Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 14:36 - Появата на пукнатини - част 6
Автор: universalnite000 Категория: Други   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 06.11.2009 17:04


    Цяла Европа била заляна от масови кланета, докато католици и протестанти воювали едни срещу други в граждански и народни войни. Някои от войните били причинени по религиозни подбуди или от възприетото превъзходство на родословието на физическите тела от една група или нация, докато в действителност те са просто временни средства за нашето съзнание, чрез които то преживява това ниво. Но нека погледнем на друг ъгъл от събитията, последвали Реформацията. По-рано споменах, че Илюминати си поставили дългосрочната задача да използват религията за собствени цели и след това да я заменят с безбожна наука, която убеждавала масата от хора, че духът изобщо не съществува. Част от този план включвала да се събори властта на християнската църква и да се създадат повече фракции в християнската религия. 
    Истинските корени на Реформацията били заложени в Германия през 14-ти век, когато най-после на бял свят излязло наименованието на тази тайна група - Илюминати, което в превод от латински значи озарени или просветлени. Те били тясно свързани с розенкройцерите ( от латински - роза и кръст ), които се появили векове по-рано и били въведени в Германия от император Шарлеман през 9-ти век. В даден момент вие най-малкото бихте бил приет в редовете на Илюминати, ако сте стигнали до определено ниво на посвещение при розенкройцерите. И двете започнали тайно да създават различни религиозни движения в Европа. Едно било наречено "Приятели на Бога" и се предвождало от Рулман Мерсуин - богат банкер, който бил подведен от Илюминати да вярва, че е избран от Бога да разнася неговото послание, понеже на папата вече не можело да се има доверие. Нещо повече - казали му, че Бог щял скоро да накаже човечеството за неговите грехове. Краят на света и "Страшния съд" са друга тема на Илюминати. "Приятели на Бога" представлявали култ, чиито привърженици били обработвани и заставяни да се подчиняват изцяло. Той си спечелил много поддръжници, които се били охранили от корупцията в Църквата и в крайна сметка Мерсуин получил "откровение", че трябва да отстъпи своята религия с всичките й притежания на друг клон на Илюминати, вероятно свързан с масонството, наречен Ордена на св. Йоан.
    Мартин Лутер бил особено запален по произведенията на немския мистик Йохан Таулер, който бил тясно свързан с "Приятели на Бога". Почти сигурно е също, че Лутер бил розенкройцер, като се има предвид, че личният му печат съдържа и 2-та символа - розата и кръста. Бил близък с много членове на илюминатите и розенкройцерите, а те вероятно са го използвали със или без неговото знание, за да унищожи мощта на папата. Сама по себе си Ватикана била оръжие на Илюминати, но на никой не се разрешавало да стане прекалено могъщ и всички са били заменими, когато дойдел подходящ момент. Тези 2 учения - протестантското и католическото - се използвали за стимулиране на огромен по мащаби конфликт. Но е важно да се подчертае, че Илюминати нямали абсолютен контрол върху всички събития. Сигурен съм , че са имали някои грандиозни провали, когато хората не реагирали по очаквания начин или някои от техните членове не правели каквото им било заповядано, след като осъзнаели какъв бил планът на играта. Не се съмнявам, че някои от техните войни не са завършили с изхода, на който са се надявали. Смятам също, че е имало много периоди, през които доброволческото съзнание е инфилтрирало тези движения и се е опитвало да подкопае и ги промени отвътр. Зад кулисите това вероятно е ставало по времето на сър Франсис Бейкън ( английски философ, обрисувал златния век като царство на науката, техниката, просветата и търговията ), който станал най-висшият изпълнителен служител на Ордена на розенкройцерите в Англия. Точно по това време, в началото на 17-ти век в ученията на ордена започнали да влизат някои отпратки към необходимостта от лично духовно спасение чрез поемането на контрола върху начина на мислене и действия, а някои от тях все още намират отражение в този орден. Фактът, че някоя историческа личност е била член на тайно общество не ни говори нищо. От значение е дневния ред, по който са работели, а той не винаги е бил негативен. Да предаваш открито езотерични познания по онова време било като да напишеш предсмъртно писмо. Онова, в което съм сигурен обаче е, че след Реформацията нататък властта на дисбалансираното съзнание над Илюминати се засилвала възможността му да манипулира събитията достигнала нови висоти.
    Елизабет I осигурила перспективно бъдеще за епископалната църква в Англия, по-известна като англиканска. Всеки, който не присъствал на службите на местната църква бил глобяван или хвърлян в затвора. По това време кралицата и парламентът се споразумели за т.нар. "Тридесет и девет члена на вярата", в които всеки трябвало да вярва или в противен случай бивал осъждан като еретик. Ето някои от тях :

   "Бог съчетава три същества - Отец, Син и Светия Дух, които са единият Господ Бог.
    Христос е Син Божи и понесъл страдания, принасяйки себе си в жертва заради греховете на човечеството.
   Христос умря заради хората, бе погребан и пропадна в ада.
   Христос се надигна от гроба и отново влезе в тялото си с неговата плът и кости, и с него той се възнесе на небето, където ще остане до завръщането си в Деня на Страшния съд.
   Светият дух е от една и съща материя, притежава същото величие и слава като Бог Отец и Сина Божи.
   Светото писание съдържа всички неща, нужни за спасението, всичко извън свещените текстове е ненужно за спасението.
   Исус е единствения посредник между Бога и хората. Всеки християнин е длъжен да се подчинява на Десетте божи заповеди.
   Никейският символ на вярата, Атанасиевият символ на вярата и вероучението на Апостолите трябва да бъдат следвани без капчица съмнение.
   Всеки заслужава Божия гняв и проклятие , но за вярващите, приели светото кръщение не ще има съд.
   Човек не притежава властта да върши добри дела без Божията милост.
   Нашата праведност пред Бога не идва от нашите дела, а от заслугата пред Христос. Следователно ние биваме оправдавани само въз основа на вярата, а не въз основа на делата.
   Добрите дела не могат да заличат греховете, при все това те радват Бога.
  Дела, непродиктувани от вярата, не радват Бога, а по-скоро носят в себе си греха.
  Човек не може да бъде научен да върши повече, отколкото повеляват задълженията му без високомерие и безбожие.
  Исус бе безгрешен, неопетнен Агнец, който принесе себе си в жертва и отми греховете на света.
  Разкаянието не се отрича, както се отрича съгрешаването след светото кръщене.
  Предопределението за Живота е вечната цел на Бога, за да избави от клетви и проклятия онези, които е избрал в името на Христа и да им даде вечно спасение.
  Онези, които вярват, че всеки ще бъде спасен от Закона или които подчиняват живота си на интуицията си са прокълнати.
  Последствията от заповедта на Христос не са отминали заради порочността на извършващите богослужения свещеници.
  Праведните трябва да се отнасят към всички неверници като към езичници и митари. "

    Това е религията, която по силата на закона до ден днешен се преподава в училищата на Великобритания и други страни и на която, без да се задават въпроси, Би Би Си, която твърди, че  е независима организация е предоставила гарантирано ефирно време. Това е грубо нарушение на закона.Ако не беше толкова трагично, щеше да прилича на комедия .............



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3818904
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )