Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 13:12 - За цивилизацията на шумерите - част 1
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 2845 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ще се запознаем с историята на събитията, случили се с човечеството след края на Атлантида в земите между Ефрат и Тигър към 4000 г преди н.е. Тази област е известна като Месопотамия, днешен Ирак. Тук се заселили шумерите, които получавали подкрепа от множество посещавали ги извънземни, като някои имали за цел да им помагат, а други да ги експлоатират. Смята се , че шумерите са  построили първите градове след епохата Атлантида, но преди тях е имало и много други цивилизации. Според шумерските летописи, запазени върху глинени плочки, те са дошли в този район с познанията в писмеността, изкуствата, селското стопанство и металургията. Била е създадена библиотека с над 30 000 изписани плочки и тяхното откриване ни е помогнало да проникнем в техния произход и история. Някои от символите, открити върху предмети, изработени от шумерите, съответстват на тези, които в наши дни се появяват в кръговете с посеви из южна Англия и по други места !
  Двата главни града на Месопотамия били Ериду - столицата на Шумерското царство и Нипур - на север, столицата на Акад, населен със семити.  В Ериду почитали бог Еа, докато Ен-лил бил богът на Нипур. По-късно арабската дума Аллах ще произлезе от Ен-лил, както и староеврейската дума за бога Ел, който щял да стане християнският бог. Не се съмнявам, че Еа и Ен-лил били извънземни. По това време те вече били влезли в шумерските легенди като "богове".
  Богът-съдник, толкова често цитиран в Стария завет и други древни текстове, който заплашва да донесе ужаси на човешките същества, ако те не постъпят така, както той им нареди, просто отразява отношението на извънземните или на съществата, предаващи информация от по-висшите нива на съзнание. Това не са думи на Бога, а на онези от извънземните и съществата-канали, които се възприемали като богове. Отидете в църквата и отдайте почит на някое извънземно! Идеята, че Бог е създал човеците по свой образ и подобие, описва прекрасно засяването на човешкия вид такъв, какъвто го знаем от извънземните, смятани за богове.
  Искам да наблегна, че когато се предавали истини, те били съобщавани по начин, по който хората от онова време биха могли да разберат. От символичните обяснения от преди хиляди години са произлезли религиозните догми, като символизмът се е възприел буквално, бил е допълнен или изменен. Все пак в Библията и други древни текстове все още има истини, независимо от усилията на религиите да ги унищожат или подправят. Но тези истини и математическите кодове, които съдържат, няма да бъдат разбрани никога, ако продължим да ги възприемаме буквално, вместо символично; нито докато религиите продължават да прокламират, че всичко, писано в тях, е 100% вярно и непогрешимо Божие слово, а в действителност една значителна част са измислени празнословия, предавани от един народ на друг през вековете.
  Религиозната догма и митът са използвани много успешно или за потискане на разума, или за изкривяване на истината, така че нещо положително да се превърне в отрицателно. Историята за Адам и Ева е пример за това. Тя е използвана за подронване репутацията на жените (в историята Ева изкушава Адам да хапне от дървото на познанието против заповедта на Бога и следователно, злото се появява със създаването на жената) . Тя е използвана и за оправдание вярването , че всички се раждаме грешни ( предполага се , че нашите родови корени водят генетично произхода си от първите "грешници" Адам и Ева) . Тази глупост и днес се споделя сляпо като оправдание за ужасяващи начини на поведение. Боже, помогни ни !!!!



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3819731
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )