Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2015 19:04 - Паралелният свят на тайните общества
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 13664 Коментари: 4 Гласове:
61


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колко светове съществуват в нашия общ свят? Кой наистина определя реда на нещата на тази земя? Има ли наистина "световно правителство" и кой влиза в него? Кои са действащите лица, стоящи зад най-влиятелните международни организации? Ето ви една история за един много специален Херметичен Орден - "Златна зора".

image

Добре известно е, че различните тайни общества са играли ключова роля в най-важните епизоди в историята на човечеството, независимо дали това е Френската революция или войната за независимост в Америка. Разпространяваните за тези братства митове и легенди украсяват реалността. Въпреки това, никой не поставя под съмнение влиянието на тайните общества върху хода на световната история. Масони, розенкройцери, "Илюминати", "Ку Клукс Клан", "Златна зора", "Обществото Туле", "Аненербе" (на немски език «Аненербе» означава "родова памет") и други. Характерна черта на всички тези общества - мистерия и секретност. Учението на много от тях - смесица от политиката, икономиката, езотериката и метафизиката. Тайните на споменатите братства не са измислица, приказки или игри за възрастни - те са сложни магически ритуали, изпълнявани с техническа прецизност. Често те се основават на древни знания, и по тази причина не се разбира достатъчно от обикновените, необучени хора: в ръцете на членовете на тези общества са ключовете за тайната сила, затворена в човека и вселената. Очевидно е, че тези ритуали и знания налагат съвсем различна човешка душевност от тази, която е за най-обикновени постъпки и действия. Често е необходимо да се използват разума и способността на човек за езиковото общуване в много по-различен смисъл. Това е, защото всички ритуали и церемонии на тайните общества се държат в строга тайна. Както каза Алберт Айнщайн, "тези, които възлагат на себе си правото да вземат решения за добро или зло на другите хора са съставляващите правителството в сянка". През 1921 г. Рене Генон постави в своя труд "Теософия: История на една псевдо-религия" следния въпрос: "Не стои ли зад всички тези движения нещо много по-страшно, неизвестни дори на лидерите на тези общества, които не са нищо повече от маша в ръцете на по-висша сила?".
Спуска се завесата на секретността
За да разберем по-добре света днес и света на бъдещето, е необходимо да се повдигне завесата, която крие живота на тайните общества, чиято намеса в някои международни конфликти в определени моменти в историята изигра решаваща роля. Нека да видим как се развиваха събитията. От древни времена, управниците на народа - крале и фараони - обгръщали съществуването си с легенди. Различни археологически находки показват, че според легендите на почти всички народи на земята, царете им са били потомци на боговете. В древна Гърция на Олимпия - майката на Александър Велики - се присънил сън, в която тя била със змей. Oракулът на Додона в Епир разкрил тайното съдържание на съня: "Роденият от теб син ще бъде наследник на Зевс и смъртен. Това означава, че в утробата ти божествена кръв се смесва с човешка кръв".

Таро на Златната Зора.

image

През Средновековието, много свещеници, които наричат себе си " представител на Бог на Земята" управлявали своите народи и решавали съдбата на хората, подвластни на тях. Дори монарси от близкото минало убедждавали всички, че властта им е дадена свише, а обикновените хора възприемат своите царе като богове или полубогове, облечени в злато и елегантно облекло. След Френската революция властта започва да пропагандира абстрактни идеи, а правителството скрива зад завесата на секретността своя произход. От една страна владетелите на хорските съдби се опитват да бъдат като обикновените хора, да не се отделят от своите подчинени, но от друга страна - винаги се държат на разстояние. От средата на ХIХ и първата половина на ХХ век много страни вече не могат да твърдят с точност кой ги управлява, кой решава съдбата им и на кого принадлежат. От друга страна, съвременните демократични общества дават поводи за най-различни интерпретации по отношение принадлежността на властта. Някои казват, че цяла Америка е подчинена на интересите на големите производители, Великобритания - на интересите на банкерите от Лондонското Сити, където ключова роля имат финансовите постъпления от Саудитска Арабия. Твърди се, че Франция е контролирана от франкмасоните, а Съединените американски щати от финансистите-евреи. Всъщност, днешната власт е обгърната с такъв воал от тайна, че е практически невъзможно да се определи точно "кой кой е" и "кой взема решения". Ние често сме свидетели как са падали цели върхушки на демократични правителства, като че тези политици са били само марионетки, контролирани от конците на кукловода зад декора. Но истинската сила е винаги в сянка, остава скрита и непоколебима. Ето историята на едно от тези тайни общества.

Херметичен Орден на "Златна зора" и неговия произход : "Златна зора" е основана от Самюел Майерс в края на деветнадесети и началото на двадесети век, за да бъдем точни - през 1887 година. Идеята за създаването на нов Херметичен Орден е вдъхновена от обществото на "Английските розенкройцери", основано двайсет години по-рано от Робърт Уентуърт Литъл и било съставено от магистри на различни масонски ложи. То се състои от 194 души, сред които и Бълуър-Литън - автор на книгата "Последните дни на Помпей". Брилянтният учен Литън дори не можел да си представи, че романът му ще насърчи създаването на едно мистично общество, което става предвестник на нацистки организации.

Розата и Кръста на Златната зора

image

Въпреки това, в някои от другите му произведения, като "Coming Race" и "Zanoni" (на български съкратен превод "Призрак"), той прави специален акцент върху реалността на духовния свят и в частност на адската му част. В разказите си Бълуър-Литън изказва увереност в това, че има хора, надарени с свръхчовешки способности, и че те ще поведат най-добрите представители на човешката раса към поразителни "промени". Тази идея за "неизвестни Висши" може да се намери в почти всички черни мистични учения на Изтока и Запада: те са или подземни жители, или идват от друга планета, а Ловкрафт - друг писател, както и Aртър Мейчин, член на "Златна зора" - ги изобразява в своите произведения като гиганти. Основателят на "Златна зора" Самюъл Майърс твърди, че се свързва с "непознатите Висши", и заедно с майка си (сестра на философа Анри Бергсон) установил контакт с тях. Ето един откъс от манифеста на "Членовете на втория орден", написан от Maйърс през 1896: "Не мога да ви кажа нищо за споменатите от мен тайни учители, които ми дадоха мъдрост, за да се създаде втори орден. Аз дори не знам земните им имена и само няколко пъти имах възможност да видя техните физически тела. Физически ние се срещаме с тях в предварително определени места в уговореното време. По мое мнение, това са хора, които живеят на Земята, но имащи чудовищни и свръхчовешки сили". "Златна зора", все още не получила такова утвърждение като учението на розенкройцерите, е насочена към церемониална магия, окултизъм, участва в ритуалите при инициирането в различните масонски ложи, опитвайки се по този начин да получи тайните знания и способности. Първите лидерите на Ордена бяха Удман, Мазере и Вин Уесткот, които постигат това, че "Златна зора" поддържа близки контакти с поддръжници на антропософските учения на Рудолф Щайнер и с членовете на някои движения, които били влиятелни в обществото в периода, предшестващ разцвета на нацизма. Така например, един от английските розенкройцери Робърт Уентуърт Литъл не само влияе на "Златна зора" от момента на създаването й, но също така поддържа връзка с немските розенкройцери. По-специално, с д-р Вили Лее, основал в Берлин тайно общество, наречено "Бляскава ложа" или "Врил". С "Ложата" влязъл в контакт Карл Хауехофер, присъстващ заедно с Дитрих Екхард, Алфред Розенберг, Рудолф Хес и Адолф Хитлер в "Обществото Туле".

image

Впоследствие "Златна зора" е ръководена от Алистър Кроули - една от най-известните фигури на неопаганизма, следи от който може да се намерят и в Германия. След смъртта на Удман и оттеглянето на Уескот Велик майстор на "Златна зора" става Мазере, известно време управлявал дружеството в Париж, където той току-що се оженил за братовчедка си - дъщеря на философа Анри Бергсон. Като ръководител на Херметичен орден "Златна зора" Maзере сменил поета Уилям Бътлър Йейтс, който малко по-късно става носител на Нобелова награда за литература (един от основните произведения за разбирането светогледа на Йейтс е "Видение"). Йейтс приема името «Frere Demon est Deus Inversus. Председателствайки заседанията на обществото, той винаги носел шотландски килт, покривал с черна полу-маска лицето си и носел златен кинжал на колана си. Сред членовете на Ордена на "Златна зора" е и една жена - Флорънс Фар - театрален режисьор и близък приятел на Джордж Бърнард Шоу. Освен нея адепти на "Златна зора" са много писатели : Блекууд, авторът на "Дракула" Брам Стокър, Сакс Ромер, шотландския кралски астроном Пек, известният инженер Алън Бенет, президентът на Кралската академия сър Джералд Кели, авторът на откровенията на съществуването на особените взаимоотношения между пангерманофилството и Ислямския месианизъм Джон Бушан, Херман Хесе и много други.
Многообразният и еклектичен Жан Първулеску ни казва следния доста любопитен факт: "Без съмнение, Херметичният Орден на "Златна зора" продължава да е най-влиятелният духовен съюз, оказващ скрито влияние върху делата на външния свят; действайки в Обединеното кралство - а в допълнение и във Франция - този съюз в голяма степен предварително е определил невидимия ход на историята на ХХ век. В действителност, ако по някои тайни причини императорът на "Златна зора" Самюъл Лидъл Мазере управлявал с желязна ръка Херметичното Братство на Париж, то една от ключовите фигури на "Висшето ръководство" на съюза - още по-влиятелна от Мазере, от която той получавал правомощията си - била загадъчната немкиня Aнна Шпренгел - "най-прекрасното същество на века", както я наричал Аристид Бриан. Всичко се случвало така, сякаш Шпренгел била единственият пазител на "последните знания" и преди всичко на тайната за техния произход, което й позволява да поддържа пряк контакт с "Висшите неизвестни", с ложите на "Златна зора", намиращи се в други държави, със службите на вътрешното разузнаване, с Великите Учители от "галактически" и "междупланетен" мащаб, чието място на пребиваване във вселената е извън границите на разбирането в този свят".

ПОЛИТИКА И ЕЗОТЕРИКА
Но като оставим настрана всички мистични и езотерични страни от съществуването на тайните братства, обърнете внимание на това как в продължение на определен период от време са били пренаписвани различни истории. Говорим за "паралелни истории", които се случват в "паралелни светове". Заслужава да се отбележи следния факт: Великобритания е основният враг на Германия на политическата сцена на Първата и Втората световни войни, а от гледна точка на езотеричното, метафизичното и метаполитическото е свързана с изключително силни връзки с тази страна, която, според обикновения наблюдател била основният й конкурент. На световната политическата сцена се сблъскват две големи геополитически концепции: от една страна - на "атлантизма", представена главно от Обединеното кралство: кралицата на моретата и търговията, а от друга -"континентализма", начело с бившия Съветски съюз и сега Русия. По време на Втората световна война, Хитлер направи фатална грешка, която мнозина не са били в състояние да обяснят. След нарушението на подписания договор за ненападение със СССР той въвежда германските войски на територията на СССР. Самият Сталин не могъл да повярва. Как можем да обясним това решение? Може би няма да намерим отговор на този въпрос. Въпреки това е много вероятно Хитлер да се е подчинил на влиянието на "Златна зора", поддържаща силни връзки с германските розенкройцери, членове на "Обществото Туле" и "Аненербе", в чиито срещи фюрера многократно е участвал. Зад гърба на целия свят се плете нишката на това и много други тайни решения, но не заради това гореспоменатите тайни общества играят ключова роля в определянето на съдбата на цялото човечество. И преди, и сега по света стават скрити от любопитните очи войни. Обезличените същества определят бъдещето на планетата. Полубоговете, които в продължение на много години са имали властта в ръцете си решават днес кои от милионите хора живеят и кои да умрат. Тези тайни общества - големи или малки, разклонени или не, свързани помежду си или изолирани, активни или водещи призрачно съществуване, са нито повече, нито по-малко от ясно доказателство за съществуването на "друг свят" - "паралелен свят" - съществуването на "друго измерение", заключено в нашия свят.

По материали от Интернет
Гласувай:
621. universalnite000 - интересен коментар от фейсбук :
05.02.2015 19:40
Radko Kanatliev човещинка - егоцентризъм на притежанието, алчност, най-голямото богатство на земята са хората (човешкия дух) и за да се притежават трябва да са под зависимост, лесно се преформатират хоризонталните и вертикални връзки между хората в социалната структура във връзки на власт и подчинение (през парите - уж измислени да остойностят личния труд на човека за удобство при размяна) - човещинка от слаб дух и алчна душа, но в изродена позиция на отговорност за общите дела (иначе казано туморни клетки в организъм - клетки с изтрита социална памет в генома си)
цитирай
2. universalnite000 - интересен коментар от фейсбук :
05.02.2015 20:26
Valentin Ganchev Непрекъснат контрол и непрестанна манипулация, за нас ,,обикновените " хора!
цитирай
3. universalnite000 - Re 1, 2 :
05.02.2015 20:28
Хитро скроена игра от страна на малките юзърчета с пирамидалната система на съществуване. Привидно здравия в основата си пирамидален фундамент всъщност постоянно се рони и подмазва от новопостъпващите в човешка роля съзнания. Този процес на разпад и възобновяване осигурява и тяхната "печалба" от цялата схема.
цитирай
4. viovioi - индоктриниране
06.02.2015 12:18
Ако се запитаме как постигат целите си тайните общества можем да открием отговора в индоктринирането на млади хора с потенциaл. Намират ги като организират световни Олимпиади по математика, физика и всякакви науки. После финансират(като стипендии) обучението им в световен университет. И родителите се радват, че детето им отива да учи в Кеймбридж със стипендия от еди кой си? Но кой е този който плаща? Този който след завършване на Университета ще лансира младия си кадър в някоя световна организация за да го легитимира. После какво мислите се случва??? Предлага го на Бойко Борисов за министър на нещо си там. И този индоктриниран мозък на чия кауза ще служи? На каузата България или на своя спонсор, който го е хранил? Ами то е ясно, че ще изпълнява задачи и поръчки на своя спонсор. Да не споменаваме имена .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3581344
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22875
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )