложна мрежа на глобални капиталисти и всеобхватна мрежа за публично-частно партньорство.

– 1 –

Войната между Русия и Украйна вече предизвиква невиждани смущения в глобалните вериги за доставки, изостря недостига на горива и постоянно изстрелва нагоре нивата на инфлация. Геополитическото напрежение се превръща в продължителен конфликт между НАТО и оста Китай-Русия и потапя икономиката в стагфлация. През следващите години комбинацията от по-нисък ръст и бърза инфлация ще принуди глобалната икономическа подкласа да сключи договори за микроработа и работни места с ниска заплата в една зараждаща се икономика на временната заетост.

Следваща рецесия би утежнила глобалната жажда за ресурси, ще стесни обхвата на самодостатъчност и значително ще увеличи зависимостта от държавни субсидии. На хоризонта се задава нищета за голяма част от световното население в трудоспособна възраст и това може да се използва за

въвеждането на универсален базов доход,
който пък ще доведе до нов феодален ред с остро разделение на кастите.

Ето защо зловещото предсказание на Световния икономически форум, че „няма да имаме нищо и ще сме щастливи“ до 2030 година, изглежда, се сбъдва със страховита скорост.

– 2 –

Икономическите последствия от войната ще доведат до драматично съкращаване на работната сила. Архитектите на Великото зануляване очакваха тази тенденция от години и ще експлоатират икономическата турбуленция, за да пробутат вредните си технологии – уж да отговорят на световните предизвикателства, но реално да изменят фундаментално бизнес моделите и да ги приспособят към бързите технологични промени.

Честа тема в „Четвъртата индустриална революция“ на Клаус Шваб е, че революционните технологични и научни иновации вече не засягат само света, който ни заобикаля, ами стават продължение на самите нас. (Имат се предвид технологични средства за имплантиране в човешкото тяло и свързването им с Интернет на телата.)

– 3 –

Войната значително ограничи зависимостта на Европа от руския енергиен сектор и по този начин зави към централизираните Цели за устойчиво развитие на ООН. Те включват „нулеви емисии“ на парникови газове, които пък са в сърцевината на Великото зануляване.

Политиците, маршируващи в ритъма на Великото зануляване, обвързаха тежките санкции срещу Русия с ускорено преминаване към „зелена“ енергия и възкресиха „важността от борба срещу климатичните промени“. Ще бъде обаче късогледа грешка да се мисли, че Великото зануляване цели въвеждането на „зелени“ и въглеродно-неутрални горива, заменящи петрола и дизела. Целите за устойчиво развитие (ЦУР) на ООН са ключови за следпандемичното развитие, но са фундаментални и за преминаването към това, което елитите в Давос наричат „капитализъм на заинтересованите страни“.

– 4 –

Дефицитът на храни, предизвикан от войната,
ще осигури мощно влияние на индустрията за синтетична биология. Цифровите технологии и биологията на материалистичната наука радикално ще трансформират земеделския сектор и ще насърчат въвеждането на лабораторно отглеждани храни в глобален мащаб.

Русия и Украйна са житниците на света и критичният недостиг на зърно, торове, растителни масла и други важни храни ще катапултира важността на биотехнологиите. Ще се нароят и стартъп компании, произвеждащи имитации на месо, подобно на Impossible Foods, създадена в партньорство с Бил Гейтс.

– 5 –

Изключването на Русия от глобалната система за банкови плащания SWIFT вещае икономическо зануляване, предизвикано именно от криза, необходима за насочването на големи части от световното население към технологичния цифров концлагер. Както редица икономисти прогнозират, превръщането на SWIFT, CHIPS и щатсткия долар в оръжия ще накара геополитическите противници като Китай да ускорят процеса на дедоларизация.

Вярвам, че тази война на валутите ще трансформира международното банкерство в микроикономическо партньорство чрез

бъдещото приемане на дигиталните валути на централните банки
– 6 –

Тази война бележи преломна точка в глобалисткия стремеж към нов световен ред, основан на строги правила. Една от опорните точки, на които се изгражда, е в Евразия.

– 7 –

Заради нарастващите спекулации относно дългосрочното въздействие на войната върху двустранните търговски потоци между Китай и Европа, конфликтът между Русия и Украйна ще катапултира Израел – водещ фактор във Великото зануляване – до още по-голяма международна значимост.

– 8 –

Вече е общоизвестно, че цифровите ID (идентификационни номера) са централна точка в програмата на Световния икономически форум за Голямото зануляване. Те ще трябва да бъдат рационализирани в индустрии, вериги за доставки и пазари като средство за напредъка на ЦУР на ООН до 2030 г. и предоставяне на индивидуализирани и интегрирани услуги в изграждащите се смарт градове.

– 9 –

Европа ще е директно на огневата линия,
когато започне хибридната война между НАТО и оста Китай-Русия. Би било небрежно да се игнорира ясната и надвиснала опасност, породена от кибератаки срещу банки и ключова инфраструктура. Последствието от такова събитие ще бъде установяването на нов протокол за глобална сигурност, според който гражданите трябва да имат цифров ID като част от мерките за национална сигурност.

Човек може да си представи как за достъпа до интернет или обществени услуги след национална кибератака може да се изисква от гражданите да използват цифров идентификатор, с който да удостоверят, че техните онлайн дейности и парични трансакции са от легитимен и не злонамерен източник.

В политиката няма случайности.
– 10 –

Икономическите последици от тази война ще бъдат толкова катастрофални, че правителствата и публичният сектор ще изискват значително инжектиране на частен капитал за справяне с недостига на финансиране. Това на практика ще премахне традиционното разделение на правомощията между централните банкови институции и правителствата, тъй като първите ще бъдат в позиция да влияят непропорционално на фискалната траектория на националните държави, чийто суверенитет ще се изпари след масовото превземане на правителствата от страна на централните банки и хедж фондовете.

По този начин националните държави постепенно ще бъдат заличени от една глобална технокрация, начело с консорциум от индустриални лидери, олигарси от централните банки и частни финансови институции. А така бъдещето на международните отношения и социалната, икономическата и политическата трансформация, която светът претърпява в момента в светлината на пандемията и конфликта между Русия и Украйна, няма да се решава чрез обсъждане и избрани представители на суверенни държави.

По-скоро нещата ще се решават от партньорска мрежа с множество заинтересовани страни, които са частно мотивирани и не са отговорни пред нито един електорат или задължени на която и да е държава. За тях понятия като „суверенитет“ и „международно право“ са безсмислени.

Автор: „Специален кореспондент“

Превод (със съкращения): Иван Стаменов

Източник: Off-Guardian

https://www.otizvora.com/2022/03/14622/10-znaka-che-voynata-v-ukrayna-e-chast-ot-velikoto-zanulyavane/?fbclid=IwAR3uoV8V886bWYvmfaOTL2sWgan5Cv4IcH1rBraEPRXj6rIbjAkpEYakKdk




Гласувай:
17



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harisons
Категория: Регионални
Прочетен: 832249
Постинги: 248
Коментари: 403
Гласове: 5498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031